Anlatalım, rahatlayalım (İş yerindeki sorunlar)

Benim de böyle bir işyeri ortamım var. Ben yeni geldiğim için yalnızım, içine kapanık biri olduğumdan diğer kızlarla da iletişim kuramadım, onlar da beni aralarına almadılar sonra. Sürekli muhabbet dönüyor, sürekli gözümün içine bakıp ağızlarını kapatarak birbirlerine doğru eğilip konuşuyorlar. Tamam, bari hakkımda konuşacaksan konuş, beni niye kesiyorsun? Niye bana bakarak yapıyorsun bunu? Ben de gözlerimi kaçırıyorum onlarla göz göze geldiğimde. Her gün üzerime bir şeyler döküyorum, ayağım kayıyor, bir yerlere takılıyorum, kıyafetlerimin düğmeleri kopuyor, elbiselerim yırtılıyor, takılarımın boncukları düşüyor. Sakar biri değilimdir. Diyorum artık, kesin nazar var. Aralarına dahil olmadığım için beni rahatça çekiştirebiliyorlar. Odaya girdiğimde muhabbetleri ışık hızıyla kesiliyor, sessizliği kapatmak için saçma muhabbetler açıyorlar. Elim ayağıma karışıyor onlar bana bakarken. Onların olduğu odaya girerken "Yine süzecekler" diyorum, ki öyle aman aman biri değilim. Sadece madem çekiştiriyorlar, bir koz vermeyeyim diye eski püskü değil, düzgün giyiniyorum, giyimime dikkat ediyorum.

Her gün dua okuyarak gidiyorum işe. Onlarla hiçbir sorunum yok, hiçbirine laf etmedim. Hiçbiri ile bir iletişimim dahi olmadı, kaldı ki kötülüğüm dokunsun. Canım çok sıkılıyor.

Benimde ofiste anlaştığım ,gıda muh. kız işi bıraktı canım cok sıkkın .

bizim iş yeri de öle...herkesin muhabbeti öle yapay ki...hiç içtenlik yok ...nasıl bi toplum olduk cıktık anlamıyorum...

Daha az önce işle alakalı bi konu açmıştım :)
Neyse ben çalıştığım pozisyonu sevmem fakat yiğidi öldür hakkını yeme, burada yazılanlar gibi sıkıntılarım yok çok şükür. Benim patronum az biraz değişik. 35 kişilik falan bi eğitim kurumunda çalışıyorum öğrenciler hariç tabi. Bende danışma görevlisiyim. Patrona sormadan hiçbir adım atamazsın. Herşeyi bana sorcaksın demez ama, küçücük bişey kendi istediği gibi olmasın hemen tepki alınsın. o yüzden asalak gibi en küçük şeyleri bile ona sormak hem kendimi fikirsiz asalak gibi hissettiriyo, hemde beni çok yoruyor. Ama azar işitmkte istemediğimden, herşeyi söylüyorum, soruyorum.

şu an o kadar zor bir durumdayım öyle bir ortama düştüm ki anlatamam Allahım bana yardım et demekten başka bir şey elimden gelmiyor entrikalı flimler diziler haltetmiş buranın yanında insan nasıl haklıyken haksız duruma düşer gördüm bunu hiçkimseye güvenilmeyeceğini gördüm mağdur değil kendini mağdur durumuna düşürmeyi beceren haklı oluyor bunu anladım ama geç kaldım, açıkça konuşan değil kendi düşüncelerini başkasına gaz vererek fitne sokarak söyleten kazanıyor işte sessiz sessiz konuşup karşısındakileri sinirlendirip ben ne dedimki üstlerine ne alınıyorlar diyen kazanıyor heralde oyunun kuralı bu ama hala öğrenemedim ben kuralı

yaklaşık 2 yıldır çalışıyorum. iş bazen çok yorucu bazen hiç bişey yapmadan oturuyorum. mesai saatleri çok esnek. sabah kargalar kahvaltı etmeden geldiğim de oluyor. gece yarısı eve gittiğim de. önceden çok sorun etmiyordum bu durumu ama şimdi evliyim. iki buçuk ay oldu evleneli. Allah'tan gece iş çıktığında eşim de gece vardiyesinde oldu hep. ama ben bebek istiyorum. bu işle olur mu onu bilmiyorum. dünyaya getirdiğim bebeğe eziyet olur diye düşünüyorum. iş çok da stresli. bazen rüyalarımda dahi çalışıyorum ve bu işi nasıl yaparsam fırça yemem diye -bence kabuslar- görüyorum. ben bu işi bırakmak istiyorum. yazık bu köklü kuruluş yıllarca bu insan kılıklılarla nasıl ayakta durabilmiş.

