Anlatmazsam artık kaldıramayacağım.

Ailenizi herkesi geride bırakıp, başka bir şehre gidecek kadar güvenip evlendiğiniz adam ve onun sunduğu hayattan 14 ayda sıkılmanız, bana evlilik kararını vermekte acele ettiğinizi düşündürdü..

Eşinin ailesinin evlenmeden önce size tavrı nasıldı? Mutlaka şimdiki gibidir..O zaman bununla nasıl başedeceğinizi eşinizle önceden nasıl konuştunuz?
Yani ailesi bu saatten sonra sorun olmamalıydı, ya da tavırları baştan belliyse buna hazırlıklı olmalıydınız...

Ya da siz, 3 sene yalnız yaşayan bir kadın olarak, 2 çocuklu evli bir kadın olmanın sorumluluğunu kaldıramazdınız..

Ama işte bunu düşünecek, yaşayacağınız zorlukları hesaplayacak, 2 çocuğun uyum vs.sorunlarıyla nasıl başedeceğinizi vs.. düşünmüş ve çözüm yollarını bulmuş olmanız lazımdı evlenmeden önce..

Sanki birisi sizi zorla, apar topar evlendirmiş de, ''benim ne işim var burda '' der gibi bir his geçti bana sizden..

Umarım en kısa zamanda düzelir herşey..

Bu arada:
Yaşınız kaç?
Eşinizi seviyor musunuz?

kendınıze bir lıman olarak o beyi secmişssinz...haklıda olabilirisiniz iki bayan hele birisi çocuk bu dünyada şartlarda yaşamak çok zor.kolay değil.
çocukları kreşe verin birbirlerini sevmeye çalıstırın ortak birseyler yapın yemeğe gidin.alışverişe çıkın iyi glecektır
uyum problemı yaşamaları çok normal.bir zmana ihtiyacınz var bence...

kendınıze bir lıman olarak o beyi secmişssinz...haklıda olabilirisiniz iki bayan hele birisi çocuk bu dünyada şartlarda yaşamak çok zor.kolay değil.
çocukları kreşe verin birbirlerini sevmeye çalıstırın ortak birseyler yapın yemeğe gidin.alışverişe çıkın iyi glecektır
uyum problemı yaşamaları çok normal.bir zmana ihtiyacınz var bence...

Çocuklar zaten kreşe gidiyormuş..

farklı bir şehir,
2 küçük çocuk ve onların sorumluluğu,
yepyeni bir aile ve çevre
zor gerçekten, hemen uyum sağlayamaman da normal bana göre.
ama eşinin ailesi seni niye istemiyor onu anlayamadım,
yani sen eşinle anlaşıp, mutlu olduktan sonra onların da bundan mutlu olmaları lazım.
sonuçta torunlarına da annesi olmadığın halde en iyi şekilde bakıyormuşsun
evlendiğin kişi de senin kızına babalık görevini yapıyor sanırım. böyle de olması lazım zaten de ama sanırım sizin sorunlarınız ikili ilişkiden ziyede çocuklar ve aileler kaynaklı.
bunlara karşılıklı olarak oturup sakin kafayla konuşarak bir çözüm bulamazmısınız.
eminim çözülebilir sorunlardır ve zamanla hepsinin üstesinden gelebileceğinize inanıyorum.
Allah yardımcın olsun.

okudum okudum okudummm inanki çözüm bulamadım sıkıntılarına
aynı anne babadan iki çocuk biri 20 biri 17 küçüğün doğduğu günden itibaren yiyorlar birbirlerini -tatlicadiarzu-
gözünü seveyimm
22 yıllık evliyim hala kayımpederim eşimden boşansam sevinecek :1rolleyes:
eşim akşam eve yorgun geliyor 22 yıldır hala çok ilgilenmiyor benle yada ben onlaaa (yani filmlerdeki aşkları yaşa mıyoruz )aman o ilgilenmezse benim içinde nanay diyorum :jeyyar:

eee bak bakalım burasından konuyaaa
bizlerden farklı ne istiyorsun hayatındaaa :sm_confused:
türk aile yapısı normalinde budaaa akannehir

evlendiğin günden itibaren bitiyo aşkın büyüsü :)

