Anne- baba ilişkisi

Nepp

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mart 2012
323
130
123
Zor bir sene geçirdim. Daha 24 yaşındayım ama tüm dünyanın derdini üstüme çektim sanki... Zor bir ailem var, modern, iyi gelirli ve baskıcı. Annem babamın yaptıklarını görmezden geldiği için babam giderek kötüleşmeye başladı. Hakaret eden, psikolojik şiddet uygulayan hatta bana bir kaç kere şiddet uygulamış olan, hastalık hastası, takıntılı bir insan oldu. Kimse dur deme sürekli sus görmezden gel dendi. Karşı çıkınca da böyle oldu. Dayanamıyorum. Uzun olacak ama lütfen okuyun. İçimi dökmeye çok ihtiyacım var.
Babam eylül aylarında uyku apnesi tedavisi oldu. El bebek gül bebek baktık. Gitti yine hastalık çıkardı. Elleri uyuşuyormuş. O sıralar gazetede çalışıyordum stres, baskı had safa da bende... Sonra amcamın aort damarı yırtıldı. Allah işte... Kurtuldu, aylarca babam onun yanında kaldı, baktı. Annem de çok yardımcı oldu hem babam için hemde amcamı sever hatta halamdan bile çok baktı amcama yedi, içirdi, babam işteyken yetişemedi, olmadı doktorlara taşıdı kadın.
Marta kadar babam yoktu amcam iyileşince babam geldi. Kalbimde sıkışma var dedi gitti tomarla test yaptırdı. O sıralar anaannemın kanser olduğunu öğrendik. Annem çok etkilendi işten ayrıldım. Babam yine lanet. Kızması yada sinirlenmesi için sebep yok ama agresif yine o sıralar. Doktora gidilecek araba lazım annem 'götürür müsün ?' diyor babam 'bakarız.' Sonra annem arkasını dönüyor saydırıyor arkasından. Annem dönüp ses çıkarmıyor benim cevap vermem zaten yasak...
Anannemin ilk radyoterapi gününde bir şeye sinirlenip hırsını benden almaya kalktı babam. Döverim seni falan dedim. Bende gel döv dedim. Neymiş kola şişesi masanın üstündeymiş beceriksiz mişim ben. Annem beni dışarı yolladı . Aksam eve gelince baban senin yüzünden gitti diye de bir güzel çemkirdi. Sonra bana hak vermeye başladı ama babam neti telefon faturamı falan ödemeyi bıraktı. Günler sonra eve geldi. Bu sefer annem konuşcaz düzelecek derken, babam annemi tatile çıkardı. Megerse 200 bin tl'lik araba almış. Annem bu sefer ya tedavi olacak yada boşanıcam diyor(geçte olsa). Gitti babam stand taktırdı yine kaldı o iş. Aylar geçti kendini yiyor konuşamadı diye. Böyle agresif, değişik davranıyor kadın. Neye sinirlenceği belli olmayan birine dönüştü annemde. Sürekli atıcam evden demeler sövmeler falan.
Resmen ateş hattındayım. İş bulamıyorum diye strese sokuluyorum bu derdimin dışında. Sorum size şu karışıyımı sizce hadi konuş gibisinden? Boşansınlar mı bilmiyorum. İkisini de çok seviyorum ama cocuklugum ergenliğimi yok ettiler. Yada bu süreçte nasıl bir yol izlemeli destek olmalı mıyım? (babama yada anneme sövmeyin olurmu? :) )

bence onların ilişkisine karışmamalısın yetişkin neyin ne olduğunu senden daha iyi bilen, belki aralarında senin bilmediğin özel şeyler olan insanlar... Ama seninle birebir alakalı olan konulara karışabilirsin tabii, evde yoğun bi öfke birikimi var sanırım, bu yüzden bi taraf alttan almalı sanırım o görevde sana düşüyor. Bence sen işine gücüne kendi hayatına odaklan, onlar ne yapıyorlarsa yapsınlar sonuçta her ne olursa olsun anne baban olarak kalacaklar ama kendi hayatının kaynamasına izin verme arada, bu sorunları bahane yapma kendine, kendi geleceğine odaklan derim.. çünkü herşey olacağına varır, geçen yıllar geri gelmiyor o yüzden sen geleceğini kurmaya odaklan

İş bulup evden taşınır hatta şehir dışına bile taşınabilirdim.

Boşanma işi onların karar vereceği bir şey

Ayyy içim şişti yeminne, resmen daraldım.

Bence sen uzakta iş bul bahaneyle kaç git. Körler sağırlar birbirini ağırlar onlar. Annen hala boşanmadıysa boşanmaz bu saatten sonra.

İkisi de iyileşti dimi bu arada?

Birak ne dusunuyorlarsa nasil istiyorlarsa oyle yapsinlar, hic dolanma ortalikta ve karisma. Sonra seni suclu cikarabilirler. Is bul, calis parani biriktir, kurtar kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…