Anne evinden kopamayan gelin

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3nity
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

3nity

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
14.624
62.313
598
3 gün önce hala oldum.

Çok güzel bir duygu imiş :) sağlıklı bir kız yeğenim oldu.

Ertesi gün eve çıktılar.

Bugün de kardeşim aradı, yarım saatliğine sana uğrayacağım diye.

Şaşırdım açıkçası, yeni baba olmuş, vakti varsa eve koşar normalde.

Geldi, 1 saat kadar o anlattı ben dinledim.

Gelinimizi severim, genelde mesafeli bir ilişkimiz var, çok yüz göz olmaktan yana değilim bende.

15te 1 annemde toplanırız, orada görürüm.

Kardeşimi de arada iş yerinde ziyaret ederim özledikçe bu görüşmelerin dışında.

Evlendiklerinde ikisi de 22 yaşındalardı. Bize çok erken geldi ama sevdiler, eyvallah dedik.

Bundan sonrasını bugüne kadar ilk defa duydum.

Kız çalışmıyor.

Evlendiğinden beri her gün sabah kardeşimi işe yollayıp annesinin evine gidiyormuş. Aynı şekilde her akşam kardeşimden yarım saat kadar önce eve dönüyormuş.

Yemek vs annesinden getiriyormuş, haftasonu temizliği de kardeşim ile hallediyormuş.

Defalarca bu sıkıntı olmuş; çok kavga etmişler, ilk yıl çok ses etmedim alışmasını bekledim dedi, ama hep böyle devam etmiş.

Hamilelikte Artık her gün dışarı çıkıp araba kullanma demeye başlamış bizimki,

özellikle son ay. İstanbul trafiği.

Ama kız 40 haftası bitene kadar bu şekilde devam etmiş.

Kardeşim çocuk için erken demiş.

(Yaşlar 25 şu an)

Eve bağlar beni diye kız yalvar yakar olmuş.

Gerçekten düzelir sandım diyor.

Kızın aile sağlığı merkezi kaydı hala annesinin evinin orada.

Doğumdan önce al buraya demiş kardeşim
1 haftalık bebekle topuk kanı vs, git gel uğraşmayalım demiş. Tamam demiş, bugünde almadım ben kaydı oraya gideceğiz demiş.

Kızın annesi onlarda kalıyor şimdi, onun yanında bir şey diyemedim diyor.

Ama anladım ki çocukla falan değişecek iş değil diyor.

Ben sadece neden çocuktan önce yardım almayı denemediniz diyebildim...

Şimdi ne yapacağım diyor.

Aklıma bir şey gelmedi, ama gelse de ne desem doldurdu kardeşini olur..

İstersen kızın annesi ile konuş.

Siz bu durumu normal karşılıyor musunuz diye dedim.. öyle de kaldı..

Şimdi lohusalık, bebeğe alışma, iyice sarpa saracaklar..
Akıl akıldan üstündür, ne yapılır şu durumda?

Sayfa 10

Son durum:
Lohusalığı bitene kadar hatta 2-3 ay herhangi bir şekilde kızı kırmamasını, bu konuda konuşmamasını söyledim kardeşime.
Sonrasında oturur konuşurlar.
Kendini yeterince ifade edemediğini düşünüyorum istekleri konusunda.
Burada yazan çoğu arkadaşın yorumundan bunu çıkardım ve hak verdim.
Yoksa gelinimiz hiç olmazsa sevdiği için biraz daha orta yol bulmak gayret ederdi, tanıdığım kadarı ile.

Ve de bebekle birlikte değişecek düzenin paniği de var muhtemelen bu kadar endişe ettiren.

Sanırım şu noktada gelini gitme gelme konusunda çok sıkmadan, beklentisi en azından artık onunla aile olduğunu anlaması ve aile özelini dışarıya taşımaması olacaktır.

Son düzenleme:
Şuan benim yaşadığım şehirde de kızlar hergün koşa koşa annesinin evine gidiyor.
Çocuk olunca birşey değişmiyor çocukla gidiyorlar.
Kültür mü gelenek mi anlamıyorum.
Kız aileleri kızının evinde olan biten herşeyden haberdar bi tartışma olsa tüm aile olaya karışıyor.
Bende biraz mesafeden yanayım. Hergün anamın evini beklicek olsam evlenmezdim.

Çok sıkıntılı bi durum ya ve çok ilginç kızla ve annesiyle konuşacak kardeşiniz. sizin tutumunuz iyi olmuş. konuşunca da kavga çıkacak kesin. Lohusalığın bitmesini mi beklese kış günü bebekle annesine gidemez heralde

Ne iyi analar var ben annem ameliyat oldu yardima gittim kaldim ondan bile rahatsız oldular annemler :)

Annesi uyaracak, toparlayacak biri olsa 3 senede uyarırdı bence. Anne ile değil gelinle ciddi bir biçimde konuşması gerekiyor kardeşinin. Başkalarından örnek versin mesela..

