Anne çocuklarını ayırım yapabilir mi

Derdine çözüm bulman için önce derdini anlatman lazim.Yersiz edebiyatçı değilim Türkçe öğretmeniyim.Tamam telefonlar duzletiyor,sosyal medyada hızlı yazıyoruz vs. ama seninki direk Türkçe'yi katletmek olmuş.
Duzletiyor derken :)

bir cok arkadasa katılmıyorum zira aile olmak böyle birşey değil. insan annesinden ablasından zor zamanında destek göremeyecekse ne anlamı kaldı. 3 gün hele ki bahsi geçen konu. Ciddi bir gerekçe varsa elbetteki bakamayabilirler ama senin çocuğun huysuz biz yetişemiyoruz sebebini ben kabul edemem. ablan için ise griptir bakamıyordur bu geçerli bir sebep o yüzden buna takılmazdım

3 gün komşuya rica etsem o bile bakardi, annenizi anlayamadim. Abla neyse diyelim de.. Anneniz ile sorunlariniz mi var yani bir aciklamasi olmali 3 gun cocuga bakmak istememek garip işi gucu yoksa. Benim anneme ben degil akrabalardan biri rica etse onlarin kine de bakar sevaptir darda kalmislar diye

Merhaba kk. 4 yıllık evliyim,2 yaşında kızıl var hem okuyup hem çalışıyorM.bir ablam var bi de işe yaramaz kocası ile annem
Bebeğim henüz küçük biraz da zor bir çocuk old için bakıcıya güvenemedim,kv geldi o bakıyor ama kadın yaşlı ve sağlık sıkıntıları var gene de elinden geleni yapıyor. Fizik tedaviye gitmesi gerekiyordu ve benim okulun sınavlar vardı anne 3 gün sen gelsen dedim ben gelemem bir sürü işim var bakıcı bulun dedi. Sadece 3 gün yaa.. ablam gelsin dedim kendisi şuan çalışmıyor annemle birlikte.. yok orda bunayıyor, grip zaten... evlenemediği için hep depresyonda ve hep anlayış ğöstermek zorundayım..
Çok yorUldum annemi ve ablamı anlamaya onlara hak vermeye çalışmaktan.. 3 gün gelip de idare edemediler.. ben mi bencilce düşünüyorum onlar mı bencil lütfen bi yol gösterin
Aynı şeyi ben de yaşadım. Annem 1.5 saat uzaklıkta oturuyor. Benim de kv baktı. Kv nin annesi vefat etti kadın oraya gidecekti. Ben iş yerinden izin alamadım, eşim aynı şekildr.
Merhaba kk. 4 yıllık evliyim,2 yaşında kızıl var hem okuyup hem çalışıyorM.bir ablam var bi de işe yaramaz kocası ile annem
Bebeğim henüz küçük biraz da zor bir çocuk old için bakıcıya güvenemedim,kv geldi o bakıyor ama kadın yaşlı ve sağlık sıkıntıları var gene de elinden geleni yapıyor. Fizik tedaviye gitmesi gerekiyordu ve benim okulun sınavlar vardı anne 3 gün sen gelsen dedim ben gelemem bir sürü işim var bakıcı bulun dedi. Sadece 3 gün yaa.. ablam gelsin dedim kendisi şuan çalışmıyor annemle birlikte.. yok orda bunayıyor, grip zaten... evlenemediği için hep depresyonda ve hep anlayış ğöstermek zorundayım..
Çok yorUldum annemi ve ablamı anlamaya onlara hak vermeye çalışmaktan.. 3 gün gelip de idare edemediler.. ben mi bencilce düşünüyorum onlar mı bencil lütfen bi yol gösterin
Aynısını ben de yaşadım. Çözümü de olması maalesef. Kv annesinin cenazesinden koşarak geldi. O gelesiye kp baktı. İzin de alamadık. Bir çıkış yolu bulunur inşallah. Damdan düşen hesabı sizi çok iyi anladım. Allah kolaylık versin

Derdine çözüm bulman için önce derdini anlatman lazim.Yersiz edebiyatçı değilim Türkçe öğretmeniyim.Tamam telefonlar duzletiyor,sosyal medyada hızlı yazıyoruz vs. ama seninki direk Türkçe'yi katletmek olmuş.
Ahahaha nasıl da bildim.. canım yeni mi atandın kıyamam. Kitap oku dil gelişimi arıyorsan!burası edebiyat forumu değil, bi bitmediniz!!!

Bende yanlis yazdigi yeri alintiladim kinaye yapmistim ama anlamadi :)
Çünkü arkadaş edebiyatı sadece imla kurallarından ibaret sanıyor,içerik yok. Henüz o üniteye geçmedilerse demek :DD

