Anlaşmalı boşanmada kiradaki ev sorunu ? Bilenler fikir verebilir mi

Anladigim kadariyla esiniz sizi maddi olarak destekleme taraftari degil ve maddi durumunuz da calismadiginiz icin pek yok. Benim önerim kararliysaniz: Annenizle yasamayi göze alin. Davayi cekismeli acin. Maddi manevi tazminat talep edin. Calismaya baslayip kendi düzeninizi kurmaya bakin. Bu adamin kendiliginden sizi destekleyeceginizi hic sanmıyorum
Katılıyorum illa anlaşmalı olsun arada çocuklar var diye hala ince düşünceli davranmaya çalışmamam gerekiyor

Öncelikle diğer aktif konuyu ve yaşananları bilmiyorum. Ama her kadının yaşadıkları kendine has özellikte. Ben mesela yıllarca çalışmış biriyim lisans mezunuyum ve çocuklarıma bakmak İçin burun kıvırmadan en hızlısından da iş bulma gayretine gireceğim. Manen çok yıprandığım için destek alıyorum.
Beraber yaşamak eziyet haline gelince bi gayret kendine güvenip bu kararı almak durumunda kaldık.
Umarım bahsi geçen arkadaş da kendi ekmeğini taştan çıkarır.

Ben zaten kesinlikle eğitimsiz/tecrübesiz vs olduğunuzu iddia etmiyorum.
Ama ülkemiz şartlarında çoluğu çocuğu olmayan eğitimli insanlara 3 kuruş paranın üzerine mobbing veriyorlar tatlı niyetine.

Yani bir sıralama olmalı. Önce iş güç sonra kendine düzen kurmak gelmeli onda da.

Koca adam tek başına annesiyle yaşayamıyor. Siz iki çocukla nasıl gideceksiniz baba evine. Çocuklara oda yapabilecek misiniz nasıl bir düzen kuracaksınız o evde? Evin çok büyük olması falan lazım.
Bence haklısınız annesinin yanına gidip sizin kiranızı ödesin.
Anlaşma niyetinde olmadığını da göstermiş bu konuda.
Ev büyük değil tek odaya sığmak durumunda olacağız.
Belki birikim yapıp öyle çıkabilirim annemlerden

Ben zaten kesinlikle eğitimsiz/tecrübesiz vs olduğunuzu iddia etmiyorum.
Ama ülkemiz şartlarında çoluğu çocuğu olmayan eğitimli insanlara 3 kuruş paranın üzerine mobbing veriyorlar tatlı niyetine.

Yani bir sıralama olmalı. Önce iş güç sonra kendine düzen kurmak gelmeli onda da.
İlk çocuğumda yapmışlardı mobbingin alasını ağlayarak süt sağdığımı çok bilirim😓
Haklısınız silkelenip ayağa daha çabuk kalkmam gerekiyor

Evlilik terapisti düşündünüz mü öncelikli olarak? Boşanınca siz biraz zora gireceksiniz çünkü.
Düşünüyorduk ama şuan o aşamayı geçtiğimizi düşünüyorum
Benim her anlamda ona karşı güvenim bitti keza sevgimiz de öyle
Terapist bunları geri getiremez diye düşündüm
Biraz dahi umudum olsaydı ben randevu alırdım

