Anlaşmalı boşanmada kiradaki ev sorunu ? Bilenler fikir verebilir mi

Anlaşmalı boşanma dediğimiz olayda koşulları siz ve eşiniz belirleyerek ortak protokolü imzalıyorsunuz. Nafaka talep edebilirsiniz elbette miktarını da aranızda anlaşırsınız. Kirayı kabul ettirmek size kalmış artık. Ben pek sanmıyorum ama ne zaman işe gireceğiniz bile belli değil. Adam hem sizin ev kiranızı ödesin, hem geçinmenize yardım etsin zor. Kendi ev kirası ödemese dediğiniz gibi annesine yerleşse bile zor. Çocuğunuz küçükmüş madem anneniz bakmaz mı bu süre zarfında işe girer çalışırsınız. Yararınıza olur aslında annenizle kalmanız

Ha bide bakmayin anlasmali bosanmayi kabul etmesine. Cogu erkek beni istemedi, simdi sürünüyor, nasil gecinirse gecinsin diye haz aliyor bu durumdan. Isin icinde cocuklar varsa oncelinle barinma ve gecinme kisimlarini makul bir temele oturtmaniz lazim. Adam kendi rizasiyla bugunun parasi 5bin nafaka vermeyi kabul etse dahi bu para geçinmeye yetmez.
Öncelikle eş destegi olmadan;
Nerede barinanilirsiniz
Nasil gecinebilirsiniz
Bunlarin cozumunu bulun..
Bilenler bilir eski eşim nafaka, ekstra giderleri karsilar. Cocuga süt, et falanda alir ama beni bezdirdi. Once 1 saat param yok der, 3 gun sonra kendiliginden alir gelir. Madem alip gelecek ne diye konuşup durur anlamam. Halledecegim de, gec iste. Aman neyse. adama destek olacak diye cok bel baglamayin derim.

Ben pek zannetmiyorum eşinizin hem kira ödeyip,hem nafaka verip hem de ev geçimine yardımcı olacağını, işe gireceğiniz tarih belli değil bu süreç 1 yılda sürebilir daha uzunda olabilir.

Eşiniz de ayrı eve çıkacakmış 10 bin olsa kira 2 ev 20 bin eder.

Boşanma nedenini bilmiyorum ama erteleme şansınız varsa biraz erteleyin derim en azından işe başlayıncaya kadar,o zaman en azından nafaka,kendi kazanciniz,bir miktarda kira yardımı talep edebilirsiniz
Boşanma nedeni hem ailesiyle alakalı eşime hem de 1 seneyi aşkın anlaşamamak her konuda. Evde iki yabancıyız ve çocuklarımın aile olmayı böyle olmak zannetmelerini istemiyorum. Psikolojik olarak da çok yıprandım.
Benim ailem sıkıntı yapmaz o konuda rahatım sadece bu düzeni bozup tek odaya iki çocukla geçmek onları etkiler mi diye düşünüyordum

Aileniz kafa yapısı olarak anlayışlı,igiliyse ve ev kalabalık değilse 1 yılı en azından ailenizle geçirmeniz daha sağlıklı olmaz mı? Bebek küçük olsa da çocuklarınıza 1 yıl bakıp çalışsanız sizin de geliriniz olur o zaman çocukların babası da yardım ederse zorlanmamış olursunuz. Tabi bu iyi senaryo.

Eğer aile yanında 1 yıl dahi kalamam konu komşu anam babam sıkar laf eder kısıtlar çocuklara yardım etmez düşüncesi varsa o zaman eş kişisiyle uzlaşıp talep edin kabul etmezse(boşanmalarda herkesin içindeki kötülük çıkıyor malum)diretin kendisi gitsin anne yanına.
Ailem sorun yaratmaz arkamdalar Allah eksikliğini göstermesin
Sadece düzeni bozup onları da yıpratmış olur muyum düşüncesi var

Sİz bu boşanma konusunu açmadan, oturup eşinizle bunları konuşamadını mı? Ya da eşle konuşmadan maddi konuları hiç hesaplamadınız mı? Eşinizin gelirini biliyorsunuzdur. Olası bir boşanmada bu gelirle iki eve bakar mı bakamaz mı bilirsiniz. Sizin daha ufak çocuk var, siz işe girseniz ona bakıcı/kreş gerekecek. Sizin iş bulmanız kesin değil anladığım kadarıyla. Siz hiç düşinceli davranmamışsınız.
Maddi konular eğer kendine ev açmasa bu ev dağılmadan çocuklarla kalabileceğim şeklinde yeterli. Ama bilmiyorum belki inat ediyor ben de ev açacağım dedi.
Ben iş yarın bulsam annem çocuğa bakacak ondan yana sıkıntı yok. Ben şuan hem bedenen hem psikolojik olarak tedavi etmeye çalışıyorum kendimi.
Evlilik kangren gibi olduğu İçin de onu da bitirme kararı aldık.
Aslında kendim için düşünceli değildim birşeyler düzelir mi diye uğraştım 1 senedir ama olan şuan bana oldu.

