Anlasamiyoruz

Ne kadar bencil bir yaklasim.benim kontenjanim ayri seninki ayri kardesim.ayica benim ulkemde iyi egitim olmadigi icin ora geliyorum sen de yazdigin gibi,ayrica kendini emanet edip etmemen sana kalmis.kimse emanet et diye yalvarmiyor sana

Hem bize dermatoloji yeri ayrilmiyor,50puanla da anca periferde dahiliye pediatri kazana biliyoruz,haberiniz olmadan konusmussunuz

Tusa hazırlanıyorsun ama 'cunki, evliliyim, her kes' yazıyorsun. Anlamadım ben bu işten bir şey.

Hem sen 50puani calismadan yapa biliyorsan az calis da 70puani al kimseni suclama calis kendi hakkini yap yok baskasi 50le aliyormus ben kaliyormusum basara bilmeyenlerin kendini avundurma yonteminden baska bir sey degil

Ne kadar bencil bir yaklasim.benim kontenjanim ayri seninki ayri kardesim.ayica benim ulkemde iyi egitim olmadigi icin ora geliyorum sen de yazdigin gibi,ayrica kendini emanet edip etmemen sana kalmis.kimse emanet et diye yalvarmiyor sana
Yeriniz ayrı olabilir, insanların gecesini gündüzüne katıp 65 puanla girdiği yere sizin 50 ile girmenizi normal karşılamak esas sizi bencil yapmıyor mu? Ortada bir adaletsizlik var neden kabul etmiyorsunuz?

Hem bize dermatoloji yeri ayrilmiyor,50puanla da anca periferde dahiliye pediatri kazana biliyoruz,haberiniz olmadan konusmussunuz

kontenjanların ayrı olması fark etmiyor. çoğu yerde türk kontenjanı açılmıyor yabancı kontenjan açılıyor ve bu yanlış bana göre. dermatoloji yeri ayrılmıyor diye bir şey yok, son tuslarda açar gösteririm kontenjanları da uğraşasım yok, haberim var gayet de bence esas sizin haberiniz yok.

zaten ben size bir şey demedim, bakanlığın bu tavrını eleştirdim. böyle bi kolaylık varken kullanmamak saçma olur zaten, benim lafım yabancı doktorlara değil, bunu ayarlayan bakanlığa.

kimse emanet et diye bana yalvarmıyor ama bir kaza geçirsem beni götürecekleri yeri ben seçemem, koskoca hastanesi olan Ali Koç bile bir devlet hastanesinde vefat etti. dolayısıyla tüm ülkenin sağlık sektörü herkes kadar beni de ilgilendiriyor.

Cookntsk ederim kardesim boyle desteklere ihtiyacim vardi sadece bunun icin yazdim her kes doktorluguma takilmis durumda

50
Yeriniz ayrı olabilir, insanların gecesini gündüzüne katıp 65 puanla girdiği yere sizin 50 ile girmenizi normal karşılamak esas sizi bencil yapmıyor mu? Ortada bir adaletsizlik var neden kabul etmiyorsunuz?
50 puanla biz ancak periferi kazaniyoruz.adeletsizlik yok cunki bize 180yer ayriliyor,bizim maasimiz turk vatandasinin yarisi kadar bile degil.ayrica her kes kendi onune bakmasi gerek baskasi o puanla sunu yapti bana haksizlik demek dogru degil

Ben turk degilim oyuzden yazim hatalarim var kusura bakmayin.esim de doktor ama imkani yok ayri ev icin.sanirim haklisiniz yardim etmeliyim behane etmemem gerek
Eşiniz doktor ama ayrı eve çıkmaya olanağı mı yok? Ben öğretmenim, eşinizin yarısı kadar maaş alıyorum, belki de üçte biri kadar, şu an size de ev açabilirim kastırsam. Böyle eğitimli donanımlı insanlar neden aşiret halinde yaşıyor, kayınvalide eline bakıyor, sorunlarını karı koca çözebilecek gücü ve kudreti kendinde bulamıyor anlamıyorum. Sürekli güncellenen Eğitim sisteminin sonucu bu demek ki.

Neyse arkadasim haklisin

Ben Turkiyedr degilim,bnm ulkemdr doktor maasi sizin ogretmen maasinin bile onda biri kadar malesef

Eşinin eğitim durumu nedir ? Bana sanki kendisi eğitimsiz olduğu için seni desteklemiyor gibi geldi. Yoksa anlayış gösterirdi diye düşündüm, belki yanılıyorumdur.
Birlikte oturunca sorunlar kaçınılmaz ama sanki sen de biraz abartmışsın. Ders bahanesiyle işten kaytarıyor gibisin.