Hem size hem çocuklara nafaka ödeyip hem kiranizi ödeyip hem de kendi evinin kirasını ödemekte zorlanabilir birikimi de yok diyorsunuz. Ayrıca size odenenler ile kirayı karsilasa bile hem çocukların giderleri hem gıda hem faturalar zor olur. Şu an kirada yaşayan iki çocuklu birinin giderleri toplami en az 20 bin olmalı ki anca gecinsinler. Ekim ayından sonra dogalgaz elektrik ulaşım daha da zamlanacak. Gıda desen bilmiyorum şu an bir kalıp peynir 100 lirayı geçmiş üç beş aya ne olur bilmiyorum. Nafaka olarak kiraya yardım da yapsa ekstra 20 bin veremez. Üç bin kira yardımı yapsa yedi bin çocuklarla size verse gene 10 bine nasıl geçineceksiniz? Fiyatlar yerinde durmuyor ki. Ben 13 bin alıyorum kirada kalmıyorum eski eşim çocuğun okul ve sağlık masraflarını ödüyor arada kıyafetlerini alıyor. Buna rağmen endişe ettiğim için tek çocuk olmasına rağmen evimi kiraya verip ailemin yanına taşınacagim. Sürekli bir şey çıkıyor. Gözleri bozuldu gözlük parası,kıyafeti dar geldi hadi kıyafetlerini al , okuldan gezi diyorlar ona para harca.. Eve et kuruyemis almıyorum ama meyve sebze yesin sağlıklı beslensin en azından tavuk balık yesin diye uğraşıyorum yemin ederim kendim yemiyorum ama kenara bir kuruş atamıyorum. Sinemaya gitmek istedi cocuk bir film bir patlamis misir yol derken 500 lira gitti. Ordan anne buzlu kahve pasta dedi 300 de ona gitti. Bir aksamda 800 nedir? Naptik allahaskina hiltonda karides mi yedik? Sürekli de adama çocuğa ayakkabı lazım şu lazım bu lazım demek yerine ailemin yanına geçerim dedim kendim alırım çocuğun ihtiyacı olanı, o alırsa ne ala kenara atarim. Ama ben geçiniyorum ailemle, evladım da çok düşkün istiyor karismazlar etmezler yardımcı da olurlar. sizin öyle bir durumunuz yoksa cocuklarin huzuru bozulur diyorsaniz , kesinlikle ekstra iş bakmanız lazım. Daha da zor günler geliyor hepimizin Allah yardımcısı olsun.

Hem size hem çocuklara nafaka ödeyip hem kiranizi ödeyip hem de kendi evinin kirasını ödemekte zorlanabilir birikimi de yok diyorsunuz. Ayrıca size odenenler ile kirayı karsilasa bile hem çocukların giderleri hem gıda hem faturalar zor olur. Şu an kirada yaşayan iki çocuklu birinin giderleri toplami en az 20 bin olmalı ki anca gecinsinler. Ekim ayından sonra dogalgaz elektrik ulaşım daha da zamlanacak. Gıda desen bilmiyorum şu an bir kalıp peynir 100 lirayı geçmiş üç beş aya ne olur bilmiyorum. Nafaka olarak kiraya yardım da yapsa ekstra 20 bin veremez. Üç bin kira yardımı yapsa yedi bin çocuklarla size verse gene 10 bine nasıl geçineceksiniz? Fiyatlar yerinde durmuyor ki. Ben 13 bin alıyorum kirada kalmıyorum eski eşim çocuğun okul ve sağlık masraflarını ödüyor arada kıyafetlerini alıyor. Buna rağmen endişe ettiğim için tek çocuk olmasına rağmen evimi kiraya verip ailemin yanına taşınacagim. Sürekli bir şey çıkıyor. Gözleri bozuldu gözlük parası,kıyafeti dar geldi hadi kıyafetlerini al , okuldan gezi diyorlar ona para harca.. Eve et kuruyemis almıyorum ama meyve sebze yesin sağlıklı beslensin en azından tavuk balık yesin diye uğraşıyorum yemin ederim kendim yemiyorum ama kenara bir kuruş atamıyorum. Sinemaya gitmek istedi cocuk bir film bir patlamis misir yol derken 500 lira gitti. Ordan anne buzlu kahve pasta dedi 300 de ona gitti. Bir aksamda 800 nedir? Naptik allahaskina hiltonda karides mi yedik? Sürekli de adama çocuğa ayakkabı lazım şu lazım bu lazım demek yerine ailemin yanına geçerim dedim kendim alırım çocuğun ihtiyacı olanı, o alırsa ne ala kenara atarim. Ama ben geçiniyorum ailemle, evladım da çok düşkün istiyor karismazlar etmezler yardımcı da olurlar. sizin öyle bir durumunuz yoksa cocuklarin huzuru bozulur diyorsaniz , kesinlikle ekstra iş bakmanız lazım. Daha da zor günler geliyor hepimizin Allah yardımcısı olsun.
Ailemden yana problemim yok
Sadece her evin kendi düzeni kuralları var diye düşünerek kirada kalsam fikrine kapıldım. İş bakacağım yeni senede ufağa annem bakacak inşallah bi aksilik olmazsa.
Dediğiniz gibi her geçen gün geçim zorlaşıyor. Anne evinde kenara üç beş atma imkanım da olur aslında.
Kötü günler geride kaldı, sırada çok daha kötü günler var gerçekten. Allah hepimizin yardımcısı olsun 🙏

