Anne demek istemesi

Düşünüldügü kadar ilgilisiz bir anne olsaydı velayet kendisinde olmayabilirdi, hazır eski eşi de evlenmiş size bırakabilirdi çocuğu. Siz sadece haftasonları gördüğünüz için daha rahat davranırken annesi belki kuralları koyuyordur çocuğa sizin ev daha cazip geliyor olabilir. Anne demesi kısmını eşinizle konuşun, ben olsam senin zaten bir annen ben seninle var x ablanım derdim.
Annesi evli ise ve eşine baba diyorsa size de anne demek istemiş olabilir buda bir ihtimal.

annesiyle sorunlar yasiyor muhtemelen annesinden daha ilgilisininiz

Annesinden göremediği ilgiyi sizden görüyo olabilir. Bencede bi uzman desteği almalısınız. Size anne demek istemesi iyi bişey o sevgiyi almış sizden ama anneden kopup size öyle yaklaşıyosa anneyle sorununu çözmesi açısından da iyi olur.

Bir annenin boşandığı eşine ortak çocuklarını ne zaman alacağını sormasının, zaman zaman bir gün daha kalmasını talep etmesinin nesi yanlış, anlayamadım. Çocukların sorumluluğu anne ve baba üzerinde eşit derecede. Kadın tek başına idare etmek zorunda değil ki.

Yukarıdaki üyelere katılıyorum. Sizde kısıtlı zaman geçiriyor olması nedeniyle daha serbest muhtemelen. Ve anne -baba -çocuk şeklinde zaman geçirme ihtiyacını sizin tarafta tatmin etmeye çalışıyor olabilir. Çocuğun bu davranışlarını annesi ile ilişkilerini zedelemeyecek şekilde yönetmelisiniz. Hatta bu görev size değil babasına düşer.

Anne objektif olarak evladının sorumluluğunu alamayacak olsaydı, velayet babaya verilirdi.

Ne güzel.
Masum.
Daha ne beklenirdi ki.
Belkide annesi sevgisini belli etmiyor.
Sizi daha sıcak buluyor.
Haliyle iki evde gelgitli yaşıyor.
Çocuk oluncada idrak edemiyor neyı ne yapacağını. Çünkü su an onun aklında sadece sevgi şevkat oyun iyilik güzellik vardır.

Sorumlulukların ve kuralların olduğu haftaiçinde annesinde kalıp tatilde size geliyorsa daha rahattır haliyle. Sizin onu sevmeniz de etkili olmuştur.
Ben annesinin yerinde olsam çok sevildiği için mutlu olmakla beraber içten içe üzülürdüm.
Eşiniz ve annesiyle durumu paylaşmanız iyi olur.

Anne kabul etmiyor. Sağlığını düzeltmelisin tutumu ne kadar iyimser söylense de olumlu tutum olmayacaktır.çocuğun zedelenmemesini çok önemsiyorum.kendi annesinde olsa.bilmiyorum belki de anne kız ilişkisi normal geliyordur annesi kızar sonuçta istediği kadar ilgilenir yahut ilgilenmez.ama sevecenliğimiz karşılıklı.belki istediklerine önem verildiği için buradan girmek istemiyordur

Ona kendi annesi ve sizin aranızdaki farkı açık açık söyleyin.
Anne demesinin sizinde çok hoşunuza gideceğini ancak kendi annesine haksızlık olacağını düşündüğünüz için abla demesinin daha uygun olacağını söylemelisiniz.ama sizinle kendi annesi gibi herşeyi paylaşabileceğini ona aşılamalısınız. Bence doğrusu budur.

Demek mi sizde o ilgiyi sıcaklığı görmüş ki size bu şekilde hitap etmek istiyor ne mutlu size...
Annesi nas davranıyor neler yapıyor bilemem yorum da yapamam bu konuda tanımıyorum bilmiyorum sonuçta insanı...
Ama içim bir tuhaf oldu masum kuzumun isteklerini okuyunca.

