- 10 Ekim 2014
- 33.348
- 150.523
- 798
- Konu Sahibi Melike8961
-
tamamda ha anne demişsin ha teyze, diretmek neden, geleneklerimizi neden beğenmiyoruz, tamam kötü ve yanlış olanlar değişsin ama, zararsız olanları bırakmamalıyız...neden diğer ülkeler kendi geleneklerine sıkı sıkıya bağlıyken, hatta bunları dünyaya kabul ettirmeye çalışırken, bizler yok etmeye çalışıyoruzkii...
kime sevmiyor bu kaynanacıkları:)Gelenekler insanlari mutlu ediyorsa devam etmeli bence, zorla devam etsin diye ettirmenin bir anlamı yok. Kimsenin de amacı " geleneklerimizi yok etmeliyiz" değil zaten.
Minimum 20-25 sene sonra (mecburi) hayatına giren bir kadına "anne" demek bana göre kolay değil. Hele kv yi sevmiyorken anne diyebilmek hiç hiç kolay değil.
Sevmediğim bir insana laf olsun diye anne anne şeklinde hitap edemiyorum ben
Kahkaha attım . Bakabilirmisin :) ya ben şimdi gerçi boşandım da öyle bir derdim kalmadı ama neler çektim bu konuda . Ne baskılar gördüm . Olmadı da olmadı . Ne kavgalar çıktı . Olay yapmıyorlarsa şanslısınHitap etmiyorum acikcasi.konusmalarimi o şekilde ayarlıyorum genelde.cok zorda kalırsam arkası falan dönükse ve seslenmek zorunda kalırsam bakabilirmisin diyorum :)
Bu kadar derinlikli düşünmeyin, söyleyin gitsin.Merhaba hanımlar. 1 ay önce nişanlandımçok şükür büyük dertlerim sıkıntılarım yok Allah kimseye yaşatmasın kimin ne derdi varsa tez zamanda dermanını versin inşallah.
Benim sıkıntım kayınvalide ve kayınbabaya anne ve baba demek :) Sağ olsunlar çok iyi insanlar kendi kızları gibi sahiplenir severler başüstünde tutarlar beni de ailemi de. Nişanlımda öyle. Laf arasında kayınvalidem nişanlıma da bana da artık teyze amca yok anne babanızız iki tarafta dedi. Ve anladım ki artık böyle hitap etmemiz isteniyor :) Fakat ben bu konuda biraz zorlanıyorum sanırım nişandan önce aylardır kendimi sürekli teyze demeye alıştırdığım için. Keza nişanlımda öyle. İsmini koyup x anne demek daha tuhaf geldiği için kendimi direkt anne demeye alıştırmaya çalışıyorum ama yok bir türlü çıkmıyor ağzımdanNasıl yaparız nasıl ederiz bize bir yardımcı olun lütfen her iki tarafta duymak istiyor. Bu kadar zorlanacağımı hiç tahmin etmemiştim. Yorumlarınız için teşekkür ederim ❤
kime sevmiyor bu kaynanacıkları:)
+1Neredeyse 5 yıllık evli olacağım hala diyemiyorum mümkünse hitap etmeden konuşmaya çalışıyorum, anne demek çok zorlama oluyor.
Evlendim diye neden alakasız birilerine anne baba diyeceğim anlamıyorum, gerçi illa anne, baba de diyen yok bana.
Konu siz değilsiniz ama duruma şaşırdığınız için, ben de verdiğiniz örneklerden biri olduğum için cevap vermek istedim.burda çok konu açan oldu bununla ilgili...birde, anne önüne isim eklemiyorlarmı, şahsen hiç hoşuma gitmiyor benim...
anne demek neden bu kadar zor geliyor, gerçekten anlamıyorum...
eşim daha yüzükler takılır takılmaz el öperken anne demişti onu duyunca benimde demem lazım diye düşündüm anne deyiverdim öyle devam etti hiç zorlanmadık Allah başka dert vermesin.Merhaba hanımlar. 1 ay önce nişanlandımçok şükür büyük dertlerim sıkıntılarım yok Allah kimseye yaşatmasın kimin ne derdi varsa tez zamanda dermanını versin inşallah.
Benim sıkıntım kayınvalide ve kayınbabaya anne ve baba demek :) Sağ olsunlar çok iyi insanlar kendi kızları gibi sahiplenir severler başüstünde tutarlar beni de ailemi de. Nişanlımda öyle. Laf arasında kayınvalidem nişanlıma da bana da artık teyze amca yok anne babanızız iki tarafta dedi. Ve anladım ki artık böyle hitap etmemiz isteniyor :) Fakat ben bu konuda biraz zorlanıyorum sanırım nişandan önce aylardır kendimi sürekli teyze demeye alıştırdığım için. Keza nişanlımda öyle. İsmini koyup x anne demek daha tuhaf geldiği için kendimi direkt anne demeye alıştırmaya çalışıyorum ama yok bir türlü çıkmıyor ağzımdanNasıl yaparız nasıl ederiz bize bir yardımcı olun lütfen her iki tarafta duymak istiyor. Bu kadar zorlanacağımı hiç tahmin etmemiştim. Yorumlarınız için teşekkür ederim ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?