Anlaşmalı olarak boşanacağız, süreç nasıl ilerler?

Dila_S

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2013
1.792
3.022
408
35
Merhaba Kızlar,

4 yıl süren evliliğimizi sonunda sonlandıracağız inşaallah.. Eşimde boşanmak için sonunda tamam dedi ve anlaşmalı ayrılacağız, dava işlemleri nasıl yürür acaba? 2,5 yaşında bir kızımız var, velayeti ben de olacak ve haftanın 3 günü babasında 4 günü bende kalacak.
15 gün içinde de ev tutuyorum, tamamen hayatlarımızı ayırıyoruz.
Anlaşmalı boşanma durumunda işlemler nasıl ilerliyor ve çok masraf tutar mı bilgisi olan var mı?

basit bir dilekçe ile başvuracaksınız. gider avansı yatıracaksınız. anlaşmalı olduğu için tanık vs masrafı da gerekli olmayacak bunu belirtin. 200-250 tl civarında bir para yeterli olur. mahkeme belli olduktan sonra gidip kalem müdürüyle görüşüp mümkün olan en kısa zamana verilmesi konusunda ısrarcı olun. duruşma günü için protokol hazırlayın. mal paylaşımında sorun yoksa internetteki örnekler üzerinden yazabilirsiniz. velayet hususunu da net bir şekilde yazın. duruşma günü net ve sakin olun.

bu konunuzu yeni gördüm. neden anlaşmalı boşanıyorsunuz. bence çekişmeli daha mantıklı ileride velayet için sıkıntı olabilir sanki anlaşmalı boşanmak. ben şahsen çok bilmiyorum hukuksal süreci ama bir defa boşanmanın eşiğine geldik eşim dava açmıştı sonra çok çok pişman olup yalvardı kızımın hatırına son bir şans verdim. dilekçe sonradan geldi eve ve ben gözlerime inanamadım. avukatı öyle şeyler yazmışki. yani bence para pul da bi tarafa da velayet için anlaşmalı boşanmak nasıl olur onu bir araştırın. bir de bence haftanın 3 günü babada kalması çok diilmi çocuğun düzeni açısından söylüyorum yani siz olsanız 3 gün biyerde 4 gün biyerde sıkıntı olmaz mı. kaldıkş okul zamanı gelince nasıl olcak. bunların hepsini düşünün lütfen. zaten kanunen her ayın ilk pazarı ve 3. pazarı babaya görme hakkı tanınıyor bir de yaz tatillerinde yanlış hatırlamıyorsam 1 ay ve 15 gündü babayla zaman geçirebiliyor yatılı olarak. ben çok zamanlara takılmamıştım sonuçta evlilik birliği bozulsada çocuğunuzun babası. makul zamanlarda karar dışı da görebilir ama en baştan haftada 3 gün diye bağlamayın kendinizi. yarın öbür gün ne olacağı iç belli olmaz eşiniz gider evlenir evlendiği kişi sıkıntı çıkartır çocuk hayal kırıklığına uğrar bir sürü tefferuat yani. bu arada benim bildiğim konunuzdan başka ne olduda bu kararı aldınız merak ettim

merhaba en son yıllar önceki konunuzu okumustım sanırım aldatmaya tesebbus gibi birseydi.

neden bosanmaya karar verdiniz merak ettim sizi bu raddeye ne getirdi

merhaba en son yıllar önceki konunuzu okumustım sanırım aldatmaya tesebbus gibi birseydi.

neden bosanmaya karar verdiniz merak ettim sizi bu raddeye ne getirdi
1 yıl önce yaşadım o dediğiniz olayı, bir şans daha verdim kendisine ama bu sefer başka başka sebepler oluştu, ama en son beni bu raddeye getiren olay artık ona karşı eş anlamında sevgi ve saygım kalmadığını, ona bakınca tahammülümün olmadığını anladığım anda karar verdim.
Sesime ses, nefesime nefes, yoluma yoldaş olmayacağını anladığımda karar verdim.

Somut sebep ararsak ; 1,5 senedir işsiz , 4 yıldır aile olamayışımız , borçlarının bitmemiş olması sürekli yeni borçlar edinmesi vs vs ...

ben daha önce boşanmadım ama 3 gün gerçekten bebeğiniz için fazla olabilir o çocuğun düzene ihtiyacı olacaktır.. ama haftasonu da olmasın yani sizin yanınızda okul olacak babasında haftasonu en azında 1 gün yapın derim ben çocuk açısından düşünüyorum..

konuyu takipteyim...

