Evet, haklısınız ama bizlere bizden önceki kuşaklara da aynı fikir empoze edilmeye çalışılmadı mı? Herkes önüne konanı kabullenseydi bu zihniyet nasıl aşılacaktı? Üstelik bizden öncekilerin hiçbir zaman bizim gibi imkanları da olmadı. Şimdi bizim bakış açımızdan daha geniş ufuklar olduğunu görebilmemiz iki üç tıka bakıyor.
Konu sahibi yorumlara cevap yazmaya başladığında agresifleşti zaten gidişat. Ondan önce insanlar 4 yılda 3 çocuk yapmasına şaşırdı genel olarak. Eğer kocası babasından iyiyse evet evlenip kurtulmuş. Ama İstanbul gibi bir yerde 4000 lira maaşla peşpeşe üç çocuk normal mi gerçekten? Maaşını da geçtim, kendi çocuk sayılan bir kadının 3 çocuğunun olması normal mi? Halbuki babasından bunalan insanın hazır evlendim bir nefes alayım artık bir süre demesi lazım.
Evet belki cesaretini, bilgini, zihniyetini aşan şeylere atılmazsın ama atılanlara da çamur atma hakkına kimse sahip değil. Okusaydım da dillere mi düşseydim, çalışsaydım da dillere mi düşseydim. 40 yaşına gelip bir çocuk “bile” doğuramamış insanlar bana özeniyor. Benim yaşıtlarım yemek yapamazken ben evlendim filan tamamen bu laflar fitili ateşledi. Doğuştan gelen özelliklerimizi bu kadar güzellemenin anlamı yok. Üstelik farklı farklı sebeplerle çocuk sahibi olmayan olamayan kadınlar varken.
Evlenmemeyi, çocuk sahibi olamamayı kadının eksikliği olarak gören iğrenç zihniyet ancak desteklenmezse devam etmez. Bu da bizim elimizde.