- 25 Ağustos 2014
- 21.276
- 51.019
- 798
- Konu Sahibi Pamuk Prensesiniz
-
Anneannem ve dayimin ailesi beraber yaşıyordu, dayimin da o zaman 2 cocugu vardi.. Anneannem sagolsun, asagiya hali cirpar kilim cirpar carsaf cirpar, cirpar da cirpardi.. Eline geceni asagiya atardi gayet rahat.. Ne laf anlatabilirsin ne söz..Hanimlar bir anne olarak yazayim cocuklariniza sinirlari ogretin, nerede ne yapmasi gerektigini anlatin tabi once siz ornek olun.. camdan asagiya herhangi bir sey silkelenmez, kendi evinizi temizlemek ugruna baskasinin evini ve sokagi kirletemezsiniz, yil 2018 ogrenin artik sunu.. cocugunuzun kaca kadar oturacagina kimse karisamaz ama belirli bir saatten sonra cocuklar kosamaz, seviyor diye dolap kapaklarini - tencere kapaklarini vuramaz.. bu toplum icinde yasama kuralidir, yazili degildir, gorguyle dogrudan alakasi vardir. Gurultu istemeyen insanlara mustakil ev tavsiyesi vereceginize, gurultu cikarip toplu yasama saygisi olmayan insanlarin mustakile gitmesini oneririm, gerci orada da kurallar olacak ne yaparlar bilemem.. bunun yaninda mesaji kacirdigim icin alintilayamadim W Wurstria her kelimene sonuna kadar katiliyorum..
Nekadar abarmışsınız olayı, çocuklu insan evinden çıkmasın madem öyle. Neyse siz çocuğunuz olursa sadece parka gidersiniz. Dışarda yemek yemek avm falan çocuk arabalarıyla olmaz bu işler. Allahım yarabbim ne insanlar var yahu kendinizi ağaç kovuğundan falan çıktığınızı mı sanıyorsunuzbir çocuğun gece 12'de uyumamış olması normal mi konu sahibi? gece 12'de ayakta çocuk mu olur yahu? uyku saatlerini ne yapın edin ayarlayın, 12'den önce uyumuş olsun. çocuğun sağlığını hiç mi düşünmüyorsunuz? çocuğu alın gezdirin, parka bahçeye falan çıkarın da enerjisini orada atsınlar. bu şehir hayatı, yeni nesil aileler ne fena ya... çocuğu eve hapsediyorlar ondan sonra çocuk enerjisini evin içinde atıyor, bam güm yani. bence bu çok yanlış.
genelleme yapmak gibi olmasın ama nedense çocuklu aileler bencil bence. yaşadıkları yerde, girdikleri çıktıkları her ortamda çocukları zaptedemeyince "çocuk bu canım, ne yapalım! siz de anlayış gösterin" (ki burada demek istedikleri şey aslında çekmek zorundasınız lafıdır genelde) falan diye kıvırırlar. en basitinden avmler... ya şu avm'lere işim düşse yemin ediyorum çoluk çocuk gürültüsü yüzünden hayattan soğuyorum. bir insan çocuğunu neden avm'de gezdirir? avm kadar sağlıksız başka bir yer var mı çocuklar için? sadece bu da değil. çocuklu ailelerden kaçmanın yolu yok neredeyse :) her yerdeler. bir yere yemek yemeğe gidiyorsunuz, yan masada sürekli bağıran, zırlayan bir çocuk. zaptedemiyorsan neden doğurdun? ara sıra yaramazlık huysuzluk olur anlarım da bu kastettiğim durum tamamen ilgisizlikten. çocuğunu bir sustur, bişey yap di mi... neymiş, ağlar ağlar susarmış... yemek yemeye devam ederler. nefret ediyorum öylelerinden ya. bir de kalabalık ortamda çocuğun eline telefon falan verip susturmaya kalkanlar var ki o da facia. geçen gün metroda kadının biri çocuğa vermiş telefonu, çocuk da sesli (ama yüksek sesli) bir oyun açmış, oynuyor. kafam şişti başka yere gittim, yanlarından kalktım. kimse de uyarmıyor böyle durumlarda, neden? çünkü karşı taraf anlamayacak. "çocuk bu, ne olacak canım" diyenlerden çekiniyor insanlar ya da anne babanın saçma sapan tepkisinden. bunun adı bencillik yani. yok ya, bizden gerçekten adam olmaz bence. sözüm ilgisiz davranıp etrafın rahatsız olmasına müsade eden ailelere.
