Anlayissiz koca sinirlerim bozuldu iyice

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tencere tava Türkiye nin dört bir yanındaki marketlere geliyor dönem dönem markalı ve uygun oluyor olmazsa teker teker ordan alın, birden set almak masraflı olabilir. Eşiniz çalışmanızı istemiyormuş 3 kızınız varmış sanırım umarım eşiniz onların okuması konusunda sorun yaratmaz. Bence burda asıl önemli nokta eşinizin bu konuya bakışı
Okumakla calismak ayni katagoridemi sacmalamayin esim kiskanc biri bnim calismami istemio cocugunu da okutmucak kadar maco degil

Canım zaten çeyiz getirdim antepten istanbula geldim ordan alınanlar buraya zor geleceğinden arabada tutmadılar burdan alırsınız dedi ler düğün oldu eve geldim ev bir atı bir küçücük bn görmedim evi babamlar gelmediler siz tutun dediler cahil kafası işte sonra bam 3 bin para verdi eşyanı al diye 3 bine ne alınırsa işte mutfak kiler gibi kucucuktu bizde set alalım dedim kayınvalide mutfak küçük seti büyük eve geçince alırsınız talebiniz gıdanınız yok dedi aldırmadı gündelik 6 'li kase tabak bardak aldik sonra gün geçti büyük eve geçtim yine anlamıorum daha doğrusu aldiramiorum eşime var dio yeter dio evdekiler kapanların kulpu kopmuş hep
Kayınvaliden babanın verdiği parayla alışveriş yapmana hangi hadle karıştı? Sen nasıl karıştırdın? Para senin zevk senin istediğini alsaydın. Ev küçük gerek yok ne demek? Yarısı çıkarır kullanır gerisi kaldırırdın. Zaten 4 senede maşallah 12 kişilik takım kullanacak hale getirmişsiniz aileyi. Hata sende neden müdahale ettiriyorsun? Benim yaşımdakiler yemek yapmayı bilmiyor, 40 yaşındakiler bana özeniyor diye hava atıyorsun sözde ama daha elindeki sana ait olan parayı harcayamıyorsun.

Bu konularda bir taraf laf atıyor, diğer taraf da kendini savunmak için karşı atağa giriyor.sayfalarca atışmadan sonra sonuç sıfır ve bir sürü ban. 🤷‍♀️
Banlanmayalim diye aydinlatmayalim mı su kadıni hanimefendi?belki burdaki uyarilar değıştirir bakiş açısını, belki çalısan kadin ahlaksizdir yargısini kirariz? Belki o üç çocugun hayatı değişir? Ah vah yazik diyip yollasak daha mi iyi? Bu kadar elitist olmayalim bence...

Kayınvaliden babanın verdiği parayla alışveriş yapmana hangi hadle karıştı? Sen nasıl karıştırdın? Para senin zevk senin istediğini alsaydın. Ev küçük gerek yok ne demek? Yarısı çıkarır kullanır gerisi kaldırırdın. Zaten 4 senede maşallah 12 kişilik takım kullanacak hale getirmişsiniz aileyi. Hata sende neden müdahale ettiriyorsun? Benim yaşımdakiler yemek yapmayı bilmiyor, 40 yaşındakiler bana özeniyor diye hava atıyorsun sözde ama daha elindeki sana ait olan parayı harcayamıyorsun.
O karismadi oneride bulundu yasindan dolayi tecrubeli fıkır aldim siz almiomusunuz herseyi iyimi biliosunuz

Banlanmayalim diye aydinlatmayalim mı su kadıni hanimefendi?belki burdaki uyarilar değıştirir bakiş açısını, belki çalısan kadin ahlaksizdir yargısini kirariz? Belki o üç çocugun hayatı değişir? Ah vah yazik diyip yollasak daha mi iyi? Bu kadar elitist olmayalim bence...

Sizin ve benim aydınlatma şeklimiz farklı sadece🤷‍♀️ Herkes istediğini yapmakta özgür

Bilmiyorum. Bizim zamanımızda kızların okuması "ayıptı, gereksizdi, namusa tehditi". Bunu aştık zamanla, ama hala bu kafa yapısında olan aileler çok ve bir çok kıza bu empoze ediliyor. Bunun icin kültürü de kullanıyorlar, dinide. Zaten çocuğunun okumasını isteyen anne baba bunu desteklemesi lazim. Konu sahibinin sağlıklı, destekleyen ve kendini geliştiren bir yerden geldini zannetmiyorum. Bazi şeyleri ailelerimizden görmüyorsak bunu zamanla şansımız varsa öğreniyoruz. Sorup sorgulayarak. Konu sahibinin yaşı da genç. Istese kendine gelecekte iş de bulur. Okurda. Yeter ki bu fikir zihninde yerleşsin. Bugün konu sadece tabak, yarın başka birsey olur.

