Anlatmazsam artık kaldıramayacağım.

Please

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2008
9
0
86
İstanbul
Ben ikinci evliliğimi yaptım. Eşiminde ikinci eşiyim. Ben bir ayrılık, oda bir vefat yaşamıştı. Evlendiğimizde benim 4 onunda 2,5 yaşında birer kızı vardı. İlk evliliğimde aldatılmayı, fiziksel ve ruhsal olarak şiddeti yaşadım. Çook yıprandım. 3 sene sonra, ta ki kızım "anne benimde babam olsun" diyene kadar evliliği hiç düşünmedim. Eşimle evlilik kararı aldığımızda; benimde kızımında duygusal anlamda çok yıprandığımızı, sevgi ve ilgiye ihtiyacımız olduğunu, defalarca anlattım. Bunlara doyacağımızı, hatta bıkacağımızı söyledi, inandım. Ben o kadar çook inandımm ve güvendimki, arkadaşlarımı, ailemi, akrabalarımı arkada bırakıp, başka bir şehire geldim.
Eşimin ailesi açık açık beni istemiyor. Eşim bana destek olmaya çalışsada ailesi baskın çıkıyor. Evleneli daha 14 ay oldu ama gün geçtikçe herşey sanki kötüye gidiyor. Bu koca şehirde; kendimi yorgun, yapayalnız ve kandırılmış hissediyorum... -tatlicadiarzu-

Son düzenleme:
Allah yardimcin olsun canim..iki kucuk ile ugrasmak ne kadar zordur bilirim..heleki bunlar hem kardes degil hemde birbirine aliskin degiller ise cikan sorunlari tahmin ediyorum. senin kizin annenin yaninda el bebek gul bebek bakilmistir. esinin kizida annesi vefat ettiginden eminimki esin ve ailesi tarafindan asiri ilgi ve sevgi ile buyutulmustur..yani iki cocuk da asiri sevi ve ilgiye aliskin...onlarin ortasinda da sen kalakalmissin..senin sonsuz sabirli olman gerekiyor bu durumda..cocuklar icin ortak ilgi alanlari yaratmaya calisin..onceliginiz cocuklar olsun..onlar huzurlu ve mutlu olursa hersey yavas yavas yoluna girecektir eminim..esinle olur olmaz kavga etmeniz o kadar normal ki bu ortamda..eminim surekli ilgi isteyen iki kucuk ile ugrasmaktan birbirinize zaman ayiramiyorsunuz..cocuklar kadar bizlerinde ilgiye , sevgiye ihtiyacimiz var..esin ile sirt sirta verin..kavga ile degil sevgi ile ustesinden gelmeye calisin herseyin..

canım ya çok üzüldüm
RABBıM yardımcın olsun demekten başka sölicek bişey de yok aslında
eşinle konuş aranızı ii tutmaya çalışın en azından dışarıdan gelen kötü yorumlara karşı birlik olun ki çok fazla yıpranma canım
kendine dikkat et

peki tek sorun sorun çocukların gürültüsü patırdısı ve eşinin ailesi mi
eşinle bi problemin var mı canım

evli değilim bu konularda tecrübem yok ama Allah yardımcın olsun bi arkadsın da dediği gibi çocukları kreşe verseniz en azından sen biraz dinlenirsin okadar arada kalmazsın canım

bana göre esinle olan tartısmlarının sebebı ıkınızınden degılde dıger sebeplerden.ıkı ayrı cocuk,kı sen kendı cocugunu bıle tam tanımıyorken annenler buyuttugu ıcın,ve ayrıca sen bekarken rhata alıstın bır anda bu kadar sorumluluk bıde esının aılesının tavrıda eklenınce normal bu tartısmalar.bana gore bıraz sabırlı ol ve bu yogun surec azalmaya basladıgında sızde esınle bırbırınıze daha yakın olacaksınızdır.emın olkı bız ne kavgalar edıyoruz yorgunluktan cunku cocuk buyutmek zor bırsey ve ınsanın sınırlerı yırpranıyor bıde calısıyorsan ısın dahada zor oluoyr.

Allah yardımcın olsun
iki çocukla birden baş etmek elbette zor olacaktır
ama zaman ve sabır her şeye çare olabilir

Biraz acele verilmis bir karar gibi geldi bana canim bu evliligin....keske biraz daha bekleseydin.....14 ay icinde bu denli biktiysan ilerde ne olacak???

Esinin ailesi muhtemelen evlendikten sonra henüz evlenme asamalarindada olumsuz tavirlar sergilemistir...bunu bile bile evlendiysen simdi beni istemiyorlar diye kizman aglasman cok gereksiz.....:delphin:

Ayrica Annenin büyütmüs oldugu kizini birdenbire komple Annenden koparip baska bir sehire gitmende bana göre yanlis....hatta Ailenden bu denli uzaklara gitmen basli basina bir yanlis.....:1no2:
Rahmetli Annem hep derdi....kizim akilli sinek carsidan cikmaz.....uzaklara gidebilirsin evlendikten sonra tabiki ama basin darda oldugu vakit veya herhangi bir yardima ihtiyacin oldugu vakit kime kosarsin kime gidersin cok iyi düsün....hakliymis....iyki Ailemden uzaga gitmemisim diye sükür ettim her zaman.:delphin:
Esinin kizi daha cok kücük....bebek sayilir....cok sabirli olman lazim....düzelecek insallah.

