Anlaşılamamak

İki örnek üzerinden giderek çocukla hep babanın ilgilendiği, annenin ilgisiz ve duyarsız olduğu sonucuna nasıl vardınız anlayamadım. Hem ev dışında mekanlarda hep babanın kucağında olsa ne olacak, zavallı baba incinecek mi acaba? Kadınların kadınlara bakış açısı beni çok şaşırtıyor bazen.

Adam kalkalım dedi de, belki kadın o anda kalkacak durumda değildi, belki bir gerekçesi vardı. Adamın sinirle çocuğu yere bırakması mı gerekiyordu? Nedir yani kocaların her dilekleri emir falan mı?
Annelik içgüdüseldir ama..
Çocuk düşer hep bn bakıyorum bak çocuk düşüyor bna bağırıyorsun demek çok saçma farkındamısız.
Eşin de zaten çocuğa bu kadar bak bak bak demesi de bir annenin gururunu kırar tabi ama diyorum ya annelik içgüdüsel eşinin laf söylemesine bağırmasına fırsat vermeden fırlaması gerekir yerinden yoksa eşi bağırmış bağırmamış değil olay.
Ama konunsahibi çocuğun defalarca sertçe yere düşmesine değil eşinin bağırmasına alınmış .

Annelik içgüdüseldir ama..
Çocuk düşer hep bn bakıyorum bak çocuk düşüyor bna bağırıyorsun demek çok saçma farkındamısız.
Eşin de zaten çocuğa bu kadar bak bak bak demesi de bir annenin gururunu kırar tabi ama diyorum ya annelik içgüdüsel eşinin laf söylemesine bağırmasına fırsat vermeden fırlaması gerekir yerinden yoksa eşi bağırmış bağırmamış değil olay.
Ama konunsahibi çocuğun defalarca sertçe yere düşmesine değil eşinin bağırmasına alınmış .

Annelik başka birşey katılıyorum ama babanın çocuk üzerindeki sorumluluklarını ortadan kaldırmıyor bu. Annelik içgüdüsel diye tüm sorumluluğu kadınlar alsın, erkekler de yan gelsin yatsın. Ne güzel iş. Elmayla armutu karıştırmamak lazım.

Ayrıca hem annenin hem babanın olduğu ortamda çocuk düşüyorsa bundan sorumlu tutulması gereken de, canı yanması gereken de her iki taraftır. Eşit bir şekilde.

Örnek olayda baba iki dakika çocuğa sahip çıkamamış, hala anneyi nasıl suçluyorsunuz, benim aklım almadı. “Eşiniz bu kadar dikkatsiz ise, keşke çocuğu siz tutsaydınız” deseniz anlarım ama “Adam kızmakta haklı, sizde çocuğunuza(!) sahip çıksaydınız” demeniz bambaşka.

Burda bile eşinize hak veren olmuş pes.. Bagiramaz bunu da alışılagelmemiş bir tepki vererek ve tepkinizin arkasında durarak sağlayabilirsiniz. Artık o tepki sizin ilişki dinamiginize bağlı

Annelik başka birşey katılıyorum ama babanın çocuk üzerindeki sorumluluklarını ortadan kaldırmıyor bu. Annelik içgüdüsel diye tüm sorumluluğu kadınlar alsın, erkekler de yan gelsin yatsın. Ne güzel iş. Elmayla armutu karıştırmamak lazım.

Ayrıca hem annenin hem babanın olduğu ortamda çocuk düşüyorsa bundan sorumlu tutulması gereken de, canı yanması gereken de her iki taraftır. Eşit bir şekilde.

