- 25 Şubat 2018
- 13.063
- 75.479
- 548
- Konu Sahibi Kelebekomru87
-
annesiyle sorunlar yasiyor muhtemelen annesinden daha ilgilisininizMerhabalar herkese.eşimin yedi yaşında bir kızı var.hafta içi annesinin yanında kalıyor orada okula gidiyor.hafta sonu bizimle birlikte.geldiğinde bana sana anne desem olur mu.sen benim annem olsan benzeri sözler söylüyor.geçen geldiğinde elindeki zarfa yazı yazmış adımın yanına anne eklemiş ve seni çok seviyorum yazmış.aslında annesinin yanında kalıyor ama bir başkasına bunu söyleme gereği neden duyuyor yorumlarınıza ihtiyacım var.uzmandanda destek alacağım ama zaman gelene kadar fikir almak istedim.
Annesinden göremediği ilgiyi sizden görüyo olabilir. Bencede bi uzman desteği almalısınız. Size anne demek istemesi iyi bişey o sevgiyi almış sizden ama anneden kopup size öyle yaklaşıyosa anneyle sorununu çözmesi açısından da iyi olur.Merhabalar herkese.eşimin yedi yaşında bir kızı var.hafta içi annesinin yanında kalıyor orada okula gidiyor.hafta sonu bizimle birlikte.geldiğinde bana sana anne desem olur mu.sen benim annem olsan benzeri sözler söylüyor.geçen geldiğinde elindeki zarfa yazı yazmış adımın yanına anne eklemiş ve seni çok seviyorum yazmış.aslında annesinin yanında kalıyor ama bir başkasına bunu söyleme gereği neden duyuyor yorumlarınıza ihtiyacım var.uzmandanda destek alacağım ama zaman gelene kadar fikir almak istedim.
seviyorum.özlüyorum bazenOna karsi sevgi sefkat durumunuz nedir?
Anne kabul etmiyor. Sağlığını düzeltmelisin tutumu ne kadar iyimser söylense de olumlu tutum olmayacaktır.çocuğun zedelenmemesini çok önemsiyorum.kendi annesinde olsa.bilmiyorum belki de anne kız ilişkisi normal geliyordur annesi kızar sonuçta istediği kadar ilgilenir yahut ilgilenmez.ama sevecenliğimiz karşılıklı.belki istediklerine önem verildiği için buradan girmek istemiyordurdemekkı aranızdakı ıletısım cok saglıklı ve guzel gıdıyor
aynı zamanda annesının genel olarak psıkolojısı olumsuz yonde
anne cocukla pek ılgılemıyordur anne ruh saglıgını duzeltmenın derdıne dusmelı ama bu konuda yapabılecegınız bırsey yok bunu cocugun babası dusunup gerekırse anneyle konusup gorusebılır ıyımısın gıbılerınden gozlemleyebılır sonucta cocuk annede de kalıyor annenın ruhsal durumu onemlı
demekki o da sizi cok seviyor. Bundan kaynakli olduğunu herkes soylemis zaten :)Tüm öneriler ve tavsiyeler için herkese teşekkür ederim.kafamda az çok bir şablon
seviyorum.özlüyorum bazen
Katılıyorum size çocuklar toleransı fazla olduğu yere meyilli olabiliyorlar. Daha 4 yaşında ki oğlum geçen babannesine gittiğinde orda sürekli oyun oynadığı ve istekleri yerine geldiği için kurtuldum onlardan burda kalıyım artık dediğini söylediler. Ki bize aşırı düşkündürÇoğunluğun hoşuna gitmiş ama ben olsam asla izin vermezdim.
Nedenine gelince;
Öncelikle çocuk sizde sırf hafta sonları kaldığı için isteklerinin birçoğu karşılanıyor ve kendisine olması gerekenden daha özenli davranılıyor. Evde ise annenin koyduğu kurallar vardır. Haftanın 5 günü güllük gülüstanlık değildir. Muhtemelen çocuk kendisine daha toleranslı olan tarafa yanaşıyor. Bu yaşlarda ki kız çocukları anneye düşman olurlar. Sizin, size anne demesine müsaade etmeniz annenin çocuk üzerinde ki otoritesini yıkabilir.