Evet, haklısınız ama bizlere bizden önceki kuşaklara da aynı fikir empoze edilmeye çalışılmadı mı? Herkes önüne konanı kabullenseydi bu zihniyet nasıl aşılacaktı? Üstelik bizden öncekilerin hiçbir zaman bizim gibi imkanları da olmadı. Şimdi bizim bakış açımızdan daha geniş ufuklar olduğunu görebilmemiz iki üç tıka bakıyor.

Konu sahibi yorumlara cevap yazmaya başladığında agresifleşti zaten gidişat. Ondan önce insanlar 4 yılda 3 çocuk yapmasına şaşırdı genel olarak. Eğer kocası babasından iyiyse evet evlenip kurtulmuş. Ama İstanbul gibi bir yerde 4000 lira maaşla peşpeşe üç çocuk normal mi gerçekten? Maaşını da geçtim, kendi çocuk sayılan bir kadının 3 çocuğunun olması normal mi? Halbuki babasından bunalan insanın hazır evlendim bir nefes alayım artık bir süre demesi lazım.

Evet belki cesaretini, bilgini, zihniyetini aşan şeylere atılmazsın ama atılanlara da çamur atma hakkına kimse sahip değil. Okusaydım da dillere mi düşseydim, çalışsaydım da dillere mi düşseydim. 40 yaşına gelip bir çocuk “bile” doğuramamış insanlar bana özeniyor. Benim yaşıtlarım yemek yapamazken ben evlendim filan tamamen bu laflar fitili ateşledi. Doğuştan gelen özelliklerimizi bu kadar güzellemenin anlamı yok. Üstelik farklı farklı sebeplerle çocuk sahibi olmayan olamayan kadınlar varken.

Keşke okusaydın dedik yok, İhtiyaçların varsa gir çalış dedik yok. En son ben madem eşin kıskanıyor evden çalış üç beş kuruş girsin cebine dedim ona da cevap vermedi.

Evlenmemeyi, çocuk sahibi olamamayı kadının eksikliği olarak gören iğrenç zihniyet ancak desteklenmezse devam etmez. Bu da bizim elimizde.

Son düzenleme:
Okumakla calismak ayni katagoridemi sacmalamayin esim kiskanc biri bnim calismami istemio cocugunu da okutmucak kadar maco degil
Hanımefendi ben eşiniz ne kadar maçodur değildir bilemem, sizin çalışmanızı istememiş acaba okutmaya da mı karşı nerden bileyim. Okumakla çalışmak aynı kategoride mi demişsiniz şöyle ki okumuş olursanız bir mesleğiniz olur, kalifiye eleman okursunuz, hatta doktor, avukat, mühendis, öğretmen vs olursunuz . Okumazsanız mesleğiniz olmaz ama bir işiniz gücünüz olabilir ama çok daha zorlanırsınız, kariyeriniz varsa insanlar sizi daha zor ezer.
Hani biz hep çalışmak için okuduk, kendi geleceğimizi bir adamın vicdanına teslim etmeyelim diye. Sizin geleceğiniz eşinizin vicdanına kalmış değil mi? Şanslıymışsınız eşinizle genel anlamda sorununuz yok, nazar değmesin. Ben burda kızlarınızı düşündüm asıl kız babaları çocuklarını okutmalı, kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamalı, yarın bir gün anne baba hayatta olamadığında elin adamının bir kararına bağlı olmamalı hayatları. Umarım eşiniz de bunun farkındadır

Hayat herkese adil davranmıyor. İnsan kendi penceresinden bakar olaylara çoğu zaman. Ama öyle değil. Kim ne yaşıyor bilinmez. Benim ayakkabılarımı giymeden beni eleştirme demiş bir bilen. Niye evlenmek zorunda kaldı bilemeyiz.
Ancak konu sahibi lütfen daha fazl çocuk yapma canına yazık. Ben bi bebekle kafama huni takmak üzereyim 🤦‍♀️

O karismadi oneride bulundu yasindan dolayi tecrubeli fıkır aldim siz almiomusunuz herseyi iyimi biliosunuz
Yanlis anlamayın üzüldüğüm için soruyorum eşinizin ciftlik banka birikiminizi yatirdigini yazmışsınız.orası uzunca bir süre gündemdeydi eşiniz parayı geri alabildi mi acaba yoksa gitti mi sizin paralar da?

Evet, haklısınız ama bizlere bizden önceki kuşaklara da aynı fikir empoze edilmeye çalışılmadı mı? Herkes önüne konanı kabullenseydi bu zihniyet nasıl aşılacaktı? Üstelik bizden öncekilerin hiçbir zaman bizim gibi imkanları da olmadı. Şimdi bizim bakış açımızdan daha geniş ufuklar olduğunu görebilmemiz iki üç tıka bakıyor.

