Anne baba hakkı bu mudur

rba245

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-8
Puanlar
11
Ben 27 yaşındayım iki oğlum var 15-16 yaşlarındayken illa ki herkes gibi sevgililerim oldu hatalarım oldu sonra evlendim iki oğlum oldu eşimle anlaşamadık boşanmak istedim ailem istemedi. Benim ailem nasıl desem babam daha çok sevgisini belli etmez öyle sarıldığını başımızı okşadığını bilmem hiç babamla dertleşmemişizdir sert biri zaten kendi doğruları dışında kimseyi dinlemez ben en büyük çocuğuyum evliyim hala korkarım , çoğunlukla her şeyi kendi bilir fikir sormaz söver sayar ama maddi konuda her şekilde arkamızda. Annem; o ise hep çalıştı yani babam da öyle buralara kolay gelmediler biz hep yalnız kaldık babaannemle büyüdük kardeşimle. Annem hep bize biz gibi anne babayı zor bulursunuz diye büyüttü hep hatalarımızı, yaptıklarımızı, bizim için nelerden vazgeçtiğini yüzümüze vurdu, bizim yaptığımızı hangi anne baba yapar diye verdiklerini hepsini yüzümüze vurur yani yaptık diye demiyorum kızım ama kaynanan hangi birini yapmış bizim yaptığımız diye en basit örnek böyle söyler. Yada biri bişeyden yakınır hemen kendilerini örnek gösterir bak bizim de öyle oldu ama biz onu öyle yapmadık, yani kendilerini yüceltir ailecek kötü zamandan geçeriz babanız çok hasta falan der neyse son zamanlarda boşanmak istedim babam içip içip aradı sövmeler tehditler hava da uçuştu anneme dedim ki her şey paramı babam sürekli sizin yüzünüzden dünya borcum var bilmem ne ddiyor bir kere de derdiniz ne bi sıkıntınız var mı diyin başımızı okşayın dedim annem ise bana tabi doğru her şey baş okşamayla bitiyor dimi zamanında yaptığın pisliklerin arkasında az mı durduk senin derdin koca çocuk değil yalnız ev tutup sürtmek dedi bu böyle geçti. Aradan biraz zaman geçince devam edemedik ben yine boşanmak istedim anneme mesaj attım geri göndermeyecekseniz boşanmak istiyorum diye tamam gel kızım dedi ben gittim az zaman sonra eşim geldi öyle böyle dediler baban hasta dedi annem millet laf edecek şimdi zaten baban hasta kaldıramaz iki çocuk var arada bişey olmaz diyip eşimin borcunu ödediler , borç yüzünden böyle oluyormuş gidip borçlarını ödediler beni geri gönderdiler tek düşündükleri de torunlarıymış o yüzden yapmışlar. Hep millet ne der diyorlar hep laf olur söz olur, milletin çocuğu okudu adam oldu siz bişey olmadınız bir kere gururlandırmadınız bizi hep öyle oldu böyle oldu sürekli bizi eziyorlar ama sorsan hep iyi anne babalar hep maddi anlamda destekler sizce ben mi annem babama haksızlık yapıyorum hani nankör müyüm ben eşimi sevmiyorum bana neler yaptı çocuğum gözü önünde zorla birlikte oldu benle bunları falan bile bile beni geri gönderdi annem şimdi de sürekli borcumuz çok diyor ama ben onlardan hiç bir zaman para istemedim borcumuzu ödeyin de demedim ama hep bir borç para tek dertleri para ben bi dert için aradığım da annem babamı dolduruyor babam arayıp sövüyor benim derdim kendimden fazla paralarım dönmüyor borcun içindeyim sizin gibi evlat olmaz olsun bir kere gün yüzü göstermediniz hep dert hep diye söylenirler. Evliyim hala gittiğim yerlere giydiğim kıyafetlere fotoğraflarıma kadar karışırlar asla bizi birey yerine koymazlar evde saygı bekledim kardeşlerimden içerledim ağladım babam sen kimsin de millet sana saygı duyacak demişti ben mi kötü evladım bu durumda

Ailen neden sürekli senin derdin sürtmek sen bişi yapmadın etmedin diyor evlenmene razı değiller miydi mesleğiniz var mı ailen ne borcu yaptı sana çocuğa üzüldüm sadecr

Şimdi ana baba ile geçmiş hesaplaşması yapılacak zaman değil.

Boşanıp aile evine gideceksiniz başka yolu yok bunun, kocanız kumar oynuyor ne var ne yok yedi şiddeti de var , daha önceleri gibi geri dönmemek üzere gideceksiniz ama ailenizin yanına.

Babanız zor katı biri olabilir ama iki evladınız ve kendi selametiniz için gidecek, kendinize ve çocuklara daha iyi bir yol çizene kadar sabır edeceksiniz , işe girene kadar dişinizi sıkacaksınız başka çözüm yok ne yazık ki.

Direk başta bıraktım okumayı yo herkesin o zamanlarda sevgilisi yoktu ve babanız başınızı okşamamış eee türkiyenin her yeri böyle. Bence siz başınıza dert açıp durmuşsunuz sorumluluk da almamışsınız şuan ağlıyorsunuz.