Kendini kandirilmis hissetmene hic anlam veremedim....kimse kimseyi kandirmadi anlattiklarina göre...herseyin bilincindeydin ama evdeki hesap carsiya uymadi iste...:hulya:

Beklentiler cok önemli arkadasim....hayatin lay lay lom olmadigini aci bir sekilde ilk evliliginde gördün zaten....herseyin basi sabir.....Allah yardimcin olsun.:Saruboceq:

Biraz acele verilmis bir karar gibi geldi bana canim bu evliligin....keske biraz daha bekleseydin.....14 ay icinde bu denli biktiysan ilerde ne olacak???

Esinin ailesi muhtemelen evlendikten sonra henüz evlenme asamalarindada olumsuz tavirlar sergilemistir...bunu bile bile evlendiysen simdi beni istemiyorlar diye kizman aglasman cok gereksiz.....:delphin:

Ayrica Annenin büyütmüs oldugu kizini birdenbire komple Annenden koparip baska bir sehire gitmende bana göre yanlis....hatta Ailenden bu denli uzaklara gitmen basli basina bir yanlis.....:1no2:
Rahmetli Annem hep derdi....kizim akilli sinek carsidan cikmaz.....uzaklara gidebilirsin evlendikten sonra tabiki ama basin darda oldugu vakit veya herhangi bir yardima ihtiyacin oldugu vakit kime kosarsin kime gidersin cok iyi düsün....hakliymis....iyki Ailemden uzaga gitmemisim diye sükür ettim her zaman.:delphin:
Esinin kizi daha cok kücük....bebek sayilir....cok sabirli olman lazim....düzelecek insallah.

Kendini kandirilmis hissetmene hic anlam veremedim....kimse kimseyi kandirmadi anlattiklarina göre...herseyin bilincindeydin ama evdeki hesap carsiya uymadi iste...:hulya:

Beklentiler cok önemli arkadasim....hayatin lay lay lom olmadigini aci bir sekilde ilk evliliginde gördün zaten....herseyin basi sabir.....Allah yardimcin olsun.:Saruboceq:

Aynen katılıyorum.
Ayrıca evlilik şans meselesi. Şöyle demişti böyle demişti onlar boş.
Her şeyi yaşamadan bilemez insan.
Durumunuz zor ama belki uyum sürecidir, karşılıklı anlayış ve zamanla çözümlenebilir.

çıldırası bir hayat harbi harbi..

doludan kaçarken yağmura tutulmak diye buna derim..

eşlere karışan ailelerden nefreetttt ediyorum

biraz arapsaçı olmuş ama yinede ipin ucunu yakalaman gerekir

eşine şöyle ya seni dinleyecek yada bu evlilik uzun sürmiyecek , ha büyükler yardım ettiğinde ev ortamına karışma gibi huyları oluyor ,

ondan vazgeçsinler,

sen bence onlardan yardım dileme paralı birini tut sana yardımcı olsun mutlaka vardır

yakınında ama sen ondan habersizsin

herşeye rağmen eşin sana bu konuda katılmıyorsa sanırım yapacak bi şey yok ,

en azında konuşmayı dene

ve bol sabır sana

n
:kahve:

canım her zaman düzeltemek için uğraşmanı tavsiye ederim ama sen bir ayrılık yaşamışsın oda ölüm değimi??
kızlar !!!!!!!!!!karısı ölmüş adamla asla evlenmeyin neden mi? en kötü kadın bile değerki oluyor ölğnce...hep onunla kıyaslanıyorsunuz..
birde ailesinin seni istememelerinin nedenini anlamadım...çok komik geldi kusura bakmasınlarda dul çocuğu olan oğullarını kim alacaktıki kız mı arıyorlardı acaba?
canım bak çocuğun için konuşuyorum..::::((((
çocuğun babam olsun dediği için evlenmişsin çocuğun için böyle bir karar vermişsin o mutlu olsun diye dimi
senin yerinde ben olsam , ben kiiii boşanma diyen biri olarak anında bu adamı çocuğumun psikolojisine daha fazla zarar vermemesi için boşardım...çocuğumm varsa arada gece sivrisinek kondurmam üstüne nöbet tutarım, dişi kaplan olurum..kimse evladımın huzursuz bir ortamda ağlamasına neden olamaz..
sana diyeceğim ailene vakit geçmeden durumu anlatman...çantanı bavulunu derleyip toparlayıp işler daha kötüye gidiyor diyorsun ki daha da kötü olmadan çekip giderdim...ne kendisi ne ailesi yola gelecek gibi değiller...bu yaştan sonra adamın çocuğuyla huzuru araması gerekirken daha kötüye gidiyor diyorsun...demekki bu adam değil huzur için değil gece yanında kadın olsn diye evlenmiş seninle...kendini kocanda olsa kullandırtma..kendini bundan da kurtar....korkma cesur ol..ailene anlat...çocuğunu huzursuzluğunu söyleyerek başla lafa...torunlarına asla dayanamazlar...sevgiler

