- 19 Aralık 2016
- 69
- 12
- 3
- 35
- Konu Sahibi Avren nazli
-
En iyii umursamamak cok haklisiniz.sizin gibi insanlar oldugunu gormek de ayrica sevindirici.sabahdan beri kontenjan ayri diyorum anlamiyorlar,hak yedigimizi dusunuyorlar.Kulaklarini tika nisan tusuna hazirlaniyorsun sanirim.. acik bir sekilde kariyerinde bu sinavin onemini anlat..hadi yine anlamadilar diyelim comez asistanliginda evin yolunu zor bulacaksin.. ev isi bir yana uyku icin vaktin olmayacak. Ki o zaman maas aldigindan ev islerine yardim edecek birini bulabilirsin ama bunu halletmen evliligin devami icin onemli..
Sinava hazirlanan her bayan inan yasiyor senin yasadiklarini.. ben nisanliyim aramiyorum sehir disindaki kv ye gitmiyorum diye surat yapiyorlardi basta konustum halledemedik ben bildigimi yapmiyorum umursamiyorum..
Uzmanlikta Yabanci ogrenci kontenjani ayri bizimle bir alakasi yok.yabanci kontenjani kalkarsa dermatoloji yine 70-67 kulavarinda olur ..
Yurtdisinda uzmanlik yapan turkler de hak yiyor mantigina mi gidiyoruz.sistem belli egitim alma haklari yonetmeliklerle aciklanmis.ortada kayirilan bir durum goremiyorum.. benim fakultemde en cok yabanci ogrenciler calisirdi.Geldikleri okullarin haklarini veriyorlar aksini asla soylemem..
Kayirildiklarini da dusunmuyorum.
Ben tıp eğitiminin iç yüzünü bilmiyorum ama o kadar kuramsal ders, öğreti zart zurt gören birinin kendi hayatı hakkında bu kadar çaresiz olması enteresan geldi. Şimdi böyleyse ani karar verilmesi gereken operasyonlarda ne yapacaksınız? Ben mi çok katıyım anlamadım. Bir kadın kayınvalidesi, eşi, çocuğu karşısında bu akdar çaresizse okumasın, uzmanlaşmasın daha iyi. Kendimizi hayatımız hakkında söz sahibi olmak için eğitmiyor muyuz biz? Enteresan.Ya konu buram buram yalan dolan kokuyor. Yazmayacağım diyorum, sinirden duramıyorum yazmadan. Dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde yaşayan bir doktor çift olduğuna inanmıyorum. Saçma sapan muhabbetler.
50 puan ile perifere gidiyorum diyor hala, aynı şehir aynı hastane aynı bölüme yabancılar tarafından daha düşük puanla girildiğinin bile farkında değil ne doktorluğu Allah aşkına ya...
Gun icinde cocuguma ben bakiyorum,aksamlari kv. Bakiyor.gun icinde haliyle fazla ders calisamiyorum,mecbur aksam calisiyorum sbh da kv ise gec getdigi icin uyuyorum 12e kadar,ama iste dakka basi odama girip cikiyor uyandirmak icin gece gec yatdim diyorum yatma erken yat diyorlar.bir yol bulmam gerek haklisiniz cocuguma bakamamak bana da cok koyuyorTamam şimdi anladım. Bunu başta belirtseniz yorumumuzu ona göre yaparız. Çünkü meslek, insana para dışında karakter, duruş gibi şeyleri de kazandıran bir şey. Uyumanız göze çok batmış. Yani geç kalkmanız. O süre zarfında hacca da gidip gelseniz 'çok uyuyor' diyerek tepki gösterecekler size belli ki. O yüzden ilk iş olarak gece değil de gündüz çalışmak için motive edin kendinizi. Eğer aktif iş hayatınız yoksa Kalkın, kahvaltı edin, çocuğunuzu besleyin, ortalığı toplayıp derse oturun. Ders çalışmak, bir dalda uzmanlaşmak çok güzel bir şey ama bebeğinizden kıymetli değil. O bir insan, sizin gibi.annesine ihtiyacı var.sizin de içinde yaşadığınız eve uyum sağlamanız gerekiyor maalesef... madem oraya muhtaçsınız şu an, idare edeceksiniz. Her evin, kurumun düzeni vardır. Her şeyden el etek çekemez, kendi düzeninizi oturtamazsınız şak diye. Öğlene kadar uyumayı ve bebeği yalnız bırakmayı ben de hoş göremedim. Tüm gündüz ders çalışıp aksam erken yatmak daha mantıklı gibi. Artık yurtta kalan özgür bir öğrenci değilsiniz, bebeğiniz, eşiniz, sorumluluklarınız var.