tanıdığımız, gittiğimiz, yemek yediğimiz peeeek çook köklü hatta dünyaca ünlü firmalarda çalışanlar bile ne kadar zor şartlarda
ve düşük ücretlerde çalışıyorlar. hepsinin farkındayız, görüyoruz, şahit oluyoruz ama hiçkimse ses çıkarmıyor.
düzen böyle gelmiş böyle gidiyor. örneğin çook ünlü bir fast food zincirinin birinde çalışanların bu saydığım şartlar altında çalıştığını görseniz, oraya gitmekden orda yemekden vazgeçermiydiniz?
ya da kaç kişi vazgeçer?

4 yıldır bir firmada genel müdür asistanıyım... 7 ay önce yeni evime taşındım, kiradayım. Servis durağıyla evimin arasında 20 dk var. Sabah 20 akşam 20 dk yürüyorum. Bu konuyu çözebilmek az da olsa durağı öne çekebilmek için genel müdürle , insan kaynaklarıyla yaklaşık 2 ay boyunca konuştum hatta servis ücretimin yarısını bile vermeyi teklif ettim ama kabul etmediler. Servis güzergahındaki evlerde gerçekten bütçemizi çok zorluyordu...

Yazın sorun değildi bir şekilde yürüyordum da kışın gerçekten zorlamaya başladı. 7:10 daki servise binebilmek için 6:15 te kalkmam en geç 6:45 te evden çıkmam gerekiyor. Sokaklar hala karanlık oluyor doğal olarak. Bazen gerçekten ürperiyorum. Elimde bibe gazımla durağa kadar yürüyorum en azından güvencem oluyor

Neyse bunlar gerçekten problem değildi alışmıştım. Şimdi ocak sonunda normalde maaşlarımızı zamlı almamız gerekiyor bizim. Ama Genel müdürümüz son 1-1,5 aydır o kadar suratsız ki güya gidip ondan zam istemeyelim fazladan diye gardını almaya çalışıyor. ikinci olarak bugün şirket müdürlerininin hepsine araç verileceğini duydum. Yani satın alma müdürü, planlama müdürü,bakım müdürü, teknik müdür vs. 7-8 adet son model araçlar kiralanarak müdürlerimize tahsis edilecekmiş. Şimdi yanlış anlaşılmasın onlarla kendimi kıyaslamıyorum da şurda kuş kadar vereceği zam için aylardır gergin olan , servisi 1-2 durak öne çekmek için beni yalvartan adam aylık 25-30 bin arası araç kiralamak için para verecek sinirime dokunan bu.

Öğle tatilinde duydum ve hala kendime gelemedim. Beynimdeki damarlar pıt pıt atıyor. Yani biz neyiz dedim kendi kendime neden bizlere de değer verilmiyor. Çok canım sıkıldı. Doğal olarak kimseyle de konuşamıyorsun bu konuyu. İçime atmaktan patlmak üzereydim yazayım da kurtulayım dedim. Uuzun oldu biraz. Okuduğunuz için teşekkürler....

mesude sana katılıyorum aynen bende öyle bir ortama düştümki Allah düşmanıma vermesin diyorum. Allahım bizlere yardım eder inşallah.ben onlar kadar açık göz,kurnaz olamadım

Son düzenleme:
ah ahh şuanki işuyerim şükür iyi ama bundan önceki berbattı bi patronum vardı 40 45 yaslarında sapığın önde gideniydi , gelip mal mal bakmalar nekadar güzel bakıyorsun sen demeler. geç gelen adam sabah ben erken glip çay felan koyuordum oda erken gelmeye baslamıştı.. 4 erkek patronum vardı artık diğerlerinin yanına kaçıyordum , baktım adam bana eski sevgilileriyle olan iğrenç konuşmaları felan açmaya basladı işten çıktım. sonra iş bulamadım tekrar aradılar o bey yok şehir dşında gel diye gittim. bukezde baktım 2 patronumda dost tutmuş yasları 40 kızlarda benle yasıttı ozaman 22 23 felan. Ordan kurtuldum ama pskolojim çok bozulmuştu

