Anne demek istemesi

Annesinden yeterli ilgi alan bir çocuk neden başkasına anne sözcüğünü kullansın ki

Bir anne babasına ne zaman alacaksın diye sorabilir. Alırsa gönderirsin gibi bir durum olamaz. O çocuğu ikisi dünyaya getirdi. Velayet annede olsa da çocuğun sorumluluğunu bana ile paylaşmak istemesi doğal. Bu demek değil ki başından atma derdinde ya da kötü anne. Çok akıllıca davranıyor. Babayı da çocuk konusunda sorumlu bırakıyor.
Bu arada eğer annesi evli ise ve evli olduğu kişiye baba diyorsa size de anne demek istemesi normal

Çocuklar kim tarafından daha çok sevildiğini biliyor ne kadar küçük bile olsa o da kendince düşünüyor keşke benim annem olsaydı diye demkki. Babasıyla konuşun bence babası söylesin kızım senin annen var x senin ablan ama en yakın ablan x senin seni çok seviyor gibi

Evet haklısınız.hiçbir anne bunu duymak istemez.dediğiniz gibi problem bize yansıyabilir.teşekkür ederim

Arkadaşımın kızı da aynı yaşlarda ve aynı şekilde davranıyor. Tek fark hafta içi baba ve yeni eşle kalıyor hafta sonu anneye gidiyor. Birine x anne birine y anne diyor. Sorun varmış gibi görünmüyor, gayet mutlu bir çocuk.

Evet çocuklar sevgiyi çok hissediyorlar .belki de keşke annem olsa hissi uyanıyordur içinde.kızmam kırmam hikayeler okuruz vs.önerinize teşekkür ederim

Daha küçük çok.anne ilgili olmadığından aslında bu durum hep böyleymiş.konuşulacak biri değil anne .bu iletişim sağlanamaz.

oo iletişim sağlanamayacak derece de kötü demek ki psikolojisi annenin malasef boşanma çok büyük travma kadınlar da kendimizi toparlamak çocukları toparlamak çok zor

Sizi kendisine rol almış olabilir.
bu aşamalardan geçerken psikolojisi araştırmalarını ve kitaplarını çok okudum eğer anne veya baba yoksa ( varken yoksa boşanmalarda olduğu gibi ) bir rol figür seçilmesi gerekliymiş
nitekim peygamberimiz ( sav ) babası şehit olan bir çocuğa üzülme ben senin baban olabilirim demiş peygamberimiz hayatında da zaten öyle olmamış mı babası ölmüş amcası baba figürü olmuş
onun gibi yavrucağa göre annesi yok denecek kadar uzak demek ki sizi de anne yerine koymak istiyo yavrum benim kıyamam ona ya

Bu ne demek oluyor? Ben mesela kizimi ne kadar düsünüyorsam, esimde o kadar düsünüyor. Bu kadar cinsiyetcilik pes dedirtiyor. Ve bir kadinin söylemesi cok üzücü.

Evet.galiba öyle.durumu tam analiz edemiyorum.yavrucuğa haksızlık etmek istemiyorum.ilgi gördükçe hiç gitmekte istemiyr

Bu ne demek oluyor? Ben mesela kizimi ne kadar düsünüyorsam, esimde o kadar düsünüyor. Bu kadar cinsiyetcilik pes dedirtiyor. Ve bir kadinin söylemesi cok üzücü.
Yok çok farklı bir durum.kesinlikle cinsiyetçilik değil.farklı olaylarla bütünleşince ayrı bir durum ortaya çıkıyor.

