- 5 Şubat 2019
- 45
- 35
- 3
- Konu Sahibi Kelebekomru87
-
Merhabalar herkese.eşimin yedi yaşında bir kızı var.hafta içi annesinin yanında kalıyor orada okula gidiyor.hafta sonu bizimle birlikte.geldiğinde bana sana anne desem olur mu.sen benim annem olsan benzeri sözler söylüyor.geçen geldiğinde elindeki zarfa yazı yazmış adımın yanına anne eklemiş ve seni çok seviyorum yazmış.aslında annesinin yanında kalıyor ama bir başkasına bunu söyleme gereği neden duyuyor yorumlarınıza ihtiyacım var.uzmandanda destek alacağım ama zaman gelene kadar fikir almak istedim.
Abla sözünü daha çok kullanır normalde.ama geldiğinde çok üstüme düşer.sarılır sokulur.benimşe uyumak ister.hatta bizden gitmek istemiyor.zor ikna ediyoruz.eşim rahatsız değil.anne bebekliğinden beri ilgi konusunda zayıf kalmış anlatılanlar kadarıyla.eşim ana gibi herşeylerini düşünür .hatta başlarda çok yadırgadım.anne gibisin dedim onaÖncelikle eşinizle konuşun, benim çocuğum eski eşimin yeni eşine anne demek istese benim açımdan sorun olmazdı ama bilmek, fikrimin sorulmasını isterdim.
Bende açıkçası böyle düşünüyorum.hiçbir çocuk annesinin yerine koymaz kimseyi.ya da annesi olsun istemez.o sıcaklığını hissediyorum bende.hep kalmak istiyor.durum ne anlayabilsem ona göre davranayım.bir kız çocuğu kazanalımBir çocuk kolay kolay böyle bir şey demez. Belli ki annesiyle sorunları var. Ya da sizi daha sıcak görüyor. Bir uzmandan yardım alsanız çok iyi olur
Çocuğa diyebileceğiniz tek şey, nasıl hitap etmek istiyorsan öyle hitap et demek olur. Ne kadar güzel sizi seviyor. Siz de onu öyle sevinAbla sözünü daha çok kullanır normalde.ama geldiğinde çok üstüme düşer.sarılır sokulur.benimşe uyumak ister.hatta bizden gitmek istemiyor.zor ikna ediyoruz.eşim rahatsız değil.anne bebekliğinden beri ilgi konusunda zayıf kalmış anlatılanlar kadarıyla.eşim ana gibi herşeylerini düşünür .hatta başlarda çok yadırgadım.anne gibisin dedim ona
Eşim bunu gayet sevecen ve duygulu karşılıyor .seni yetiştirmeni ço isterdim gibi yorumlar alıyorum.üzülüyor orda olmasınada.Siz anne demek istemesi sizinle sağlıklı bir ilişki içinde olduğunuzu gösteriyor.
Önce eşinizle paylaşın bunu,onunda fikrini alın bakalım nasıl yaklaşacak bu duruma.
Olmadı bir pedagogdan yardım isteyin.
Eşim bunu gayet sevecen ve duygulu karşılıyor .seni yetiştirmeni ço isterdim gibi yorumlar alıyorum.üzülüyor orda olmasınada.
Bir çocuk kolay kolay böyle bir şey demez. Belli ki annesiyle sorunları var. Ya da sizi daha sıcak görüyor. Bir uzmandan yardım alsanız çok iyi olur
Siz ona annesinden daha iyi geliyo olabilirsiniz
daha çok küçük ama bence kesinlikle izin verilmemeli senin annen o ben sadece ablan olabilirim
diyip eşinize bunu söyleyin ve eski eşiyle konuşup kızına gerçek ilgi sevgi şevkatı versin belki annesi de yoğun çalışıyodur yaşanılan şeyleri atlatamamıştır uyarılması gerekiyo bence.
Annenin çocuklarla sağlıklı ilişkisinin olmadığını biliyorum.çocuklara karşı ilgili bir anne olmadığını sevgi paylaşımının olmadığını.ilk geldiğim zamanlar eşime çok şaşırdım anne gibi davranıyordu.genelde zaten anne çocukları eşimin üzerine bırakmaya meyilli.bir gün daha kalsın.şimdi alamam evde kimse yok vb durumlar yaratıyor.biz böyle bilmediğimiz için mi tuhaf geliyor acaba.bir anne ne zaman alacaksın diye sorar mı.alırsa gönderirsin.ya da sana gelecekse alamam şimdi bir gün daha kalsın vs.acayip haller
Haklı olabilirsiniz.pedagog ile görüşeğimçok önyargılı yaklaşmışsınız.
7 yaş bazı şeyleri anlamlandırmak için küçük bir yaş. eğer anne evli değilse,
baba-anne yanyana olan bir profilden dolayı bile anne demek isteyebilir.
anne-baba-çocuk üçlemesini haftasonları yaşadığı için ona daha cazip gelebilir.
iç dünyasında ne oluyor bilemeyiz.
babasına söyleyin, annesi ile konuşup birlikte çocuk psikoloğuna gitsinler.
eğer anne-baba-çocuk bir arada özlemi yüzünden size anne diyorsa, annesi ve babasının onu çok sevdiğini, ne olursa olsun ona ebeveynlik yapacaklarını, ama size de anne demesinde bir sorun olmadığını (sizin için de yoksa tabi) söylerler büyük ihtimalle olur biter.
yaşına göre davranıyor çocuk.
çok önyargılı yaklaşmışsınız.
7 yaş bazı şeyleri anlamlandırmak için küçük bir yaş. eğer anne evli değilse,
baba-anne yanyana olan bir profilden dolayı bile anne demek isteyebilir.
anne-baba-çocuk üçlemesini haftasonları yaşadığı için ona daha cazip gelebilir.
iç dünyasında ne oluyor bilemeyiz.
babasına söyleyin, annesi ile konuşup birlikte çocuk psikoloğuna gitsinler.
eğer anne-baba-çocuk bir arada özlemi yüzünden size anne diyorsa, annesi ve babasının onu çok sevdiğini, ne olursa olsun ona ebeveynlik yapacaklarını, ama size de anne demesinde bir sorun olmadığını (sizin için de yoksa tabi) söylerler büyük ihtimalle olur biter.
yaşına göre davranıyor çocuk.
Daha küçük çok.anne ilgili olmadığından aslında bu durum hep böyleymiş.konuşulacak biri değil anne .bu iletişim sağlanamaz.Siz ona annesinden daha iyi geliyo olabilirsiniz
daha çok küçük ama bence kesinlikle izin verilmemeli senin annen o ben sadece ablan olabilirim
diyip eşinize bunu söyleyin ve eski eşiyle konuşup kızına gerçek ilgi sevgi şevkatı versin belki annesi de yoğun çalışıyodur yaşanılan şeyleri atlatamamıştır uyarılması gerekiyo bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?