Kendimden örnek vereyim. Benim eltimin çocuğu olmadı. Kızım doğduğunda eltim de hamileydi ama doğumumdan 1 hafta sonra bebeğini kaybetti. O yüzden kızıma aşırı bir bağlılığı var. İstekleri çoğu zaman karşılandığı için kızım da yengesini çok sever. Hala da çok güzel ilişkileri vardır. Ancak bir kaç yıl önce yengesine "beni evlatlık alın, ben evde mutlu değilim, annemle çok sorunlar yaşıyorum" diyerek bir teklifte bulunmuş.
Eltim kurnaz ve aklı başında bir kadındır. Kızıma "sen arada sırada bana geldiğin için ben sana toleranslı davranıyorum. Tamam kabul seni evlatlık alırım ama bazı kısıtlamalarım olacak" diye bir ton sınırlama getirmiş. Anlamış ki, kızım rahatlık istiyor, benim koyduğum kuralları istemediği için yengesini kullanmış.
Bu yüzden bu olaya temkinli yaklaşmanızı ve kabul etmemenizi öneririm. Ayrıca, annesi bu olayı büyütüp gerginlik çıkartabilir ki ben de olsam çıkarırım. Kızımın üvey annesinin kendisine anne denmesine müsaade etmesi benim için gerginlik çıkartılacak bir olaydır.
İyi düşünün ve ona göre karar verin. Zaten uzmanlara danışacağınızı söylemişsiniz. En doğru cevabı onlar size verirler.
Ben de boşandım :)bende boşandım benim kızım ya da oğlum eski eşimin yeni eşine anne demek isteselerdi çok üzülürdüm heralde
bende ne eksiklik varda ona anne deme ihtiyacı duydular diye düşünür üzülürdüm.
Evet iç dünyalarını bilemeyiz bazı çocuklar çok duygusal bazı çocuklar da dediğiniz gibi çok yüzeysel bakıyo ama ne olursa olsun sonuç belli annesinden istediğini alamaması
Ben de boşandım :)
Babası çocuklarımla çok çok ilgili (nerdeyse bi anne gibi) olmasına rağmen oğlum nişanlıma arada bir laf arasında "baba gibisin, keşke babam olsan" gibi cümleler kuruyor. Çünkü hepbirlikte oyunlar oynuyoruz, muhabbetler ediyoruz.Oğlumun bu tavrı babasının o duyguyu destekleyememesinden kaynaklanmıyor eminim.3nity da bunu kastetti büyük ihtimal önyargılısınız derken.
Bende biyolojik annesinin yetersiz kaldığını düşünmüyorum.
Çook teşekkür ederim, boşanmak hayatımda verdiğim en doğru kararmış.sanırım ben şuan kendi psikolojimi düşünerek yazdım boşanma travmasını çok zor atlatan biriyim elimden geldiğince çocuklarıma yansıtmamaya çalıştım falan belki bu yavrucağın annesi de öyledir diye düşünerek yazdım tamamen kendi psikolojim yani :)
bu arada tebrik ederim boşanıp yeniden hayat kurabilmişsiniz şuan çookk kıskandım sizii :)))
Ben de boşandım :)
Babası çocuklarımla çok çok ilgili (nerdeyse bi anne gibi) olmasına rağmen oğlum nişanlıma arada bir laf arasında "baba gibisin, keşke babam olsan" gibi cümleler kuruyor. Çünkü hepbirlikte oyunlar oynuyoruz, muhabbetler ediyoruz.Oğlumun bu tavrı babasının o duyguyu destekleyememesinden kaynaklanmıyor eminim.3nity da bunu kastetti büyük ihtimal önyargılısınız derken.
Teşekkür ederim paylaşımımız için❤Ben de boşandım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?