Anlaşılmamak

Hayallperesttt

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
266
Puanlar
18
Kuzenimle aynı zamanlarda evlendik sayılır. Ben 1 yıllık evlilik sonucu ayrıldım. O da bebek sahibi oldu. Sürekli içten içe kıyaslanıyorum insanlar tarafından. Sen ayrıldın onun çocuğu oldu sende biraz tatlı dilli olsaydın akıllı olsaydın bunlar olmazdı diyor en yakınlarım. Sürekli suçlanmaktan bıktım. Benim yapım bu sessiz sakin biriydim her zaman, evlendiğim kişi de bunu biliyordu ama sonradan bunlar hep sorun oldu. Diyorum benimle alakası yok bu adam beni sevmedi beni ailesi olarak görmedi ama suç yine bana yükleniyor. Ben kimseyi kıskanmıyorum herkes için en iyisi olsun isterim hep. Benim olmadı napabilirim ben bu kadar kötü biri değildim ben böyle olmasını istemedim ama olmadı. Takıntılı değilim artık bu konuyu büyük oranda aştım ama bu tarz konuşmalar benim canımı çok yakıyor. Artık kimseyle görüşmek dahi istemiyorum aileden bu sefer de yapayalnız kalıyorum artık yoruldum çok yoruldum..

Sizin bana verdiğinizi de ya da vermediğinizi bende başkasına sundum de sıyrıl… Büzemezsin.

Anneniz babanız akrabalarınıza haddini bildirmeli. Bir iki kez çıkışıp Benim kızımın özeli hakkında konuşmayın, boşanması hayatı kimseyi ilgilendirmez cümlelerini kursalar yeter. Belliki siz baş edemiyorsunuz bu hadsizlerle.

Ha bir kere yorum yapılır iki yapılır. Ama üçüncüyü yapsalar ne değişecek? Hayatın mı değişecek. Olan biten bu şekilde. Mıymıymıy aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp can sıkıyorlar.

Benim annem de böyle düşünüyor sıkıntı orda

Affınıza sığınarak tek cevap var burda size ne grip çıkıyor .... size ne girip çeıkıyor demek tek geçerli cevap. Susup otursunlar senin hayatın sadece seni ilgilendirir size ne?

Sinirlenince de hoşlarına gidiyor bunların.

Tek çare çok mutlu olduğunu sallamadığını yansıtmak.

O zaman üzemedikleri için kesiyorlar iletişimi.

Kuzenine de ikinci çocuk ne zaman, ilki yalnız kalmasın falan demeye başlarlar. Başkalarının hayatı hakkında yorum yapmayı çok seviyorlar. Yorumları takılacak insanlar değiller

Bu yanıtınıza üzüldüm. Anneniz böyle düşünürken, konuşurken elalemin ağzına laf vermiş oluyor. Onlar da haliyle konuşup dururlar.

Annen neden durumu kabullenmiyor?
Bende Vajinismus vardı sanırım yani tanı almadım ama o konu sıkıntılıydı biraz bunu da bildikleri için ben beceriksiz başarısız ilan edildim açıkçası. Eski eş de bu yüzden ayrıldı zaten.

Sizi kıyasladıkları hayatların garantisi varmı hayatımız bir sınav kimi eş kimi evlat kimi para kimi sağlık bende ayrıyım kim nederse desin umrumda olmuyor kızım iyimi ben iyimiyim evimin içini yaşadıklarımı kim bilebilir ki bunları geçin kendini bilmez insan çok ayrıldık dersin çocuğunun yanında acıyarak aaa neden sanane kardeşim evladimin yaninda bana kötü olan babasını sanami anlatayım. Anlayacağınız anneysen daha zor sen en azından erkenden kurtulmuşsun hiç üzülme

Sen ayrıldın onun çocuğu oldu sende biraz tatlı dilli olsaydın akıllı olsaydın bunlar olmazdı diyor en yakınlarım. Sürekli suçlanmaktan bıktım.
Kimse boşanmak için evlenmez. Ben boşanırken de saçma sapan konuşanlar vardı. Siz kendinizi seçtiniz ve en doğrusunu yapmışsınız. Ayrıldığınız için sizi eleştirip suçlayan kişilere " bu benim hayatım, sizi ilgilendirmez, o evliliği yaşayan bendim siz değil, bilip bilmeden konuşmayın " diye cevap verin. Sessiz kalmayın cevabınızı verin. Susarsanız daha çok üzerler sizi.