Bu konuda cok haklisiniz,ben kendimden nefet ediyorum cok zayif karakterim var,insanlarin dusuncelerime cok onem veriyorum,ne yapim da kendimi degistireyim bilmiyorum.Ben tıp eğitiminin iç yüzünü bilmiyorum ama o kadar kuramsal ders, öğreti zart zurt gören birinin kendi hayatı hakkında bu kadar çaresiz olması enteresan geldi. Şimdi böyleyse ani karar verilmesi gereken operasyonlarda ne yapacaksınız? Ben mi çok katıyım anlamadım. Bir kadın kayınvalidesi, eşi, çocuğu karşısında bu akdar çaresizse okumasın, uzmanlaşmasın daha iyi. Kendimizi hayatımız hakkında söz sahibi olmak için eğitmiyor muyuz biz? Enteresan.
En iyii umursamamak cok haklisiniz.sizin gibi insanlar oldugunu gormek de ayrica sevindirici.sabahdan beri kontenjan ayri diyorum anlamiyorlar,hak yedigimizi dusunuyorlar.
Ne guzel dediniz bu her yerdd boyle olucak.elestriler cok alicam ama guclu olmam lazim kazanmam icin.Universiteyi kazandigim ilk sene yalan degil ben de ayni mantiktaydim.. yös de Turkiye'nin baskenti neresi diye soruyorlar boyle kazaniyorlar diye bir efsane dolasiyordu. O zaman bana da cok dokunmustu gercegi bilmedigim icin ama arkadas oldukca periyot ya da çslerdeki calisma azimlerini hasta basi performanslarini gordukce intorn hamalliklarini yaparken biz hep sikayet ederken sikayet etmeden eksiksiz tamamladiklarini gorunce kendimden utandim isin acikcasi..
Belki arkadaslarimin tanistiklari yabanci ogrencilerde ayni durum soz konusu degildi ve degerlendirmeleri bu yuzden onyargili oldu ya da ben cok iyilerle karsilastim bilemiyorum.. ama az once dedigim gibi soylediklerinizin dogrulugundan eminseniz ilerlemek icin geriye ceken herseye kulaginizi tikamaniz sart..bu is evde de boyle iste de boyle olacak tabi ki forumda da.. :)
Ben sizin veya Şüphe duyan başka bir üyenin şahsına bir şey söylemedim . Konu sahibininde avukatı değilim . Sadece bu sitede ki genel yaklaşımdan duyduğum Rahatsızlığı dile getirdim. Hemen insanları bir zan altında bırakıyoruz . Ben konu sahibinin Azeri Olma ihtimalini düşündüm . Ve gerçekten öyleymiş . Bu benim daha zeki olduğumdan değil daha insancıl yaklaşabildiğimden . Neyse konuyu Uzatmayalım . Belkide bir beş sene önce olsa belki bende böyle yaklaşırdım . Hayattaki Tecrübe arttıkça daha farklı bakmayı öğrenebiliyor insan . Zaten konu değişmiş . Konu sahibin sorusu yerine şimdide doktorluğunun yetersizliği tartışılıyor . İyi AkşamlarBen aşağılamadım kimseyi hanımefendi dalga da geçmedim. Yalan söylüyorsa söylemesine gerek yok, doktor diye insanlar farklı muamele yapmazlar. Bir tek şüphelenen de ben değilim görünüşe göre. Böyle tartışma konusu olur, boşuna konusu uzuyor o yüzden.
