• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne evinden kaçış yardım

Nuraydan

Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2017
252
197
18
50
Hikayemi biliyorsunuz. Son olarak ev almıştı eşim. Ancak bir artı bir diye kızım taşınmak istemedi. Eşim ikinci kat iki artı bir ev tuttu. Aldığı evi kiraya verdi. Şimdi yeni evi dayayıp döşeyecek. Ben dokuz yıldır anne evindeydim. Annem beni bırakmaz. Nasıl ayrılscağım buradan.

Hikayemi biliyorsunuz. Son olarak ev almıştı eşim. Ancak bir artı bir diye kızım taşınmak istemedi. Eşim ikinci kat iki artı bir ev tuttu. Aldığı evi kiraya verdi. Şimdi yeni evi dayayıp döşeyecek. Ben dokuz yıldır anne evindeydim. Annem beni bırakmaz. Nasıl ayrılscağım buradan.
Anneniz bilmiyor mu barışıp ev aldığınızı
Kocaman kadınsınız yanlış hatırlamıyorsam ergenliğe girmek üzere kızınız da
Hayatınızın iplerini elinize alma zamanınız gelip geçiyor
İzin istemenize gerek yok annenizden

Keşke biraz kızını örnek alsan, o bile bu yaşında 'babam nihayet ev aldi' dememiş , 'ben oda istiyorum,1+1de oturmam' diye istediğini yaptırmış. 'dedemdir söver' dememiş bağırıp çağırıp adamı susturmuş .
Siz ne kadar pasif bir kadinsaniz kızınız da tam tersi. Eminim bir ömür boyu 'annem olsa ne yapardı?hmm ben de tersini yapayim' diyecek.
Bence rolmodel olarak kızınızı alın kendinize. 'o bu durumda ne yapardı?' falan diye dusunun. Madem kendinize yeni hayat kuruyorsunuz eski nuraydani atın bir köşeye. Bikmadiniz mi bu pişirildikten? Hayatınızın her alanında anne baskısı. Kirkiniza gelmissiniz hala lise çocuğu gibi 'basimi açarsam annem ne der?' diye düşünüyorsunuz. Her hareketinizi altinda aileniz ile olan problemimiz yatıyor. Bence çok acil olarak bir terapistle konuşmalısiniz.
Anne evinden nasıl kacacaksiniz? Şöyle ki ben kocama dönüyorum, bağırıp sovmek ara sıra da dövmek ihtiyacı hissederseniz ablam ve yeğenim burada, onlarla kavga edebilirsiniz diyeceksin.
Aran mi bozulacak? Bozulsun
Ailen Seni ilk ayirdiginda verdiği sözleri tuttu mu?
Hayır.
Sen kiraya çıktığında baban güzel güzel konuşup seni ikna etti. Peki seni döndüğüne pişman etti mi?
Evet
İşte senin ailen bu! Birak artık el ne deri,azıcık kendin için yaşa, kızını da düşün

Kızımın okulunda cuma günü İspanyol günü var. Bunun için bir kostüm aldık. Evde kostümü giydi ve anneannesi dedesine göstermek için salona geçti. Dedesi elbiseyi kötüledi. Kavga çıktı. Kavga büyüdü. Ablam girdi, annem girdi. Ben arada onları ayırmaya çalıştım. Ayağım kaydı yere düştüm. Sesimiz kısıldı bağırmaktan. Kavga bitti. İki haftada bir rutin kavga var. Kızım 11 yasında. Annem, babam, ablam, yeğenim, ben ve kızım yaşıyoruz. Bana akıl verin. Kavga sırasında kızım öfke krizi yaşıyor. Zaptedemiyorum. O yaşlı aldırma diyorum, beni duymuyor. Kötü söz kabul etmiyor. Babam bizi döverdi bize söverdi de gıkımız çıkmazdı. Şimdiki nesil mi böyle. Ben ne yapayım.

Geceyarısı ama ben uyumadım. Az önce büyük bir kavgamız oldu yine. Kızıma doğum günde vidalı altın küpe almıştım bir çift. Dün kulağına taktım. Küçük ve vidalı olduğu için okulda sorun olmuyor. Ancak kulağından çıkarmış ve kalemliğine koymuş, kalemliği sırasında bırakıp tenefüste çıkmış, özel bir okul olduğu için alırlar diye aklına getirmemiş. Eve gelip kalemliğini açtığında yerinde yeller esiyor. Ben de,. Eşyanın değerini bilmiyorsun, pahalı aldıydım bu küpeyi insan bir silgi bile olsa eşyasına sahip çıkar, ben de hatalıyım elbette altınla seni yollamakla ama bu hayat dersi olsun eşyanı koru sahip çık bundan sonra dedim. O arada ablam odamıza daldı. Kapı çalma filan yoktur. Bağırıp çağırmaya başladı. Sen bu çocuğu eğitemiyorsun, bu çocuk adam olmaz, daha kaç muz yiyeceğini bilmiyor, muzlatın hepsini yemiş, onbir yasında senin eğittiğin çocuk bu diye bağırıp çağırıyor. Ben de zaten üzüldüm. Küpeyi kredi kartıyla almışım. Sen bu olaya girme sus dedim. Ablam tamamen azdı. Çocuğa küfür salladı bir de. Anlamın çocukla benim arama girmesi, çocuğa bağırıp çağırması doğru mu?

