Anlayışsız Öğretmen..

breakingbadd

♥JUSTist♥
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
8.401
7.128
163
Merhaba arkadaşlar şimdi telefonda kuzenimle konuştum,derdini/derdimizi burada paylaşayım.

Şimdi benim kuzenimin çocuğu yani bir nevi yiğenim 1.sınıfa başladı,çok zıpır,sıcakkanlı bir çocuktur.Bizim sorunumuz ise öğretmeni..

Sınıf öğretmeni ilk gün çocuklara anne babanız ne iş yapıyor diye sormuş benim de kuzenimin eşinin mesleği ambalaj müdürü olarak geçiyor serbest meslekte çocuk da doğal olarak ambalaj müdürü demiş.Sonrasında öğretmen de 'Haahaha ambalajın müdürü de mi olurmuş..' diyip gülmüş,çocuklarda gülmüş tabi,bu 1.sorun..

Ertesi günü de çocuklar yaka kartı yapmışlar bizimki de kaybetmiş öğretmene gidip sormuş bir şey olur mu öğretmenim diye kadın da buna sen neden böyle sorumsuzsun göktuğ,bir daha sakın olmasın demiş.O da eve gelip 1 saat boyunca anne öğretmenim beni neden sevmiyor diye ağlamış,şimdi de tekvando da kolunu kırdı.Sağ kolunu kırmış sağlak..Anaokulunda da çizgi çalışmalarını hep sağ elle yapmış alışmış çocuk sağ ele,sınıfta zorla çocuğa sol elle yazdırıyomuş..

Yani biz napalım/kuzenim napsın bilemedik yeğenim de çok güleç bir çocuk kolay kolay ağlamaz.Şimdi de okula gitmek istemiyor,halbuki anaokuluna koşa koşa giderdi..Ne yapabiliriz bu durumda?

şaşırdım valla ambalajın müdürü mü olurmuş diye kendince espri yapmasına ki buna espiri denmez de neyse. bence öğretmenle acil olarak konuşun

Öğretmen densizmiş. Annesi gitsin konuşsun sol ele zorlaması konusunda, gerçi sağ eliyle de yazamıyor ne olacak bilemedim. Öğretmen değiştirme imkanları yok mu bu arada?

şaşırdım valla ambalajın müdürü mü olurmuş diye kendince espri yapmasına ki buna espiri denmez de neyse. bence öğretmenle acil olarak konuşun
evet yani çocuklar a desen güler zaten,resmen dalga geçmiş..canım bu öğretmenle kuzenim konuşmaya gitmiş işte telefonunuzu alabilir miyim çocuğun kolu kırık bir şey olursa ulaşın diye,yüzüne bakmadan okuldan ulaşırım ben size diyip kestirip atmış kadın..

yapacak tek şey var öğretmenle görüşmek.olayı birde ondan dinlemek.1.sınıf çocuğunu okuldan soğutmak da okulu sevdirmek de çok kolaydır ve ilk öğretmeni çok önemlidir.anne çocuğun yanında öğretmenini kötüleyecek bir davranış yapmadan gidip bu konuyu onunla konuşmalı.

Geçmiş olsun brekaingbadd. Küçücük çocuğu okuldan soğutacağına ona okul sevgisi aşılaması gereken birinden bahsediyoruz.
Yani ne denir bilemedim.
Bence kuzenin öğretmeni ile konuşsun hani suçlar gibi değilde çocuk okula gelmek istemiyor neden olabilir ?? diye sorsun.
Ya da hep gülen çocuk okuldan geliyor ağlıyor okulda sınıfta bir şey mi yaşıyor diye de sorabilir.

Öğretmenle konuşun bence.Hiç hoş değil ya küçücük çocuklara böyle şeyler yaşatması.
Gerekirse müdürle de konuşun.Çocuğa üzüldüm ya küçücük çocuğa ne demek zorla yazdırmak

zor bir durum sonuçta okul sevgisi anaokulunda başlıyor...öğretmenin öyle tutumu gerçekten cahilce bu uygun olurmu bilmiyorum ama okullar yeni açıldı daha çocuk tam alışmadan ya varsa başka sınıfa nakli olsun yada başka okula yoksa çocuk soğuyacak birde kolunda sorun var buda sıkıntılı

öyle yapacak bakalım nolacak..

Öğretmen densizmiş. Annesi gitsin konuşsun sol ele zorlaması konusunda, gerçi sağ eliyle de yazamıyor ne olacak bilemedim. Öğretmen değiştirme imkanları yok mu bu arada?
valla bu okulda nasıl bir torpil dönüyor ben anlamadım gazoz,tüm öğretmen çocukları herkesin istediği öğretmenin sınıfında toplanıyor,isteyince biz ayrıcalık yapamayız deniyor..

Sorunlu bu kadın ya karşısındaki çocuk onun espirisi algılayacak yaşta değil. Gitsin konuşsun mümkünse sert bir dille. Şikayet de etsin hatta çocukların psikolojisini bozacak. Sınıf değiştirirseniz yiğeniniz için daha iyi olur. İlk günden kadın baskı altına almış çocuğu, çekinirse derslerinde ilerleme kaydedemez.

var böyle dengesizler benim kız ameliyat olduğunu bilmiyordu söylemedik kafanda sivilce vardı onu aldı bant yapıştırdı dedik....zaten sorgulayan bi çocuk değil öle kapandı....
bizim kız sıraya eğilince saçının dibinden bi yer görünmüş...
öğr: herkesin içinde aaa bakim amelyat yerine demiş bakmış dikkat et demiş.....
sonra arkadşları sormaya başlamış amelyat mı oldun sen diye....
çocuk eve geldi sesi değişmiş ağlamaklı bana sordu ben amelyat mı oldum diye bende açıklamak zorunda kaldım.....
sorumsuzca hareket ediyorlar...karşılarındakinin çocuk olduğunu unutuyorlar....
bence konuşun öğrtle.....

bence açık açık konuşun seviyeli bir dille tabi . sıkıntılarınızı dile getirin haa yine anlamazsa o zaman resmi makamlara şikayet felan edersiniz . telefonunu vermek istemeyebilir ona bir şey diyemem

daha neler duyucaz bu okullar ilgili yarabbim...
ögretmen vizyon sahibi degil belli...
sag elle yazan sol ele alıştırılmaz ki bunu bilmiyorsa cahil sanırım...bu béyin için tehlikeli...
kuzeniniz duruma el koysun...

ben hem anneyim hem öğretmenim kuzeninizin hassasiyetini anlıyorum ama eğer çocuk o sınıfta kalmaya mecbursa daha ılımlı yaklaşmak gerekebilir.eğer baktınız öğretmen böyle devam ediyor müdürle görüşürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…