Konu sahibi yorumlara cevap yazmaya başladığında agresifleşti zaten gidişat. Ondan önce insanlar 4 yılda 3 çocuk yapmasına şaşırdı genel olarak. Eğer kocası babasından iyiyse evet evlenip kurtulmuş. Ama İstanbul gibi bir yerde 4000 lira maaşla peşpeşe üç çocuk normal mi gerçekten? Maaşını da geçtim, kendi çocuk sayılan bir kadının 3 çocuğunun olması normal mi? Halbuki babasından bunalan insanın hazır evlendim bir nefes alayım artık bir süre demesi lazım.

Evet belki cesaretini, bilgini, zihniyetini aşan şeylere atılmazsın ama atılanlara da çamur atma hakkına kimse sahip değil. Okusaydım da dillere mi düşseydim, çalışsaydım da dillere mi düşseydim. 40 yaşına gelip bir çocuk “bile” doğuramamış insanlar bana özeniyor. Benim yaşıtlarım yemek yapamazken ben evlendim filan tamamen bu laflar fitili ateşledi. Doğuştan gelen özelliklerimizi bu kadar güzellemenin anlamı yok. Üstelik farklı farklı sebeplerle çocuk sahibi olmayan olamayan kadınlar varken.

Evlenmemeyi, çocuk sahibi olamamayı kadının eksikliği olarak gören iğrenç zihniyet ancak desteklenmezse devam etmez. Bu da bizim elimizde.

Ben burda konu sahibi cevaplarında haklı demiyorum zaten. Kendini savunmaya çalışmasına şaşırmadım sadece. Ne tavşanligi kaldı ne cahilliği. Birini şahsi bir şekilde vursanız oda aynı şekilde karşılık verecektir. Buna hazırlıklı olmak lazım. Tek dediğim bu.

Derdin tabak takımı mı.. Benim de yok.. 6 tane bekarliktan kalan tabaklarım var hepsi de değişik takım değil yani... Benim derdim açık lise sinavlari başlasa da sınava girsem yada meslek kursları busmekin

Neyi anlamiosun sen şiddetten kaçtım evlendim korundum cocuk oldu yuvamda mutluyum iykide cocuklarim olmuş neyi kötü bu ailenin bitek eskiyen eşyalarımın yenisini istedim kırıldım sozlerine
baba evinde şiddet vardı kaçtım bi bahane değil, insanlar neler yaşıyo ne travmalarla büyüyo, seninki "kolayına kaçmak", ayrıca "her türlü korunmayla" 4 yılda 3 çocuk olmaz.herkes kendi tercihlerinin sonuçlarını yaşar.

Ben burda konu sahibi cevaplarında haklı demiyorum zaten. Kendini savunmaya çalışmasına şaşırmadım sadece. Ne tavşanligi kaldı ne cahilliği. Birini şahsi bir şekilde vursanız oda aynı şekilde karşılık verecektir. Buna hazırlıklı olmak lazım. Tek dediğim bu.

Elbette savunsun kendini. Ona ben de şaşırmadım. Hatta desin ki “size ne hayat benim keyif benim canım 3 çocuk istedi 3 çocuk yaptım, ben size sadece tabakları soruyorum.” Bu bile kabulüm. Ama kendimizi savunmanın yolu başkasını karalamak değil ki. Başkasının omzuna basarak üste çıkamayız.

Peki uslubumu goruyuyosun verilen cevapları da okudunmu yarıya gelmeden kanser oldum yada skandal gibi düzgün yazmayana düzgün konusmam
bn kusura bulmasın kimse bogazina bıçak dayamıyorum illa oku yorum yap die işine baksin
Bakın bu şekilde hiç bir yere varamazsın. Burası bir platform herkes yorum yapabilir.
Ben verilen cevapları da okudum. Yasınız çok ama çok genç benden yaşça da küçüksünüz. Sizi kırmak istemiyorum ama buradaki üyeler de size keşke bu genç yaşınızda ard arda çocuk yapmayıp çalışsaydınız, hem maddi özgürlüğünüz olurdu hem de istediğinizi alırdınız diyor. Haksızlar mi ?

Elbette savunsun kendini. Ona ben de şaşırmadım. Hatta desin ki “size ne hayat benim keyif benim canım 3 çocuk istedi 3 çocuk yaptım, ben size sadece tabakları soruyorum.” Bu bile kabulüm. Ama kendimizi savunmanın yolu başkasını karalamak değil ki. Başkasının omzuna basarak üste çıkamayız.

Tamamen katılıyorum.

Kendi evimde kullanacağım eşyayı istediğim gibi alıyorum evet kimseye sormuyorum. Madem tecrübesinden faydalandın şimdi niye üzülüyorsun tabaklar için? Eşinin maaşı ortada, büyük eve geçtik hadi yenisini alalım olmuyor maalesef. İki kişi çalışanlar bile 4 senede tabak çanak yenilemiyor.
Eşin para veriyor mu sana? Biriktir onlardan istediğin tencerelerden al madem, set olmasa bile parça parça alırsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X