neymiş efendim, gece 12'de dolap kapağı vuruyormuş. yahu sizin bir anne olarak çocuğun uyku saatlerini düzeltmeniz lazım önce. benim de tepemde 12'de dolap kapağı vurulsa ben de anlayış falan göstermem. ama her şeyi geçtim, çocuk dediğin 12'lere kadar ayakta kalmaz, bu kadar basit!
Sizin istediğiniz vakitte yeterince gezme şansınız var ama çocuklu bayanların yok , çocuklarını birilerine bırakma şansları yoksa ne yapacakla tabiki bebekleriyle birlikte gezecekler. Rahat edemiyorsanız açık alanlarda gezin rahat rahatduygularıma tercüman oldunuz. Avm deki bebek arabalarından yürüyemez olduk..
Bütün çocuklar çok seviyor dolap çekmce karıştırmayı akıllı olun çözüm bulun ozaman. Ben bütün dolaplarımı kurdelayla bağladım sıkı sıkı.açamadı . Ben kullanacağım zaman açardım annelere Zor oluyor tabi ama enazından kimseyi rahatsız etmiyoruz ve çekmecelerimiz de düzenli kalıyor.Sizde yapın.(konu sahibi)+++++
Konu sahibesinin yüzsüzce "ayy dolapları kapatmayı çok sever" yazdığını görünce, elimde tornavidayla gidip bütün dolap kapaklarını sökmek istedim.
Anneannem ve dayimin ailesi beraber yaşıyordu, dayimin da o zaman 2 cocugu vardi.. Anneannem sagolsun, asagiya hali cirpar kilim cirpar carsaf cirpar, cirpar da cirpardi.. Eline geceni asagiya atardi gayet rahat.. Ne laf anlatabilirsin ne söz..
Bi gun baktim kocaman bi seyi pat diye asagi atti dayimin cocugu, oyle sinirlendim ki, ya dedim insanlar var asagida, çöp yok mu, neden atiyorsun? Cocuk anlayamadi, sırıttı bi de.. E cok normal degil mi bu pişkinlik? Onlerinde surekli bi seyler cirpip eline geceni asagiya atan babaanne modeli var..
Yani diyeceğim şu, sen sınırları bilmezsen cocugun da senden ne goruyorsa onu yapar.. Ilerde de hadsiz, saygisiz ve surekli hos gorulmeyi bekleyen bi birey olur..
Cocuk psikolojisinden anlamayi "ay yavrum benim, asla kisitlamam ben onu, doya doya oynasin, cocuklugunu yasasin" demek sananlar, esas kotulugu cocuklarina yapıyorlar, farkında bile değiller.. O cocuk dış dunyaya acildigi anda tepkilerle, sınırlamalarla karşılaşıyor ve bu kez hircinlasip başkalarını idare etmeye, onlara üstün gelmeye calisan haddini bilmez biri oluyor..
Saygı ve sınır bilmek bu derece zor olmamali ya, yapmayin Allah aşkına yapmayin..
Annem bize bakardı sadece dövmüstürde hiçde birşey olmadı ne psikolojim bozuldu nede şizofren oldum şimdi kücük totosuna vursa anne çocuğuna ortalık ayağa kalkıyor çok gulüyorum yaCocuklara terbiye vermekten bahsedilince "ay zincire mi vuralim, oldu olacak koltuğa baglayalim" filan denmis ya, sinirlerim oynadi gerçekten.. Edepsizlik etmemeyi öğret, yeterli.. Eve kale kurup mac yaptirmak mi cocuklugunu yasatmak? Hayret ya.. Ben cocuklugumu doya doya yasadim mesela ama bi gun bile kapiya dayanmadi kimse.. Dayansalardi da annem bizi haşlardi eminim, Allah razi olsun ki sınırları öğretti bize.. Hic de kotu etkilenmedik sukurler olsun..