Baba evindeyim. Ablam da boşanıp geldi. Devamlı kızıma ve bana bağırıyor.

8 yıl annemin evinde kızımla yer yataklarında süründük. Nihayet ev aldık ama 1+1. Çok mutluyum. Sevincimden ağlıyorum. Bir anahtarım var. Şimdi bu eve nasıl sığacağım, nasıl yerleşeceğim. 1+1 de oturan var mı?

Önceki sorunlarını okuyanlar biliyor. Özetle sekiz yıldır anne evindeyim. Eşimi kredi kartları yüzünden terkedip buraya sığınmıştım iki yaşındaki kızımla beraber. Boşanma davası açmıştım. Ancak eşim o günden beri pişman olduğunu söyleyip özürler dilemiş ben de ev alırsan dönerim demiştim. Aradan sekiz yıl geçti. Küçük de olsa alabileceği bir ev alıp maaş kartını bana bırakıp tapuyu da üzerime yaptı. Ev 1+1. Burası küçük kiraya verelim ve iki artı bir 2 ya da üçüncü kat kiraya çıkalım dedi. Nihayet yediyüze kiraya verip bin liraya kiralık bulduk. Ama annem istemiyor. Boşsn bu adamdan ben sana hem ev hem de araba alacağım diyor. Babamı da yanına çekti. Babam da çocuğu bırakmam diyor. Şaşırdım kaldım. Bana ne yapacağımı acilen söyleyin. Çocuk onbir yasında ve gidelim evimize diyor.

Önceki konularınızı okudum, yukarıda da alıntıladım.

Özetle, tavsiyem, eşinizin tuttuğu eve gidin. Ailenize 9 yıl yaşamışsınız, durum ortada. Ayrıca adama ev al demişsiniz almış, bu olmaz demişsiniz, daha genişini tutmuş. Şartlarınızı yerine getirmiş, siz de sözünüzü tutun. Annenize de “şartlarımı yerine getirdi, bir şans daha vereceğim” dersiniz. Sizi zorla alıkoyacak hali yok. Kızınız da gitmek istiyormuş. Mantıklı olan da bu zaten.

9 yıl sonra geri barışmak değişik anca 9 yildami almış evi bu durum saçma geldi bana ama çocuk için iyi bişey ayrıca annen sana ev araba alacak olsa alırdı 9 yılda sizi o eve sigdirmamislar bile allah yardimcin olsun 9 yıl sonra ev aldım diye gelen koca kavga eden bir ailee

9 yıl boyunca aramadığı mesaj yazmadığı bir gün olmadı. Çocuk baba sevgisi aşsın diye her hafta olmasa da ayda bir parkta, kafede görüştük. Yani çocuk babasıyla aanneanne ve dededen gizli tarafımdan görüştürüldü. Bu evlilik yürümeyecek bir evlilik değildi. Sorunlar vardı. Çünkü kazancını at yarışı gibi oyunlara yatırıyordu. Ama bu sorunları çözmeme fırsat vermedi annem. Beni zorla olayla aldı. Eşim kötü değildi. Kötü alışkanlığından kurtulamıyordu.

Eşinizin evi 9 yıl sonra almış olması biraz garip ama inşallah geçmişi telafi eder. Aileniz size çok destek olsa söylemekte zorlanabilirdiniz ama köstek olmuşlar.o yüzden hiç düşünmeden rahatlıkla söylemeniz lazım

Senin
9 yıl boyunca aramadığı mesaj yazmadığı bir gün olmadı. Çocuk baba sevgisi aşsın diye her hafta olmasa da ayda bir parkta, kafede görüştük. Yani çocuk babasıyla aanneanne ve dededen gizli tarafımdan görüştürüldü. Bu evlilik yürümeyecek bir evlilik değildi. Sorunlar vardı. Çünkü kazancını at yarışı gibi oyunlara yatırıyordu. Ama bu sorunları çözmeme fırsat vermedi annem. Beni zorla olayla aldı. Eşim kötü değildi. Kötü alışkanlığından kurtulamıyordu.
Senin hiç bir fikrin yok mu peki kızın ablan annen esin var peki sen nerdesin sen ablam benim evladıma küfür edicek bak bakalım ne olur ağzın yokmu annen kocaman kadını nasıl zorla aldı nas bu kadar pasif kaldin da 9 sene sonra ev aldı dönüyorsun anlamak zor

Back
X