Bence çocuksuz bir şekilde boşanmanın herhangi bir ilişkiyi bitirmekten bir farkı yok. Siz millete hayatınız hakkında yorum yapma haddini verdiğiniz için böyle yaparlar. Herkes haddini bilip çenesini kapatacak, siz de ilk boşanan sizmişsiniz gibi kurban psikolojisine girmekten vazgeçeceksiniz. Çalışıyor musunuz?

Evet çalışıyorum. Biliyorumki çok artılarım var ama zaten ben bu konuyu çok zor aştım konularım var bilen bilir bir de insanlar böyle yorumlar yapınca benim kalbim dağlanıyor.

Aklı başında bir insan bir evliliğin sadece ama sadece bu nedenle bitmediğini akıl edebilir. Evlilik sadece cinsellik değil, bir sürü başka şey içeriyor. Belliki sevginiz sabrınız saygınız bitmiş karşılıklı, ayrılmışsınız.

Anneniz özünde anne olsa kızını suçlamazdı. Elalemin konuşmasına müsade etmezdi.

Aynı evde misiniz ailenizle bilmiyorum ama annenize daha mesafeli sınırlı davranırsanız sizin için daha doğru olur.

Aynen öyle. Diyorum bakım bu adam beni sevmemiş sevememiş bunlarla benle alakası yok sadece diye ama gelde anlat işte. Ben tayinle başka bir şehire geldim aileme çok yakınım ama aynı yerde değiliz.

Evet çalışıyorum. Biliyorumki çok artılarım var ama zaten ben bu konuyu çok zor aştım konularım var bilen bilir bir de insanlar böyle yorumlar yapınca benim kalbim dağlanıyor.
Hiç dağlanmasın, herkesin hayatı ve imtihanları farklı farklı. Çok şükür bir işiniz ve meşgaleniz var, ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz. Aşk sevgi elbet birgün gelip bulur sizi ve gerçekten sevip sevildiğiniz bir evlilik yaparsınız. Size tek tavsiyem, kimsenin hayatınıza burnunu sokmasına izin vermeyin.

Aynen öyle. Diyorum bakım bu adam beni sevmemiş sevememiş bunlarla benle alakası yok sadece diye ama gelde anlat işte. Ben tayinle başka bir şehire geldim aileme çok yakınım ama aynı yerde değiliz.

Annen bir daha bir şey derse, senin doğurduğun bu kadar oluyor işte biraz da kendini sorgula diyerek körükleyin. Verecek cevabı olmadığı için bir süre susar.

Çevreniz sıkıntılı hadsiz erkek budalası .Ne demek o .Masaya çıkıp dansöz olsanız yaranilmaz ne alaka .Süleyman Padişahı elinde tutmaya çalışan Hürrem misali .Ne koca arkadaş size söyleyenler tutsun kocalarını elinde mazallah kapiverirler.Aman uzak durun benden mazallah birinizin kocasını kapiveririm diyeceksin o olacak .Erkek budalilari ne ciddiye alıyorsunuz bunları ne üzülüyorsunuz dandik marifet saydıkları kocalarını ovmelerine.Kimbilir içi nasıl o evliliklerin iyi malın reklamı yapılmaz zaten .Bak sinir oldum .Fitne fucur iblis dilliler Allah dillerini başlarına versin .

`