Anne demek istemiyorum.

Bende diyemiyorum yalnız değilsin. Anaç bir kadın değil o yüzden diye tahmin ediyorum.

Namusa dil uzattıysa anne demeyi bırakın görüşmemeniz lazım bence.

Anne demek konusunda ise çoğu kişiye katılıyorum. Laf olsun diye diyoruz. Adet oluş, gelenek görenek böyle gelmiş böyle gidiyor.

Yok neden olsun
İnsan yerine koymusum hanim demisim daha ne
Oglu var kizi var anne diyecek
Benim de oglum var,gelin elin kizi,bana anne neden desin?
Saygısızlık olarak tanımlıyorlar. Ben el miyim x hanım nedir? Kocasının annesiyim saygı gösterecek falan fiştiman tarzında

Namusuma dil uzatan kadına,
eşimin annesi bile olsa hitap cümlesi aramam.
Bırakın hitap etmeyi,
kendisiyle muhatap dahi olmam.
Eşiniz nasıl sindiriyor bunları?
Toplayın eşyanızı,başka bir eve kiraya çıkın.
Soğan-ekmek yiyin,
bu çirkin hakaretlere maruz kalmayın.
Şu olan bitenden sonra,hâla,
nasıl karşılaşırsam ne desem?nasıl hitap etsem?
Diye düşünebiliyorsunuz?

Yüzüne karşı hitapsız, ondan birine bahsederken x anne. Ben öyle yaparım sanırım.

Madem bu kadar çektirmiş size görüşmeyin olsun bitsin hitaba gerek yok. Değil altlı üstlü oturmak aynı evde aylarca konuşmamış tanıdığım var. Alt komşumun yüzünü en son ne zaman gördüm hatırlamıyorum bile. Siz de sadece alt komşunuz gibi düşünün, konuşmak görüşmek mecburiyetinde değilsiniz. Hitap konusuna gelince karşındaki insanla hitapsız ortaya konuşmak bana doğru gelmiyor kim olursa olsun hoş bulmuyorum. Size önerim eğer illa konuşurum diyorsanız x hanım demeniz aranıza resmiyet sınırı da çizmiş olursunuz

Saygısızlık olarak tanımlıyorlar. Ben el miyim x hanım nedir? Kocasının annesiyim saygı gösterecek falan fiştiman tarzında
İste bakin ne guzel dediniz kocanin annesi.
Sizin degil.

Saygisizlik olsa adiyla hitap ediyor olmaniz gerekir

ben x anne dıyorum esımın annesı oldugu ıcın
annemm demem annem degılkı
x ın annesı der gıbı x anne dıyorum

Bence ona ne şekilde hitap ediceğinden önce aşman gereken başka sorunlar var. Daha çok bunlara odaklanırsan asıl mesele daha çok içinden çıkılmaz bir hal alacak. Bence bir süre hiç bir şey düşünme hiçbirşey de deme. Zaten ortam gergin birde iyice sarpa sarmasın işler.

Bende demiyorum ağzımdan çıktığı sayılidir o da belli ortamlarda o anulletin herşeyden laf çıkaracağı bir yerde x anne şeklinde dediğim gibi o da 2-3 tür .Burada birvarqkdasin dediği gibi direk ortaya konuşur gibi lafa dalarim

ben başa dönsem x anne derdim. ama incilerimiz de dökülmüyor anne deyince.

Kaynanama anne demek istemiyorum. Bana hiç annelik yapmadı. Başka Nasıl hitap edebilirim?
bana hiç annelik yapmadı sebebinden değil ama bende hiç anne demedim hala x teyze diyorum, çok seviyorum o ayrı ama anne diyemiyorum nedense. çokta hitap gerekmiyor zaten.
ama şimdi hamileyim ve bu işi çocuğum doğunca babaanneye git çocuğum bak babaanne, babaannesi vs diye çözerim gibi geliyor :)

anne dıyorum dılım alışmış.rahatsızlıkda duymuyorum demekten.gelenekçi olmak bıraz iyidir.(istisnalar vardır kadın kötüdür,iyi davranmaz saygısı yoktur. denmez diyemez insan)modern çağ(saygı azalıyor zaten gıt gıde herkes ben kralım,asarım keserım,burnumdan kıl aldırmam derse anne demenın saygıdan olduğunu anlayamaz tabi.kv de biliyor gelınını doğurmadığını,gelınde bılıyor kvsının kendisini doğurmadığını.AİLE olunuyor herşey bu kadar göze batmamalı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…