Anne evinden kopamayan gelin

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3nity
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kardeşin evde yokken gidip geliyormuş ya galiba ben olsam sorun etmezdim. Yemeği de getiriyormuş ordan , takılsın kardeşin evde yokken kafasına göre. Kardeşin gelince evde oluyormuş ne de olsa

bence büyütecek bişey yok. adam evde yokken ha kadın boş evde durmuş ha anasında.

bu kiz yemegi hallediyor, temizligi hallediyor cocuga da bakıyor eee daha ne aksam da evde.ben bir sikinti goremedim demekki canı sıkılıyor yalnızlıktan bunaldi belki de ondan gidiyor.

Aynen tek bu ise çok problem etmemeli diye düşünüyorum. Sonuçta evde ne yapacak tüm gün yanlız, ailesi ile vakit geçirmesi gayet normal.
Ama bunun getirisi başka problemler yaşıyorlarsa sorun olur tabi.

Temizligi haftaici yapmamasi disinda bi sorun yok bence. Oda hamilelikten dolayi birlikte yapmalari cok normal. Kardesinize yansittigi bir durum degil, onu goturmuyor sonucta. Birakin gitsin istedigi kadar. Cok mu uzak annesi?

Bence sıkıntı yok

Evde yatması ile oraya gitmesi bence aynı şey
Sonucta eşi eve gelince evde oluyor ,yemek vs işleri de tamam .sıkıntı göremedim ben

Bence siz hic karışmayın.
Anlamadim galiba ama kadin eşi çalışırken gidiyormuş. Sorun yapmazdim ben... kiz bütün gün yalniz kalmak istemiyordur
Kızlar yapmayın Allahaşkına. Birçoğunuzu yorumlarından tanıyorum. Aynı şeyi erkek yapmış olsa bu şekilde mi yazardınız. Hergün anasında olan erkek hanginize normal geliyor? Böyle evlilik mi olur? Burada her haftasonu Kvdeye gidiyoruz diyene bile taktik veriliyor; gitme deniyor. Hergün annesinde olmak isteyen kız neden evlenir? Ben de evliyim. Anamın yanında kalmak istesem evlenmezdim. Evlendiysem ayrı aileyiz demektir ki evlendiğimden beridir de aynı şeyi yapıyorum. Şimdi bu konudaki gelini haklı görüyorsanız o zaman kocam ailesine çok düşkün sürekli orada olmak istiyor temalı konularda da o onun ailesi normal demeniz gerekiyor. Yoksa çifte standart olur ki o zamanda adama laf söyleme hakkı doğar.

Ahahaha ayy kuzenim aklima geldi. 1 kattaki camdan atlayip sevgilisine kaçıyordu. Simdi annesinden çıkmıyor. Aralarinda 30 40 km var hergün hergün. Ben annemi severim ederim ama kendi evim olunca ustelik birde calismiyorsam evimde otururum ya, keyif yaparim. Usenirim yani. Sabah koca gidince cikip aksam koca gelmeden geliyorsa bi ise girseymis bari. Yat oglene kadar napiosun ananda

Annem yakın olsa da her gün gitmem

evimi seviyorum, evde zaman geçirmeyi seviyorum

9 ay işsiz kaldım onda da eşimle gittik anneme, diğer zamanlar hep evde vakit geçirdim.

annesi de uyarmamış kızın git evine işini gücünü yap dememiş bunca zaman

kardeşin konuşacak sen ne yapsan hatalı olursun

Kardeşin kesinlikle haklı tamam ilk sene alışana kadar gider gelir ama 3 sene böyle insan hiç mi yorulmaz sıkılmaz anlayamadım..birde kardeşinizde de hata var çok taviz vermiş bütün hafta çalış sonra haftasonu ütü temizlik yap ben olsam kesinlikle kabul etmezdim hasta olur hamilelikte yardım eder amenna ama sürekli keyfiyete de böyle devam etmez..kardeşinizin tavrını net koyması Lazım yoksa bu böyle gider

her hafta sonu hep beraber kayınvalideye gitmek ile, evde boş oturan kadının kocası yokken annesine gitmesi bir değil. tamam her gün gitmesi iyi bişey değil belki azaltabilir ama aynı şey değil. sonuçta hep beraber gidecez demiyomuş. bizim burada eleştirdiğimiz erkekler bunu yapıyor çünkü. ya da adam işten gelmiş olsa kadın gelmemiş olsa o da eleştirişebilir ama geliyormuş. evde oturup napcak ki tek başına.