Örnek olayda baba iki dakika çocuğa sahip çıkamamış, hala anneyi nasıl suçluyorsunuz, benim aklım almadı. “Eşiniz bu kadar dikkatsiz ise, keşke çocuğu siz tutsaydınız” deseniz anlarım ama “Adam kızmakta haklı, sizde çocuğunuza(!) sahip çıksaydınız” demeniz bambaşka.
Evet çocuk sertçe yere düşünce artık babanın canı yanmış bağırmış.
Ama annenin umrunda olmamış
Demekki çocuk hareketli konu sahibi bunu biliyor.
Düğünde zaten eşinin kucağındaymış çocuk.
konu Sahibinin kucağında olup düşse eşi de azarlarsa bağırsa tabi ki eşine kızarım o da baksın alsın kucağından diye.
Çocuk zaten adamın kucağın da 2 dk yere bırakıyor sertçe çocuk düşüyor konu sahibi daha düğünün bitmesini bütün insanların gitmesini bekliyor oturduğum yerden kalkmam diyor.

Evet çocuk sertçe yere düşünce artık babanın canı yanmış bağırmış.
Ama annenin umrunda olmamış
Demekki çocuk hareketli konu sahibi bunu biliyor.
Düğünde zaten eşinin kucağındaymış çocuk.
konu Sahibinin kucağında olup düşse eşi de azarlarsa bağırsa tabi ki eşine kızarım o da baksın alsın kucağından diye.
Çocuk zaten adamın kucağın da 2 dk yere bırakıyor sertçe çocuk düşüyor konu sahibi daha düğünün bitmesini bütün insanların gitmesini bekliyor oturduğum yerden kalkmam diyor.

Siz eşinizin bir dediğini ikiletmeyin öyleyse. Çocuğunuzu da aman kucağınızdan indirmeyin, babasına falan güvenip teslim etmeyin. Başka söyleyecek şey bulamadım, çünkü bakış açılarımız inanılmaz farklı. Sevgiler...

eşiniz size karşı haksız, siz de çocuğunuza karşı.
Çocuk bu, düşe kalka büyür.
üstelik sizin kadar eşiniz de sorumlu.
eşiniz bunların farkında değil ki size bağırıyor.
öte yandan düğünde küçük çocuklara çok üzülüyorum. hırpalanıyorlar, bir yerden sonra da yorgun düşüyorlar. artık o saatten sonra olacak şeyler tuh bak düştü işte degil, düpedüz ailenin sorumsuzluğu bence🙄
hele de akşam başlayan dugunse..

Siz eşinizin bir dediğini ikiletmeyin öyleyse. Çocuğunuzu da aman kucağınızdan indirmeyin, babasına falan güvenip teslim etmeyin. Başka söyleyecek şey bulamadım, çünkü bakış açılarımız inanılmaz farklı. Sevgiler...
Zaten sizinle bakış acımın bir olmasını beklemiyordum 😀
Evde bn tek çocuğumun Peşinden de koşmuyorum.
Sadece dikkatli bir anne olmaya çalışıyorum.
Atıyorum kimin düğünü olursa olsun takımı takar gelirim bilirim çocuklarım açıkır sersemler uykusu gelir çocuk yahu bu bunalır kalabalıktan.
Salon da tek biz kalana kadar oturmam.
Bu sebebten de eşinin bana bağırmasına insanların için de gururumu incitmesine müsaade etmem.
Böylelikle sen bakmadın düştü çeneye daldın daha oturuyorsun gibi saçmasapan sebeblerle kendimi küçük düşürmem.
Tabi ki baba da bakıcak.
Herkes sorumluluğunu bilecek ama bunu çocuğun ihtiyacına göre yapar iseler sorun da olmaz.
Ayrıca eşimin bir dediğini iki etmediğimi nereden çıkardınız anlamadım.
Sürekli anaç tavırda zannettiniz beni galiba ..
Örneğin; Bu sabah eşim kahvaltı yaptırdı çocuklara eşim parka götürdü getirdi.
O da sorumluluklarını biliyor bnde.
Ama k. Bakmayın birisiyle orda Burda çeneye tutuşup göz göre çocuğumun düşmesini izleyemem babası da olsa yanımda sen koşmadın bakmadın çocuğum düştü tartışması yapmam.
Sorumluluklarını bilen her aile için gerçerli bu.
Çocuk büyük sorumluluk çünkü.
Her defasın da bu çocuk sertçe düşüyor sa kusura bakmayın insanlar anneye yönelir neden bakmıyorsun diye.

Back
X