Anne, benim kızın!

Bu yazıyı dün bi arkadsta watsaptan atmisti.netten alinmis sanirim
Gerckten guzel bi yazi.duygulariniza tercuman olmus sanirim.
Annemiz hayattayken kiymetini bilmeli sıkı sıkı sarilmali..

Okumuştum bu yaziyi daha once cok güzel gercekten.Benim babam bn dogmadan ölmüs.bu yuzden anneme ve ablama çok bağlıyım Allah cumlemizin annesine babasına sevdiklerine uzun ömür versin.ahirete gocenlerede rahmet eylesin inşallah.

Canm dombigim ne güzel bi evladın annesine seslenişi inan bana çok duygulandim. Anne olunca anladım ki bende analık tarif bile edilemiycek kelimelerin bile kifayetsiz kaldığı bi duygu.Rabbimin biz kadınlara bir hediyesi adeta..
Ne güzel anlatmışsin annene özlemini hasretini...
Ama eminim ki annen senin gibi bi evladı olduğu için gurur duyuyordur senle. Tıpkı benim sana karşı şimdi duyduğum gibi.
Aslında birazda özendim hasretine bide benimki gibi anne sıfatını hiç haketmeyenler var mesela:cry:

Gideceğim inşallah yarın @Sibelsss . Teşekkür ederim yazdıklarınız için. Ben vazgeçmem burayada yinede biraz cesaret almak için yazdım. Ve o ilk baştaki yazı içimi yaktı. Yarın gideceğim inşallah.

Aynı durumdayız dombik, ben de çok üzgünüm.. Annemle aramda duvarlar var bana ettiği haksızlığı yutup yarın gitmeli miyim onu da bilmiyorum. İnşallah sizin aranız düzelir..

Ağlayarak okudum

Ben de uzaktayım annemle

Keşke yakın olabılsek

Korkuyorum onları kaybetmekten

Allah onları başımızdan eksik etmesin

Anne babasını kaybeden arkadaşlara da Rabbım sabır versın mekanlarını cennet eylesin

Aynı durumdayız dombik, ben de çok üzgünüm.. Annemle aramda duvarlar var bana ettiği haksızlığı yutup yarın gitmeli miyim onu da bilmiyorum. İnşallah sizin aranız düzelir..
Gitmek gerek. Hep Allah muhafaz rüyamda geç kaldığımı görüyorum son zamanlarda. Biz gitmeliyiz ne olursa olsun.

Off simdi bayram arefesi bu yazi cok dokunakli olmus. Bende annemden uzaktayim. Gecen bayram yanindaydim ama bu bayram yalnizim. Aklima geldikce en cok korktugum ve nefesimin kesildigi sey, annemi kaybetme korkusu. Annem yaslandikca, daha cok aklima gelir oldu bu korku. Ne yaparim bilmiyorum. Off annem benim herseyim. Beni hic birakma olur mu Annem! :KK42:

''Anne, benim kızın!
Can Sızın, cansızın cılızın, büyümeyenin, tahtını yapıp da bahtına el süremediğin.
Büyüdüm bak, Kocaman kadın oldum. Kendi yuvamı kuralı çok uzun yıllar geçti. Alıştım mı diye sorarsan bana, Sabahları erken kalkmaya alıştım mesela. Çocukları okula göndermeye, çamaşırları ters çevirip makinaya atmaya, pilav yapmaya..Biliyor musun bu yıl salatalık turşumu bile kendim kurdum. Güzel oldu mu dersen, ne bileyim be anne. İtiraf etmek gerekirse seninkiler kadar güzel olmadı, sirkeyi biraz fazla kaçırdım sanırım. Beni bilirsin, elimin ayarı olmadı hiç, yüreğim gibi..
Bazen mutfağa çekilip bi kahve yapıyorum kendime. Yüzümde hüzün, şuramda, ta derinlerde bi yerde iflah olmaz bir yalnızlık. Boğazımı sıkıyor içimdeki balıkçı yaka hissi. Keşke diyorum bu kadar uzak oturmasaydım sana.
Yüreğim anne! Yüreğim öyle sıkışıyor ki bazen, ne yalan söyleyeyim çok korkuyorum ölmekten. Çocuklar anne, çocuklarım. Ne yapar bensiz. O kadar küçükler ki daha. Ben bile bu yaşta hala muhtaçken sevgine ve sana. Onlar nasıl başa çıkar diyorum hayatla.
Biliyorum anne, biliyorum. Ölüm bile eskiyor zamanla. Evler eskiyor, Anılar eskiyor. Ve unutuluyor verdiğin emekler. Bırakıyor herkes bir gün bedenini toprağa... Ne olur anne, kendine iyi bak. İlaçlarını ihmal etme, doğru beslen, yürüyüşe çık, bitki çayı iç falan.
Ne kadar uzak olursan ol, Güneş olmadan da uzanır bana gölgen. Yeter ki diyorum yeter ki, nefesin çekilmesin ensemden...''
İnan Durak Taş

