- 19 Aralık 2016
- 69
- 12
- 3
- 35
- Konu Sahibi Avren nazli
-
Ne kadar bencil bir yaklasim.benim kontenjanim ayri seninki ayri kardesim.ayica benim ulkemde iyi egitim olmadigi icin ora geliyorum sen de yazdigin gibi,ayrica kendini emanet edip etmemen sana kalmis.kimse emanet et diye yalvarmiyor sananeden azerbeycanda doktorluk yapmıyorsunuz o zaman da illa tus derdindesiniz?
mesela ben dermatoloji istiyorum en az 70 almam lazım, ama bir yabancı 50 puanla istediğim bölüme girebiliyor. bu ne kadar büyük bir yanlış görüyor musunuz kk hanımları? devletin çok büyük bir yanlışı bana göre. kalifiye eleman almıyor çünkü. benim hiç çalışmadan aldığım puan bu.
ayrıca üzgünüm ama azerbeycandaki tıp eğitimi çok yetersiz, kesinlikle bir yabancı doktora güvenip kendimi ve yakınlarımı emanet etmem.
umarım bu yabancı doktorları kayırma ülkede son bulur bir gün.
Hem bize dermatoloji yeri ayrilmiyor,50puanla da anca periferde dahiliye pediatri kazana biliyoruz,haberiniz olmadan konusmussunuzneden azerbeycanda doktorluk yapmıyorsunuz o zaman da illa tus derdindesiniz?
mesela ben dermatoloji istiyorum en az 70 almam lazım, ama bir yabancı 50 puanla istediğim bölüme girebiliyor. bu ne kadar büyük bir yanlış görüyor musunuz kk hanımları? devletin çok büyük bir yanlışı bana göre. kalifiye eleman almıyor çünkü. benim hiç çalışmadan aldığım puan bu.
ayrıca üzgünüm ama azerbeycandaki tıp eğitimi çok yetersiz, kesinlikle bir yabancı doktora güvenip kendimi ve yakınlarımı emanet etmem.
Tusa hazırlanıyorsun ama 'cunki, evliliyim, her kes' yazıyorsun. Anlamadım ben bu işten bir şey.Selam.derdim var lutfen yardim edin.evliyim,en basindan beri evliliyim yolunda gitmedi.sanirim bu en cok bnm yalnisim yuzunden,cunki her kes bana sensin hatali diyor.bir kizim var 10aylik.ders calismak zorundayim sinavim var nisanda,her gun ders calisuorum kocam bu durumdan rahatsiz.annesiyle kaliyoruz,cocucuguma o bakiyor,ev isleri falan hep o yapiyor tabii ben de firsat buldukca yardim ediyorum ama sanirim yetmiyor,kocam hep sikayet ediyor,annem cok iyi biri sen de onun gibi ol istiyorum diyor.geceleri 5e kadar ders calisiyorum sbh bu yuzden gec uyaniyorum,anneme sikayet etmis kvem ders calisiyorum diyor ama gec kalkiyor demis.esim hep mutsuz hep sikayetci bu durumdan.sinavim zor tusa hazirlaniyorum.anlata bilmiyorum ne yapim nasil edim bilemiyorum.kocamla hic anlasamiyoruz.cok denedik yine ayni seyler.ama ayrilamiyorum cunki kimse bana hak vermiyor.her kes sen haksizsin diyor.bna bir cozum yolu olan varmi arkadaslar
Hem sen 50puani calismadan yapa biliyorsan az calis da 70puani al kimseni suclama calis kendi hakkini yap yok baskasi 50le aliyormus ben kaliyormusum basara bilmeyenlerin kendini avundurma yonteminden baska bir sey degilneden azerbeycanda doktorluk yapmıyorsunuz o zaman da illa tus derdindesiniz?
Turk degilim kardesim kusura bakmayin yazim hatalarindan dolayiTusa hazırlanıyorsun ama 'cunki, evliliyim, her kes' yazıyorsun. Anlamadım ben bu işten bir şey.
Yeriniz ayrı olabilir, insanların gecesini gündüzüne katıp 65 puanla girdiği yere sizin 50 ile girmenizi normal karşılamak esas sizi bencil yapmıyor mu? Ortada bir adaletsizlik var neden kabul etmiyorsunuz?Ne kadar bencil bir yaklasim.benim kontenjanim ayri seninki ayri kardesim.ayica benim ulkemde iyi egitim olmadigi icin ora geliyorum sen de yazdigin gibi,ayrica kendini emanet edip etmemen sana kalmis.kimse emanet et diye yalvarmiyor sana
Ne kadar bencil bir yaklasim.benim kontenjanim ayri seninki ayri kardesim.ayica benim ulkemde iyi egitim olmadigi icin ora geliyorum sen de yazdigin gibi,ayrica kendini emanet edip etmemen sana kalmis.kimse emanet et diye yalvarmiyor sana
Hem bize dermatoloji yeri ayrilmiyor,50puanla da anca periferde dahiliye pediatri kazana biliyoruz,haberiniz olmadan konusmussunuz
Cookntsk ederim kardesim boyle desteklere ihtiyacim vardi sadece bunun icin yazdim her kes doktorluguma takilmis durumdaEğer siz ders çalışmayı bir eksiklik olarak kabul eder, size öyle davranılması karşısında kendinizi suclu hissetmeye devam ederseniz eşiniz de böyle davranmaya devam eder...
