anne babanın hastalık konusunda cimri olması

Siz calismiyor musunuz?Siz verin emkliymis parasi yok belli.

konuyu okumadınız sanırım.

88 model şahin kullanan bir amcanın durumu iyi. Himmm.
sırf anlamamakta direttiğiniz için baştan yazayım.

babam aslında cimri bi insan değil, benden para isterken çekinen bi insan değil, ben de aileme para vermek konusudna çekincesi olan bi insan değilim. önceki mesajlarımda daha önce babama akıllı telefon aldığımı vs yazdım. kendisi gider arabasına masraf yapar ne bileyim arkadaşlarıyla köye gider, balık tutmaya gider vs vs. ama hastalık konusunda cimri konu başlığında dediğim gibi.

araba konusunda gelirsek. ailem dini hassasiyetleri olan bi aile. krediye kesinlikle karşılar. şu an oturduğumuz evi tokiden aldık. hatta birikmişimiz yetmiyordu ama ben gititm patronumdan istedim. sağolsun verdi ve ben onu maaşımdan ödüyorum. zamanında da acilen araba almamız gerektiği için bizi idare edecek araba da yeterli olduğu için için nakit olarak biriktirip bu araba alındı. yani peşin parayı biriktirip aldılar kredi çekmek istemedikleri için. yoksa 20bin kredi çekip 36 ay taksitle araba alacak durumları var. daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum.

tartışma çıkarmaya çalışıyosunuz. ısrarla açıklama yapıyorum ama yetmiyor. ne söylememi bekliyosunuz. ailem fakirlikten kırılıyor ama ben para vermiyorum filan mı? hayal kurmayın. öyle bi umursamazlığım olsa konu açmam.

Belli bir yaşın üstündeki çoğu insanlar böyle, rahmetli babam parasından ziyade doktor her tarafımı muayene edecek bana olmadık hastalıklar çıkaracak deyip gitmezdi, günlerce diş ağrısı çeker dişçiye gitmezdi zorla randevu alıp başına ekşiyorduk öyle gidiyordu, anneannem keza öyle, o hem paracıkları gidecek diye gitmezdi hem de hastanelerde yatmak ona göre değildi, babamın babası cimriliğinden ilaç muayene parası kesilmesin diye ölse doktora gitmezdi, imkanları olmasa amenna ama imkanları varken gitsinler diye yalvartırlardı resmen, siz böyle yazınca cümle sülalemin doktor takıntıları geldi aklıma:)

nedir bu yaşlılardaki doktor takıntısı anlamıyorum.

ama problem şu. alternatif görüşe kulağını tıkadı. ilk iki doktor ameliyat dedi diye illa ameliyat olacak kafasında.

nedir bu yaşlılardaki doktor takıntısı anlamıyorum.

ama problem şu. alternatif görüşe kulağını tıkadı. ilk iki doktor ameliyat dedi diye illa ameliyat olacak kafasında.

Maalesef öyleler, yazdıklarınıza şaşırmıyorum zira bende de sizin ailenin benzeri var, ikna etmek mümkün olmuyor, sanırım sen toysun anlamazsın kafasındalar, annem bir rahatsızlığı nedeniyle doktora gitmişti, doktor hemen yatış yapalım ameliyat olacaksın demiş, telefon açtı doktor ameliyat diyor hastaneye yatıyorum gel dedi, yok yatmıyorsun hemen oradan çıkıyorsun, derhal başka doktora gidiyoruz dedim, normalde asla dinlemez inat eder ama nasıl olduysa dinleyeceği tuttu, gittiği diğer doktor ameliyata gerek yok dedi, şimdilerde ne zaman o olay aklına gelse iyi ki akıl ettim de başka doktora gittim der, bende evet anne iyi ki akıl ettin derim, ne yaparsın aile ne de olsa :)

Maalesef öyleler, yazdıklarınıza şaşırmıyorum zira bende de sizin ailenin benzeri var, ikna etmek mümkün olmuyor, sanırım sen toysun anlamazsın kafasındalar, annem bir rahatsızlığı nedeniyle doktora gitmişti, doktor hemen yatış yapalım ameliyat olacaksın demiş, telefon açtı doktor ameliyat diyor hastaneye yatıyorum gel dedi, yok yatmıyorsun hemen oradan çıkıyorsun, derhal başka doktora gidiyoruz dedim, normalde asla dinlemez inat eder ama nasıl olduysa dinleyeceği tuttu, gittiği diğer doktor ameliyata gerek yok dedi, şimdilerde ne zaman o olay aklına gelse iyi ki akıl ettim de başka doktora gittim der, bende evet anne iyi ki akıl ettin derim, ne yaparsın aile ne de olsa :)

sizinkiler de bi alemmiş.

annem bu kadar inat değil. ama babam deli ediyor beni. ama elimi eteğimi çektim. anneme dedim, ameliyat olacaksanolsun ben karışmıyorum artık bulduğum doktorlara gitmiyo madem dedim. bakalım ne olacak.

