Anlayışsız Komsu

Bebekten bahsetmiyorum zaten,önceki yazdıklarımda da belirttim bebek ağlamasına birşey denemez denirse de vicdansızlık olur diye.Ama 1 yaşını geçmiş olan çocuğun evde koşturması,tencere,tava sesi çıkarması,dolap kapaklarını vurması engellenebilir. Dikkati farklı yönlere çekilebilir. Engellenemiyorsa da komşu bundan rahatsız olduğunda mahçup olunabilir üste çıkmak yerine..

Umarım anlatabilmişimdir ya da umarım anlamışsındır..

SİZ ANLAMAMIŞSINIZ AMA VE ANLAMDIĞINIZ ŞEKİLDE DE YARGILAMIŞSINIZ. BEN BUNA ÜSTE ÇIKSIN DEMEDİM Kİ (TABİ ÇOCUKTA BİR PROBLEM YOKSA ENGEL OLABİLİR YADA NE BİLİYİM HİPERAKTİF OLABİLİR HERŞEY OLABİLİR SONUÇ NE ÇOCUK BU )BENİM YAZDIĞIMDA BEBEK YAZIYOR KOCAMAN ANLAYIŞLI OLMAK GEREK YAZIYOR. MAHÇUP OLUCAĞI FIRSATI VERMEMİŞ Kİ YÖNETİCİYE GİTMEK NEDİR. BİR BEKLE BİR KOMŞUNLA KONUŞ BAKALIM DURUMU İZAH ETSİN FARKINDAYSAN MAKUL BİR GEREKÇESİ VARSA ANLAYIŞ GÖSTERİLEBİLİR DEDİM. TEPİN TEPİN GİT ÜSTE ÇIK DEMEDİM.

Mahçup olan insan burada konu açıp da anlayışsız komşu demez.
En azından komşum haklı der ve kapı çalındığında açar,özür diler... Bunu anlamak bu kadar zor mu?
Daha ne kadar açıklayacı olabilirim bilmiyorum. Neyse..

Ben bebek icin duvara vurmayi burakin, evde kendi kendime oflamaktan utanirim. 4aylik bebek, dunyaya adapte olmus bile sayilmaz. Gazi olur, uykusu sifir, surekli aglamaya hazir halde, hele bir de kardesi var, biri digerini tamamlar. Sus demekten anlamaz, sessiz ol nedir bilmez, uyutsaniz her uykuya yonelmede de uyumaz, uyusa da surekli uyanir. Ne yapacaksiniz, bahceye mi atacaksiniz? Bence cok takilmayin, hatta cata cat verin cevabi.
Benim komsumun odasi ile benim bitisik. O bebek 9 ay apartmani yikti. Bende cok uyandim uykumdan, ama hep bebege uzuldum, bir sey mi var acaba dedim, e simdi artik azaldi. Bu tarz seyler icin sikayeti aklim almiyor benim. 3 yasinda 5 yasinda anlarim da. 4 aylik bebek icin yanlis.

Yalniz camdan cirpma olayindan irite olup tiksinen birisi olarak bunu yapmamanizi oneririm. Gercekten rahatsiz edici.

kimse bebek ağlamasına,hasta kişilerin yaşadığı vakitsiz seslere gidip şikayet etmez idare eder.
Ben ve %99.9 luk bir kitle,bu bayanın sorunluluğundan rahatsız olup yorum yaptık.
Apartmanlar ortak kullanım alanlarıdır,kimse kimseyi gereğin dışında idare edip yaptıklarını kabullenmek zorunda değildir.
Herkes evinde huzurlu olmak,kafasını dinlemek için oturuyor.Bu tarz kendini bilmez kişiler hayatı zehir etmediği sürece.

ben burda bu konudan çıktım sizin okuduğunuzu anlamadan bana verdiğiniz tepkinin nedensiz olduğunu açıklamak istedim acaba bunu anlamanız bu kadar zor mu. zaten konuyuda anlammışsınız. konu sahibi diyor ki kapıyı açmama fırsat bile vermeden yöneticiye gidiyor diyor..... hangi ara özür dileyecek fırsat mı vermişler acaba. herkes her çocuğu kendisininki gibi zannetmesin sustan anlayan var birde anlamayanlar var....ha birde yorumlardan kişilerin nasıl hayatlar yaşadığını anlayamazsınız...
evet bebek sesinden rahatsız olan komşu ANLAYIŞSIZ KOMŞUDUR bu kadar basit.
burda buna benzer çok konular açıldı ve ben çok üzülüyorum bunları okudukça benim bir bebeğim yok henüz ama buna rağmen daha önceki evimde üst kattaki komşunun beşik sesine,,,bebeğinin oyuncaklarının sesine,,annesinin geceleri ninni söylerek çocuğunu uyutmaya çalışmasına bebek ağlayınca pat pat tepemde koşarak gidişlerine bütün bunlara tek yaptığım tebessüm etmek olurdu insanların karşımda nasıl mahçup olduğunu izlemek değil...