ayrıca bana göre de kandırılmışsın ayrıca iyi niyetin suistimal edilmiş nasıl mı
sen - sevgiye doymak istiyoruz gibi konuştuğunda
eşin- doyacaksınız hatta bıkacaksınız

evet adam doğru söylemiş aslında -bıkacaksınız- lafını kullanmış cümle içinde...
nerden bilebilirdin ki çıldırma noktasına gelipde , 14 ayda hakikaten bıkacağını
sana güzel laf oyunları yapmışşş....

olan olmus yapabılcegnız cocukların pskılolojılerı ıyı olmaya bılır
cunku zorlu bı donem yaşamıslar bellıkı
onlar ıcın en ıyısı kreşe vermenız olur orda alıcakları egıtım ıle paylasmayı ve herseyı ogrenceklerdır..
bırbırıne uyum saglayabılırler..
sız bence bıraz daha sabretmenız ve emek vermelısınız cunku henuz 14 aylık evlısınız..
belkı sızı bıktıran cocuklar olabılır..
esınızın ailesı ıstemeye bılır ama yuvanızdan uzak tutmalısınız bu durumda..

bende her seferinde daha sakin, daha sabırlı olacağım diyorum ama içeride yaşayınca, dışarıdan bakılan gibi olmuyor.

çıldırası bir hayat harbi harbi..

doludan kaçarken yağmura tutulmak diye buna derim..

eşlere karışan ailelerden nefreetttt ediyorum

Bende... Biliyor musun; evlediğimde bu kez herşey güzel olacak demiştim. Ailesi ile aramda iyi olacak demiştim. Kendimce iyi olması için emek harcamıştım. Anladım ki, kimseye kırılmasın diye özen göstermeyeceksin, ve hak etmedikleri kadar ilgi göstermeyeceksin :umursamaz:

Son düzenleme:
olan olmus yapabılcegnız cocukların pskılolojılerı ıyı olmaya bılır
cunku zorlu bı donem yaşamıslar bellıkı
onlar ıcın en ıyısı kreşe vermenız olur orda alıcakları egıtım ıle paylasmayı ve herseyı ogrenceklerdır..
bırbırıne uyum saglayabılırler..
sız bence bıraz daha sabretmenız ve emek vermelısınız cunku henuz 14 aylık evlısınız..
belkı sızı bıktıran cocuklar olabılır..
esınızın ailesı ıstemeye bılır ama yuvanızdan uzak tutmalısınız bu durumda..

Kızlar zaten kreşteler. Aileside bizden uzakta ama bir telefon kadar uzaktalar laelaelaelaelae kafamçokkarıştı

Allah yardimcin olsun canim..iki kucuk ile ugrasmak ne kadar zordur bilirim..heleki bunlar hem kardes degil hemde birbirine aliskin degiller ise cikan sorunlari tahmin ediyorum. senin kizin annenin yaninda el bebek gul bebek bakilmistir. esinin kizida annesi vefat ettiginden eminimki esin ve ailesi tarafindan asiri ilgi ve sevgi ile buyutulmustur..yani iki cocuk da asiri sevi ve ilgiye aliskin...onlarin ortasinda da sen kalakalmissin..senin sonsuz sabirli olman gerekiyor bu durumda..cocuklar icin ortak ilgi alanlari yaratmaya calisin..onceliginiz cocuklar olsun..onlar huzurlu ve mutlu olursa hersey yavas yavas yoluna girecektir eminim..esinle olur olmaz kavga etmeniz o kadar normal ki bu ortamda..eminim surekli ilgi isteyen iki kucuk ile ugrasmaktan birbirinize zaman ayiramiyorsunuz..cocuklar kadar bizlerinde ilgiye , sevgiye ihtiyacimiz var..esin ile sirt sirta verin..kavga ile degil sevgi ile ustesinden gelmeye calisin herseyin..

Bilirsiniz çocuklar için doymak diye bir kavram yoktur. Hele de anneanne, babaanne, dede yanında büyüyenler için. Ne yapsamm yada yapsakk yetmiyorki onlara...:bbo: İşten gel, yemek yap, yedir, azıcık zaman geçir sonrasında yatır.. Bu durumda bize zaman mamann kalmıyorr... kafamçokkarıştı

Kızlar zaten kreşteler. Aileside bizden uzakta ama bir telefon kadar uzaktalar laelaelaelaelae kafamçokkarıştı

kizlar kreste ! ailede zaten uzak sadece telefonla ulasiyor ! ve sencildirmak uzeresin oylemi??
sakin sen kocandan bekledigini blamamis olma??

Back
X