Üniversitedeyken avmlerde oyun ablaligi yapıyordum, günde 5 saat. Piyasanın çok altında , 50 lira falan alıyordum (ki 6-7 sene önce)
Yani bir kadın tutsaniz haftanın 3 günü, kabul etmeyeceği bir rakam 50 lira, ama anlaştınız diyelim,ayda 14 günden 700 lira para vermeniz gerekir (ennnn az)
Siz istiyorsunuz ki , ben havaya elli lira sacmayayim, ablam gelsin bebeğime baksın -ki zor bir çocuk.
Neden?
Neden böyle birşey yapsın?
Sırf çalışmıyor ve bekar diye kimse kimsenin bebeğine bakmak zorunda değil, üstelik zor bir çocuk olduğunu siz söylüyorsunuz.
Sizinkisi iyi niyet falan değil, düpedüz cikarcilik!
Şeye benziyor. Oradan buradan birilerini bulup fotoğrafçılık yapıp para kazanmaya çalışan yakın arkadaş icin 'ayy benim Nisan fotolarıni da aysel çeker, hem güzel çeker hem tasarruf ederim. ne olacak zaten altı üstü bir gun' demek gibi birşey.
Benim çok yakın bir arkadaşım ek gelir olarak grafik tasarliyordu: dişim cikti-kina gecesi notlari- düğün davetiyeleri vs.
Ama yakın arkadaş ve akraba çevresi tam bir beleşçi gibi davranıp 'amaaan alt tarafı iki kagit' diyerek devamlı kendileri için birşey isteyece isteye kızı meslekten soğuttular.
Sizin hikaye de aynı buna benziyor. Eğer para karşılığı yapılabilecek birşeyi hatır gönül kullanarak istiyorsanız kusura bakmayın ama yaptığınız hiç hoş bir davranış değil!
Annenizi de tebrik ettim. Kocaman kadın adına karar verip 'gelir gelir ne olacak' dememiş
*Bu arada bir zamanlar part-time çalışıyordum sadece cuma-cumartesi-pazar
Gayet de yurtdışı tatilimi çıkaracak kadar para kazanmıştım.
Amaan 3 gün ne olacak ki,eline mi yapışır
Diye birşey yok. Haftada 3 gün ayın yarısi eder.
Madem bebeğiniz var , çalışıyorsunuz. Para teklif edin