Ya kusura bakmayin da ben de yazi ve imla hatalarina takildim.. Lutfen biraz dikkat ve özen gosterin yazdiklariniza. Hem anlasilmamasi da cabasi..

Ya konu buram buram yalan dolan kokuyor. Yazmayacağım diyorum, sinirden duramıyorum yazmadan. Dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde yaşayan bir doktor çift olduğuna inanmıyorum. Saçma sapan muhabbetler.
50 puan ile perifere gidiyorum diyor hala, aynı şehir aynı hastane aynı bölüme yabancılar tarafından daha düşük puanla girildiğinin bile farkında değil ne doktorluğu Allah aşkına ya...

Boyle yorumlari gorunce cok iyi oluyorum,bnm gibi dusunen gormek istiyorum sanirim yalniz olmadigimi bilmek istiyorum.cokkk tsk ederim

Kulaklarini tika nisan tusuna hazirlaniyorsun sanirim.. acik bir sekilde kariyerinde bu sinavin onemini anlat..hadi yine anlamadilar diyelim comez asistanliginda evin yolunu zor bulacaksin.. ev isi bir yana uyku icin vaktin olmayacak. Ki o zaman maas aldigindan ev islerine yardim edecek birini bulabilirsin ama bunu halletmen evliligin devami icin onemli..
Sinava hazirlanan her bayan inan yasiyor senin yasadiklarini.. ben nisanliyim aramiyorum sehir disindaki kv ye gitmiyorum diye surat yapiyorlardi basta konustum halledemedik ben bildigimi yapiyorum umursamiyorum..

Uzmanlikta Yabanci ogrenci kontenjani ayri bizimle bir alakasi yok.yabanci kontenjani kalkarsa dermatoloji yine 70-67 kulavarinda olur ..
Yurtdisinda uzmanlik yapan turkler de hak yiyor mantigina mi gidiyoruz.sistem belli egitim alma haklari yonetmeliklerle aciklanmis.ortada kayirilan bir durum goremiyorum.. benim fakultemde en cok yabanci ogrenciler calisirdi.Geldikleri okullarin haklarini veriyorlar aksini asla soylemem..
Kayirildiklarini da dusunmuyorum.

Son düzenleme:
Esim de doktor ama azerbaycanda 5yillik bir fakulte bitirdigi icin Tusa verme sansi yok.bizim dersimiz cok zor,bu sinavi kazanmak icin insanlar yemeden icmeden kaliyor,ama haklisiniz isten kaytarmak da var biraz bende.

Kim dedi farkinda degilim,bizim puanimiz az,ama 50puanla gecen yil arkadaslarim periferide yer kazandilar,ya ne takildiniz bu duruma

Ben Turkiyedr degilim,bnm ulkemdr doktor maasi sizin ogretmen maasinin bile onda biri kadar malesef
Tamam şimdi anladım. Bunu başta belirtseniz yorumumuzu ona göre yaparız. Çünkü meslek, insana para dışında karakter, duruş gibi şeyleri de kazandıran bir şey. Uyumanız göze çok batmış. Yani geç kalkmanız. O süre zarfında hacca da gidip gelseniz 'çok uyuyor' diyerek tepki gösterecekler size belli ki. O yüzden ilk iş olarak gece değil de gündüz çalışmak için motive edin kendinizi. Eğer aktif iş hayatınız yoksa Kalkın, kahvaltı edin, çocuğunuzu besleyin, ortalığı toplayıp derse oturun. Ders çalışmak, bir dalda uzmanlaşmak çok güzel bir şey ama bebeğinizden kıymetli değil. O bir insan, sizin gibi.annesine ihtiyacı var.sizin de içinde yaşadığınız eve uyum sağlamanız gerekiyor maalesef... madem oraya muhtaçsınız şu an, idare edeceksiniz. Her evin, kurumun düzeni vardır. Her şeyden el etek çekemez, kendi düzeninizi oturtamazsınız şak diye. Öğlene kadar uyumayı ve bebeği yalnız bırakmayı ben de hoş göremedim. Tüm gündüz ders çalışıp aksam erken yatmak daha mantıklı gibi. Artık yurtta kalan özgür bir öğrenci değilsiniz, bebeğiniz, eşiniz, sorumluluklarınız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…