Anne de bana

Benim kv de sürat asiyor :-) mesela ordayken annem aradı, nerdesin napiyorsun konu bir şekilde geliyor. .... annelerdeyiz, .... baba şunu yapiyor falan filan anlatıyorum ya hemen bozuluyorlar :-)
Kendi annemle konuşuyorken bile annem diye bahsedemem ki, o da kvsine hic anne demiyor bir de. Beklentiler fazla. Bizim kültürümüz bu insanlar abartmayi seviyor anne desen nolur demesen nolur yani, saygı sevgi yoksa ....

Aman deyiverin. Gerçekten böyle şeyler için kavga etmeye, huzursuz olmaya değmiyor. Takıyorsa bu kadar yani demek ki çok anlam yüklüyor. Şöyle düşünün, varsayın ki onun adı "Anne". Bildiğin Ayşe, Fatma gibi onun adı da Anne ve siz de ona ismiyle hitap ediyorsunuz. Belki biraz daha rahatlatıcı olur.

kendisine hitaben anne diyormussuznuz zaten,
neden bunun konu olmasina izin verdiniz ki,
hani kendisine hitabinizi begenmiyor olsa konusulur uzerine vs de, su durum corbanin suyunun suyu gibi olmus.

Aman deyiverin. Gerçekten böyle şeyler için kavga etmeye, huzursuz olmaya değmiyor. Takıyorsa bu kadar yani demek ki çok anlam yüklüyor. Şöyle düşünün, varsayın ki onun adı "Anne". Bildiğin Ayşe, Fatma gibi onun adı da Anne ve siz de ona ismiyle hitap ediyorsunuz. Belki biraz daha rahatlatıcı olur.
Yok demicem, bana yaşattıklarından sonra değmez. Onun istediği olmucak, sırf o mutlu olsun diye neden ben mutsuz olayım ki? Benim yaptığım bir şeyse ikimizin de mutlu olacağı bir şey olsun.

istemsizce şu karikatür geldi aklıma kaynana karikatür.webp

Başkasına anlatırken kayınvalidem diyorum valla .
Kendisine de anne derlen kuscaam geliyo :işsiz:
Siz yine iyisiniz
Ben hiçbir aitlik eki getirmiyorum
Eşimin annesi diyorum
Niye? Çünkü annem hep birlikte olduğumuz ortamlarda ondan bahsederken "annen" diyordu nezaketen, bunu bizzat duyuyordu. Ama kendisi annemden eşime bahsederken "teyzen" diyordu. Hem de annemin duyacağı şekilde.
Onlar benim annem babammış
Çocukları benim kardeşimmiş ve ablalarının evinde rahat etmezlermiş, abilerinin evinde rahat ederlermiş.
Üstüne bir de eşim anneme anne demiyor ve hiç muhabbet etmiyor
Maddi manevi enayi yerine de koyuldum uzun süre
O zaman bende ne değerleri olabilir ki...

Siz yine iyisiniz
Ben hiçbir aitlik eki getirmiyorum
Eşimin annesi diyorum
Niye? Çünkü annem hep birlikte olduğumuz ortamlarda ondan bahsederken "annen" diyordu nezaketen, bunu bizzat duyuyordu. Ama kendisi annemden eşime bahsederken "teyzen" diyordu. Hem de annemin duyacağı şekilde.
Onlar benim annem babammış
Çocukları benim kardeşimmiş ve ablalarının evinde rahat etmezlermiş, abilerinin evinde rahat ederlermiş.
Üstüne bir de eşim anneme anne demiyor ve hiç muhabbet etmiyor
Maddi manevi enayi yerine de koyuldum uzun süre
O zaman bende ne değerleri olabilir ki...

Haklınız, bana iyi olan bi insanı ben neden mutlu etmek istemeyeyim ki. Kendileri her içinden gelen kötü davranış ve sözleri bize uyguluyor hala bizden iyi niyet bekliyorlar. Çok beklerler...

Şimdiki derdi de anne derken önüne ismini de getiriyor olmammış. Kendi kızı da kv sine aynı şekilde hitap ediyor hatta kendisini kv sine hiç anne derken duymadım. Ama anne diyecekmişim sadece önüne işim getirmeme gerek yokmuş. Ki birebir muuhabbetimizde anne diyorum sadece bi başkasına söylerken ...... Anne şöyle yapmış, ....... Anne böyle demiş gibi söylüyorum. İlle o zaman da anne diyecekmişim. Demekki söyleyemiyorum, senin kızın da demiyor dedim. Ben ona da kızıyorum dedi. Sen de söylemiyorsun dedim, diyor ben öyle alışmışım sen anne de. Inat ettim demicem. Dertleri hiç bitmiyor yahu...:KK76:
İnadınızı destekliyorum aynen devam

ben de kayınvalideme x anne derim, ne var ki bunda?
geçmiş konunuzu da biliyorum, hem anne diyorsunuz hem de beğenmiyorsa, 'aaa, x anne diyorum ya işte, yüz buldun astar isteme' diyebilirsiniz. veya '... buldun ... sını arama' da diyebilirsiniz, ama bence bunu demeyin. :KK53:

ben de kayınvalideme x anne derim, ne var ki bunda?
geçmiş konunuzu da biliyorum, hem anne diyorsunuz hem de beğenmiyorsa, 'aaa, x anne diyorum ya işte, yüz buldun astar isteme' diyebilirsiniz. veya '... buldun ... sını arama' da diyebilirsiniz, ama bence bunu demeyin. :KK53:
Öyle desem beni topa tutar.

Normalde anne diyorum kayinvalideye ama tabiki çok hevesli olduğum için değil bir nevi mecburiyet oluşuyor insanda. Yoksa kimse insanın annesinin yerine geçemez..
Başkasına bahsederken de kaynanam böyle dedi kaynanam yaptı vs. Diye anlatıyorum anlaşılsın diye. Sizde kaynanam diyin biraz daha sinir olsun ne diyim :)

Anne de kız ne olcak..kafana taktiğin şeye bak.kizi ile niye mukayese ediyorsun belki de görümcenin KV si o tarzdan hoşlanıyor.inat etme de bence.hem daha kısa:)

Back
X