Sözkonusu kızımızı gözlemlemeden,
onunla zaman geçirip,oyun oynamadan
yani iç dünyasında olup bitenler hakkında
fikir sahibi olmadan isabetli yorum yapmak mümkün değil.
Çocuğun bu talebinin altında yatan sebepler çok önemli.
Bununla birlikte bu tip durumlara genel bakış açımı özetlemeye çalışayım.
Yavrumuzun annesi hayatta olmasaydı,
bu isteğine olumlu cevap vermenizi daha
kolay onaylardım.
Annenin hayatta olduğu bir durumda,
çocuğun ilerde kafa karışıklığı yaşamaması ve ruh sağlığının zedelenmemesi için daha dikkatli olmakta fayda var.
Bir çocuk hiç bir zorlama veya yönlendirme olmadan,böyle bir isteğe kapılmışsa,
çocuğun bu isteğini reddetmek başka sıkıntılara kapı aralayabilir.
Bununla birlikte onun isteğine ve heyecanına kapılıp,şerhsiz onay vermek de gerçek anneyle hem çocuğun,hem de eşinizin ve sizin ilişkinizi zedeleyebilir.
Bu nedenle ben oyun terapisi uygulama yetkisi olan bir çocuk psikoloğundan destek almanızı öneririm.
Çocuğumuza şöyle bir açıklama yapmanız uygun olur.
Canım benim,hepimiz seni çok seviyoruz.
Annen de seni çok seviyor,baban da,ben de.
Senin zaten bir annen var,
ben babanın eşi,
senin de ............ ablanım.
Ama sen çok istiyorsan,bana anne diyebilirsin.
Bu kısa açıklama yeterli olacaktır.
Süreçte gerçek annenin otoritesini ve çocuğuyla arasındaki ilişkiyi zedeleyecek tutum ve davranışlardan uzak durmaya özen göstermek uygun olur.

Katılıyorum size çocuklar toleransı fazla olduğu yere meyilli olabiliyorlar. Daha 4 yaşında ki oğlum geçen babannesine gittiğinde orda sürekli oyun oynadığı ve istekleri yerine geldiği için kurtuldum onlardan burda kalıyım artık dediğini söylediler. Ki bize aşırı düşkündür

Aranızdaki iletişim mutlaka iyi ki, böyle bir şey demek istiyor.
Ama illa ki annesiyle arasi kötü demek ki diye bir durum da yok.
Çalıştığım yıllarda ben henüz 20 li yaşlarında iken, 7 yaşlarında dünya tatlısı bir kız çocuğu bana anne der, hafta sonları benimle disari çıkmak isterdi, annesiyle de tanisirdik, çok d mükemmel bir anneyi.
Ve az da olsa bozulur diye annesi mesafe koymaya çalışırdım, çok da severdim sipayi.
Bazen sevdikleri insanlara diyorlar yani.
Üstelik de babasının esisiniz..
O kadar anormal göremedim ne güzel sizi sevmiş..

Ben de boşandım :)
Babası çocuklarımla çok çok ilgili (nerdeyse bi anne gibi) olmasına rağmen oğlum nişanlıma arada bir laf arasında "baba gibisin, keşke babam olsan" gibi cümleler kuruyor. Çünkü hepbirlikte oyunlar oynuyoruz, muhabbetler ediyoruz.Oğlumun bu tavrı babasının o duyguyu destekleyememesinden kaynaklanmıyor eminim. 3nity da bunu kastetti büyük ihtimal önyargılısınız derken.
Bende biyolojik annesinin yetersiz kaldığını düşünmüyorum.

sanırım ben şuan kendi psikolojimi düşünerek yazdım boşanma travmasını çok zor atlatan biriyim elimden geldiğince çocuklarıma yansıtmamaya çalıştım falan belki bu yavrucağın annesi de öyledir diye düşünerek yazdım tamamen kendi psikolojim yani :)

bu arada tebrik ederim boşanıp yeniden hayat kurabilmişsiniz şuan çookk kıskandım sizii :)))

Belli ki anne eksikliği çekiyor.
Eğer annesi o ilgiyi gosteremiyorsa ve sizin ilginize mutlu oluyorsa ben olsam izin verirdim.
İzin vermemek onun daha yalnız hissetmesine sebep olabilir
Ama bir pedagogla da görüşün.

Çook teşekkür ederim, boşanmak hayatımda verdiğim en doğru kararmış.
Rabbim bi kapı açtı, umarım hayırlı olur ve siz de bir an evvel toparlanıp kendinize güzel bir yuva kurabilirsiniz inşallah.

ben de öyle düşünüyorum.
bu talebin her zaman sorun olduğunu düşünmüyorum. cocuk bu, o an mutlu hisseder, söyler böyle şeyler.
e bunu kırk yabancıya değil babasının karısına söylüyor. yani annesi olmasa da annelik konumunda bu kadın onun algısında.
burada anneyi gömen yorumlara da pek katılmıyorum.
çok çok az anne çocuğunu bu denli görmezden gelir.
onda da çocukta başka davranış bozuklukları da olurdu.
okuldan bir arkadaşını bile kıskanıp, anne-baba-çocuk ortamı bahsedilen böyle bir şey kurmuş olabilir kafasında.

sevgili konu sahibi babayı anne kadar ilgili bulmuş. zaten bu işin doğrusu da budur. babanın anne kadar her şeyi düşünmesi annenin eksikliği değil, olması gerekendir.
bu kadın bölünerek çoğalmadı sonuçta. çocuk ikisinin de çocuğu. ihtiyacları ve ilgi konusunda baba neden anne kadar olmasın ki?

Teşekkür ederim paylaşımımız için❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…