Bi dilekçe yazıp karşılıklı talepleriniz varsa onları maddeleyin nafaka miktarı falan.netten dilekçe örneklerine bakabilirsiniz.ikinizde imzalayıp mahkemeye sünüyorsunuz anlaşmalı olunca çok kolay oluyor zaten

Kızım doğduğundan beri babaannesi ile, ben hep çalıştım hatta iki iş yaptım neredeyse kızımı görmedim Babaannesi ve babasıyla aralarında çok güzel bağ var, kopsun yada zayıflasın istemiyorum. Pedagog ile görüşüyoruz çünkü bu evrede kızımız bizim için en önemlisi.. Benim babasıyla anlaşamıyor oluşum kızımı etkilememeli diye düşünüyorum bu yüzden gün ayrımını bu şekilde yaptık.. Üstelik ben çalıştığım için 5 gün boyunca tüm gün kreşte olmasını istemiyorum daha çok küçük ve bir anda bir çok değişikliği bir anda yaşamasın.. Başlangıç olarak en azından 3 yaşına girene kadar ben de olacağı 4 günden 2 gününü kreşte geçirecek diğer 2 gün haftasonu birlikte vakit geçireceğiz. Zaten babasıyla aramızda sorun olacağını sanmıyorum bazen uzun süre bende kalır bazen babasında duruma göre değişiklik yaparız. Okula temelli gitmeye başladığında 5 gün bende 2 gün babasında olacak büyük ihtimalle..

Zaten daha babası genç akrabaları şimdiden evlenmesi için birilerine bakmaya başlamıştır, evlenince bu kadar üzerine düşmez bu kalma olaylarının diye tahmin ediyorum.
Ay öyle izah edemedim ki, uzun uzun yazmış olmuşum:)))

B
Ence siz su an fazla iyi niyetli düşünüyorsunuz.
Kizinizin yeni hayatina adapte olmasi icin meydana gelecek degisikliklere alismasi gerek. Bunu kucukken daha kolay yapabilirsiniz ama babaanne baba 3 gun bakmaya devam ederse ilerleyen surecte siz sıkıntı yaşarsınız.
Kreslerde buyuyen bir suru cocuk var inanin hicbir sey olmuyor.
Esinizin hayatina biri girdiginde cocuga bu kadar dusmez demissiniz. Peki o zaman kiziniz bu eksiklikte neler hisseder dusundunuz mu? Ilgili alakali baba 3 gun görüyor ama hop birden kesiliyor bunlar.
En basindan kizinizi hazorlamaniz gerek bu ayriliga

İnanın kızımın sürekli ben de kalmasını o kadar çok ve o kadar çok istiyorum ki.. Ama babası kabul etmiyor, ne dediysem ikna edemedim 5+2 gün olmasına, kavgalı ayrılmak istemiyorum, bu süreçte kızım çok yıpranır.
Oldu da evlendi diyelim, ilgisini yine düşüreceğini zannetmiyorum, haftasonları falan alır muhtemelen..
Kötüsünü düşünürsem, baktım tamamen bıraktı ilgiyi o zaman kızım için zaten elimden geleni yapıyorken çok daha fazlasını yaparım Allahın izniyle..

hakkınızda hayırlısı olsun

Simdi cok duygusalsiniz bakin disaridan inanin daha net görülür bazi seyler. Esinizle anlasmali bosanmada 3 gün verirseniz buna en cok siz pişman olursunuz. Ben olsam kizim icin cekismeli bosanir mahkeme ne hak verirse ona razi olmasini söylerdim. Her iki duru.da da kiziniz etkilenecek siz hangisi onun için saglikli onu düşünün. Sadece bugüne degil geleceğe bakin. Bu cocuk okul cagina kadar 4 gun orda 3 gun burda yasar mi? Bence en büyük kötülüğü simdi yaparsiniz ona bi düzen saglayamayarak.

evet anlıyorum seni canım ama bebeğin daha 2,5 yaşında sensiz kalabilir mi ? geceleri falan uyanırsa sana ihtiyacı olursa ne olacak babası halledebilir mi?

evet anlıyorum seni canım ama bebeğin daha 2,5 yaşında sensiz kalabilir mi ? geceleri falan uyanırsa sana ihtiyacı olursa ne olacak babası halledebilir mi?
Bu benim çok büyük bi yaram... Kızım anne yokluğunu hissetmiyor ama babası olmayınca zorluk çıkarıyor daha çok.. Mesela bu hafta babası annesindeydi kızım sürekli babasını istedi, gelsin dedi ağladı mecbur çağırdım babasını geldi, beraber yattılar.. Ben hiç "anne " diye ağladığı için yanına gittiğimi bilmem, çünkü hiç anne diye çağırmaz.. Çocuk beni mi gördü ki çalışmaktan bu süreçte şuan ilk defa bu yazıyı yazarken ağlıyorum o kadar hassas bir durumki..

kız çocuklarının ortak özelliği sanırım :) babalarına çok düşkün oluyorlar ama sizden ayrı kaldığında da sizi arayacaktır emin olun :) benim küçük kuzenlerim babalarına aşıklardı sanki anneleri olmada ömür boyu yaşayacak gibilerdi ama 1 gün anne uzaklaştığında babalarını bile görmedi gözleri :)

babaya aşık olsalar da anneye duygusal olarak daha çok ihtiyaç duyabiliyorlar

konunuzu okurken çok mantıklı buldum. sonuçta siz annesiyseniz o da babası. hep aaaa anneden ayrılır mı çocuk diyorlar?? ee baba neci burda??
4 e 3 gayet adil. üstelik adam çalışmıyor. bari bir işe yarasın. evladına vakit ayırsın. hem dediğiniz gibi bir ömür görüşeceksiniz arada çocuk var. düşman olmaya değmez. hakkınızda hayırlısı olsun inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…