Bence siz hic karışmayın.
Anlamadim galiba ama kadin eşi çalışırken gidiyormuş. Sorun yapmazdim ben... kiz bütün gün yalniz kalmak istemiyordur

Gelininiz evlendiğinden beri böyleymiş.
Kardeşiniz bu kadar rahatsız olsa bu durumdan çocuk yapmazdı sanırım.

Heh bu arada @Eunike nin son mesajına katılıyorum.Kardeşiniz haklı, düzelmesi zor

Kardeşime dediğim bu oldu.
Beden çocuk yapmadan yardım almayı düşünmediniz dedim.
İstemezdi diyor. Ama sormamış.
Ona göre problem olmadığı için yardıma da ihtiyacım Yok derdi diyor.

Çocuğu da kız çocuğum olursa evde dururum o yüzden evi kabullenemedim ısrarı ile yapmışlar birazda..
Kardeşim bir kaç sene daha beklemek istiyordu.

Evde olup olmayacagı konusunda açık söyleyeyim ben bir şey söyleyemem.
O yüzden bizim üzerimizden bir değişiklik yapılabileceğini sanmıyorum :)

Yok.ablacim böyle olmaz bu iş gerçekten başka bir durum yok ise bence 40 i çıktıktan sonra bir değişme olmazsa kardeşin sen eşi konuşun hatta senin esimde istişare de bulunun belki anlar

Benim de aklımda bu var. Zaman ver dedim. 2-3 ay bekle bakalım çocuktan sonra gözlemle.
Belki dediği gibi olur.
Su an sadece sağlık ocağı kaydını aldırmadığı için sözünde durmayacağını düşünüyor.

Bu yüzden kardeşimin zoru ile bir kursa yazılmış.
Resmî sever ve yatkınlığı varmış, ama kurs annesinin evine yakınmış, ve sadece 3 hafta devam etmiş..

Her haftasonu kvye gitmek başka kizin yapdığı gibi eşi çalışırken annesine gitmesi başka.

Evde yemek yapmamasi filan sorun olabilir ama ben gitmesinde bir sakınca görmedim. Yani kuş gibi niye evde otursun?
Annesi sonucada.

Aynısını erkekler yapınca normal oluyor çünkü erkekler bunu normalleştiriyor bende sinir oluyorum şu durumda pek birşey denmez logusalığı biter eşi der ki artıl dur evladımı yoramam ben ne kadar gidiyorsam aileme sende o kadar git gel oldu bitti

Neden evlenir bu tipler hiç anlamam. Ben mi çok evcimenim ailemden bağımsızım anlamadım ki.. Evde oturur yeni yemekler dener, temizlik yapardım çocuktan önce. Anneme de 2 haftasonunda 1 giderdim evde işlerim oluyor diye. Şimdi de çocukla sürekli çıkılmıyor zaten :)

Bir kere insan yaşamadıkça, emek vermedikçe o eve ısınamaz ki. Soğuk gelir.

Konu sahibinin anlattığına göre kardeşi evde eşine baya yardımcı ve naif bir karakteri var. Adam höt zöt yapmak yerine içini dökmeye, yol bulmaya gelmiş. Ki bence iyi bile sabretmiş..
Üstelik bir de evde olanları onlara yetiştirmek çok çirkin..

Canim ama mesela burda kiz annesinde kalip esini evde birakmiyor veya diyorlar ya erkek hergun anasiyla konuşsa carlariz diye...evet eger ikimiz beraberken ki vaktimden aliyorsa evet carlarim...
Veya kv kp doldurur oglunu evet sorun...
Ama burda sadece her gun annesine giden bir kiz var...gitmese daha iyi tabi ama evliligie bir zarari yoksa...sorun olmamali

