- 1 Mart 2007
- 6.164
- 12.738
- 773
- 38
- Konu Sahibi Gokyuzummm
-
Şunu diyebilirim ki evlendiğiniz kişiyi dünyanın merkezi haline getirmeyin yoksa tabiki hayal kırıklığı yaşarsınız.. Ailelerinden ayrıldığında o düşkünlük %80 inde olan bir durum adapte zor oluyorlar.. Çocuktan sonra bu durum daha hissedilir hale geliyor çoğu zaman.. Bunun olmaması için de evlendiğiniz kişiden çok kendinize odaklanmanız. Sizi sadece kendiniz mutlu edebilir, beklenti içine girdikleriniz değil..Mesela en bariz olan sanki ben bu adamları ailelerinden zorla koparıp evlenmişim gibi aileye hatta akraba ve aile içinde muhabbeti olmayanlara bile aşırı düşkünlük. Evlenmeden gözünün içine bakıp evlendikten sonra suratına bile bakmamaları vs. Ya ben fazla duygusalım ya da bilmiyorum bütün erkekler mi böyle
Mesela düşünün bana alışveriş yapıldığı gün alındığı gün ısrarla kızkardeşine de pahalı bir takı aldı ben orda sevindim ne güzel kardeşini de düşündü diye, ama benim eşi onun da kızkardeşi olduğunu idrak edemiyor sanırım. Kız kardeş evin annesi gibi sanki her şeyde kardeşinin fikrini sormak zorundaymış gibi tuhafNe yani bir sey aalacak bundan kiz kardesime de mi alayim dedi
2 kardesim evli eslerine birsey alacaklari sira asla ablama da alalim demezler istemem de kendi ihtiyacimi kendim karsilarim olmadi esim alir yapar ama bu ne evli adam kiz kardesime de alayim diyecegine versin parasini kiz kardesi kendi alsin bi zahmet ayaklarinin ustunde dursun
hmm ben evlilikte bu para mevzusunu anlayamıyorum. yani ev beraber geçindiriliyor elbette ama birbiri için bişeyler almak falan bu kadar zor olmamalı.
siz nasıl olsun istiyorsunuz ? yani söyleyin ve hemen anlasın uygulasın gibi mi ?
Çok ilginç buldum bunu.. sizi neden kızkardeşi ile kıyaslıyor ki, karşılaştırtmayın kendinizi, ben kızkardeşin değilim deseydiniz.. bence burdan başlayın..
bir de kızkardeş ne alaka? Ana babaları yok mu? Çok aşırı yakın bir ilişkileri mi var? Gerçi öyle olsa ne olur..
Şunu diyebilirim ki evlendiğiniz kişiyi dünyanın merkezi haline getirmeyin yoksa tabiki hayal kırıklığı yaşarsınız.. Ailelerinden ayrıldığında o düşkünlük %80 inde olan bir durum adapte zor oluyorlar.. Çocuktan sonra bu durum daha hissedilir hale geliyor çoğu zaman.. Bunun olmaması için de evlendiğiniz kişiden çok kendinize odaklanmanız. Sizi sadece kendiniz mutlu edebilir, beklenti içine girdikleriniz değil..
Çok önemsediğinizi göstermeyin karşındakinizi..
Çocuk olunca aileye daha da beter düşüyorlar.. Baba olunca ailemin değerini anladım misali.. Tabi babalık duygusuna da bağlı bu durum.. Gerisini özelden yazıyorum size..Çok önemsediğimi göstermezsem bu defa hepten kopar diye korkuyorum.. bir de zaten bir evlilik yapmıştım en ufak sorunda herkes beni suçlar diye de korkuyorum. evet kendimle daha çok alakadarım kitap okuyorum hobiler edinmeye çalışıyorum ama sonra diyorum ki böyle de bekar hayatıma devam ediyormuşum gibi.. çocuk konusunu biraz daha açar mısınız?