Ailem sorun yaratmaz arkamdalar Allah eksikliğini göstermesin
Sadece düzeni bozup onları da yıpratmış olur muyum düşüncesi var
Eşten kira yardımı talep edin ailenizle de konuşun onlara yakın bir ev tutma gücünüz olursa işinize gider gelir çocuklar için içiniz rahat olur masraflara çocukların babasını da dahil etmiş olursunuz.
O çocuklara kendin kısıp yine de vermek zorunda beyefendi.
Aileniz düşünceliyse emin olun sizin yaşadığınız süreç onları zaten üzüyordur ve size yardım edebilecek (çocuk bakımı,yemek gibi gibi) olmak onları da daha hızlı toplar. Çocuğunu seven insana ne çocuğu ne torunu yük gelmez.Okul vs derken bir süre sonra emin olun daha kolay olacak.
Tek başınıza sırtlamak sizi çok üzer ve yıpratır haliyle çocuğunuza dahi tahammülünüz kalmayabilir.
Süreci ailenizle oturup konuşun anlatın birlikte hareket edin derim.

Şu an forumda 2 aktif konu var. İkisinde de kadınların bir geliri yok, ne zaman çalışabilecekleri belli değil ve boşanmaya karar veriyorlar.

Arkadaşım gerçekten merak ediyorum tam olarak neye güvenip çıkıyorsunuz bu yola? Mal paylaşımı, nafaka ok olması gereken ama geçinmeye destek istemek normal değil ki?

Bitmeyen kv terörü, onunla tamamen görüşmeyi kestiğim için artan anlaşmazlıklar
Bebekten sonra tamamen biten ilişkimiz
Hoşnut olmadığım durumların ısrarla tekrarlanması
Ve ben iki yabancı olduğumuz için aldatıldığımı düşünüyorum

Anladigim kadariyla esiniz sizi maddi olarak destekleme taraftari degil ve maddi durumunuz da calismadiginiz icin pek yok. Benim önerim kararliysaniz: Annenizle yasamayi göze alin. Davayi cekismeli acin. Maddi manevi tazminat talep edin. Calismaya baslayip kendi düzeninizi kurmaya bakin. Bu adamin kendiliginden sizi destekleyeceginizi hic sanmıyorum

Maddi konular eğer kendine ev açmasa bu ev dağılmadan çocuklarla kalabileceğim şeklinde yeterli. Ama bilmiyorum belki inat ediyor ben de ev açacağım dedi.
Ben iş yarın bulsam annem çocuğa bakacak ondan yana sıkıntı yok. Ben şuan hem bedenen hem psikolojik olarak tedavi etmeye çalışıyorum kendimi.
Evlilik kangren gibi olduğu İçin de onu da bitirme kararı aldık.
Aslında kendim için düşünceli değildim birşeyler düzelir mi diye uğraştım 1 senedir ama olan şuan bana oldu.

Anneniz tek mi yaşıyor?

Eşten kira yardımı talep edin ailenizle de konuşun onlara yakın bir ev tutma gücünüz olursa işinize gider gelir çocuklar için içiniz rahat olur masraflara çocukların babasını da dahil etmiş olursunuz.
O çocuklara kendin kısıp yine de vermek zorunda beyefendi.
Aileniz düşünceliyse emin olun sizin yaşadığınız süreç onları zaten üzüyordur ve size yardım edebilecek (çocuk bakımı,yemek gibi gibi) olmak onları da daha hızlı toplar. Çocuğunu seven insana ne çocuğu ne torunu yük gelmez.Okul vs derken bir süre sonra emin olun daha kolay olacak.
Tek başınıza sırtlamak sizii çok üzer ve yıpratır haliyle çocuğunuza dahi tahammülünüz kalmayabilir.
Süreci ailenizle oturup konuşun anlatın birlikte hareket edin derim.
İnşallah kolaylıkla olur🙏
Teşekkür ederim güzel fikirler için 💐

Evet öyle düşününce haklı. Ama yıllardır vıcık vıcık sevdiği annesi yalnız yaşıyor ve yakın. Bavulunu toplayıp gidebilir ama yapamam onun yanında diyor.
Ah senelerdir her konuda onu haklı edip anam anam derken iyiydi. Şimdi kötü oldu heralde.
Zalimsin dünya 🫢

Koca adam tek başına annesiyle yaşayamıyor. Siz iki çocukla nasıl gideceksiniz baba evine. Çocuklara oda yapabilecek misiniz nasıl bir düzen kuracaksınız o evde? Evin çok büyük olması falan lazım.
Bence haklısınız annesinin yanına gidip sizin kiranızı ödesin.
Anlaşma niyetinde olmadığını da göstermiş bu konuda.

Şu an forumda 2 aktif konu var. İkisinde de kadınların bir geliri yok, ne zaman çalışabilecekleri belli değil ve boşanmaya karar veriyorlar.

Arkadaşım gerçekten merak ediyorum tam olarak neye güvenip çıkıyorsunuz bu yola? Mal paylaşımı, nafaka ok olması gereken ama geçinmeye destek istemek normal değil ki?
Öncelikle diğer aktif konuyu ve yaşananları bilmiyorum. Ama her kadının yaşadıkları kendine has özellikte. Ben mesela yıllarca çalışmış biriyim lisans mezunuyum ve çocuklarıma bakmak İçin burun kıvırmadan en hızlısından da iş bulma gayretine gireceğim. Manen çok yıprandığım için destek alıyorum.
Beraber yaşamak eziyet haline gelince bi gayret kendine güvenip bu kararı almak durumunda kaldık.
Umarım bahsi geçen arkadaş da kendi ekmeğini taştan çıkarır.

Back
X