Anlasmali bosanmada dugunde takilan takilar

İyi de adi uzerinde anlasmali bosanma
Her konuda anlastiysaniz anlasmali bosanirsiniz. Daha anlasmadiysaniz bu nasil anlasmali bosanma? Tekerleme gibi oldu ama anlasmadiysaniz anlasmali bosanamazsiniz.

Ziynetleri de bozdurup beraber yemissiniz,bu yuzden alabileceginizi sanmam.

Merhaba , onumuzdeki ay basina kadar anlasmali bosanmaya karar verdik aldatmaya meyilli olmasina ragmen anlasmali bosanacaktik. Es kisisi evden gitti bana aldigi esyalari gelip alacagini soyledi issizim ve gelirim yok . Dugundeki altinlarida kendisi issiz oldugu icin bozdurduk. Ben protokolde dugunde takilan altinlari talep edebilir miyim?
Bence avukata danışın

Protokole takılarını istediğini mutlaka belirt.ben eş kişisinin sözüne aldanıp bir şey talep etmedim vericem dedi hala korona felan bahanesiyle erteliyorlar eşyalarımı da alamadım daha.imzaları attık ama iki hafta gibi bir sürem var gidip dava açıcam yok kimseye güvenilmezmiş şu hayatta birde be paragöz insanlarmışız öyle demiş terbiyesiz

Anlaşmalı boşanmada aklına gelebilecek her talebi o sözleşmede sunman ve iki tarafın onaylaması lazım sonradan şunu bunu istiyorum diyemezsin. Altınları da istiyorum onu da maddelere ekleyelim diyeceksin

Takılan takılar ortak değildir. Bölüşülmez. Size aittir. Avukatınızla görüşün.
Hepsi değil. Yargıtayın yeni kararına göre erkeğe takılanlar erkeğin kadına takılanlar da kadının artık hepsi kadının değil.. sallıyorum adama 10 çeyrek takıldıysa o 10 çeyrekti kadının hakkı yok gibi.

Hepsi değil. Yargıtayın yeni kararına göre erkeğe takılanlar erkeğin kadına takılanlar da kadının artık hepsi kadının değil.. sallıyorum adama 10 çeyrek takıldıysa o 10 çeyrekti kadının hakkı yok gibi.
Peki eş ailesinin taktığı bilezik set vs onlar da kadının mı acaba

Benim takı dediğim ziynet eşyasını ifade ediyor. Eş onları harcadıysa bile belgelendiriliyorsa video vs ile geri ödemek durumunda. Bu arada yeni kanunu bilemiyorum. Bundan 7 yıl önce çok yakın arkadaşım boşandı. Altınlar dahil tüm takılar arkadaşıma verildi.

Peki eş ailesinin taktığı bilezik set vs onlar da kadının mı acaba
Kadına takılan kadının erkeğe takılan erkeğin.
1) Kadına takılan her türlü ekonomik değeri olan şey yine kadına aittir.

2) Erkeğe takılan ziynet eşyalarının “tamamı birden’ karine olarak (istisna: yerel adet) kadına ait iken artık, karine olarak (istisna: yerel adet) sadece ‘kadına özgü’ olanlar kadına ait sayılacak. ‘Kadına özgü’ olmayan ziynet eşyası yani cumhuriyet altını, ata altın, yarım altın, çeyrek altın, gram altın gibi ‘erkeğe’ ait olacaktır.

3) Erkeğe takılan şey, eğer ‘kadına özgü’ olmayan bir şey ise erkeğe ait olacağından, erkeğe takılan paralar, para ‘kadına özgü’ bir şey olmadığından doğal olarak erkeğe ait olacaktır.

4) Erkeğe takılan ziynet eşyaları ‘kadına özgü’ olsa bile (bilezik, küpe, gerdanlık gibi) erkek eş, bu konuda ‘yerel adet’ olmadığını iddia ve ispat ederse ‘kadına özgü’ olanlar da erkeğe verilecektir.

5) Erkeğe takılan ziynet eşyasının ‘kadına özgü’ olup olmadığı konusunda ‘çekişme çıkarsa’ kuyumcu bilirkişi incelemesi yapılacaktır. Takılan ziynet eşyası hem erkek hem kadın tarafından kullanılan bir şey ise münhasıran ‘kadına özgü’ olmadığından erkeğe ait olacaktır.

6) Sandığa konulanlar ‘taraflardan birine takılmadığı için’ eşit olarak paylaşılmalıdır.

7) Eşler arasında paylaşım konusunda bir anlaşma varsa paylaşımda ‘anlaşma kuralları’ uygulanacaktır.”

Benim takı dediğim ziynet eşyasını ifade ediyor. Eş onları harcadıysa bile belgelendiriliyorsa video vs ile geri ödemek durumunda. Bu arada yeni kanunu bilemiyorum. Bundan 7 yıl önce çok yakın arkadaşım boşandı. Altınlar dahil tüm takılar arkadaşıma verildi.
Bu yıl çıktı kanun. Yargıtay bütün takıların kadına verilmesini bozdu.. ziynet eşyaları tamam ona birşey demedim bel genel olark takılanlarn tamamını kasteddim. Yukarda da yazıyı paylaştım zaten

Bu yıl çıktı kanun. Yargıtay bütün takıların kadına verilmesini bozdu.. ziynet eşyaları tamam ona birşey demedim bel genel olark takılanlarn tamamını kasteddim. Yukarda da yazıyı paylaştım zaten
Evet dediginiz gibi kanunda açıkça yazıyor.

Konu hakkında pek bilgim yok fakat ben şu “eş kişisi” ne takıldım. Acaba Türkçede yeni bir kelimemi bu ?
Eş kisisi işte adı üzerinde, eş olamamış. Sadece eş unvanını taşıdığı için rutbesi düşürülmüş, eş kisisi olmuş.

Konu hakkında pek bilgim yok fakat ben şu “eş kişisi” ne takıldım. Acaba Türkçede yeni bir kelimemi bu ?
Eş kişisi : Eş görünümlü mikro organizma demek. Üreme yetenekleri yoktur. Tek hücreli mikroskobik canlılardır. Dışa bağımlı yaşarlar. Sıcak ortamlar en sevdikleri ortamlardır halk arasında ana kucağı olarak bilinen bölgede kendilerini güvende hissederler. Gelişmiş mikroskoplar sayesinde görülebilirler bunun haricinde görülmesi zor bir canlı türüdür.

Anlaşmalı boşanma ile boşanan biri olarak zaten anlaşma metni var evler arabalar parseli plakası ile yazılıyor. Bizde evler zaten benim adımaydı anlaşmada su parselde su katlı ev kendisine bırakılmıştır bide arabalar öle kimin üstüneyse öle kalmasına çocuklara nafaka ve ben tazminat da istemiştim onu da bilmem kaç tarihine kadar ödenmesi diye. Bu arada 20 yıllık evliydim ve taki ile ilgili bir ibare yoktu bu metinde. Hakim okudu bize kabul ettik mi diye ettik dedik. Sonra takıları sordu bize dedim takı felan yok 20 yıl olmuş dedim. Sonra bayan hakim eşime dönüp bu kadar şeyi eşinize bıraktınız ama vazgeçme hakkınız var itiraz etmekmiçin 15 gününüz var demez mi. Kadın bide ben zaten son anda cayar mi acaba diyip ayet-el kursü okumaltan bir haldeyim. Neyse yani anlaşmalı tek celsede bitti her seyi de aldık zaten çogunu da beraber çalısarak yapmıstık benim hakkım daha çoktu. Orda yazarsanız anlaşmada neyse o yani

Back
X