Babaannem yasadigi halde bizde de ortanca halaya sorarlar ne yapalim diyeMesela düşünün bana alışveriş yapıldığı gün alındığı gün ısrarla kızkardeşine de pahalı bir takı aldı ben orda sevindim ne güzel kardeşini de düşündü diye, ama benim eşi onun da kızkardeşi olduğunu idrak edemiyor sanırım. Kız kardeş evin annesi gibi sanki her şeyde kardeşinin fikrini sormak zorundaymış gibi tuhaf
İşte bana çok tuhaf geliyor bunlar.. benim o kadar fedakarlıklarım var kızkardeşlerine. Bir gün ailesi ile ilgili bazen kırsalar da ağzımı açmadım eşime. Ama insanlar çok garip geliyor işte bana hayatı çok zorlaştırıyorlarBabaannem yasadigi halde bizde de ortanca halaya sorarlar ne yapalim diye
Kendi kizina cicek getirdi diye buyuk halamin oglu benim dugundede cicek yaptirmasini soylemisler halbuki altin borclari var bir suru
Umursama ve sana davrandiklari gibi davran o zaman nasil duzeliyorlarİşte bana çok tuhaf geliyor bunlar.. benim o kadar fedakarlıklarım var kızkardeşlerine. Bir gün ailesi ile ilgili bazen kırsalar da ağzımı açmadım eşime. Ama insanlar çok garip geliyor işte bana hayatı çok zorlaştırıyorlar
Aslında benim aile ile ilgili sorunum yok, aramasam neden aramadı demezler, zamansız aramazlar. Bana karışmazlar. Sıkıntı eşimde onların aramasına fırsat vermiyor ki. Arayıp gün içinde ne yaptığımıza kadar anlatıyorUmursama ve sana davrandiklari gibi davran o zaman nasil duzeliyorlar
Mesela yalnizken yap bunu kimse beklemez su durumda senden olmadi inkar edersin
Esinizle daha cok ilgilensenizAslında benim aile ile ilgili sorunum yok, aramasam neden aramadı demezler, zamansız aramazlar. Bana karışmazlar. Sıkıntı eşimde onların aramasına fırsat vermiyor ki. Arayıp gün içinde ne yaptığımıza kadar anlatıyor
İnan’ın hepsini denedim, yani düşünün ki kızkardeşi hasta mesela kusmasına kadar arıyorlar. Yani ne yapalım kusabilir her insan gibi. İlgi alakayı sevmiyor değişik huyları var öyle. Biraz sırnaşsam afedersiniz üffflemeye başlıyor çok yanaşıyorsun diye. Yani ne yapacağımı şaşırdımEsinizle daha cok ilgilenseniz
Hani yani gun icinde onunla sık sık telefonda gorusup aramasina engel olsaniz aksam da film izleme yok sohbet iste kitap okuma bir kac konuda fikrini alma gibi seyler yapip unuttursaniz
Kız kardesime bile almadim diyen adamin agzina çarpasim gelir.Kız kardesinle ayni yatagimi paylasiyorsun ki,eşle kardeşe ayni şeyi alasin.Ben ipek gecelik ya da cok güzel ic camasırı begendim farzı misal onuda kardeşinr alacak mı? Erkeklerin kafa yapisi insani hasta eder.Yalniz ben eşinizde hafif cimrilik sezdim.Kendi paranla al,kardeşime bilealmadim.Bunlar parasinin cok kıymetli oldugunu gösteriyor sanki.Sogumaya sebeptir benim icin.Demek ki ,evlenmeden bu yönünü saklamış.
Geneli böyle malesef..
Istisna olacaklar vardır tabiki..
Hmmm yapacak son bir care kaldi eger yapacagina inaniyorsan onu deneİnan’ın hepsini denedim, yani düşünün ki kızkardeşi hasta mesela kusmasına kadar arıyorlar. Yani ne yapalım kusabilir her insan gibi. İlgi alakayı sevmiyor değişik huyları var öyle. Biraz sırnaşsam afedersiniz üffflemeye başlıyor çok yanaşıyorsun diye. Yani ne yapacağımı şaşırdım
Kendimden örnek vereyim..Yani bakıyorum karısının gözünün içine bakan adamlar var. Diyorum ki bu defa ben de mi sıkıntı
Ben de aile akraba ilişiklerinin sıcak olmasını severim, hatta ailesini akrabalarını ara ara ben davet ederim misafir de çok severim. Ama her şeyde kızkardeş anne olayı beni çok geriyor. Hatta temizlikle ilgili konularda bile annemin evinde böyle değildi deyince artık çok sert çıkıştım burası senin annenin evi değil diyeKendimden örnek vereyim..
Eşim düşkündür ailesine akrabalarına falan..
Ama benide kırmaz neticede..
O karısının gözünün içine bakanlar binde birdir onuda örnek alma sonra sen üzülürsün...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?