Allah idrak sahibi, akli basinda insanlara denk getirsin hepimizi gercekten, her yerde..
Bizim psikolojimiz bozulmadı işte bu sebeplerdenAnnem bize bakardı sadece dövmüstürde hiçde birşey olmadı ne psikolojim bozuldu nede şizofren oldum şimdi kücük totosuna vursa anne çocuğuna ortalık ayağa kalkıyor çok gulüyorum ya
Aynen oyle bibikim, ne psikolojiymis simdiki çocuklardakiAnnem bize bakardı sadece dövmüstürde hiçde birşey olmadı ne psikolojim bozuldu nede şizofren oldum şimdi kücük totosuna vursa anne çocuğuna ortalık ayağa kalkıyor çok gulüyorum ya
Ne guzel soyledin.. Eski esim kucukken bi kadinin camina oynadıkları top gelmis ve kadin çıkıp kızmış.. Annesi ne yapmis biliyor musun? Eski esimin eline tasi vermiş, git kadinin camini kır demis ve oglu gidip kırmışsonra bu "benim şehzade oğlum / premşeş kızım" sendromu bu çocuklar topluma karışınca hop diye şokla sonuçlanıyor, neden? o güne kadar kimsenin hakkı-hukuku gözetmeksizin bir dediği iki edilmeyen yavrucaklar (!) dışarıda ki zorlu ve mücadele gerektiren hayata atılınca ağır depresyona giriyorlar.. evlilik hayatlarında ki anneci tiplerin hemen hemen hepsi bu şekilde yetiştirilmiş çocuklar.. valla helal olsun, kvalideden dert yanarken onun kopyası olmak her babayiğidin harcı değil ama bu tip kadınların hepsi kendi kvalidelerinin kopyaları aslında ne tatlı :)
Anne terliği candır her derde devaAynen oyle bibikim, ne psikolojiymis simdiki çocuklardakibizim bu deliligimiz o terlikleri yemekten mi acaba
AynenAnne terliği candır her derde deva
keşke biraz okuduğunuz şeyi anlasanız, dikkatli okusanız. ben yazdığım şeyin sonuna "sözüm ilgisiz davranıp etrafın rahatsız olmasına müsade eden ailelere." demişim, değil mi?Nekadar abarmışsınız olayı, çocuklu insan evinden çıkmasın madem öyle. Neyse siz çocuğunuz olursa sadece parka gidersiniz. Dışarda yemek yemek avm falan çocuk arabalarıyla olmaz bu işler. Allahım yarabbim ne insanlar var yahu kendinizi ağaç kovuğundan falan çıktığınızı mı sanıyorsunuz
O cocuk dış dunyaya acildigi anda tepkilerle, sınırlamalarla karşılaşıyor ve bu kez hircinlasip başkalarını idare etmeye, onlara üstün gelmeye calisan haddini bilmez biri oluyor..
Ustune suclu biz oluyoruzVe sonra ayni apartmanda komsu oluyoruz. Ustune zivanadan cikardiklari komsu hakkinda piskin piskin konu aciyorlar...
insanlara kaf anlatmak zor geliyorsa hanımefendi buraya üye olmayacaksınız onu belirtim önce. Okuma yazma öğrenilir de saygı kolay kolay öğrenilmiyor demekki , siz de kişiliğinizi geliştiriverin bir zahmet.keşke biraz okuduğunuz şeyi anlasanız, dikkatli okusanız. ben yazdığım şeyin sonuna "sözüm ilgisiz davranıp etrafın rahatsız olmasına müsade eden ailelere." demişim, değil mi?
umarım en kısa zamanda okuma becerinizi geliştirirsiniz, güzel bir okuma bayramı yaparız sizin için.şaka gibi ya, ne insanlara laf anlatıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?