Canım benim ya kafası karışmış kuzucuğun sizin ona yaklaşımınızdan dolayı anne deme isteği doğuyor demek

Eşinizle konuşun öncelikle durumu ama ben çocukla da konuşup bana anne demek zorunda değilsin sen benim için önemli ve değerlisin babanla evlebdigim için bana anne demek zorunda değilsin ama içimden nasıl geliyorsa öyle söyleyebilirsin abla dersen de kırılmam vs derdim ama babasının da durumu bilmesini isterdim kesinlikle

Çoğunluğun hoşuna gitmiş ama ben olsam asla izin vermezdim.
Nedenine gelince;
Öncelikle çocuk sizde sırf hafta sonları kaldığı için isteklerinin birçoğu karşılanıyor ve kendisine olması gerekenden daha özenli davranılıyor. Evde ise annenin koyduğu kurallar vardır. Haftanın 5 günü güllük gülüstanlık değildir. Muhtemelen çocuk kendisine daha toleranslı olan tarafa yanaşıyor. Bu yaşlarda ki kız çocukları anneye düşman olurlar. Sizin, size anne demesine müsaade etmeniz annenin çocuk üzerinde ki otoritesini yıkabilir.

Kendimden örnek vereyim. Benim eltimin çocuğu olmadı. Kızım doğduğunda eltim de hamileydi ama doğumumdan 1 hafta sonra bebeğini kaybetti. O yüzden kızıma aşırı bir bağlılığı var. İstekleri çoğu zaman karşılandığı için kızım da yengesini çok sever. Hala da çok güzel ilişkileri vardır. Ancak bir kaç yıl önce yengesine "beni evlatlık alın, ben evde mutlu değilim, annemle çok sorunlar yaşıyorum" diyerek bir teklifte bulunmuş.

Eltim kurnaz ve aklı başında bir kadındır. Kızıma "sen arada sırada bana geldiğin için ben sana toleranslı davranıyorum. Tamam kabul seni evlatlık alırım ama bazı kısıtlamalarım olacak" diye bir ton sınırlama getirmiş. Anlamış ki, kızım rahatlık istiyor, benim koyduğum kuralları istemediği için yengesini kullanmış.

Bu yüzden bu olaya temkinli yaklaşmanızı ve kabul etmemenizi öneririm. Ayrıca, annesi bu olayı büyütüp gerginlik çıkartabilir ki ben de olsam çıkarırım. Kızımın üvey annesinin kendisine anne denmesine müsaade etmesi benim için gerginlik çıkartılacak bir olaydır.

İyi düşünün ve ona göre karar verin. Zaten uzmanlara danışacağınızı söylemişsiniz. En doğru cevabı onlar size verirler.

Siz kendinizi yavrucağa tanıtırken veya tanıtmadan önce babası bir pedagoga falan danışmış mı ?
ben oğlumu götürdüm büyük bir sorunu yok çok olgun bir çocuk dedi ama sizin veya babanın hayatına biri gireceği zaman mutlaka uzman birinden destek alarak yapın bunu dedi ciddi şekilde uyardı.

Sevgi güzel bir duygu.kızım yok benim.inşallah sağlıklı bir şekilde devam eder .teşekkür ederim❤
Kan bağı çok da önemli bir şey değil. Küçücük yüreğinde bir çocuğun sizi annesi gibi sevmesi muhteşem bir şey. Bundan bile ona o sevgiyi verdiğiniz belli oluyor

Üzüldüm gerçekten, içim sızladı nedense.
Çocuğun artık annesinden gördüğü davranış ne ise, size itmiş.
Sizin de davranışlarınız çocuğu o kadar etkilemiş olacak ki, sizi anne kadar yakın görüyor.

HanimKelesimiGetir ablanın da dediği gibi, bence iyi bir ilişkiniz var ki, buna gerek duyuyor.
Eşiniz ile konuşun öncelikle, bu durumu onunla bir mukayese edin derim.
Bilinçli biri olduğunuz belli, o yüzden pedagog yardımı alınmalı bence bu durumda.

Benim çocuğum haricinde bir çocuk bana "anne demek istiyorum sana" dese ne tepki verirdim bilemiyorum.
Kesin pedagog'a danışırdım....

Ben yine derin sularda yorumu gerektiren bir konu olduğunu düşünerekten, kendisine de konunun bilgisini geçmek isterim.
Eminim daha mantıklı ve oluru yolunda size bilgi geçecektir.

Ben bu gibi durumları uygun görmuyorum ..Ama 7 yasindaki cocuga anne deme nasil uygun soylenir bilmiyorum.
Anne demen guzel ama herkesin bir tane annesi olur ,abla da garip geldi .Teyze uygun sanki .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…