Arkadaşlar ;

Ben sitede çok yeniyim ve sırf artık patlayacak gibi olduğum için ilk defa bir siteye böyle özel bir mesaj yazıyorum.Ben tekstil sektöründeyim ve çalıştığım firma tam bir arı kovanı.. Çok bunaldım çoook.. Çalışmam gerek çünkü şu an eşim işsiz ve benim işi bırakma gibi bir lüksüm yok.Şirkette yönetimdeki tek bayanım ve çalıştığım erkek müsvettesi arkadaşlar o kadar entrikacı ki aklım almıyor ben biraz düz mantık bir kadınım ve kafam böyle yalakalıklara ,oyunlara basmıyor hele bir tane hıyar var yemin ederim kardeşi kardeşe kestirir. Başa çıkamıyorum eee tepkisizde kalamıyorum ucu bana da dokunuyor. ne yapsam bilemedim YARDIMMMMM

bizim müdür de yalakalık yapanların işini istediği gibi yürütür. benim gibi yağcılık yapamayanların da hayatı zehir oluyor işyerinde. başka bir alternatifim olsa zerre düşünmem ama el mecbur katlanıyoruz.

kızlar merhaba
hayatınızda böyle insanlarla karsılasmıssınızdır nasıl tahammül ediyorsunuz? alttan mı alırsınız üste mi cıkarsınız? nasıl davranırsınız?
biz sözlümle aynı is yerinde calısıyoruz bir bayanı ilgilendirmeyen isle ilgili alınması gereken karar vardı ve kendi basına aldı yani fikir aldı ama kendince uygun olanı yaptı
o bayan gelip hesap sordu...nasıl kendisinin fikri yapılmamısta vss
hala cokk sinirliyim sözlüm iyi niyetlidir bozmadı o bayanı
bende karsımak istemiyorum cünkü laf cıkıyor aramızdaki münasebet sebebiyle birbirimize destek olmamız
birsey demeyince de icimde kalıyor

Sonunda yalakalar benim başımı yedi. 8 senelik işimden oldum. Şu an izinde gözüküyorum ama 2-3 gün sonra ilişiğim kesilecek. O kadar üzüldüm ki allah ölüm veya başka acı göztermesin ama hazmedemiyorum.Patronum beni 1 günde harcadı ve üstelik bahanelerle sebep olsa belki bu kadar koymazdı ama 8 sene emek ver sonra 2 tane yalaka, entrikacı adam müsfettesi patronu doldurduğu için işinden ol. ne zaman geçer bu yenilmişlik duygusu depresif durum bilmiyorum 5 gündür evdeyim üstelik eşimde işsiz göğsüme öküz oturmuş gibi. Ne yapacağımı bilmiyorum kızlar çok mutsuzum.

iş arkadaşlarımın hepsine gıcık oluyorum, hiç birinin yüzünü bile görmek istemiyorum, sanırım bir tatile ihtiyacım var

İş yerine gelirken gayet mutluyum fakat adımımı içeriye attıgım anda inanılmaz bir terslik,agresiflik başlıyor bende.. Çıktıgım zaman yine mutluyum.. demekki iş yerimde sorunum var:)

Egoist ve bencil insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor..Hele yöneticiniz bir bayansa işiniz cok daha zor.....

Son düzenleme:
bende öğretmenim bizde de şu sıkıntı var yada ben sıkıntı yapıyorum.idarenin arkasından atmayan yok ama yüzyüze herkes çok samimi :S çıldırıyorum bunları görmekten bende sevmiyorum diye idarecilere selam bile vermiyorum.ama fırsatını buldukalrı ilk anda işime köstek olarak faturasını kesiyorlar yalakalık yapmamamın sonucunu.

şeytana uyup şurdaki insanların hepsinin ağzını burnunu dağıtmamak için sabrediyorum ama umarım bardak dolup dolup son haddinde taşmaz yoksa yapacaklarımdan ben bile korkuyorum artık burda cidden katil olmamak için evliya sabrı gösteriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…