Insancil yaklasiminizdan dolayi cok sagolun.Ben sizin veya Şüphe duyan başka bir üyenin şahsına bir şey söylemedim . Konu sahibininde avukatı değilim . Sadece bu sitede ki genel yaklaşımdan duyduğum Rahatsızlığı dile getirdim. Hemen insanları bir zan altında bırakıyoruz . Ben konu sahibinin Azeri Olma ihtimalini düşündüm . Ve gerçekten öyleymiş . Bu benim daha zeki olduğumdan değil daha insancıl yaklaşabildiğimden . Neyse konuyu Uzatmayalım . Belkide bir beş sene önce olsa belki bende böyle yaklaşırdım . Hayattaki Tecrübe arttıkça daha farklı bakmayı öğrenebiliyor insan . Zaten konu değişmiş . Konu sahibin sorusu yerine şimdide doktorluğunun yetersizliği tartışılıyor . İyi Akşamlar
Tusu bırak şimdilik bence bebeğin daha 10 aylıkmış çok çok zor olur... zorunda değilsin ki tus için ayrıca.. önünde onlarca seçenek var çalışmak için tusu kazanmanı gerektirmeyen.
İşin aslı şu tusu ve sonrasında asistanlıkla 5 sene sürünmeyi seçersen aile hayatını 2. Plana atmak zorundasın. İlla tus kazanıcam uzman olucam diyorsan bekar hiç değilse çocuksuz olduğun dönemde halletmeli idin... şimdi aile bütünlüğünü bozmadan ikisinin üstesinden gelmen imkansız bence.
Seçimini yapmalısın. Ailen mi kariyerin mi... haa çocuk büyür okula başlar o zaman olur belki ama diğer türlü sabahlasan da herkes yardımcı olsa deli gibi çalışsan da ilk seferde olmama ihtimali büyük biliyorsun..
Neden illa tus peki? Ve kaçıncı girişin?
Illa tus cunki ben azeriyim bizim ulkemizde universiteyi bitirib bir yerde calismak istesen 30min tl verip ise girmen gerek,girdikden sonra da 300 400 tl maas alican,bu kosullarla ben hep esimden ve kv.den asili oucam.bunu ertelemem mumkunsuz bu yuzden tus tek cikis yolum.evlenmeden hall etmememin sebebi kocamla bu konuda anlastik ders calismali oldugumu biliyordu,sadece cocuk isinde evliligimin ilk ayi hamile kalmam cok kotu oldu bu yuzden biraz daha erteledim tusu ama daha fazla ertelemem imkansizTusu bırak şimdilik bence bebeğin daha 10 aylıkmış çok çok zor olur... zorunda değilsin ki tus için ayrıca.. önünde onlarca seçenek var çalışmak için tusu kazanmanı gerektirmeyen.
İşin aslı şu tusu ve sonrasında asistanlıkla 5 sene sürünmeyi seçersen aile hayatını 2. Plana atmak zorundasın. İlla tus kazanıcam uzman olucam diyorsan bekar hiç değilse çocuksuz olduğun dönemde halletmeli idin... şimdi aile bütünlüğünü bozmadan ikisinin üstesinden gelmen imkansız bence.
Seçimini yapmalısın. Ailen mi kariyerin mi... haa çocuk büyür okula başlar o zaman olur belki ama diğer türlü sabahlasan da herkes yardımcı olsa deli gibi çalışsan da ilk seferde olmama ihtimali büyük biliyorsun..
Neden illa tus peki? Ve kaçıncı girişin?
Siz bir meleksiniz,ne kadar cok motive ediyor soyedikleriniz beni cok iyisiniz cokAsistanligi sirasinda dogum yapan ikisini birarada goturmeye calisan cok hekim var.. hayat sirali bir duzene gore ilerlemeyebiliyor bilgiler tazeyken(mezuniyete yakin) tusu kazanmak daha kolay. Bebis varmis birak demek cok dogru gelmedi ki gunduz bebegiyle ilgilenip gece ders calistigi icin ev isi yukunu yerine getiremedigi icin olusan problemlerden bahsetmis..
Ikisini bir arada Yapabilen ornekler varken konu sahibini olumsuza odaklamayalim bence.. 75 alip derece yapmasina gerek yok istedigi yeri kazanacak kadar calisabilse yeter bunun icin bebegi ihmal etmeye gerek yok..ayda 12 gun nobet tutarak tus kazanan arkadaslarim var.. hersey programi duzenli oturtmaya bakiyor.
