Anne çocuklarını ayırım yapabilir mi

Iyi de cocuguna zaten bakiyor kadin ama hic mi hasta olmazsin acil isin olmaz, bu tür durumlarda da cocugunu güvenerek birakabilecegin insan lazim. Eger annen bile sana bu rahatligi vermiyorsa neden anne? Sorunlari olur anlarim ama 3 gün icin "ay ben gelemem daralirim diyeni anlamam!" Benim anneme ayni ricada bulundum gecen hafta, sinavlarim olacak bir ay sonra bebegime gelip bakar misin diye ki, zeytin topluyorlar tarlada ona ragmen istersen hemen geleyim rahat calis dedi. Herkes cocuk dogurur ama anne baba olabilmek farkli bir meziyet. Sizin gibileri de hic anlamiyorum "baskasina mi güvendin" ne alaka yani sanki cocugu anneye birakip kaciyorlar bi bitmediniz!
Ay annen, umarım bir an önce biterler
 
Bakacak birisini bulun. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil
 
cocuk yok inşllah allah nasip edersede kimsede benim çoçuğuma bakmaya mecbur değil ne annem nede kayınvalidem sıfır beklenti yani
Çocuğunuz olunca bunu hatırlayın. Ben de gelsin bizimle ömür boyu yaşasın demiyorum. 365 günün 3 günü de daralabilir insan ailesi için diyorum.. herkes de maşallah ağaç kovuğundan çıkmış
 
Bakacak birisini bulun. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil
Ayyy zihniyetlere ğel! Kimsenin çocuğu değil birine yeğen birine torun.. ama aile alğınız yok demek ki
 
Anneme nasil mi kiydim? Ne alaka ki?
Annem zaten calisan bir kadindi
Is degistirmeyi dusunuyor ve aktif olarak is ariyordu. Ben de bakici ariyordum.
Bunun kiymakla alakasi nedir? Sizin gibi kendi isini baskasina kitlemek degil de emegin karsiligini vermek mi kiymak oluyor?

Annenizin veya ablanizin is arayisi varsa siz de para karsiligi baktirmayi teklif edebilirsiniz. Yoksa sadaka mi veriyorsunuz ne demek mesele paraysa biz de veririz?
Karsi tarafin da bunu kabul etmesi gerektigi , icinde baskalarinin da bulundugu konularda tek basiniza karar vermemeniz gerektigi akliniza bile gelmiyor anlasilan.

Uslubunuz hep mi boyle aksidir? Bence insanlar sizden bu yuzden uzak duruyor.
Ben konuşurken mangalda kül bırakmayıp iş yapmaya gelince tezat davranan sizin gibi insanlara fazladan anlayışlı olamıyorum üzgünüm!
 
Çocuğunuz olunca bunu hatırlayın. Ben de gelsin bizimle ömür boyu yaşasın demiyorum. 365 günün 3 günü de daralabilir insan ailesi için diyorum.. herkes de maşallah ağaç kovuğundan çıkmış
ablanızın evlenmemesini sorun yapmışsınız ve dile getiriş şeklinize bakılırsa kimin nerden çıktığı çok çok beli oluyo annenizde bu tavrınız yüzünden çoçunuza bakmıo olabilirmi acaba
 
Çocuğum var,2 si de küçük üstelik.
Çalışmıyorum, doktora öğrencisiyim.
Doğumlarımda bile annem yanımda 3 gün kaldı.
Kayınvalidem hiç kalmadı, ara sıra gitti geldi ama bardağını kaldırmaz, öyle bir beklentim de yok zaten.
Oğlum 9 aylıkken ikimiz birlikte domuz gribi olduk, hastanede 3-4 gün yattık. 2 gününde annem vardı.
Bir de bir iki hafta önce ateşim çıktı, sürekli titriyordum vsannem bir gün geldi :)
Onun dışında, eşim ameliyat oldu, gelen giden olmadı.
Bu arada iki aile de bize yarım saat mesafede yaşıyor.
Bizimkiler yük almaz da yük olmaz da.
Eşimin ailevi sıkıntılarından bir de maddi manevi yükümüz var.
Bu arada herkese de hak veriyorum.
Kimse düzenini benim için bozmasın.
Zorla da yaptıramayacagıma göre, böyle gider :)
Ben de minnet etmem zaten.
Başka birini ayarlayın parası ile. Komşu, kuzen, eşinizin bir akrabası vs...
bana sorarsanız yaşı da gelmiş yavaştan kreş düşünün.
Sanırım kreş en mantıklısı çünkü böyle sorun olacak,aileme kinleneceim
 
ablanızın evlenmemesini sorun yapmışsınız ve dile getiriş şeklinize bakılırsa kimin nerden çıktığı çok çok beli oluyo annenizde bu tavrınız yüzünden çoçunuza bakmıo olabilirmi acaba
Yav he he..
 
