Anne evinden kopamayan gelin

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3nity
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Buradaki bir çok kadın buna hatta daha azına da ses çıkarıyor ki çıkarsın. Öte yandan adamın hiç öyle bir talebi yok zaten. Her gün annesine gitmesini istese emin olun farklı davranırdı.
Ben aslinda toplumum genel dusuncesini kastettim buradaki dier yorumalri okumadim pek aksini iddia ediyolarsada

Yazdiniz mi bilmiyorum ama sunu cok merak ettim. Ben iki aksam ust uste anneme gitsem. Hadi annemo gectim 2 3 aksam ust uste esimle veua degil farketmez disari ciksam evin isi tigiliyor. Bu koz hergun annesinin evindeyse. Evin hali ne durumda acaba?

Konuya gelirsem. Ben bu durumu ne erkekte ne de kadinda hos karşılamam.
Esim her aksam annesine gitse tepki gosteririm.
Burda adam evde yok kadin istesigi zaman kstesogi ywre gider diyenler olmus. Adam evde olsa da kadin istesigi zaman istesigi yere gidebilir bunun bir kisitlama olmamasi lazim. Ama el insaf bilfiil hergunu anne de gecirmek nedir ya!

Keske evlenmeseymis.

Herseyimkzi annemizle paylasabiliriz ama kari koca arasinda kalmasi gerekn seyler de vardir. Buna ozen gosyerilmesi gerektigini dusunuyorum.

Kardeainiz kvsi ile konussa. Tatli dille bu durumun pek hoauna gitmesigini soylese olmaz mi acaba?

Gerçi bu teklifi hos karsilayip kiziyla konusacak olan insan rn basindan dur derdi kizina. Neysenkendi onerimi kendim çürüttüm:)
Umarim aile terapistine giderler ve hersey yoluna girer. Cozulmeyecek bir sorun degil.

"Kadinin da evlilikten bekledigi budur belki" yazdigimi hatirliyorum. Bu benim dusuncem boyle olmali diye bisey sunmadim nasil anladiniz evlilikten bekledigimi?

Ozaman erkegin kazandigini da yemesin kadin.Cunku kadin eve para getirmiyor.Is bolumu olmus burda adam para kazaniyor kadin da bosta, evi temizleyiversin bir zahmet.Neyse konu bu degil.Bence de konuyu degistirmeyin.

evet beraber kirletilen ev beraber temizlenmeli size katiliyorum.
o zaman beraber harcanan para da beraber kazanilmali.
nalinci keseri gibi hep kendine yontmakla olmuyor. Hayat musterekse kadin da elini tasin altina koymali.

Calissin tabi ki de calismasin diyen yok..

Ben evlendiğimde benim eşim sürekli annesine gider gelirdi. Bu durum komik gelirdi açıkçası. Zaman içerisinde bu durumun "olgun" anlayıştan uzak olduğunu, bizim aramızda ki ilişkiyi etkileyecek boyutta sakıncalı bir durum olduğunu anlatarak hatta yaşayarak göstermek fırsatım oldu.
Anneler dünyada ki en hassas canlılar. Yanlışlıkla bir dert taşıyıverir insan, çabucak halledilecek şey yüzünden eşinize düşman kesilir. Dilini tutamaz, canınızı sıkar.. Kendimden biliyorum. Çocuğuma yapılan en küçük hareket, gözümde inanılmaz bir boyuta evriliyor.
Annedir, elbette aranacak, sorulacak, görüşülecek.. Ama mümkün mertebe kimseyi rahatsız etmeyecek oranda.
Hep de erkek anaları kusurlu değil.. Kendi analarımızı o kadar çok seviyoruz ki, kusurlarını görmüyoruz.
Adil, eşit ve merhametli olalım aileler arasında..

Sizi de tebrik ediyorum..
Lohusalık zordur.. Mutlak surette içsel sıkıntıları ve bebeğe karşı korkuları vardır.. Aman diyeyim üç ay sakin kalın.. Mesafeli kalın.. Sonra sonra yavaş yavaş sokulun hayatına.. üç aylık bebek zaten öyle pek sevilecek bir şey olmuyor (bana göre)

Ben hala her gün annesinde vakit geçirmesini savunanları anlamıyorum. Cinsiyetçi tavrınızı bir kenara bırakın. Ortada annesine bağımlı yetişkin bir insan var. Bunun neresi normal Allah aşkına.

Benim mahallede de iki abla var her gun annesinin evindeler sabahtan geceye kadar ustelik kocalari da geliyor ne bicim koca bunlar diyorum gelin olarak bende.

Ben de iş çıkışı anneme uğruyorum, kahvemizi içiyoruz,yapılacak işi varsa yardım ederim, sonra evime gidip yemeğimi yapıyorum, annem de boş göndermez, hep bir şey tutuşturur sağolsun. Genelde kaynanalar her gün uğrasın ister, gelinin annesi olunca göze batıyor bence.

2 sene ses etmedim ne demek zaten sizin ses etmeye hakkınız yok!
Karışmayın kadına evine yaşantısına..!
Annesiyle konuş demek doldurmak olmuyor dimi?
Hergün sizin annenize gelse rahatsız olmazsınız ama!!

Herkesin ortadaki sorunu normallestirmesi komik geliyor bana. Arada buluşur sevisirlerdi neden evlenmiştir ki

2 sene ses etmedim ne demek zaten sizin ses etmeye hakkınız yok!
Karışmayın kadına evine yaşantısına..!
Annesiyle konuş demek doldurmak olmuyor dimi?
Hergün sizin annenize gelse rahatsız olmazsınız ama!!

Son olarak konuyu okumadan yorum yapan birine cevap veriyorum, lütfen bir hışım parmaklarınızı çalıştırmak yerine, önce okuyun.

Ben Zaten bu durumdan haberdar değildim.
Bir kaç gün önce kardeşim anlattı.
2 sene ses etmedim diye bir şey yazmış olamam.

Çünkü BİLMİYORDUM.
Çünkü gün içinde gelinin nerede oldugu ne yaptığı, kiminle oturup kalktığı beni ilgilendirmez.

Bilseydim de kardeşim rahatsız değilse banane?

Bizim aile yapımız evli çocugun her gün annesine gelmesine uygun degil. Dolayısı ile ailemin ne çocuklarından ne gelin-damadından böyle bir beklentisi Yok.
Her gün Benim anneme gelse annem açık açık gelmeyin herkesin evi barkı var der.

Annesi ile konuş demem konusunda haklısınız.
İlk etapta konuşurken karşılıklı olunca diyalog dediğimiz şey;
O bir acaba öyle mi yapsan? Fikri idi,
nitekim yapmamasını söyledim de sonradan.

Konuyu nasıl bağladığımız da yazıyor.

Mune
Konu uzun uzadıya oldugu için yeni yorum yapanlara sürekli sil baştan yapıp başa sarmış oluyorum :)
Tamamını okumuyorlar, haklı da olabilirler, epey sayfa olmuş.
Aradığımı buldum ve fikir olarak son ürün çıktı benim için.

Yardımcı olan tüm arkadaşlara ve sana teşekkür ederim. Her fikir benim için önemliydi, farklı düşünceleri bilmek adına.
Konuyu kapatabilirsen sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…