evet zor şeyler yaşamışsın.hayatın sıkıntılarla geçmiş.
de neden bunaldığını,neden sıkıldığını,kendini neden kandırılmış hissettiğini anlamadım.
eşinin çocuğu olduğunu biliyordun.o yavrunun annesiz kaldığınıda.konuşamaması,altına yapması,babasını sizden kıskanması gayet normal değilmi?
sen babası hayatta olan kızına başka bir baba bulmaya çalışarak,bu mantıkla evlenerek ilk hatayı yapmışsın.
senin kızının bir babası var.
kızını babasından uzak bir şehre getirip başka bir adamı babası diye tanıtmaya çalışarak ona iyilik yaptığını falanmı sanıyorsun?
hadi yaptın diyelim.hayatta babasından başka kimsesi olmayan küçük bir çocuğun szinle problem yaşamasını neden bu kadar büyüttün.öz kardeşler bile bu kadar yakın yaşlarda olunca anlaşamıyor.çoğumuz kendi öz çocukları arasındaki dengeyi bile kuramıyor,kendine zaman ayıramıyorken, sen neredeyse bebek yaştaki iki çock arasındaki problemlerden bu kadar yıpranıyorsan vay haline.
sabır nerde kaldı.
kendi çocuğunu büyütürken nasıl ilmek ilmek işlediğini hatırla.aynısını şu andada yapman gerekiyor.
bunlar çocuk.bir yerden sonra sana karşı olan inatları çözülecektir.
eminim o çocukta tıpkı senin baba isteyen kızın gibi kollarında uyuyacağı bir anne istiyordur.
bunu bile bile evlenmişken,bu kadar kısa sürede bıkman yanlış.
eşinle tartışabilirsin.hepimiz tartışıyoruz.
sen gülsümünde dediği gibi farklı şeyler umdun ama bulamadın bana kalırsa.
lütfen iyi düşün ve derin bir nefes alıp sanki bugün bu eve gelmişsin gibi davran.git o çocuğuda öp kokla mesela.(belki yapıyorsundur bilmiyorum.)
sana güvebnmesini sağla.kızından ayırma.çocuklar hemen unutur ve kolayca kaynaşır.
eminim bunu yapabilirsin.
çocukların arasındaki gerginlik kalkınca sende daha rahat olursun.

aynen katılıyorum...
kendinize neden hayatı zehir edersiniz anlamam...

kimsenin hayatı dört dörtlük değil canım....

sana şuan problem olan şeyleri daha en başından düşünmen gerekirdi...

özellikle çocuklar konusunda....kabullenmesi zor bir durum olsa gerek...

insan kendi evladına bile sinirleniyor kızıyor bağırıyor...

bi başkasınınkini kaldırabilir mi bilmiyorum....

eşinin ailesine gelince onların isteyip istememesi çok problem değil bence

önemli olan sizin ilişkiniz...tabi eşiniz onların söylediklerini önemsemeyen bir kişilikse....

acele etmişsiniz....

Gerçekten zor bir durum. Bazen bazı atılımlarda bulunmadan önce çok yönlü düşünmek gerekiyor. Kurtuluşun olacağını sanıyorsun ama şöyle de bir söz var ' yağmurdan kaçarken doluya tutulmak'...
Keşke enine boyuna her ihtimali düşünüp öyle bu yola baş koysaydınız. Sonuçta bir ömür geçireceksiniz. 10 defa hatta 1000 defa düşünmek gerek böyle durumlarda... Dilerim yeni yaşantınıza ayak uydurabilirsiniz. Dilerim sorunlarınız sıkıntılarınız kısa zamanda hallolur...

