Anne-Baba deme sorunsalı?

tutkuluk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2018
15
3
1
Karşı tarafın anne ve babasına evlenince mi anne baba denilir yoksa nişanlandıktan veya tanıstıktan sonramı? Yoksa tamamen kişinin kendi isteğine mi kalmıştır bu durum?

Benim kv soz oldu hemen dememi istedi. Ama ben cekinip diyememistim x anne seklinde zor dedim. Iyiki de dememisim neler cektirdi bana ve aileme ona x anne demek bile fazla. Hatta bi ara nisanliyken esime peri tozuna soyle bana x anne demesin anne desin demisti. Benim annem babam var ona da anne baba diyecek 3 tane cocugu var benim dememe gerek yok. Mecburen x anne diyorum. Ama elimden gelse şşştt diye bile seslenmem.

Hic annemle bir olur mu ya... Bosuna dememisler anne var annecik var diye. Ama maalesef doguran her kadina "anne" deniliyor. Herkes hak etmiyor bu vasfı...

Ben nişandan sonra demiştim. Bir iki kere içime kaçtı sesim anne derken sonra sonra alıştım. Hiç pişman olmadım kayınvalideme anne demekten

Darısı başınıza.

Son olarak asla anne demem için baskı yapmadı.

Bazi kaynanalar ne kadar merakli baskalarinin kizina anne dedirtmeye.sankikendi dogurmus sanki kendi emek edip buyutmus..hazira konmak istiyorlar..

Ben de nişandan sonra dedim kurtuldum. Ne kadar çabuk dersen o kadar çabuk alışırsın :)

Annemden başka kimseye anne diyemiyorum ben
Siz istiyorsanız öyle yapın kişilerden görüşlerden bağamsız sadece istediğiniz için anne baba deyin yada demeyin

Bazi kaynanalar ne kadar merakli baskalarinin kizina anne dedirtmeye.sankikendi dogurmus sanki kendi emek edip buyutmus..hazira konmak istiyorlar..

Aynen sahsen benim kardesim evlense karisi anneme x anne dese ben hic rahatsiz olmam sonucta oz annesi degil herkes nasil rahat hissediyorsa oyle olmali onemli olan saygi sevgi davranis.

Ama kimse insanin oz annesi gibi olmaz o da ayri bir gercek. Allah basimizdan eksik etmesin ana babalarimizi amin insallah.

Karşı tarafın anne ve babasına evlenince mi anne baba denilir yoksa nişanlandıktan veya tanıstıktan sonramı? Yoksa tamamen kişinin kendi isteğine mi kalmıştır bu durum?
Tabi kişinin isteğine bağlı. Yapı meselesi. Ben evlenmeden diyemem ama anne baba demekten gocunmam :)

Valla bizde hic anne manne deme olmamistir ve olmuyor, ne oncesinde ne sonrasinda... Esimde diyemez ben de diyemiyorum... Bu sorunda olmadi hic.. Kulagimada hic bisey gelmedi.. Ne kendi annemler dert etti ne k.validem.. Sorunsuz gidiyo çok sukur.. Siz Diyemiyosaniz dert etmeyin bence.. İnsaAllah sizin de kv.niz benimki gibi olur.. Seker gibi .. Zaten sorun olursa size esiniz uzerinden mesaj gelir.. :)

Bende nişandan sonra bir iki haftaya kadar hala teyze diyordum :) kayınvalidem veya nisanlim tarafından hic zorlanmadım.Beni kayınvalideme anne demeye kendi annem ikna etmişti :) (ayıp olur kızım artik anne demen lazım demişti) İlk anne dediğimde ve ikincisinde hem kendimi tuhaf hissettim hemde sesim icime kaçmıştı.Sonra sonra alıstım simdi içten bir şekilde anne diyorum.esinizi seviyosaniz oda sizin anneniz oluyor.Sonuçta kayınvalideniz olmasa esiniz olmıcaktı.Kişiye kalmış meselesine gelirsek tabiki sizin elinizde ama bence anne demek için tereddüt etmeyin derim.

evlendıkden sonra x anne x baba dedım
dırek annem dıyemıyorum ısmının yanına anne eklıyorum

Arkadaşım olan bir çift var birbirlerinin anne babasına hala x teyze, x amca diye hitap ediyorlar. Onlar da öyle alışmış değiştiremiyorlar.

Nişandan sonra baba demiştim.Annesine de anne demiştim işler karıştı 4 yıldır kv ile görüşmüyoruz.Olur da birgün görüşürsek X hanım derim artık araya mesafe girdi yine çünkü :)))

Ben hiçbir şey demiyorum , telefonumda da hala x teyze diye kayıtlı , eşim de görüyor , demiyor bişey.Sevmiyorum anne baba demeyi.Şimdilik böyle gidiyor bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…