Anlaşamadığım annem 🤦🏻

Visnekralicesi

Biliyorsun geçiyor zamanla ama ne fayda.
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
2.459
3.456
83
Hiç ana, kız gibi oturup sohbet edemiyoruz annem hep birşeylere karşı ve bağırarak konuşuyor evde herşeyime karışıyor ben çocuk değilim ki 26 yaşındayım normal sohbet bile ederken aa o öyle değil deyip bağırarak konuşuyor yahu ne bağırıyorsun orda sana karşı söylenmiş bir kelime yok nasıl sohbet ederken haniden bunu tartışmaya çeviriyor anlamıyorum kendi hep tersleyerek konuşuyor çoğu zaman sakin kalıyorum ama bir yerden sonra sabrım taşıyor benimde sesim yükseliyor sonra yine kızıyor en basitinden gecen gün sosyal medyada Çinli bir kadın iğrenç bişeyler yiyor bende telefona bakarak kendi kendime konuşuyorum bunlarda yiyor şu iğrenç şeyleri sonra salgın başlatıyorlar diye bunu duyan annem durur mu sanane kızım milletin ne yediğinden onlar senin yediklerine karışıyor mu sanki diye azarlıyor beni babamda, bende çok rahatsız oluyoruz bu durumdan birden bağırarak çıkışmasına o öyle yaparken istiyor ki biz cevap vermeyip sessiz kalalım psikologta söyledi Bağırarak konuşursan iyi bişeyde söylesen, karşındaki kişinin beyni kötü algılar diye ama yok dinlemiyor çok anlayışsız dediğim dedik biri bugünde tartıştık kuran okuyorum hergün 1 cüz bugün yarım okucam çok ağırlık çöküyor üstüme diye daha sonrada yarım okurum yine günde 1 cüz olur dedim nasılsa çalışmıyorum evde işimde yok tabi nedense annem bunada kızdı ve başlandı söylenmeye ben gecen sene iş, yemek yapıyordum 1 cüz okuyordum sen nasıl okuyamıyorsun diye ben okuyamıyorum demedim ki ağırlık basıyor beni yine 1 cüz okucam ama aralıklı ne olmuş yani dahada söylenmeye başladı ramazan bitene kadar yetiştiremezsin sen yarın ramazan başlıcak oruçlu hiç okuyamazsın diye neden anlamıyorum neden böyle ve şuan o bana küstü her konuda böyle annem beni çok yoruyor.

Bu salgin bitince psikiyatri servisine birde kulak burun bogaz uzmanina goturun kulagi agir isitiyor olabilir belki farkinda degildir bagirdiginin,en kotusu antidepresan baslar sakinlestirirler

[/QUOTE]
Bu salgin bitince psikiyatri servisine birde kulak burun bogaz uzmanina goturun kulagi agir isitiyor olabilir belki farkinda degildir bagirdiginin,en kotusu antidepresan baslar sakinlestirirler
Yok değil kulakları gayet iyi duyuyor bazen yengemle sessiz konuşurken duyuyor herşeyi sanmıyorum antideprasan kullanmaz psikoloğa bile bir kere bir daha gitmek istemedi.

Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin, benim annem de çoğu zaman böyle anlaşmak gerçekten çok zor çok çatışıyoruz yani ama ben bir çözüm bulamadım sadece üniversite için şehir dışında olduğumda başım bi nebze daha rahat oluyor

Ben böyle şeyleri hep insanların yetiştirilme tarzlarına ve hayat şartlarına bağlıyorum. Bir cok anne baba çocukları ile iletişim kuramıyor, çünkü zamanında onlarla da iletişim kurulmadi. Çocukları birer birey olarak değilde sahsi "mal" gibi yetistirilenler cok. Anne baba söyleyecek çocuklar itaat edecek. Bunda bağırmak sözlü ve fiziksel şiddet de çok görülüyor. Insan kendi bunların farkına varsa ve aktif bunlara karşı kendini geliştirmeye çabalasa daha sağlıklı iletişim kurur ama çoğu zaman insanlar kendi yaşadıklarını çocuklarında tekrar eder. Annenizi bu saatden sonra değiştiremezsiniz belki, ama sizi yaralayan, zorlayan durumlarda bunu dile getirin. Gerekirse anneniz bağırma moduna geçse uyarın bu konuda. Baktınız hala devam o zaman ortami yine terk edebilirsiniz. Bazen kadın hayatın stresinden bunalıp da hayatinda ve evliliğindeki sorunlarıni cocuklardan çıkarabiliyor. Hayat şartlarınızi biliyorsunuz. Bunlar annenizi bağırmakta veya kırıcı konuşmakta haklı kırmaz, ama belli ki o anda bundan daha iyisini yapamıyor. Sahsen annemle hep açık ama net konuşurum. Bazi konularda sert de konuştuğum olmuştur. Mesela annem full dram modu içinde olsa bazen biraz sert çıkarım, yoksa kendini kaybediyor resmen. Aslında ortada bir iletişim sorunu var ve anneniz bunu çözmek yerine sizi suçlamış sanırım. Aslında ordada annenizin bakış acısının darlığı gözüküyor, çünkü kendi çocuğu ile empati kuramıyor orda. Ona göre çünkü hakli. Ama tabi ki anne çocuk iletişimde ilk sorumluluk sahibi annedir. Yani işin içinden sadece sizi suclayarak da çıkamaz. Annenizle daha güzel bir iletişim istiyorsanız kavga gürültü olmadığı zamanda bu konuyu annenizle konusun. Belki onunda kendine göre bir derdi vardır.

Amin inşallah allah tüm annelere uzun ömürler versin onlarla zor oluyor ama onlarsız hiç olmaz.

Sen böyle konuştuğun sürece seninle konuşmuyorum diyin ve ciddi ciddi konuşmayın. Normal sohbette bağırmaya mi başladı anında hicbirsey demeden kalkın başka odaya geçin

Defalarca konuştum ama olmuyor aman sanki siz çok iyisiniz deyip gidiyor ne yapıcağımı bilemiyorum artık babamda konuşuyor ama olmuyor bize bağırıp çağıran insan dışarda süt dökmüş kedi gibi bir haksızlığa uğrasa sessiz kalıyor sanki gücü sadece bana ve babama yetiyor

Sen böyle konuştuğun sürece seninle konuşmuyorum diyin ve ciddi ciddi konuşmayın. Normal sohbette bağırmaya mi başladı anında hicbirsey demeden kalkın başka odaya geçin
Öyle yapıyorum çoğunlukla ama bir evinde içindeyiz sürekli benim odam bile yok mecbur konuşuyoruz kalkıp gidiyorum ama bazen sabrım taşıyor bende onun gibi konuşmaya başlıyorum sonra kötü Bn oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…