Anlayışsız Komsu

Anneannem ve dayimin ailesi beraber yaşıyordu, dayimin da o zaman 2 cocugu vardi.. Anneannem sagolsun, asagiya hali cirpar kilim cirpar carsaf cirpar, cirpar da cirpardi.. Eline geceni asagiya atardi gayet rahat.. Ne laf anlatabilirsin ne söz..
Bi gun baktim kocaman bi seyi pat diye asagi atti dayimin cocugu, oyle sinirlendim ki, ya dedim insanlar var asagida, çöp yok mu, neden atiyorsun? Cocuk anlayamadi, sırıttı bi de.. E cok normal degil mi bu pişkinlik? Onlerinde surekli bi seyler cirpip eline geceni asagiya atan babaanne modeli var..
Yani diyeceğim şu, sen sınırları bilmezsen cocugun da senden ne goruyorsa onu yapar.. Ilerde de hadsiz, saygisiz ve surekli hos gorulmeyi bekleyen bi birey olur..
Cocuk psikolojisinden anlamayi "ay yavrum benim, asla kisitlamam ben onu, doya doya oynasin, cocuklugunu yasasin" demek sananlar, esas kotulugu cocuklarina yapıyorlar, farkında bile değiller.. O cocuk dış dunyaya acildigi anda tepkilerle, sınırlamalarla karşılaşıyor ve bu kez hircinlasip başkalarını idare etmeye, onlara üstün gelmeye calisan haddini bilmez biri oluyor..
Saygı ve sınır bilmek bu derece zor olmamali ya, yapmayin Allah aşkına yapmayin..

Cocuklara terbiye vermekten bahsedilince "ay zincire mi vuralim, oldu olacak koltuğa baglayalim" filan denmis ya, sinirlerim oynadi gerçekten.. Edepsizlik etmemeyi öğret, yeterli.. Eve kale kurup mac yaptirmak mi cocuklugunu yasatmak? Hayret ya.. Ben cocuklugumu doya doya yasadim mesela ama bi gun bile kapiya dayanmadi kimse.. Dayansalardi da annem bizi haşlardi eminim, Allah razi olsun ki sınırları öğretti bize.. Hic de kotu etkilenmedik sukurler olsun..
Allah idrak sahibi, akli basinda insanlara denk getirsin hepimizi gercekten, her yerde..

Nekadar abarmışsınız olayı, çocuklu insan evinden çıkmasın madem öyle. Neyse siz çocuğunuz olursa sadece parka gidersiniz. Dışarda yemek yemek avm falan çocuk arabalarıyla olmaz bu işler. Allahım yarabbim ne insanlar var yahu kendinizi ağaç kovuğundan falan çıktığınızı mı sanıyorsunuz

duygularıma tercüman oldunuz. Avm deki bebek arabalarından yürüyemez olduk..
Sizin istediğiniz vakitte yeterince gezme şansınız var ama çocuklu bayanların yok , çocuklarını birilerine bırakma şansları yoksa ne yapacakla tabiki bebekleriyle birlikte gezecekler. Rahat edemiyorsanız açık alanlarda gezin rahat rahat

+++++

Konu sahibesinin yüzsüzce "ayy dolapları kapatmayı çok sever" yazdığını görünce, elimde tornavidayla gidip bütün dolap kapaklarını sökmek istedim.
Bütün çocuklar çok seviyor dolap çekmce karıştırmayı akıllı olun çözüm bulun ozaman. Ben bütün dolaplarımı kurdelayla bağladım sıkı sıkı.açamadı . Ben kullanacağım zaman açardım annelere Zor oluyor tabi ama enazından kimseyi rahatsız etmiyoruz ve çekmecelerimiz de düzenli kalıyor.Sizde yapın.(konu sahibi)

sonra bu "benim şehzade oğlum / premşeş kızım" sendromu bu çocuklar topluma karışınca hop diye şokla sonuçlanıyor, neden? o güne kadar kimsenin hakkı-hukuku gözetmeksizin bir dediği iki edilmeyen yavrucaklar (!) dışarıda ki zorlu ve mücadele gerektiren hayata atılınca ağır depresyona giriyorlar.. evlilik hayatlarında ki anneci tiplerin hemen hemen hepsi bu şekilde yetiştirilmiş çocuklar.. valla helal olsun, kvalideden dert yanarken onun kopyası olmak her babayiğidin harcı değil ama bu tip kadınların hepsi kendi kvalidelerinin kopyaları aslında ne tatlı :)