eee ben ne yazmışım peki anlaşılmaycak ve tepki çekecek nasıl bir dünyada yaşıyorsunuz gibi........ evet herkes huzurlu olmak ister ama bir bebek bu huzuru kaçıramaz ben rahatsız olmadım ne bebek sesinden ne çocukların sesinden. çünkü yukarda o anne ne yaşıyor bilmezsin çocuk engellimi sorunlu mu laftan anlamıyor mu bilmezsin. kimse kimseyi bilerek ve isteyerek rahatsız etmez zaten tek kızdığım şey bebek mevzusu bu söz konusu olunca gereğince idare edilir herhalde buna mecbur değilim diyen birinin vicdanından şüphe ederim ben. bana siz mi demiştiniz siz öyle yapıyorsunuz herhalde diye. malesef bir bebeğim yok ve bebeğim olmuş olsaydı evet kapımı çalar çalmaz açmama fırsat vermeden yöneticiye giden birine tepkim sert oldurdu. önce benimle konuşacak eğer sorun çözümlenemiyorsa hak ve hukuku bilecek kişileri bu şekilde taciz etmek doğru değildir. çok rahatsızsa konuşulup uzlaşma sağlanamıyorsa mahkemeye verebilir yada zabıta çağırabilir dimi.ki ben haklıysam ondan önce ben onu dava ederdim huzurumu bu şekilde bozduğu için.

Peki peki sizsiniz en birinci

Bekarım hatta hatta evde kaldım ben, beni alan olmadı.

E haliyle evde kalınca çocuğumda yok, o yüzden işte böyle bebekli-çocuklu konu gördüm mü de hemen sallıyorum bir iki bi şey, çok mu belli ettim,tüh.

Yoksa bütün gün dosyalar arasında kaybolup, sosyal sorumluluk projelerine destek saglamaya ,insanlara yardımcı olmaya çalışıp akşam evimde huzurla oturma hakkım olduğunu, sizin gibi kendi kusurlarını görmeyip insanın evini bile burnundan getirmeyi marifet sananlardan yıldığım için değil tepkim.

Aman siz üstünüze alınmayınız...

Bir bebeğin 12 ye kadar uyumaması sizi neden rahatsız etmiyor, onu bir şekilde uyutun bozulan uyku düzeni bir haftada yeniden düzene sokulur. Hadi yine de uyumuyorsa insanlar bu saatte uykuya geçiyor bari çocuğunuzu kucağınıza alın oturun oyun oynayın , masal anlatın sakinleştirin vs. İnsanlar siZin gürültünüzü 12 ye kadar çekmek zorunda değilki. Top oynuyor dediniz oynatmayın evin içinde topu. kusura bakmayın siz de fazlasıyla rahatsınız. Silkeleme işini de birdaha yapmazsınız herhalde.ayrıca gözünüzün önünde yöneticiye şikayet etmiyor. Doğrusunu anlatın. Kadın ilk önce siZe gelmiş siz kpıyı açmayınca daha doğrusu geç açınca yönetici karşınızdaymış zaten ona anlatmış

2 küçük çocuğu olanlar benim yazdığımı anlayacaklardır.
Aynen 2 erkek çocuğum var ve müthiş hareketliler, ama sabah sesimiz olmaz okuldan gelir 1 de. Evde top oynatmam asla , sürekli peşlerindeyim adım adım ellerinden birley attırmam. Akşam 8.30 da ikisi de yatakta. Ve ben nezaman komşumu görsem sesimiz geliyormu? Kusura bakmayın lütfen sürekli uyarıyorum ben derim. Kadıncağız sesiniz gelmiyor kızım der.sağolsun. Ama tek çocuk sessiz olur , benim ki tekken annecim sessiz olalım komsular rahatsız olur derdi yemin ediyorum daha 1.5 yaşındaydı. Nasıl alıştırırsanız öyle gider çocuklar

Tek kelimeyle size bravo diyorum hakikaten çocuğunuz olmamasına hamile olmamanıza rağmen böyle düşünmeniz inanılmaz güzel
Keşke etrafımızda hep sizin gibi insanlar olsa dünya çok güzel yaşanılası biryer olurdu sanıyorum
Bir kez daha tebrik ettim sizi bu güzel davranış düşüncelerinizden dolayı

Siz müstakil bir ev alsaydınız keşke
Alt komşumun çocuğu var sürekli ağlıyor çığlık çığlığa sinir krizi geçiriyor 1.sınıfa gidiyo fülüt çalıyor vakitli vakitsiz @poga arkadaş gibi tebessüm ediyorum bir kez bile olsun kapısına gitmedim çocuk bu yapabilir dedim hep çok rahatsız olsam zaten gider müstakil ev alırdım
Aynı şekilde herkes birbirine saygı göstermeli göstermiyorsa böyle bi nedenden kapıma gelirlerse hiç nazik olmam yapıştırıveririm lafı

Büyük harf yasak canım bağırma anlamına geliyor

teşekklür ederim... hamileymişsiniz Allah sağlıkla yavrunuza kavuşmayı nasip etsin size. dilerim etrafınızda hep iyi insanlar olur ve sorunsuz çocuk olduklarını unutturmayacak bir şekilde büyütürsünüz çocuklarınızı

Pike silkmek ve bebeklerinizi 12 ye kadar ayakta tutmak dışında haklısınız. Çocuklarınız için uyku düzeni kurun hem sizin için hem çocuklar için iyi olur. Camdan balkondan da bir şey atmayın silkmeyin aşağıda ki de insan penceresi açık olmasa bile yazık günah sizin pisliğinizi temizlemek zorunda değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…