Burada siz, ekşi duyuruda siz :) çok dolup taşmışsınız belli ama dert etmeyin kendinize. İnsanlar yaşlandıkça çocuklaşıp mantıksız davranıyorlar. Laf anlatamazsınız, değiştiremezsiniz. İdare etmek lazım bir yaştan sonra.

Merhabalar, Ortopedi teknikeriyim. Babanızın bileğindeki soruna bir isim verdilermi? Bilek Ganglion'u vs olabilir mi?Eğer sorun olmazsa yarın kendi hocalarımdan hastalık tedavisi için daha ayrıntılı bilgi alabilirim. Geçmiş olsun..

korkuyor
yaslıyım ,sımdı hastaneye gırdım mı kesın baska seyler de cıkar, bu yastan sonra ugrasamam, cektıgım sızıyla kalırım ,okadar yol gıdıp gelemem, yorgunluk ,stres.

bunları dusunuyor

Burada siz, ekşi duyuruda siz :) çok dolup taşmışsınız belli ama dert etmeyin kendinize. İnsanlar yaşlandıkça çocuklaşıp mantıksız davranıyorlar. Laf anlatamazsınız, değiştiremezsiniz. İdare etmek lazım bir yaştan sonra.

çok fena afişe oldum desenize. daha önce ben de hem burda hem orda takılan birini yakalamıştım ama :)

Merhabalar, Ortopedi teknikeriyim. Babanızın bileğindeki soruna bir isim verdilermi? Bilek Ganglion'u vs olabilir mi?Eğer sorun olmazsa yarın kendi hocalarımdan hastalık tedavisi için daha ayrıntılı bilgi alabilirim. Geçmiş olsun..

ne isim verdiler bilmiyorum. babam duyduğunu anlatabilecek kabiliyette biri değil. eziyorum hor görüyorm sanılmasın ama bi konuda anlaşmak imkansız gibi. yine de teşekkür ederim tam bi hastalık adı verildi ise öğrenip yazarım size.

tek bildiğim babam bileğinin üzerine düşüyor 15 sene önce filan. doktordan önce kırık çıkıkçıya gidiyor. sonra doktora gidiyor ama bi verim alamıyor. daha sonra da üzerine düşmüyor. 15 senedir ağrısı var ara ara. doktorun dediği o kemik çatlamış ve parçaları bilek içine dağılmış. bileği açıp o parçaları temizleyip platin takılacakmış doğal olarak bilek artık işlevini yerine getiremeyecekmiş, bükülmeyecekmiş. bi başka doktor da bileğin ameliyatlık evet ama platinlik değil demiş. dediğiniz hastalık nasıl bilmiyorum ama babamın durumu bildiğim kadarı ile bu. o hastalağa baktım babamda da bu kadar olmasa da bileğinde hafif bi yumru var.

çok fena afişe oldum desenize. daha önce ben de hem burda hem orda takılan birini yakalamıştım ama :)

ne isim verdiler bilmiyorum. babam duyduğunu anlatabilecek kabiliyette biri değil. eziyorum hor görüyorm sanılmasın ama bi konuda anlaşmak imkansız gibi. yine de teşekkür ederim tam bi hastalık adı verildi ise öğrenip yazarım size.

tek bildiğim babam bileğinin üzerine düşüyor 15 sene önce filan. doktordan önce kırık çıkıkçıya gidiyor. sonra doktora gidiyor ama bi verim alamıyor. daha sonra da üzerine düşmüyor. 15 senedir ağrısı var ara ara. doktorun dediği o kemik çatlamış ve parçaları bilek içine dağılmış. bileği açıp o parçaları temizleyip platin takılacakmış doğal olarak bilek artık işlevini yerine getiremeyecekmiş, bükülmeyecekmiş. bi başka doktor da bileğin ameliyatlık evet ama platinlik değil demiş. dediğiniz hastalık nasıl bilmiyorum ama babamın durumu bildiğim kadarı ile bu. o hastalağa baktım babamda da bu kadar olmasa da bileğinde hafif bi yumru var.

Anlıyorum, yazdığınız yazıyı göstereceğim hocama.. Cevap aldığım an size yazarım. Tekrardan geçmiş olsun çok..

Güzelim sen annene babana muayine parasız diyecektin ama parasını sen ödeyecektin , o kuşak genelde öyle para olayına ne olsa olumsuz cevap veriyorlar ancak eve giren hırsızlar paralarını çarpıyor , ki içlerinden proflarda çıkıyor

Güzelim sen annene babana muayine parasız diyecektin ama parasını sen ödeyecektin , o kuşak genelde öyle para olayına ne olsa olumsuz cevap veriyorlar ancak eve giren hırsızlar paralarını çarpıyor , ki içlerinden proflarda çıkıyor

devlet hastanesi olduğu için ücretsiz sandım. döner sermayeymiş. ne bileyim. ayrıca ben gitmedim önceden nasıl ödeyebilirim.

Bende sinir oluyorum bu tarz insanlara etrafımda bolca da var :olamaz: ayrıca devlet hastanelerinde uyutuyorlar artık annem çektirdi araştırma hastaneleri çekiyor ;) 3 ay sonraya olsun hiç gitmemekten iyidir en azından ;)

Back
X