Eğer sağlık ocağı kaydını almıyorsa kardeşin aldırsın sonuçta onun da çocuğu. Böyle böyle her aşıda kontrolde bahanesi olacak gelin hanımın. Yaptırım uygulasın mesafe koysun mesela..

Anneci erkeklere sinir olduğum gibi anneci kızlara da sinir oluyorum. Büyüyemeyen tipler işte..

kardeşinin yerinde olsam ben de hergün iş çıkışı anneme giderdim ki karşı taraf yaptığını anlasın diye böyle birşey yapsın kardeşiniz sonuçta eşiyle konuşmuş olmamış.

bu kiz yemegi hallediyor, temizligi hallediyor cocuga da bakıyor eee daha ne aksam da evde.ben bir sikinti goremedim demekki canı sıkılıyor yalnızlıktan bunaldi belki de ondan gidiyor.

Erkek hergün annesine gidince ana kuzusu diyoruz atıp tutuyoruz . Kız için de aynı şey geçerli . Hergün hergün mantıklı mı ? 2 tarafta evlenince mesafe koymalı araya .. sonra evliliğe alışamadım . Bebeğime alışamadım diye sızlanıyorlar.. çogu evlilik de aileler yüzünden bitiyor sebebi de bu işte insanlar hala kendilerine ait bi yuva kurduklarının farkında olmuyırlar . Herşey leri anneleri ile yapmaya kalkıyor lar

Kardeşin evde yokken gidip geliyormuş ya galiba ben olsam sorun etmezdim. Yemeği de getiriyormuş ordan , takılsın kardeşin evde yokken kafasına göre. Kardeşin gelince evde oluyormuş ne de olsa

Aynen tek bu ise çok problem etmemeli diye düşünüyorum. Sonuçta evde ne yapacak tüm gün yanlız, ailesi ile vakit geçirmesi gayet normal.
Ama bunun getirisi başka problemler yaşıyorlarsa sorun olur tabi.

Size niye anlatıyor ki bunları. Ayrıca evinin işinin gücünü ihmal etmiyorsa gidebilir yemekte getirebilir gitsinler beraber kaydını da alsınlar ayrıca kardeşinizin babalık izni yok mu el kadar bebekle neden tek başına gönderiyor kardeşiniz eşini ben yadırgadım şahsen. Şu anda annesinin onlarda kalması da mantıklı zaten. Bebek olduğu için artık çok sık gidemez zaten siz dahil olmayın kendileri halletsinler içinden çıkılamayacak bir sorun değil sonuçta sizde yapıcı olun eleştirip kardeşinizi soğutmayın sizi ilgilendirmeyen mevzular şiddetli geçimsizlik nedeni de değil.

Ne iyi görümceler var :) benimki olsa "boşan oğlum" derdi :)
Tutumunuzu sevdim. Bence ciddi bir şekilde konuşulması lazım gelinle. Hatta gerekirse annesiyle de.
Ben hem erkeğin hem kadının anne evine zırt pırt gitmesinden hiç hoşlanmıyorum. Herkesin ayrı bir evi var üstelik şuan bebek de var Evinde durmalı o bebeği de hasta eder. Havalar soğudu bu kadar sık dışarı çıkarmamalı.

Kızın tek hatası bebek beni eve bağlar demesi olmuş. Gerçi daha lohusa ve annesinin evine gitmiyormuş, henüz sözünü tutmamış sayılmaz. Kaydını aldırmaması da annesiyle konuşacak kadar büyük bir konu değil. Şimdi aldırırlar, olur biter.

Onun dışında adam evde yokken kız evde dursa ne durmasa ne. Diğer eşlerden ne farkı oluyor? Eşine harcayacağı vakitten çalmıyor ki.

Kızlar şimdi şu konu erkek için açılmış olsaydı eğer damat için etmediğimiz laf kalmaZdi bence ayrımcılık yapmanın alemi yok evinin işini aksatmaya bilir ama o kızın 3 yıldır evli olduğunu ve eşinin gitmesini istemediğini anlaması gerekiyor ve konu sahibi bunun en büyük hata da kızın annesinden kaynaklı benm annem olsaydı ne gelip duruyorsun git evinde otur derdi kızın annesiyle kardeşin bir güzel konuşsun bu kız bir şeyi çözemez bir insan 3 yılda evinde oturmaz mı canım. Belki adam özel yemek istiyor karısının yapmasını istiyor

Temizligi haftaici yapmamasi disinda bi sorun yok bence. Oda hamilelikten dolayi birlikte yapmalari cok normal. Kardesinize yansittigi bir durum degil, onu goturmuyor sonucta. Birakin gitsin istedigi kadar. Cok mu uzak annesi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…