Siz bir meleksiniz,ne kadar cok motive ediyor soyedikleriniz beni cok iyisiniz cok
Her kes yok cocuk neden yaptin yok neden tusu kazanmadan evlendin yok soyle yok boyle.bunlar olmus bitmis yaptdim bir hata ama iste ne yasadigimi ben biliyorum,nedenlerimi bilmeden yargiliyorlar.yine sizin gibi birilerinin oldugunu gorunce rahatliyor insan tsk ederim yardiminiz icinDamdan dusenin halinden damdan dusen anlar.. hayat sirali bi duzene gore ilerlemiyor ben melek degilim sadece rutin tip disinda bir suru sorumlulugu olan ve kendi istegiyle bir suru sorumlulugun altina giren biriyim.. normal tip ogrencisi mantigiyla uyum saglamiyorum ve herkesin ayni fabrikadan cikmadigini biliyorum.. standart belli bir duzende yasanmayacagini da..
Olumluya odaklan.. bebegini ihmal etme..ne zaman motivasyona ihtiyacin olursa ozel mesajla bana ulasabilirsin
Asistanligi sirasinda dogum yapan ikisini birarada goturmeye calisan cok hekim var.. hayat sirali bir duzene gore ilerlemeyebiliyor bilgiler tazeyken(mezuniyete yakin) tusu kazanmak daha kolay. Bebis varmis birak demek cok dogru gelmedi ki gunduz bebegiyle ilgilenip gece ders calistigi icin ev isi yukunu yerine getiremedigi icin olusan problemlerden bahsetmis..
Ikisini bir arada Yapabilen ornekler varken konu sahibini olumsuza odaklamayalim bence.. 75 alip derece yapmasina gerek yok istedigi yeri kazanacak kadar calisabilse yeter bunun icin bebegi ihmal etmeye gerek yok..ayda 12 gun nobet tutarak tus kazanan arkadaslarim var.. hersey programi duzenli oturtmaya bakiyor.
Evet asistanlığı sırasında doğum yapan var ama tusu 10 aylık bebekle kazanan hiç duymadımüstelik türkiyede almamış eğitimi. Gerçekçi olalım bence...
Umarım ki başarır... ama işin aslı hiç sanmıyorum boşuna aile huzurundan olduğu ile kalacak..
Illa tus cunki ben azeriyim bizim ulkemizde universiteyi bitirib bir yerde calismak istesen 30min tl verip ise girmen gerek,girdikden sonra da 300 400 tl maas alican,bu kosullarla ben hep esimden ve kv.den asili oucam.bunu ertelemem mumkunsuz bu yuzden tus tek cikis yolum.evlenmeden hall etmememin sebebi kocamla bu konuda anlastik ders calismali oldugumu biliyordu,sadece cocuk isinde evliligimin ilk ayi hamile kalmam cok kotu oldu bu yuzden biraz daha erteledim tusu ama daha fazla ertelemem imkansiz
Haklisiniz tabi ki ama bunun adi tus degil kpss de olabilirdi.. konu sahibi ogretmen de olabilirdi.. esi sinav hazirliginda destek olmuyorsa zaten bunun meslekten bagimsiz bir problem oldugu asikar. Esler birbirinin arkasinda durmali yardim etmeli cocuk sadece annenin sorumlulugu degil keza ev isleri de oyle..
10 aylik bebekle tusa hazirlanma gayreti gosteren hadi onu gectim gunduz bebegiyle ilgilenip gece saat 5 e kadar ders calisabilen bir bunye bu isi basarir.. ben cesaret edemezdim ama derse baslamasi bile bence takdir edilesi..
Denemelerim de fena degil arkadasim :) zaten bu konuda kendime guveniyorum,kazanacagimi biliyorum.Haklisiniz tabi ki ama bunun adi tus degil kpss de olabilirdi.. konu sahibi ogretmen de olabilirdi.. esi sinav hazirliginda destek olmuyorsa zaten bunun meslekten bagimsiz bir problem oldugu asikar. Esler birbirinin arkasinda durmali yardim etmeli cocuk sadece annenin sorumlulugu degil keza ev isleri de oyle..
10 aylik bebekle tusa hazirlanma gayreti gosteren hadi onu gectim gunduz bebegiyle ilgilenip gece saat 5 e kadar ders calisabilen bir bunye bu isi basarir.. ben cesaret edemezdim ama derse baslamasi bile bence takdir edilesi..
Tusla kpss yi kıyaslamak çok ütopik oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?