Yeter ki sesin gitmesin kulaklarımdan..
Yeter ki sımsıkı sarıl yine bana..
Duyayım sıcaklığını eskisi gibi..
Güçsüzlüğümü korkmadan sereyim önüne..
Ben tek harf diyeyim sen tüm alfabemi anla..
Yeter ki uzak durma bana..
Yeter ki..
Çok özledim seni.. Kızım da oldu sevdim sevildim anne oldum sen gibi.. Ama kimse sen gibi olmadı bana.. Seni çok özledim..
Off naptin be arkadaşım dağıttın beni, babamı kaybedeli uzun zaman oldu insanın babasi olmasının nasıl bisey olduğunu unuttum ,ama annem yanımda çok sukur
Allah uzunn sağlıklı omur versin hepsine

Ağlattın ya çok kötü oldum:KK61:ben anneme bazen çok saygısızlıklar yapıyorum sonra da pişman oluyorum.Yazıklar olsun bana:KK62:

Cok duygulandim :KK42: insALLAH anneniz yasiyordur .. annem hayatta olmasina ragmen hergün aklima kaybetme korkusu var simdiden onsuz gececek günlerin üzüntüsünü yasiyorum ..
Mesajınızı okuyunca sanki kendim yazmışım gibi hissettim, ben de böyle yaşıyorum, çok mutlu günler yaşasam bile gönlümde hep bu burukluk bu düşünce var, annemin geçmişte geçirdiği bir hastalıktan dolayı bunu düşünüyorum sıkça.

Ah canim annem biliyorum bu dünyada bir tek sen bana kiyamiyorsun :KK42:
Allahim annelerimizi ve babalarimizi basimizdan eksik etmesin!

Benim gibi annesinin yüzünü hatirlamayanlar ne yapsın? ?? Yasasaydida sadece tel de gorusseydim keşke. Bayram gelmiş neyime. ... keşke bende annemi arayıp bayramlasabilseydim, sonra kızıma verseydim o da anneanne deseydi. .. Allahım ne olurdu annem yaşasaydı ne olurdu, şu geçici dünyada bende anne kelimesini kullansaydim ne olurdu:KK61: annem 25 yaşında vefat etmiş canım annem öyle zor öyle zorki

Mesajınızı okuyunca sanki kendim yazmışım gibi hissettim, ben de böyle yaşıyorum, çok mutlu günler yaşasam bile gönlümde hep bu burukluk bu düşünce var, annemin geçmişte geçirdiği bir hastalıktan dolayı bunu düşünüyorum sıkça.

Bende siz gibi günler gecirdim kücüklügümden beri annemi kaybetme korkusu bide cabuk hastalanir sürekli vesvesede yapar tam takinti yaptim bende öyle .. insALLAH sevdigimiz kadar uzun yasar güzel annelerimiz

Offff yuregim daglandi cokkk..annemi cok ozledim zaten..allahim tum annelere uzun saglikli yillar versin...cok icten yazmissiniz tebrikederim...

Yazinizi okurken, aglamamak icin kendimi zor tuttum. Yanimda oglum olmasa hungur hungur agliyordum simdi:cry: annemi topraga vereli 14ay oldu. Daha annem 45 yasindaydi. Adini bile soylemek istemedigim o illet hastalik annemi bizden kopardi. Yarin bayrammis ama benim icin artik hic bi bayramin onemi yok. Ve ailemede cok uzaktayim. Babami ablami ve kardesimide goremeyecegim:KK43: nurlar icinde yatsinlar...

Katlıyorum.. Annesi olmayana bayramda olmuyormuş . Nazlanamıyormus bı kapısı olmuyormuş .. Aglayacak bı gogsu dertlesecek sıgınagı .. Off . Nur içinde yatsınlar canım

Back
X