Anlasamiyoruz

Allah razi olsun cook tsk ederim.ben sadece derdim icin yazdim doktor olunca dertsiz olunmuyor malesef,ki ben henuz universite bitirmek disinda doktor sayilmam calismiyorum bile
Bütün işleri kayınvalideniz yaptığı için siz sadece evde ders çalışan bekar bir öğrenci gibi yaşıyorsunuz galiba,hayat şartlarınız çok zor olabilir ama evlenip anne olduğunuza göre sorumluluklarınız var,kayınvalideniz olmasaydı ev işleri yemek çocuk bakımı hepsi sizin üzerinizde olacaktı öyle düşünün,program yapın ve ona uyun,günün bereketi sabah erken uyanınca oluyor ,gece sabahlara kadar ders çalışmaktansa sabah erken uyanıp ders çalışırsanız daha verimli olur.

çocuk için ne aceleniz vardı bilemedim.

zaten evlenip de sınava çalışanlar çok başarılı olamıyor tusta.

sonuçta sorumluluklar artıyor.

kendiniz bu hayatı seçmişsiniz, yapılacak bir şey yok.

anlaşamıyorsanız da boşanırsınız, ne diyelim şimdi, anlaşamayana anlaşın denmez ki.

Evet onceden haberi vardi,ders calisacagimi biliyordu.esim bana hic yardimci olmuyor cocuk konusunda on dakika sevip hemen bana veriyor.ayrica isden gelince onunla ilgilenmemi istiyor.

Eğer siz ders çalışmayı bir eksiklik olarak kabul eder, size öyle davranılması karşısında kendinizi suclu hissetmeye devam ederseniz eşiniz de böyle davranmaya devam eder...

Yarın bir gün nöbetiniz olacak, yogun olacaksınız, uzmanlık eğitiminiz de yorucu gececek. Ve eve geldiginizde bugunku gibi yine aynı tavırları göreceksiniz. Bu yüzden geri adım atmayın ki alışmasın.

Eşinizi karşınıza alın ve uzmanlıgın, bu sınavın sizin için ne kadar kritik oldugunu ve hayalinizden vazgecmek istemediginizi anlatın. Çogu kişinin yemeden içmeden kesilip sadece ders calıstıgını, kampa girdigini söyleyin.

Hem çocuk, hem ders, hem eş, hem ev işi yetişmemenizin dogal oldugunu, onun destek olmasından baska bir seceneginiz olmadıgını söyleyin.

Bunlara ragmen hala cocugu kucagınıza verip bir de sizden ilgi beklemeye devam ediyorsa size dair hicbir şeyi umursamıyor ve yalnızca kendi bencil istekleri icin evlilige devam ediyor demektir. Son kararınızı da buna göre verirsiniz...

Profilinizde biyolog olduğunuz ve Bolu'da yaşadığınız yazıyor. Biyologlar TUS'a mı giriyorlar ben anlamadım, bilmiyorum daha doğrusu.

evet giriyorlar.

arkadaş doktor değil muhtemelen.

biyologlar tus'ta temel bilimleri seçebiliyorlar, biyokimya vs gibi mesela.

ama doktor rolü yapıyorlar etrafta, bu tarz çok gördüm, arkadaş da öyle muhtemelen.

yabancı olduğu için tus'ta yabancı kontenjanından yararlanarak düşük puandan girecek.

ama kocasıyla evli olduğu için bir türk gibi maaş alacak. bu yüzden kocasından ayrılamaz.

pek hoşlanmadığım açık gözlülükler bunlar....

Allah razi olsun cook tsk ederim.ben sadece derdim icin yazdim doktor olunca dertsiz olunmuyor malesef,ki ben henuz universite bitirmek disinda doktor sayilmam calismiyorum bile
Burda insanı konu açtığına pişman etmek için ellerinden geleni yaparlar bazen. Mevzu burda doktor olup olmamanız değil .profiliniz deki bilgiler başka , yazı dilinizde boZuk olunca anında yapıştırırlar anlamadan dinlemeden. Kimse inanmak zorunda değil ama Kırıcı Üslüp kullanılmasına üzülüyorum .

Hıı anlaşıldı mevzusu, belli zaten ya yazım stilinden bile doktor olmadığı anlaşılıyor. Türkiye'de tıp kazanmış olsan bile yurtdışına gidince Türkçeyi unutmuyorsun bu iyi bir bahane değil. Yazım kurallarından haberi yok, tıpa girecek puanı alması imkansız fdjhgsd. Kendini kandırmaya devam.