Yarın bir gün nöbetiniz olacak, yogun olacaksınız, uzmanlık eğitiminiz de yorucu gececek. Ve eve geldiginizde bugunku gibi yine aynı tavırları göreceksiniz. Bu yüzden geri adım atmayın ki alışmasın.
Eşinizi karşınıza alın ve uzmanlıgın, bu sınavın sizin için ne kadar kritik oldugunu ve hayalinizden vazgecmek istemediginizi anlatın. Çogu kişinin yemeden içmeden kesilip sadece ders calıstıgını, kampa girdigini söyleyin.
Hem çocuk, hem ders, hem eş, hem ev işi yetişmemenizin dogal oldugunu, onun destek olmasından baska bir seceneginiz olmadıgını söyleyin.
Bunlara ragmen hala cocugu kucagınıza verip bir de sizden ilgi beklemeye devam ediyorsa size dair hicbir şeyi umursamıyor ve yalnızca kendi bencil istekleri icin evlilige devam ediyor demektir. Son kararınızı da buna göre verirsiniz...
50 puanla biz ancak periferi kazaniyoruz.adeletsizlik yok cunki bize 180yer ayriliyor,bizim maasimiz turk vatandasinin yarisi kadar bile degil.ayrica her kes kendi onune bakmasi gerek baskasi o puanla sunu yapti bana haksizlik demek dogru degilYeriniz ayrı olabilir, insanların gecesini gündüzüne katıp 65 puanla girdiği yere sizin 50 ile girmenizi normal karşılamak esas sizi bencil yapmıyor mu? Ortada bir adaletsizlik var neden kabul etmiyorsunuz?
Eşiniz doktor ama ayrı eve çıkmaya olanağı mı yok? Ben öğretmenim, eşinizin yarısı kadar maaş alıyorum, belki de üçte biri kadar, şu an size de ev açabilirim kastırsam. Böyle eğitimli donanımlı insanlar neden aşiret halinde yaşıyor, kayınvalide eline bakıyor, sorunlarını karı koca çözebilecek gücü ve kudreti kendinde bulamıyor anlamıyorum. Sürekli güncellenen Eğitim sisteminin sonucu bu demek ki.Ben turk degilim oyuzden yazim hatalarim var kusura bakmayin.esim de doktor ama imkani yok ayri ev icin.sanirim haklisiniz yardim etmeliyim behane etmemem gerek
Neyse arkadasim haklisinkontenjanların ayrı olması fark etmiyor. çoğu yerde türk kontenjanı açılmıyor yabancı kontenjan açılıyor ve bu yanlış bana göre. dermatoloji yeri ayrılmıyor diye bir şey yok, son tuslarda açar gösteririm kontenjanları da uğraşasım yok, haberim var gayet de bence esas sizin haberiniz yok.
zaten ben size bir şey demedim, bakanlığın bu tavrını eleştirdim. böyle bi kolaylık varken kullanmamak saçma olur zaten, benim lafım yabancı doktorlara değil, bunu ayarlayan bakanlığa.
kimse emanet et diye bana yalvarmıyor ama bir kaza geçirsem beni götürecekleri yeri ben seçemem, koskoca hastanesi olan Ali Koç bile bir devlet hastanesinde vefat etti. dolayısıyla tüm ülkenin sağlık sektörü herkes kadar beni de ilgilendiriyor.
Ben Turkiyedr degilim,bnm ulkemdr doktor maasi sizin ogretmen maasinin bile onda biri kadar malesefEşiniz doktor ama ayrı eve çıkmaya olanağı mı yok? Ben öğretmenim, eşinizin yarısı kadar maaş alıyorum, belki de üçte biri kadar, şu an size de ev açabilirim kastırsam. Böyle eğitimli donanımlı insanlar neden aşiret halinde yaşıyor, kayınvalide eline bakıyor, sorunlarını karı koca çözebilecek gücü ve kudreti kendinde bulamıyor anlamıyorum. Sürekli güncellenen Eğitim sisteminin sonucu bu demek ki.
