Merhaba arkadaşlar. Anlaşmalı boşanma nasıl olur? İlk önce ne yapmak gerekir. Mal paylaşımı yok, avukata gerek olur mu? Beraber mi adliyeye gitmek gerekir? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Avukata gerek yok. Adliyeye gidiyosun, bir protokol hazırlanıyor ve bir dilekçe. Ön büroda hazırlanıp katiplere veriliyor. Ufak bi tutar ödüyosun. Sonra da mahkeme günü geliyor 3 dakika da bitiyor. :)
Avukata gerek yok. Adliyeye gidiyosun, bir protokol hazırlanıyor ve bir dilekçe. Ön büroda hazırlanıp katiplere veriliyor. Ufak bi tutar ödüyosun. Sonra da mahkeme günü geliyor 3 dakika da bitiyor. :)
Şöyle ki bende yakın tarihte ayrıldım. 9 Kasım da anlaşmalı olarak davayı açtık. Anlaşmalı boşanmalarda hakim ayda 1 güne veriyormuş günü. Bizim dava 6 aralıkta sonuçlandı. 1 ayı geçmiyor.
Şöyle ki bende yakın tarihte ayrıldım. 9 Kasım da anlaşmalı olarak davayı açtık. Anlaşmalı boşanmalarda hakim ayda 1 güne veriyormuş günü. Bizim dava 6 aralıkta sonuçlandı. 1 ayı geçmiyor.
süpermiş :) sürecin uzamaması harika. şu anlık biraz sağlık problemlerimiz var, annem ve kayınvalidemde. onları bi atlatalım, herkes yoluna bakacak inşallah ondan sonra.
Merhaba arkadaşlar. Anlaşmalı boşanma nasıl olur? İlk önce ne yapmak gerekir. Mal paylaşımı yok, avukata gerek olur mu? Beraber mi adliyeye gitmek gerekir? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
her iki tarafta hemfikir ise gerek yok avukata , biz öyle yapmıştık hatta dilekçe ve protokol'ümüde kendim hazırlamıştım bir kişide gidebilir başvurabilir, her iki eşte gidebilir . rabbim yardımcınız olsun ben o süreçi atlattım çok şükür....
biz 28 şubatta başvurmuştuk . 2 mart'a gün verdi iki gün sonrasına .. ve boşanma gerçekleşti... baglı bulundugun yogunluguna göre değişiyor . ankara'da olmama rağmen 2gun sonrasıydı duruşmam
yok canım, net bir konuşma yapmaya fırsatımız olmuyor ki. ama gidişat o yönde. o da biliyor ki şu sağlık problemlerini atlatmamı beklediğimi, tahmin ediyordur yani diye düşünüyorum. geçen gün yine bir tartışmamız oldu, onun da fikri bu yönde zaten. çok uğraşmışmış düzelsin diye ama biterse bitsinmiş artık, vicdanı rahatmış falan filan. yav he he dedim...
her iki tarafta hemfikir ise gerek yok avukata , biz öyle yapmıştık hatta dilekçe ve protokol'ümüde kendim hazırlamıştım bir kişide gidebilir başvurabilir, her iki eşte gidebilir . rabbim yardımcınız olsun ben o süreçi atlattım çok şükür....
ben de bir atlatabilsem bir an önce. psikolojik ağırlığı çok fena. hayatımda mahkeme görmüş insan değilim. hakimi görünce elim ayağım dolanacak birbirine eminim.