Yalan söylemesine gerek yok ki hanımefendi, biyologum TUS'a hazırlanıyorum demekte ne var? Kimse de dalga geçmez böylece, doktorum dediği için ne konusunun inandırıcılığı kalıyor ne kendisinin.

Tus a hazirlanan kadinin ders calismasi batiyorsa o koca bosanir! Seneleri verdik ne demek ev isi yapacaksin ne demek gec kalkiyorsun 5 de yatan insan kacta kalkacakmis.. ders calisiyorum dersem kimse tek kelime edemez. Bana destek olmayana eş demem.. bu konuda asla taviz vermem..
Yapmayin kendinizi ezdirmeyin

Ya ne garip insanlar var Allahim.arkadasim ben doktorum ama turk degilim azeriyim bu profili acarken de aceleden onume geceni sectim.yabanci puani dusuk dogru ama bizim maasimiz az 3000tl turk vatandasi olmadigimiz icin ayrica kocam da turk degil bosanmama sebebim para yuzunden olsaydi simdiye cokdan bosanirdim ki kocamin imkani yok

Boyle yorumlari gorunce cok iyi oluyorum,bnm gibi dusunen gormek istiyorum sanirim yalniz olmadigimi bilmek istiyorum.cokkk tsk ederim

Yalan söylemesine gerek yok ki hanımefendi, biyologum TUS'a hazırlanıyorum demekte ne var? Kimse de dalga geçmez böylece, doktorum dediği için ne konusunun inandırıcılığı kalıyor ne kendisinin.
Yalan söyleyip söylemediğini bilmiyorum . Biyologmu , tupçımı onuda bilmiyorum. Benim Kastettiğim burdaki üyelerin anında saldırıya geçmesi . Anlatım tarzını doktora yakıştıramadığınıza göre biyoloğa da yakıştırmamanız lazım. Konu sahibinin anlatımı bir biyolog içinde oldukça bozuk . Konuyu okuyup geçemeyi tercih ederim , karşı tarafı aşağılamayı veya dalga geçmeyi değil . Örneğin Azerbaycan'da tıp okumuştur , Türkçe'si zayıftır . Olamazmı .

Ben Turk degilim bacim.dili bilmiyorum dizilerden falan ancak

Ayrica turkce bilmesem de sinav dilini bilecek kadar biliyorum puanim da az gelmiyor denemelerden. burda sana kendimi inandirmakdan yoruldum

Asagilamayi her kes ne kadar iyi biliyor.hep elestiri hep elestiri.acaba kendileri mukemmelmi

neden azerbeycanda doktorluk yapmıyorsunuz o zaman da illa tus derdindesiniz?

mesela ben dermatoloji istiyorum en az 70 almam lazım, ama bir yabancı 50 puanla istediğim bölüme girebiliyor. bu ne kadar büyük bir yanlış görüyor musunuz kk hanımları? devletin çok büyük bir yanlışı bana göre. kalifiye eleman almıyor çünkü. benim hiç çalışmadan aldığım puan bu.

ayrıca üzgünüm ama azerbeycandaki tıp eğitimi çok yetersiz, kesinlikle bir yabancı doktora güvenip kendimi ve yakınlarımı emanet etmem.

umarım bu yabancı doktorları kayırma ülkede son bulur bir gün.

beni ne doktorlar ne muhendisler istedi sarkisindan bile ülkemizce yerini tartismayalim bence gördüğüm her doktorun jeepi var yani ikiniz doktorsunuz üstelik cocuga bile bakıcı tutabilirdiniz hani çok garip bi konu ya ...

Ben aşağılamadım kimseyi hanımefendi dalga da geçmedim. Yalan söylüyorsa söylemesine gerek yok, doktor diye insanlar farklı muamele yapmazlar. Bir tek şüphelenen de ben değilim görünüşe göre. Böyle tartışma konusu olur, boşuna konusu uzuyor o yüzden.

Ayrica turkce bilmesem de sinav dilini bilecek kadar biliyorum puanim da az gelmiyor denemelerden. burda sana kendimi inandirmakdan yoruldum

İnandırmayın hanımefendi inandırmak zorunda değilsiniz. Sadece bir soru sordum ne aşağıladım ne dalga geçtim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…