Anlayışsız eşim ve çaresizliğim

papatyakiz1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2019
300
298
53
Merhaba kızlar 9 aylık evliyim ve 9 haftalık hamileyim. Yaşımın ileri olmasından mı bilmiyorum 6. Haftadan bugüne kadar hep bulantı tansiyon düşüklüğü birşey yiyememe gibi sorunlar yaşadım. Sürekli yorgun halsiz uykulu hissediyordum ve bu süre de 2 güne bir supurdugum ev 1 haftaya çıktı. Sabah çeşit çeşit kahvaltı hazırlarken artık sadece tek çeşit yani yumurta ekmek çay domates salatalık yada patates kızartması yapıyordum onda bile zor ayakta duruyordum eşim yiyip ise gidiyordu ben yemiyordum pişirirken bile bulamıyordum. Neyse bu günler böyle geçti eşim hep anlayışlı görünüyordu.
Dün ne olduysa patates kızarttim adam söylenmeye başladı her gün patates ev pis şöyle böyle o an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Odaya geçtim ağladım sonra hiç konuşmadım. O işe gidince de mesaj attım şimdiye kadar ne zaman evi pis gördün ne zaman tek çeşit kahvaltı yaptın vs gibi tabi hiç birini inkar etmedi ama bişey de demedi o öyle söyleyince ben tamam aşkım yarın da istediğini yaparım sen haklisin diycekmisim ama ben hep cevap veriyomusum susmuyomusum ondan sorun cikiyomus. Sabah da gelmiş hiç bişey olmamış gibi sarılmaya çalışıyor ittim dünkü olayı hatırlattım abartiyorsun herkes hamile oluyor senin gibi yapmıyor demez mi iyice cinim çıktı. 2 haftadır is arıyor stresli farkındayım bugün işinde son günü ama cezasını neden ben çekiyorum

Bu havalarda cam açınca ev toz doluyor haftada bir kere süpürmek az kalır ama her halükarda hamilesiniz ve elinizden gelen bu o yüzden zorlamayın kendinizi yemek için her sabah patates yapmayın sizde hatta kendi yapsın kahvaltısını

Çaresizliğim lafı fazla dramatik olmuş yazdıklarınız için.

Keşke başından çeşit çeşit kahvaltıya alıştırmasaymışsınız. Çocuktan sonra da vaktiniz ve haliniz olmayacak bir süre onlara çünkü.
Eşiniz de bir iki söyler durumu kabullenir, siz ağlamak yerine şuan ki durumum bu deyip yapabildiğiniz kadarını yapın sadece. Beğenmeyen kendi yapsın.

Son düzenleme:
Ben hamile değilim ama böyleyim.
Eskiden yaptığım çoğu şeyi canım istemiyor yapmıyorum.halim yok yapmiyorum.
Sonuçta biz de insanız robot değiliz.
Ne demek alttan almak eşiniz alttan alsın bir zahmet.
Faydası olmuyor laf söylemesin.

Çeşit çeşit kahvaltı istiyorsa uykusundan feragat edip hazırlasın beyefendi.

Evi temiz bulmuyormuş bir de, madem bu kadar rahatsız neden kendi süpürüp silmiyor?

Hamile olsanız da olmasanız da bunlar sadece sizin sorumluluğunuzda değil. Eşinizin de üstüne düşeni yapması lazım.

En iyi isi elin yapar deyin.... Bu halinizle o kadarini yaptiginiza sukretsin...
Erkekler her halukarda rahatlarindan duzenlerinden odun vermek istemiyorlar..

Annesi paşa gibi büyütmüş oğlunu bir dedigini iki etmemiş her şeyi beğenmiyor seçiyor ben erkeğim mantığında
En sorunlu erkek tiplerinden biri.

Onu siz alıştıracaksınız yeni düzene. Bunlar ne ki çocuk olunca görsün evin halini beyefendi, bitti artık bal dök yala günleri ve normal olan bu.

Eşin bizim yaşantımızı görse keşke.
Hamileliğin başlangıcı böyle geçiyor aynı şekildeyim sizinle.
Sabahları eşime bir şeyler hazırlardım artık kendisi kalkıyor. Evi süpüremiyorum makineyle cebelleştiğim için beni acayip yoruyordu normal zamanda bile.
En son ne zaman uzun uzadıya mutfakta vakit geçirdim hatırlamıyorum yapamıyorum çünkü.
Kendime bir yumurta kırmak dahi o kadar zor geliyor ki bırakın kızartmayı.
Sadece yatakta uzanmak istiyorum.
Mesela şuan midem bulanıyor ve bu mesajdan sonra büyük ihtimalle kusacağım.
Çok sevdiğim şeyleri bile yiyemiyorum.
Tavuktan tiksindim eve sokturmuyorum.
İlk ayları sorunsuz geçiren daha az insan var yani.

Daha şimdiden böyle yaparsa önünüzde bir sürü ay var. Oturup konuşun bence gerekirse internetten okutun bunların normal olduğunu.

Her sabah patates kizartiyorsaniz 9 ayda epey kilo almış olmaniz gerekir:) ben normal halimle bile kahvaltıya ekstra bir şey yapmıyorum bazen sadece pazarlari. Kocamin insülin direnci olduğu için börek, kurabiye kek de yemeyiz ...
Hamileliğin ilk haftalari iyi bile dayanmissiniz bu tempoya beyefendi memnun degilse temizlige yardimci tutsun...
Arkadaşlar da söylemiş cocuk dogunca çeşit çeşit yemek yapmaya zaten vaktiniz olmayacak.cocuk dogunca da bol bol babasina da iş verin öyle alıştırın

9 aydır hamile değil 9 haftalık hamile yani daha pek kilo almamış olabilir

Afedersin de bu zamana kadar kaç hamilenin evinde oldu da haberi oldu durumdan? Zaten zor geçen 3 ay falan sonrasi rahatluk oluyor genelde. Ben hamileyken eşim herseyi yapardu. Kv annem falan gelip yapardi ama eşim isden gelip yemeğim nerde demedi hiç. Kendisi kiydu onune yedi. Işde de surekli arardi yedinmi bisey istiyormusun diye. Eve kaç kez kusmuşdum. Tualete yetişememişdim. Şarki soyleye soyleye temizlerdi. Bir gunde 3 kez ev sildiyi olmuşdu. Hamileliyim devam etseydi belki dogum sonrasi da yardim ederdi. Benim etrafimda çoğu hamile zor geçiriyor. Eşin sebin bu durumunda senden yemek istemesi bile saçma. Peyniri onune koyup yiyemiyor mu

9 aydır hamile değil 9 haftalık hamile yani daha pek kilo almamış olabilir
Yok 9 aydir evliymis. Yeni evli diye gaza gelip kahvaltıya sürekli kizartma, börek falan yapiyorsa 9 ayda illa kari-koca kilo almışlardır
Neyse şimdi yesinler icsinler çocuk doğunca o boreklere,kizarmalara zaman olmaz nasılsa:) İlk 3 ay insan vakitsizlikten ambale oluyor ama sonra alışıyorsun:)

Bu adamların totosunu neden bu kadar kaldırıyorsunuz Allah aşkına ya?

Hafta içi her sabah çeşit çeşit kahvaltı hazırlamak nedir? Gitsin alsın poğaçasını yesin, istemiyorsa sandviç yapsın yesin. Bu ne şımarıklık yani?

Hala da ne zaman az yemek gördün ne zaman pis gördün. Görsün ki totosunu kaldırıp yapmayı öğrensin.

Daha 9 ayda nasıl bu kadar kontrolü kaybettiniz ben anlamıyorum ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…