Kardeşimin yapısı sakindir.
Öyle kızla tartıştık dediğinde bile gözümün önüne gelir yani nasıl konuştuğu.
Sesini yükseltmez, birinden bir şey istemez, kırılsa da uzatmaz.
25 yıllık kardeşim, 20 yıl aynı evde yaşadık, iki kere sesini yükselttiğini duydum.
Ütü konusunda yaptığını beğenmiyordur büyük ihtimalle, ben yaparken de beğenmezdi. Hatta anneme de yaptırmazdı. Kıyafetine fazla özenlidir.
Temizlikte kızın hamileliğinden sonra haftada iki gün yardımcı gelsin demişti, kız onu da kabul etmemiş başında beklemesi gerekecek evde duracak diye..
Ya gerçekten bastı beni. Bir şey demedim. Ne desem kötü olurum, biliyorum.
2-3 ay bekleyip öyle tekrar gündeme gelecek anladığım kadarı ile bu konu.
Umarım gerek kalmaz

E evlenmeseymiş o zaman. Ev işlerini yaptıktan sonra yapacak bir sürü şey olur. Kaldı ki hamilelik zaten yorucu. İnsan ayakta durmakta zorlanıyor kimi zaman. Bu hatun maşallah haldır haldır anasında. O zaman sizin eşiniz siz yokken anasının dibinden ayrılmasın? Çok mu hoşunuza gidip normal karşılayacaksınız? Evli insan evini bilecek. Evlendikten sonra önceliği işi olacak. Kendi anası babası olacaksa evlenmesin o zaman. Ömrünün sonuna kadar kalsın ailesiyle. Tabii ki her haftasonu gitmekle aynı şey değil bu daha beter. !

Biri konu açsa şimdi kocam hergün annesine gidiyor diye direk BOŞAN derler ya :) şaka olmayın lütfen hergün anneye gidilecekse evliliğin ne mantığı var kızlar ?

Siz evliydiniz değil mi? O zaman eşiniz her gün siz yokken annesine gitse siz tamam diyeceksiniz? Bakın haftada bir iki kere tamam ama her gün her gün de aşırı. O zaman insan kendini evli hissetmez. Ben hissetmem yani.

25 yaşında kadının kiminle ne kadar sosyalleşeceğine karışmak normal mi? Eğer eşinize ayıracağı vakitten çalarsa o zaman eşi yorum yapabilir. Veya eşi "evde boş durmasan, yarı-zamanlı da olsa çalışsan, kendini geliştirsen, ilişkimiz ve senin için daha iyi olabilir" diyebilir.

Ama çalışmayacağı konusunda anlaşmaya varılmış insan için, kocasıyla hiç görüşemeyeceği vakitlerde "o evde değil, bizim evde yalnız dur" veya "annenlerle değil de farklı insanlarla, ev dışında sosyalleş" demek kimin haddine. Gerçekten kimin haddine?

Kuş gibi evde oturmasın. Kendime meşgale bulsun mesela? Kim ne derse desin bu durum normal değil.

Dediklerinizde haklı olabilirsiniz ama bunun sonuçları oluyor.
Otel gibi kullanılan, bir kap yemeğin pişmedigi, misafir ağırlanmayan bir ev,
Evin içinde olan bitenin yetiştirildiği kayın aile,
Asosyal, arkadaşı olmayan bir eş,
Haftanın 6 unu calısıp, 1 gününün yarısını da 3 yıldır her haftasonu temizliğe ayıran adam.
Ki temizliğe yardımcı bulalım dediğinde evde kadını beklemek istememiş kız..

Belki de aile yapılarımız farklı diye biz anlamıyoruzdur...

bu kadarı normal değil. ama 3 senede kardeşin söz geçirememiş. siz ne yapabilirsiniz ki?

Bakın her şeyin bir normali vardır. Evli insan her Allah'ın günü annesinde olup her şeyi annesine yetiştirmez. 25 yaşında kocaman kadın hala annesinin eteğinde bunun neresi normal? Tabii ki bir insanın çevresi sadece ailesi olmamalı ve ben hep şunu savunuyorum eşitlik olmalı. Kadın her gün annesinde kalıyorsa adamda gayet kendi ailesinde her gün işten sonra vakit geçirip eve gelebilir. Kadın erkeğin ailesini ikinci plana atıyorsa erkekte aynı şeyi yapar. Kimse de bir şey diyemez. Evi otel gibi kullanacaksa niye evlenmiş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…