Ailemden yana problemim yok
Sadece her evin kendi düzeni kuralları var diye düşünerek kirada kalsam fikrine kapıldım. İş bakacağım yeni senede ufağa annem bakacak inşallah bi aksilik olmazsa.
Dediğiniz gibi her geçen gün geçim zorlaşıyor. Anne evinde kenara üç beş atma imkanım da olur aslında.
Kötü günler geride kaldı, sırada çok daha kötü günler var gerçekten. Allah hepimizin yardımcısı olsun 🙏
Öyle düşünmeyin evet maddiyat biraz zorluyor ki bazı üyeler de bilir eski eşim maddi olarak çok rahat ettirmisti evde bakicilar yatılı hizmetli ayrı altımda son model jeep havuzlu müstakil villa vs. Evet zorlanıyorum ayrılırken çocuğum küçüktü ben nafaka da almadım üstelik gurur yaptım ama bakın şu evde evlatla basbasa oturup makarna yoğurt yemek bile öyle huzurlu bisey ki. İlk zamanlar korkacak hatta kötü zamanlar gecireceksiniz ama sonrası keyif sadece keyif. Çünkü özgür ve huzurlu olmak dünyanın en pahabicilmez şeyi. Bir seneye oturur düzeniniz sonrası keyif

Öyle düşünmeyin evet maddiyat biraz zorluyor ki bazı üyeler de bilir eski eşim maddi olarak çok rahat ettirmisti evde bakicilar yatılı hizmetli ayrı altımda son model jeep havuzlu müstakil villa vs. Evet zorlanıyorum ayrılırken çocuğum küçüktü ben nafaka da almadım üstelik gurur yaptım ama bakın şu evde evlatla basbasa oturup makarna yoğurt yemek bile öyle huzurlu bisey ki. İlk zamanlar korkacak hatta kötü zamanlar gecireceksiniz ama sonrası keyif sadece keyif. Çünkü özgür ve huzurlu olmak dünyanın en pahabicilmez şeyi. Bir seneye oturur düzeniniz sonrası keyif
Umuyorum keyifli günlerimiz çok olsun 🙏🌺

Bildiğim kadarıyla ayrı ayrı ödemeler talep edemiyorsunuz okulu kirayı ödesin vs.. ama bunları nafaka olarak talep edebilirsiniz örneğin ayda alacağınız nafakaya artı 2 bin eklenip kira parası birikir. Kadının ve çocukların yaşadığı ev, aile hanesi olarak geçiyor çıkmanızı isteyemez diye biliyorum avukata danışmadan hareket etmeyin

Kendi de eve çıkacakmış o yüzden karşılayamazmış. Evi boşaltalım madem diyor. Öyle olunca da anlaşmalı olamıyor sanırım durum🤷‍♀️
Boşanma sonrası hepsi mi aynı olur ya inanamıyorum. Çocuk kendi çocukları, ekselansları elini taşın altına koysun bi zahmet bu güzel yuvayı yolunda götüremediği için

Evet öyle düşününce haklı. Ama yıllardır vıcık vıcık sevdiği annesi yalnız yaşıyor ve yakın. Bavulunu toplayıp gidebilir ama yapamam onun yanında diyor.
Ah senelerdir her konuda onu haklı edip anam anam derken iyiydi. Şimdi kötü oldu heralde.
Zalimsin dünya 🫢
aynen bu en mantıklısı gitsin annesinin yanında sizin çocuklarla aile evine gitmeniz daha sıkıntı en mantıklısı bu,buna ikna edin çocukların düzeni değişmesin babasın biraz fedakarlık yap diye

aynen bu en mantıklısı gitsin annesinin yanında sizin çocuklarla aile evine gitmeniz daha sıkıntı en mantıklısı bu,buna ikna edin çocukların düzeni değişmesin babasın biraz fedakarlık yap diye
İkna olmuyor maalesef
Kendi k.çının rahatı, çocukların düzeni ve rahatından önemli

peki küçük çocuğunuza siz çalışırken kim bakacak? anne evinde çocuklar büyüyene kadar kalıp anneniz çocuklarınıza baksa daha rahat olmazmı

Back
X