Anlaşmalı boşanmada kiradaki ev sorunu ? Bilenler fikir verebilir mi

ChuckyninGelinii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2023
65
52
3
Eşimle anlaşmalı boşanacağız 2 çocuk var biri ufak henüz. Ben de çalışmıyorum 1 sene içinde tekrar iş bakacağım.
Oturduğumuz ev kira, boşanırken bu evde kalmayı ve çocuklarımın babasının kiraya destek olmasını talep edebiliyor muyum?
Malum kiralar fazla seneye daha da artacak. Kendi başıma zorlanırım. Annemlerin evine geçsem hem çocukları iyice sıkıntıya düşürmekten hem annemleri ekstra yormaktan ve külfet olmaktan çekiniyorum.
Çekişmeli olmadan yıkıp dökmeden nasıl bir yol bulunur yardımcı olabilecek arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum 🙋🏻‍♀️💐

Eşimle anlaşmalı boşanacağız 2 çocuk var biri ufak henüz. Ben de çalışmıyorum 1 sene içinde tekrar iş bakacağım.
Oturduğumuz ev kira, boşanırken bu evde kalmayı ve çocuklarımın babasının kiraya destek olmasını talep edebiliyor muyum?
Malum kiralar fazla seneye daha da artacak. Kendi başıma zorlanırım. Annemlerin evine geçsem hem çocukları iyice sıkıntıya düşürmekten hem annemleri ekstra yormaktan ve külfet olmaktan çekiniyorum.
Çekişmeli olmadan yıkıp dökmeden nasıl bir yol bulunur yardımcı olabilecek arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum 🙋🏻‍♀️💐

EŞiniz ne diyor bu konuda?hiç bu konuyu ona açtınız mı?

Kendi de eve çıkacakmış o yüzden karşılayamazmış. Evi boşaltalım madem diyor. Öyle olunca da anlaşmalı olamıyor sanırım durum🤷‍♀️
Bu konuda haklı iki evin kirasını karşılaması cok zengin değilse zor zaten

Es kirayi ödemeyi devam mi devam edecek, yoksa bölünecek mi, orasini anlamadim. Birikimimiz var mi?
Ben işe girene evet destek olacak sonrasında da. Bir kısmına yardımcı olur diye düşünmüştüm. Misal kira 10bin, eşim ona da 2-3 bin ekleme yapar.
Nihayetinde çocukların da barınma gideri bu. Yanlış mı düşündüm bilmiyorum.
Yada nasıl önermem gerekir ☹️
Birikim yok denecek kadar az. O konuda çeki düzen veremedim yıllardır kendisine çok şükür 😓

Eşiniz ne diyor? Anlaşmalı dediğinize göre bunu da anlaşmaya dahil etmiş olmalısınız.
Eşiniz kirayı ödesin ,sonuçta çocukları o evde oturuyor. Siz de iş bulup çalışırsınız kendinizi geçindirirsiniz bence gayet makul olur
Bu konuda anlaşma sağlayamadık
En son evi boşaltırız diye konuştu.
Çözüm bulamazsam öyle anlaşmış olacağız

Bu konuda haklı iki evin kirasını karşılaması cok zengin değilse zor zaten
Evet öyle düşününce haklı. Ama yıllardır vıcık vıcık sevdiği annesi yalnız yaşıyor ve yakın. Bavulunu toplayıp gidebilir ama yapamam onun yanında diyor.
Ah senelerdir her konuda onu haklı edip anam anam derken iyiydi. Şimdi kötü oldu heralde.
Zalimsin dünya 🫢

Evet öyle düşününce haklı. Ama yıllardır vıcık vıcık sevdiği annesi yalnız yaşıyor ve yakın. Bavulunu toplayıp gidebilir ama yapamam onun yanında diyor.
Ah senelerdir her konuda onu haklı edip anam anam derken iyiydi. Şimdi kötü oldu heralde.
Zalimsin dünya 🫢
Aaaa anne faktörü varsa tabi ki gitsin annesiyle yaşasın.. İki kira vermek elbet zor ama madem anasına düşkün gitsin yaşasın iste ne güzel masrafı da olmaz.. Ee iş başa düşünce anne diye ağlayan erkekler boşanma sonrası yüzlerine bile bakmaz oluyorlar

Ben işe girene evet destek olacak sonrasında da. Bir kısmına yardımcı olur diye düşünmüştüm. Misal kira 10bin, eşim ona da 2-3 bin ekleme yapar.
Birikim yok denecek kadar az. O konuda çeki düzen veremedim yıllardır kendisine çok şükür 😓

Sizin isiniz yok, bosaninca cocuklarla nereye gideceksiniz evi bosaltirsaniz?

Ben pek zannetmiyorum eşinizin hem kira ödeyip,hem nafaka verip hem de ev geçimine yardımcı olacağını, işe gireceğiniz tarih belli değil bu süreç 1 yılda sürebilir daha uzunda olabilir.

Eşiniz de ayrı eve çıkacakmış 10 bin olsa kira 2 ev 20 bin eder.

Boşanma nedenini bilmiyorum ama erteleme şansınız varsa biraz erteleyin derim en azından işe başlayıncaya kadar,o zaman en azından nafaka,kendi kazanciniz,bir miktarda kira yardımı talep edebilirsiniz

Aileniz kafa yapısı olarak anlayışlı,igiliyse ve ev kalabalık değilse 1 yılı en azından ailenizle geçirmeniz daha sağlıklı olmaz mı? Bebek küçük olsa da çocuklarınıza 1 yıl bakıp çalışsanız sizin de geliriniz olur o zaman çocukların babası da yardım ederse zorlanmamış olursunuz. Tabi bu iyi senaryo.

Eğer aile yanında 1 yıl dahi kalamam konu komşu anam babam sıkar laf eder kısıtlar çocuklara yardım etmez düşüncesi varsa o zaman eş kişisiyle uzlaşıp talep edin kabul etmezse(boşanmalarda herkesin içindeki kötülük çıkıyor malum)diretin kendisi gitsin anne yanına.

Zalimsin dünya 🫢

Sİz bu boşanma konusunu açmadan, oturup eşinizle bunları konuşamadını mı? Ya da eşle konuşmadan maddi konuları hiç hesaplamadınız mı? Eşinizin gelirini biliyorsunuzdur. Olası bir boşanmada bu gelirle iki eve bakar mı bakamaz mı bilirsiniz. Sizin daha ufak çocuk var, siz işe girseniz ona bakıcı/kreş gerekecek. Sizin iş bulmanız kesin değil anladığım kadarıyla. Siz hiç düşinceli davranmamışsınız.

Durumunuz zor. Elinizde olanla ne kadar idare edbilirsiniz esiniz destek olmasa?

Aaaa anne faktörü varsa tabi ki gitsin annesiyle yaşasın.. İki kira vermek elbet zor ama madem anasına düşkün gitsin yaşasın iste ne güzel masrafı da olmaz.. Ee iş başa düşünce anne diye ağlayan erkekler boşanma sonrası yüzlerine bile bakmaz oluyorlar
Mis gibi akşam yemeğini yerdi kıyafetleri yıkanır ütülenir, oğluşum anam diye severlerdi birbirlerini oysa

Back
X