Annem bize bakardı sadece dövmüstürde hiçde birşey olmadı ne psikolojim bozuldu nede şizofren oldum şimdi kücük totosuna vursa anne çocuğuna ortalık ayağa kalkıyor çok gulüyorum ya

Annem bize bakardı sadece dövmüstürde hiçde birşey olmadı ne psikolojim bozuldu nede şizofren oldum şimdi kücük totosuna vursa anne çocuğuna ortalık ayağa kalkıyor çok gulüyorum ya
Bizim psikolojimiz bozulmadı işte bu sebeplerden, ama şimdiki çocukların her istedikleri yapılıyor, sınır yok kural yok . Toplum içine girince afallıyor psikoloji napsın .

Aynen oyle bibikim, ne psikolojiymis simdiki çocuklardaki bizim bu deliligimiz o terlikleri yemekten mi acaba

Ne guzel soyledin.. Eski esim kucukken bi kadinin camina oynadıkları top gelmis ve kadin çıkıp kızmış.. Annesi ne yapmis biliyor musun? Eski esimin eline tasi vermiş, git kadinin camini kır demis ve oglu gidip kırmış Sonuc? Bilincaltinda "Istedigimi yaparim, gozum döndü mü herkese istedigimi soyleyebilirim, kimse bana "öteye git" bile diyemez, derse intikamini alirim" dusunceleri olan ve kendi hayatini da baskalarinin hayatini da berbat eden bi yetiskin..

keşke biraz okuduğunuz şeyi anlasanız, dikkatli okusanız. ben yazdığım şeyin sonuna "sözüm ilgisiz davranıp etrafın rahatsız olmasına müsade eden ailelere." demişim, değil mi?
umarım en kısa zamanda okuma becerinizi geliştirirsiniz, güzel bir okuma bayramı yaparız sizin için. şaka gibi ya, ne insanlara laf anlatıyoruz.

O cocuk dış dunyaya acildigi anda tepkilerle, sınırlamalarla karşılaşıyor ve bu kez hircinlasip başkalarını idare etmeye, onlara üstün gelmeye calisan haddini bilmez biri oluyor..

Ve sonra ayni apartmanda komsu oluyoruz. Ustune zivanadan cikardiklari komsu hakkinda piskin piskin konu aciyorlar...

insanlara kaf anlatmak zor geliyorsa hanımefendi buraya üye olmayacaksınız onu belirtim önce. Okuma yazma öğrenilir de saygı kolay kolay öğrenilmiyor demekki , siz de kişiliğinizi geliştiriverin bir zahmet.

Son düzenleyen: Moderatör:
ben zaten lafımla kimleri kastettiğimi, o lafı kimlere söylediğimi belirtmişim. bir de size detaylıca neden anlatayım zaten net bir biçimde yazdığım şeyi? bu kadar net bir yazıyı anlamıyorsanız sizin anlamanızla alakalıdır. sataşıyor olmanız da cabası. size başka bir cevap vermeyeceğim, durum benle alakalı değil çünkü. G Gagagall
yazdığım mesaja cevap olarak direkt "Nekadar abarmışsınız olayı, çocuklu insan evinden çıkmasın madem öyle. Neyse siz çocuğunuz olursa sadece parka gidersiniz. Dışarda yemek yemek avm falan çocuk arabalarıyla olmaz bu işler. Allahım yarabbim ne insanlar var yahu kendinizi ağaç kovuğundan falan çıktığınızı mı sanıyorsunuz" laflarıyla girerek saygısızlığın ne demek olduğunu güzel gösterdiniz. ne kadar saygı gösterirseniz o kadar saygı görürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…