- 23 Ekim 2017
- 924
- 842
- 53
- Konu Sahibi Gokyuzummm
-
Biraz açar mısınız ne gibi değişiklikler oldu?Merhaba arkadaşlar anlayamadığım bir nokta var, şu an ikinci evliliğimi yaptım. Çok klasik olacak ama erkekler neden aynı? Neden evlendikten sonra çok değişiyorlar? Biraz fazla duygusal ve hassas bir yapım var ne düşünmem gerektiğini nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum. Tavsiyeleriniz varsa bu başlık altında alabilir miyim?
Mesela en bariz olan sanki ben bu adamları ailelerinden zorla koparıp evlenmişim gibi aileye hatta akraba ve aile içinde muhabbeti olmayanlara bile aşırı düşkünlük. Evlenmeden gözünün içine bakıp evlendikten sonra suratına bile bakmamaları vs. Ya ben fazla duygusalım ya da bilmiyorum bütün erkekler mi böyleBiraz açar mısınız ne gibi değişiklikler oldu?
Biraz evlendikten sonra ilgi alaka bitmiş sanırım. Herkesin böyle olduğunu sanmıyorum. elbette en baştaki kadar heyecan olmuyordur ama saygı sevgi devam eder. Ama aileye düşkünlük bence başından beri vardır ama siz fark edememiş olabilirsiniz.Mesela en bariz olan sanki ben bu adamları ailelerinden zorla koparıp evlenmişim gibi aileye hatta akraba ve aile içinde muhabbeti olmayanlara bile aşırı düşkünlük. Evlenmeden gözünün içine bakıp evlendikten sonra suratına bile bakmamaları vs. Ya ben fazla duygusalım ya da bilmiyorum bütün erkekler mi böyle
Yok gerçekten yoktu çok iyi gözlemlediğimi düşünüyorum o süreçte. Tabi ki ailesine bağlı ve saygılı olmasını isterim ben de seviyorum ailesini. Ama şunu farkettim mesela beni ve kızkardeşini aynı kefeye koyduğunu. Bir şey istediğimde ben bunu kızkardeşime de almadım diye cevap verince ben afalladım mesela. Yönlendirmeyi nasıl yapacağımı bilmiyorum, bir kaç defa yeltendim doğru mu yaptım yanlış mı bilmiyorum ama beni yönetmeye çalışıyorsun sakın yapmaya çalışma dedi bunuBiraz evlendikten sonra ilgi alaka bitmiş sanırım. Herkesin böyle olduğunu sanmıyorum. elbette en baştaki kadar heyecan olmuyordur ama saygı sevgi devam eder. Ama aileye düşkünlük bence başından beri vardır ama siz fark edememiş olabilirsiniz.
Üzüldüm ama düzelmeyecek şeyler değil.Erkekler biraz yönetilmeye, yönlendirilmeye ihtiyaç duyuyorlar sanırım
Zaten mesele onu fark ettirmeden yapabilmekte, ince ince işleyebilmekte.Yok gerçekten yoktu çok iyi gözlemlediğimi düşünüyorum o süreçte. Tabi ki ailesine bağlı ve saygılı olmasını isterim ben de seviyorum ailesini. Ama şunu farkettim mesela beni ve kızkardeşini aynı kefeye koyduğunu. Bir şey istediğimde ben bunu kızkardeşime de almadım diye cevap verince ben afalladım mesela. Yönlendirmeyi nasıl yapacağımı bilmiyorum, bir kaç defa yeltendim doğru mu yaptım yanlış mı bilmiyorum ama beni yönetmeye çalışıyorsun sakın yapmaya çalışma dedi bunu
Zaten mesele onu fark ettirmeden yapabilmekte, ince ince işleyebilmekte.
Evlilik biraz politika, ayakta tutabilme sanatı. Çok konuşmayayım evli değilim akıl vermek de bana düşmez. Evli hanımlar yorum yapsın
Yok gerçekten yoktu çok iyi gözlemlediğimi düşünüyorum o süreçte. Tabi ki ailesine bağlı ve saygılı olmasını isterim ben de seviyorum ailesini. Ama şunu farkettim mesela beni ve kızkardeşini aynı kefeye koyduğunu. Bir şey istediğimde ben bunu kızkardeşime de almadım diye cevap verince ben afalladım mesela. Yönlendirmeyi nasıl yapacağımı bilmiyorum, bir kaç defa yeltendim doğru mu yaptım yanlış mı bilmiyorum ama beni yönetmeye çalışıyorsun sakın yapmaya çalışma dedi bunu
Öyle tabii karşılıklı anlayış, fedakarlık, bazı şeyler görmeme, birbirinin açıklarını kapatabilme, tamamlayabilme vs. Ayakta tutabilmek çaba istiyorilişki de böyle değil mi ama
bence sadece evlilikte böyle olmuyor
Öyle tabii karşılıklı anlayış, fedakarlık, bazı şeyler görmeme, birbirinin açıklarını kapatabilme, tamamlayabilme vs. Ayakta tutabilmek çaba istiyor
Ya bi de şey başladı mesela ben de çalışan bir kadınım. Ama kendisi benim 7 katım maaş alıyor. Para ile ilgili hangi mevzu geçse kendin çalışıyorsun kendin yap, ama iş ailesine geldi mi iğneden ipliğe düşünür. Burda mevzu para değil zaten kazandığım aylık yetiyor bana artıyor bile. Aslında beni yargılamayın ama bazen içten içe ilk eşimle kıyaslıyorumerkekler çok konuşmayı da çok konuşanı da sevmiyorlar. vücut dilinizle ve doğru andaki tepkilerle yapabilirsiniz ancak.
ben de yeri gelince sevgilime birkaç defa "ben bunu babam için bile yapmadım" demişimdir. ne biliyim, bazı istekler, beklentiler öyle karşılaştırmalara sebep olabiliyor.
mesela bikaç defa baya şoför moduna soktuğu olmuştu, o zaman demiştim "babamı her yere böyle taşımıyorum" diye.
Bu söyledikleriniz o kadar zor ve karmaşık geliyor ki bana..bir de erkekler yaradılışları gereği bizim gibi detaycı değiller. baskıcı olmadan, olması gereken detayları jöle kıvamında adamın hayatına yaymak lazım.
Ya bi de şey başladı mesela ben de çalışan bir kadınım. Ama kendisi benim 7 katım maaş alıyor. Para ile ilgili hangi mevzu geçse kendin çalışıyorsun kendin yap, ama iş ailesine geldi mi iğneden ipliğe düşünür. Burda mevzu para değil zaten kazandığım aylık yetiyor bana artıyor bile. Aslında beni yargılamayın ama bazen içten içe ilk eşimle kıyaslıyorum
Bu söyledikleriniz o kadar zor ve karmaşık geliyor ki bana..
Çok ilginç buldum bunu.. sizi neden kızkardeşi ile kıyaslıyor ki, karşılaştırtmayın kendinizi, ben kızkardeşin değilim deseydiniz.. bence burdan başlayın..Yok gerçekten yoktu çok iyi gözlemlediğimi düşünüyorum o süreçte. Tabi ki ailesine bağlı ve saygılı olmasını isterim ben de seviyorum ailesini. Ama şunu farkettim mesela beni ve kızkardeşini aynı kefeye koyduğunu. Bir şey istediğimde ben bunu kızkardeşime de almadım diye cevap verince ben afalladım mesela. Yönlendirmeyi nasıl yapacağımı bilmiyorum, bir kaç defa yeltendim doğru mu yaptım yanlış mı bilmiyorum ama beni yönetmeye çalışıyorsun sakın yapmaya çalışma dedi bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?