Ben ikinci evliliğimi yaptım. Eşiminde ikinci eşiyim. Ben bir ayrılık, oda bir vefat yaşamıştı. Evlendiğimizde benim 4 onunda 2,5 yaşında birer kızı vardı. ılk evliliğimde aldatılmayı, fiziksel ve ruhsal olarak şiddeti yaşadım. Çook yıprandım. 3 sene sonra, ta ki kızım "anne benimde babam olsun" diyene kadar evliliği hiç düşünmedim. Eşimle evlilik kararı aldığımızda; benimde kızımında duygusal anlamda çok yıprandığımızı, sevgi ve ilgiye ihtiyacımız olduğunu, defalarca anlattım. Bunlara doyacağımızı, hatta bıkacağımızı söyledi, inandım. Ben o kadar çook inandımm ve güvendimki, arkadaşlarımı, ailemi, akrabalarımı arkada bırakıp, başka bir şehire geldim.
Eve adım attığımızda; tam anlamıyla tanımadığım bir adam, konuşamayan ve mütemadiyen ağlayan 2,5 yaşında bir çocuk, ve çalıştığım için annemin büyüttüğü, birbirmize çook alışık olmadığımız kızımla beraberdim. 3 sene yalnız yaşamış biri olarak, benim için çok zor olan bir süreç başlamıştı. Ev, iş, 2 küçük çocuk. ılk zaman çıldırıyorum sandım laelaelaelaelae. Çünkü hiç bir şey istediğim gibi gitmiyordu. Kızlar sürekli ağlıyorlar, uyum problemleri yaşıyorlardı. 2 dk olsun sessiz sakin bir ortamın hayalini kurar olmuştum. Bu arada eşimle ve eşimin ailesiylede sorunlar çıkmaya başladı :oklava: . Eşimin ailesi açık açık beni istemiyor. Eşim bana destek olmaya çalışsada ailesi baskın çıkıyor. Eşimlede o kadar çok nedenli, nedensiz kavgalar ediyoruz ki :sinifsinif: ... Evleneli daha 14 ay oldu ama gün geçtikçe herşey sanki kötüye gidiyor. Bu koca şehirde; kendimi yorgun, yapayalnız ve kandırılmış hissediyorum... -tatlicadiarzu-

Yani sizi yargılamak tabii ki hiç haddim değil ama anlattıklarınızda bir şeye takıldım.. ben çalıştığım için kızıma annem baktı çok yakın ilişkimiz yok gibi birşey demişsiniz..

Ben de eşimden ayrıyım ve çalıştığım zamanlarda kızımı annem ve babamla.. ama her akşam gider kızımı alırım ve evime kızımla geçerim. her haftasonu babası ile olmadığı her an beraberizdir..

Sanırım sizin en büyük zorununuz bekar yaşamaya alışmak.. kendi kızınızın sorumluluğunu belki bilerek belki de mecburiyetten alamadığınız için birden iki çocukla ve yaşadıkları nedeniyle problemleri olan iki çocukla başbaşa kalınca bocalıyorsunuz. Biraz insaf ama birazcık kendi sevginizi bu çocuklara geçirebilirseniz ilerde daha rahat edebileceğiniz kanaatindeyim. Gerekirse çocukları bir pedagoga götürüp ondan fikir alabilirsiniz. En azından o yavrularla ilgili problemlerinizi çözerseniz rahat edebilirsiniz diye düşünüyorum..

Son düzenleme:
bence acele verilmiş bir karar olmuş.........ama yapcakta bir şey yok........
bırakın çocukların birbiriyle kaynaşmasını bence eşler olarak sizler kaynaşamamışınız.........
çocukların bu süreçten geçmesi normal..........
hele birde annenızın büyüttügü yavruyu hiçte alışık olmadıgı bir ortama getirmiş olmanızda hata olmuş......
keşke ara ara bir keç günlügüne getirsydiniz hem ......o çocuk kardeşe hem o ev ortamına hem herşeye alışmış olurdu......
bence burda çocuklardan çok daha büyük bir sorun........
bu kadar sornu sıkıntıyı yaşarken........eşinizin sizin yanınıada olması gerekirken.........
oda ayrı problemler çıkarıyor olması daha düşünülecek bir durum........
hele birde aileyi karışmıssa.....
ayıkla artık princin taşını.........
eşinizle bu durumları konuşmayı hiç denedinizmi?
neden size başlarda olumlu olupta sonradan degiştigini sordunuzmu?
sorunları tek tek konuştunuzmu?
eşlerin konuşmaları ve bir konuda anlaşmalarıda önemli..........
işallah bu yaşadıklarınız bir düzene girer ve sabrınızın sonunda güzel şeyler olur
allah yardımcın olsun canım........

Back
X