Size dert olan ne yok öyle yok böyle. Başıma dert açıp açıp dutmuşum bilmem ne sevgili yapmak evlenmek dert açmak mı o zaman ben de çocuklarıma yüklenip durayım mantığa bak

Gittim işte onlar millet boşanmış demesin diye geri gönderdiler zaten borcu ödediler ki ben çok yalvardım ödemeyin diye ama dinlemediler

Size dert olan ne yok öyle yok böyle. Başıma dert açıp açıp dutmuşum bilmem ne sevgili yapmak evlenmek dert açmak mı o zaman ben de çocuklarıma yüklenip durayım mantığa bak
Banane canım çok ta umrumdaydı siz kendiniz hata yaptım demişsiniz ben mi hata yaptınız diyorum

Gencecik kadınsınız. Kendi ayaklarınız üzerinde durup boşanmayı neden denemiyorsunuz?

Boşanmak istemekte haklısınız ancak anne babanız siz zorla mı evlendirdi, iki çocuğu onlara mı yaptınız? Bu yaştan sonra torun torba yükünün altına girmek istememeleri normal değil mi?

Siz de bi kök ailenizden kopun bence. Sizin konunuzda sanki anne-baba da biraz sizden yaka silkmiş gibi geldi bana. Ne demek eşim çocuğumun gözü önüde benimle birlikte oldu? Sapkın mısınız siz ya buna ne yazılır ben bilemedim. Geçmiş hesaplaşmaları acilen bırakın şu anda napabilirim çocuklarımı kendimi nasıl bu saçmalıktan kurtarırım bunları düşünün derim. Birikiminiz var mı? Mesleğiniz var mı? Bunları bilsek daha iyi yönlendirebiliriz belki sizi.

Şu an yok oğlum küçük psikolog la da psikiyatri ile de konuşuyoruz şu an işe başlıyorum kendi birikimimi yapıp bişeyler denemek istiyorum çocuklarım şu an için benimle güvende babası mevsimlik olarak ormanda 5-6 ay yok bu bizim için iyi tabi ki. Eşim küçük oğlumun önünde beni zorladı benim sapkınlığım mı bu yoksa bunu yapan kocam ve bunu bile bile beni boşamayan ailem mi

Bakın evet bunu istemeleri çok normal ama bunları onlarla yapmadım isteyerek evlendim ama kimse boşanmak için evlenmiyor ki herkes dört dörtlük değil hayatında. Zaten ben bu evliliği sürdürürken çok fazla maddi olarak destek sağlıyorlar eşim bize bakmak zorunda yani çocuklarına onlarsa düşündüğümüz sen değil çocuklar diyerek maddiyat sağlıyor eşimin işi çok iyi aslında baya yüksek de maaşı var kumar oynarken sonuçlarını düşünmüştür sonuçta yükün altına girmezlerdi yani , sırf bu yüzden zorlama evlilikte durulur mu

İyi çok güzel bol bol birikim yapın, kimsenin lafına sözüne bakmadan kendi düzeninizi kurun o halde neden insanlardan medet umuyorsunuz anne baba da olsa artık diz de bir yetişkinsiniz kendi kararlarınızı almanız gereken bir noktadasınız.

Çok teşekkür ederim işte aile de büyük etken çok fazla müdahaleciler çok sağolun :)

Gittim işte onlar millet boşanmış demesin diye geri gönderdiler zaten borcu ödediler ki ben çok yalvardım ödemeyin diye ama dinlemediler
Önce kendinize dürüst olursanız işiniz kolaylaşır.

Eşiniz baba evine geldi özürler söz vermeler ( borç ödensin diye) siz zaten hâlâ acıyorum üzülüyorum kumar borcundan dolayı herkes üstüne gitti ya intihar ederse, zaten çocuklarda baba baba diye ağladığı için evinize döndünüz.

Ana babanızı da az çekiverin yani, kaçarak evlendiniz iki çocuk bir koca oldunuz hala size öyle veya böyle yardım ediyorlar, yollarınıza gül serecek halleri yok az biraz söylenecekler yani.

Eşiniz şu an size bakamıyorken boşanınca mı bakacak?

Ben maddi yükünüzden bahsetmedim zaten. Anne babanıza maddiyatçı diyorsunuz ama sizin aklınıza da başka şey gelmiyor. Yaşını başını almış insanlar iki küçük çocuğun derdini çekmek istemeyebilir. Eşiniz size maddi olarak bakmak zorundaysa boşanın, ailenizin yanına gitmeden baksın madem.

Çok üzüldüm. Bence aileniz de hiç normal değil. Sırf elalem ne der diye damadın kumar borcunu ödemekte saçmalık. Bencil bi aileniz var. Kendinizi suçlamayın. Milletin çocuğu neler neler yapıyor yine anne baba olarak evladım deyip kol kanat geriyorlar. Ki doğrusu da bu bence. İşiniz yoksa işe girin para biriktirip ayrı eve çıkın. Şiddet var kumar var zorbalık var ne ararsan var. Nafaka da alırsınız çocuklarınızla kafanız rahat şekilde yaşarsınız.

Hatanın bedeli bu yaşadıklarım mı olmalı
Yaşadığın her şeyi sen her adımı doğru yapsan da yaşayacaktın. Bırak başına gelenleri düşünmeyi önüne bak, sana bi dua atacağım bunu oku kendine gel insan denen varlıklar için üzülmeye hayatımızı mahfetmeye değmez iki evladın var onları düşün

Eklentiler

• IMG_7105.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 47
O kadar sevindim ki bu yorumu gördüğüme çok acımasızca şeyler söyleyenler olmuş ben de anneyim ama onlar bu hayata gelmek istemedi beni gururlandırsın diye doğurmadım şu an para biriktirmeye başladım inşallah devamı gelir

Cokkkk sağolun gerçekten yapılan yorumlara çok üzüldüm herks evladına sahip çıkıyor bunları yaşayacak bişey yaşatmadım onlara ama bu yaşadıklarım reva görülüyor bana yorumlarda da öyle söylemişler

`