Anlaşmalı boşanma

gibigibi88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
832
268
103
Arkadaşlar anlaşmali boşanmak istiyorum internetten örnek form indirdim bununla gidip basvurucam sanirim. Avukatlar cok pahali bunu kendim halledebilirmiyim?

Eşin de anlaşmalı boşanmak istiyorsa halledilebilir diye düşünüyorum

Anlaşmalı boşanan arkadaşlarım var. Avukatla hiç işleri olmadı. Form doldurup, kendileri başvurdular ve boşandılar.

Bulunduğunuz ilin nöbetçi aile mahkemesine hitaben hazırlayacağınız bir dava dilekçesi ile biriniz (ya da ikiniz birlikte) davanızı açabilirsiniz. Dava açma sürecinde Adliye içerisinde sizi yönlendirirler zaten.

Anlaşmalı boşanma için velayet, nafaka, tazminat, mal bölüşümü gibi konularda eşiniz ile uzlaşmanız gerekir. Bu uzlaşmayı ikinizin de imzalayacağı bir protokol hazırlayarak dava dilekçenizin ekinde mahkemeye sunacaksınız.

Yani bir protokol ve bir dava dilekçesi hazırlayacaksınız.

Bir avukatla görüşmeniz haklarınızı bilmeniz ve hak kaybına uğramamanız bakımından önemlidir yine de.

7.5 yil ben karsiladim herseyi borclarini kapadim kidem tazminatimi verdim 2 kez kredi cektim. Cocugun okul taksitlerini odedim 7 yildir tum faturalar kart odemeleri bende. Simdi bana diyorki benim koti zamanimda beni sirtimdan bicakladin ulan ben minubus parasi bulamazken sen uyusturucuya para buluyordun. Nekadar fedakar olsanda sonu hep nankorluk. Bana ne tazminat odeyebilir nede nafaka. Hee 10 yillik kidem tazminatimla arkadasiyla is kurdu sorsan ben onu sirtindan bicaklamisim

Back
X