hayır ben öyle birisi değilim
tek yorumumla bunuda nerden cıkardınız ? görebildiniz hayret ettim dogrusu
benim demek istediğim kimseye güvenerek cocuk yapılmamalı daha sonra annem gelmedi kv bakmadı vs gibi olumsuzluklar olunca insan üzülüyor. beklentiler daima yaralar.
annenizin ablanızın gelip idare etmemesi size göre yanlış ve yaralayıcı anlıyorum fakat dediğim gibi kimse bakmak idare etmek zorunda değil sizi..
ben bu hayatta yaşaya yaşaya ögrendim biliyormusunuz kimseden birşey beklememeyi kendi annen dahi olsa beklemeyeceksiniz.. çünkü cok yıpratıyorlar insanı benim yaşadıklarımı bir bilseniz..
benim bebegimede annem bakıyor örnegin.. ben sadece size tecrübelerimden örnek vermek istedim.
birde kv niz zaten hastaymış hasta bir insan cocukla ne derece ilgilenebilir ki
onun yerine iyi güvenilir temiz bir bakıcı daha iyi ilgilenir ve gelişimine destek olur bence tabi siz bilirsiniz
illa ki kv baksın istiyorsanız oda istiyorsa bakmaya devam etsin..
diğer kalan günler içinde farklı çözüm yollarına gidin o halde diğer akrabalarınızdan rica edin madem ama ben olsam direk bakıcı ayarlardım kafamıda agrıtmazdım
Aynen katılıyorum. Siz yardımlaşmak kötü bisey demediniz ki elbette yardımlaşmak güzel şey ama kimse kimseye yardım etmek zorunda değil siz bunu belirttiniz. Annemiz de olsa yardım etmek zorunda değil

Ayrımcılıkla alakası yok konunuzun. Ablanız istemediğini sizede söylemiş annenizede. Sizde ısrar etmeyin. Hasta birine güvenip işe başlamanız doğru değil zaten. Ne oyun oynayabilir, ne gelişimi için en ufak bir fayda sağlayabilir. Düzenli bir bakıcı tutun ki çocuğun da sürekli düzeni bozulmasın

Majeste bunu söyleyen senmisin:KK48:
Yorumu okuyordum,adını görünce güldüm inan.
Sen buna benzer konuları ayşegül serisine bağladın ama kuzum :KK45:
Bırak ta bu arkadaşta içini döksün.Ben de sürekli baktırmayı tasvip etmem,yorumlarıma rastgelenler bilir,ama bazen de 3 5 gün insanın işi düşer ailesine canım ya:KK66:
evet benim gülmeni gerektirecek bir durumda yok ortada.. benim durum ve mevzum cok farklı konu sahibi farklı senin gelipde burda bana güldüm deyip benzetme yapman hiç normal değil
ben o yorumu yaptıgım zaman konu sahibinin sadece 3 gün değilde
her hafta 3 gün idare edilebilmek adına teklifte bulundugunu düşünerek yazdım
ama sadece 3 günmüş.. 3 gün idare edemeyene ben anne demem abla demem mesafemi koyarım.
şurdan komşuyu cagırsan rica etsen 3 gün idare eder.. ki konu sahibinede sordum hatta sadece 3 gün mü yoksa her hafta 3 gün mü diye.. aileler bizim en büyük destekcimiz onlardanda destek görmemek insana cok zor geliyor bununda farkındaym
ama işte böyle ailelerde var malesef.. en güzeli beklentiye girmemek elden gelen birşey yok.. böyle böyle yara alıyor ve yıpranıyoruz.. herkes menfatci olmuş artık cok kötü bir durum.. benim annem mesela evlendi.. evlenmez olsaydı.. o kadar ikili oynuyor ki.. artk bir yardıma ihtiyacm oldumu kimsem yok biliyormusun.. tek başmayız eşimle kimsedende yardm istemem allah ona göre veriyor sabrını..
gecen cok hastalanmıştm.. cok agır hemde gelipte kimse yardm bile etmedi kendi annem bile.. cok üzüldüm içerledim ama yapacak birşey yok işte
şu an evet ogluma bakıyor ama sadece bakıyor .. benim annemle iletişimim bile yok dogru düzgün ne yaptın ne ettin nefret etmemek adına ugraşıyorum..
ve konu sahibinin ailesine gelince yaptıkları büyük ayıp başka acıklaması yok.

Bu ayrım değildir... Bnm annem büyük ablami hep onde tutar evet ama yasanmisliklar var biz kardeş olarak bunu hic sıkıntı etmiyoruz... Cunku bazen psikolojik olarak destek verdiklerinin bilincindedir... Bu AYRIM DEGİL... SADECE KIZININ DUYGULARİNİ KORELTMEK İSTEMEMEK....

Bence cocuk kimseye güvenerek yapilmamali...

Ay ne çok şey biliyorsunuz. Durun tahmin edeyim çocuğunuz mu yok anneniz mi bakıyo :)))
Çocuğum var. Annem de kayınvalide de bakmıyor. Onların görevi bize bakmakti. O gorevleri bitti simdi sadece çocuğumu sevmeleri yetiyor... Ayrıca hayır ev hanımı değilim.

Çocuk ayırımı görmedim ben yani şu anlattiginizda öyle bir durum yok
Sadece bunalmissiniz biraz siz ...

Ayrim mi, degil mi orasini tam bilemem.

Ama ablaniz ve annenizin yaptigina kirilmaniz bencillik degil. Ayrica baskalarina guvenip cocuk yapmayin diyenler olmusta, bu baskasina guvenip cocuk yapmak olsaydi, sizin annenize daima bakmasi icin yalvariyor olmaniz gerekirdi. Sizde durum farkli, ozel sebepler yuzunden 3 gun gelmesini istemissiniz. En azindan annenizin ben gelemem ama ablani yollarim diyebilmesi gerekirdi. Evlenmissiniz, ortaklik bitmis gibi birsey olmus. Bir insan kizina yardim etmeyecekse, evlat anneden rica etmeyecekse yandik zaten.
Kayinvalidenize tavrinizda takdire sayan. Cocugunuza baktigi icin onun sorumlulugunu almissinizm helal olsun.
Isiniz hep rast gider umarim...

Back
X