Selam.derdim var lutfen yardim edin.evliyim,en basindan beri evliliyim yolunda gitmedi.sanirim bu en cok bnm yalnisim yuzunden,cunki her kes bana sensin hatali diyor.bir kizim var 10aylik.ders calismak zorundayim sinavim var nisanda,her gun ders calisuorum kocam bu durumdan rahatsiz.annesiyle kaliyoruz,cocucuguma o bakiyor,ev isleri falan hep o yapiyor tabii ben de firsat buldukca yardim ediyorum ama sanirim yetmiyor,kocam hep sikayet ediyor,annem cok iyi biri sen de onun gibi ol istiyorum diyor.geceleri 5e kadar ders calisiyorum sbh bu yuzden gec uyaniyorum,anneme sikayet etmis kvem ders calisiyorum diyor ama gec kalkiyor demis.esim hep mutsuz hep sikayetci bu durumdan.sinavim zor tusa hazirlaniyorum.anlata bilmiyorum ne yapim nasil edim bilemiyorum.kocamla hic anlasamiyoruz.cok denedik yine ayni seyler.ama ayrilamiyorum cunki kimse bana hak vermiyor.her kes sen haksizsin diyor.bna bir cozum yolu olan varmi arkadaslar
Ya konu buram buram yalan dolan kokuyor. Yazmayacağım diyorum, sinirden duramıyorum yazmadan. Dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde yaşayan bir doktor çift olduğuna inanmıyorum. Saçma sapan muhabbetler.Eşiniz doktor ama ayrı eve çıkmaya olanağı mı yok? Ben öğretmenim, eşinizin yarısı kadar maaş alıyorum, belki de üçte biri kadar, şu an size de ev açabilirim kastırsam. Böyle eğitimli donanımlı insanlar neden aşiret halinde yaşıyor, kayınvalide eline bakıyor, sorunlarını karı koca çözebilecek gücü ve kudreti kendinde bulamıyor anlamıyorum. Sürekli güncellenen Eğitim sisteminin sonucu bu demek ki.
Boyle yorumlari gorunce cok iyi oluyorum,bnm gibi dusunen gormek istiyorum sanirim yalniz olmadigimi bilmek istiyorum.cokkk tsk ederim
neden azerbeycanda doktorluk yapmıyorsunuz o zaman da illa tus derdindesiniz?
Esim de doktor ama azerbaycanda 5yillik bir fakulte bitirdigi icin Tusa verme sansi yok.bizim dersimiz cok zor,bu sinavi kazanmak icin insanlar yemeden icmeden kaliyor,ama haklisiniz isten kaytarmak da var biraz bende.Eşinin eğitim durumu nedir ? Bana sanki kendisi eğitimsiz olduğu için seni desteklemiyor gibi geldi. Yoksa anlayış gösterirdi diye düşündüm, belki yanılıyorumdur.
Birlikte oturunca sorunlar kaçınılmaz ama sanki sen de biraz abartmışsın. Ders bahanesiyle işten kaytarıyor gibisin.
Kim dedi farkinda degilim,bizim puanimiz az,ama 50puanla gecen yil arkadaslarim periferide yer kazandilar,ya ne takildiniz bu durumaYa konu buram buram yalan dolan kokuyor. Yazmayacağım diyorum, sinirden duramıyorum yazmadan. Dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde yaşayan bir doktor çift olduğuna inanmıyorum. Saçma sapan muhabbetler.
50 puan ile perifere gidiyorum diyor hala, aynı şehir aynı hastane aynı bölüme yabancılar tarafından daha düşük puanla girildiğinin bile farkında değil ne doktorluğu Allah aşkına ya...
Tamam şimdi anladım. Bunu başta belirtseniz yorumumuzu ona göre yaparız. Çünkü meslek, insana para dışında karakter, duruş gibi şeyleri de kazandıran bir şey. Uyumanız göze çok batmış. Yani geç kalkmanız. O süre zarfında hacca da gidip gelseniz 'çok uyuyor' diyerek tepki gösterecekler size belli ki. O yüzden ilk iş olarak gece değil de gündüz çalışmak için motive edin kendinizi. Eğer aktif iş hayatınız yoksa Kalkın, kahvaltı edin, çocuğunuzu besleyin, ortalığı toplayıp derse oturun. Ders çalışmak, bir dalda uzmanlaşmak çok güzel bir şey ama bebeğinizden kıymetli değil. O bir insan, sizin gibi.annesine ihtiyacı var.sizin de içinde yaşadığınız eve uyum sağlamanız gerekiyor maalesef... madem oraya muhtaçsınız şu an, idare edeceksiniz. Her evin, kurumun düzeni vardır. Her şeyden el etek çekemez, kendi düzeninizi oturtamazsınız şak diye. Öğlene kadar uyumayı ve bebeği yalnız bırakmayı ben de hoş göremedim. Tüm gündüz ders çalışıp aksam erken yatmak daha mantıklı gibi. Artık yurtta kalan özgür bir öğrenci değilsiniz, bebeğiniz, eşiniz, sorumluluklarınız var.Ben Turkiyedr degilim,bnm ulkemdr doktor maasi sizin ogretmen maasinin bile onda biri kadar malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?