- 7 Haziran 2019
- 2.459
- 3.456
- 83
- Konu Sahibi Visnekralicesi
-
Anlatmıştım birde onun için kızdı suçladı beniSu bize anlattiklariniz annenize de söylediniz mi? Yani anne böyle yapınca çok moralim bozuluyor vs...
Acaba bir uzmana mi danışsanız evlilik terapisti gibi terapistler vardır aile içi ilişkiler için de. Tabi o konuda ikna etmek de sorun olacaktırAnlatmıştım birde onun için kızdı suçladı beni
Ruh ikizi olabilir :)Bu benim annem olabilir mi???
Annemden birde evde olabildiğince uzak ve diyaloğa girmemeye çalışıyorum kırmamak ve kırılmamak içinAcaba bir uzmana mi danışsanız evlilik terapisti gibi terapistler vardır aile içi ilişkiler için de. Tabi o konuda ikna etmek de sorun olacaktır
Yok değil kulakları gayet iyi duyuyor bazen yengemle sessiz konuşurken duyuyor herşeyi sanmıyorum antideprasan kullanmaz psikoloğa bile bir kere bir daha gitmek istemedi.Bu salgin bitince psikiyatri servisine birde kulak burun bogaz uzmanina goturun kulagi agir isitiyor olabilir belki farkinda degildir bagirdiginin,en kotusu antidepresan baslar sakinlestirirler
Başınız sağolsunKeşke annem hayatta olsaydı böyle dertlerim olsaydı
Amin inşallah allah tüm annelere uzun ömürler versin onlarla zor oluyor ama onlarsız hiç olmaz.Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin, benim annem de çoğu zaman böyle anlaşmak gerçekten çok zor çok çatışıyoruz yani ama ben bir çözüm bulamadımsadece üniversite için şehir dışında olduğumda başım bi nebze daha rahat oluyor
Defalarca konuştum ama olmuyor aman sanki siz çok iyisiniz deyip gidiyor ne yapıcağımı bilemiyorum artık babamda konuşuyor ama olmuyor bize bağırıp çağıran insan dışarda süt dökmüş kedi gibi bir haksızlığa uğrasa sessiz kalıyor sanki gücü sadece bana ve babama yetiyorBen böyle şeyleri hep insanların yetiştirilme tarzlarına ve hayat şartlarına bağlıyorum. Bir cok anne baba çocukları ile iletişim kuramıyor, çünkü zamanında onlarla da iletişim kurulmadi. Çocukları birer birey olarak değilde sahsi "mal" gibi yetistirilenler cok. Anne baba söyleyecek çocuklar itaat edecek. Bunda bağırmak sözlü ve fiziksel şiddet de çok görülüyor. Insan kendi bunların farkına varsa ve aktif bunlara karşı kendini geliştirmeye çabalasa daha sağlıklı iletişim kurur ama çoğu zaman insanlar kendi yaşadıklarını çocuklarında tekrar eder. Annenizi bu saatden sonra değiştiremezsiniz belki, ama sizi yaralayan, zorlayan durumlarda bunu dile getirin. Gerekirse anneniz bağırma moduna geçse uyarın bu konuda. Baktınız hala devam o zaman ortami yine terk edebilirsiniz. Bazen kadın hayatın stresinden bunalıp da hayatinda ve evliliğindeki sorunlarıni cocuklardan çıkarabiliyor. Hayat şartlarınızi biliyorsunuz. Bunlar annenizi bağırmakta veya kırıcı konuşmakta haklı kırmaz, ama belli ki o anda bundan daha iyisini yapamıyor. Sahsen annemle hep açık ama net konuşurum. Bazi konularda sert de konuştuğum olmuştur. Mesela annem full dram modu içinde olsa bazen biraz sert çıkarım, yoksa kendini kaybediyor resmen.Aslında ortada bir iletişim sorunu var ve anneniz bunu çözmek yerine sizi suçlamış sanırım. Aslında ordada annenizin bakış acısının darlığı gözüküyor, çünkü kendi çocuğu ile empati kuramıyor orda. Ona göre çünkü hakli. Ama tabi ki anne çocuk iletişimde ilk sorumluluk sahibi annedir. Yani işin içinden sadece sizi suclayarak da çıkamaz. Annenizle daha güzel bir iletişim istiyorsanız kavga gürültü olmadığı zamanda bu konuyu annenizle konusun. Belki onunda kendine göre bir derdi vardır.
Öyle yapıyorum çoğunlukla ama bir evinde içindeyiz sürekli benim odam bile yok mecbur konuşuyoruz kalkıp gidiyorum ama bazen sabrım taşıyor bende onun gibi konuşmaya başlıyorum sonra kötü Bn oluyorumSen böyle konuştuğun sürece seninle konuşmuyorum diyin ve ciddi ciddi konuşmayın. Normal sohbette bağırmaya mi başladı anında hicbirsey demeden kalkın başka odaya geçin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?