Üniversitedeyken avmlerde oyun ablaligi yapıyordum, günde 5 saat. Piyasanın çok altında , 50 lira falan alıyordum (ki 6-7 sene önce)
Yani bir kadın tutsaniz haftanın 3 günü, kabul etmeyeceği bir rakam 50 lira, ama anlaştınız diyelim,ayda 14 günden 700 lira para vermeniz gerekir (ennnn az)
Siz istiyorsunuz ki , ben havaya elli lira sacmayayim, ablam gelsin bebeğime baksın -ki zor bir çocuk.
Neden?
Neden böyle birşey yapsın?
Sırf çalışmıyor ve bekar diye kimse kimsenin bebeğine bakmak zorunda değil, üstelik zor bir çocuk olduğunu siz söylüyorsunuz.
Sizinkisi iyi niyet falan değil, düpedüz cikarcilik!
Şeye benziyor. Oradan buradan birilerini bulup fotoğrafçılık yapıp para kazanmaya çalışan yakın arkadaş icin 'ayy benim Nisan fotolarıni da aysel çeker, hem güzel çeker hem tasarruf ederim. ne olacak zaten altı üstü bir gun' demek gibi birşey.
Benim çok yakın bir arkadaşım ek gelir olarak grafik tasarliyordu: dişim cikti-kina gecesi notlari- düğün davetiyeleri vs.
Ama yakın arkadaş ve akraba çevresi tam bir beleşçi gibi davranıp 'amaaan alt tarafı iki kagit' diyerek devamlı kendileri için birşey isteyece isteye kızı meslekten soğuttular.
Sizin hikaye de aynı buna benziyor. Eğer para karşılığı yapılabilecek birşeyi hatır gönül kullanarak istiyorsanız kusura bakmayın ama yaptığınız hiç hoş bir davranış değil!
Annenizi de tebrik ettim. Kocaman kadın adına karar verip 'gelir gelir ne olacak' dememiş



*Bu arada bir zamanlar part-time çalışıyordum sadece cuma-cumartesi-pazar
Gayet de yurtdışı tatilimi çıkaracak kadar para kazanmıştım.
Amaan 3 gün ne olacak ki,eline mi yapışır
Diye birşey yok. Haftada 3 gün ayın yarısi eder.
Madem bebeğiniz var , çalışıyorsunuz. Para teklif edin
Siz ne okuduğunuzu biliyor musunuz? Ben her hafta üç gün demedim bugünden cumaya kadar üç gün dedim. Yıl içinde sadece 1 kez üç ğün. Anladınız mı?
Parayla ilgili sorunumuz yok yabancıya güvenemiyorum çünkü kızım sadece tanıdıklarla duruyor.. hep peşin hükümlü ve art niyetli misiniz,ki bu hiç bir şeye benzemiyor :))
 
:)
16 yaşındayken tek başıma! Erkek kardeşim ve kız kardeşime bakmş biriyim...
erkek kardeşim 6 aylıktı..
yani becerebilirim bu işleri ayrıca bu tepkileriniz de hiç normal değil. Belki de bu tepkileriniz yüzünden insanlar sizden uzak duruyor olabilir.
Kime bakarsanız bakın anne olunca bütün fikirleriniz değişiyor
 
Insan zor durumlarinda birileri yaninda olsun ister. Bu sadece cocuk bakmak degil sikintilarinda da. Aile olmak bunu gerektirir. Tâbi bunu surekli kullanmak, surekli olması sıkıntı yaratabilir.Ama burada sadece 3 gun ihtiyac var. Yardimci olunması baglari kuvvetlendirir. Insa insana muhtactir. Bugun sana yarın bana.
 
bakıcı ile büyüyen çocuklara bir şey olmuyor korkmayın hatta bence bazen daha da sağlıklı ve öz güvenli buyuduklerini düşünüyorum

ben evlat ayrımı olacak bir durum göremedim sadece sizin tarafınızdan abartılan bir durum gördüm

anneniz ve ablanız evde diye size yardımcı olmak durumunda değiller çocuk bakmak emanet almak hiç kolay bir iş değil
https://www.google.com.tr/amp/s/m.h...ciren-bebek-icin-bakiciya-suc-9886296-haberi/

https://www.google.com.tr/amp/m.gaz...-aylik-bebegi-olduresiye-dovdu-100729-gundem/

https://www.google.com.tr/amp/s/www.cnnturk.com/amp/dunya/bakici-kucuk-cocugun-basini-kesti

Vb...

İnsan bazen en yakınlarından yardım bekliyor. Ayıp değil. Uygunsuz bir durum da değil. Ben kendi evladımın evladına seve seve bakar, göz kulak olurum. Bizim aile kavramımız maalesef soğuk, duygusuz...
kimse kimsenin bebeğine bakmak zorunda değil ama bir anne, annesinden yrdım beklemiş, ona güvenmiş. Bence ydırganacak bir durum yok. ''Ben bakamam'' diyen kişi bencil sadece. Üstte de bakıcı ve bebek vakalarını detaylandırdım. Umarım siz böyle şeyler yaşamazsınız.
 
https://www.google.com.tr/amp/s/m.h...ciren-bebek-icin-bakiciya-suc-9886296-haberi/

https://www.google.com.tr/amp/m.gaz...-aylik-bebegi-olduresiye-dovdu-100729-gundem/

https://www.google.com.tr/amp/s/www.cnnturk.com/amp/dunya/bakici-kucuk-cocugun-basini-kesti

Vb...

İnsan bazen en yakınlarından yardım bekliyor. Ayıp değil. Uygunsuz bir durum da değil. Ben kendi evladımın evladına seve seve bakar, göz kulak olurum. Bizim aile kavramımız maalesef soğuk, duygusuz...
kimse kimsenin bebeğine bakmak zorunda değil ama bir anne, annesinden yrdım beklemiş, ona güvenmiş. Bence ydırganacak bir durum yok. ''Ben bakamam'' diyen kişi bencil sadece. Üstte de bakıcı ve bebek vakalarını detaylandırdım. Umarım siz böyle şeyler yaşamazsınız.
Ben de bunlardan bahsediyorum.. bakıcı bul demek kolay,
 
Ben de bebekken bakıcıyla büyümüş ve nerdeyse ölümden dönmüş biri olarak bakıcıya güvenmiyorum.
 
Back
X