Anne evinden kopamayan gelin

• Konu Sahibi Konu Sahibi 3nity
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ben de 5 yıllık evliyim, 5 yıldır haftada 1 kayınvalideme 1 anneme akşam gideriz, 1 de ben gündüz gider dönerim. Fazlasına gitsem annem evin Yok mu der :)

Şu an konuşmaz zaten, 40 ı çıkana kadar kızın annesi yanında kalacak. O yüzden gidecek yeri Yok şimdilik :)

Kardeşin evde yokken gidip geliyormuş ya galiba ben olsam sorun etmezdim. Yemeği de getiriyormuş ordan , takılsın kardeşin evde yokken kafasına göre. Kardeşin gelince evde oluyormuş ne de olsa

Yemeği oradan getiriyor olmasını bile sorun ediyor artık. Ev dediğin yerde bir tencere çorba kaynamaz mı diyor.
Yemekte istemiyor işin Aslı..
Misafir gelecek desem gün içinde arasam iyi de evde yokum başka zaman der.. ama başka zamanda evde olmaz diyor.
Allah analı babalı büyütsün bence iş kızın annesinde bitiyor ne bu kızım evin barkın ayrı otur evinde demesi gerekli

Annesinin 3 kızı var 3 u de evli. Diğerleri de böyle mi bilmiyorum açıkçası..

Bir sinirlendiği noktada evin içinde olan her şeyi biliyor annesi diyor.
Hatta babası emekli çoğu zaman babası da biliyor diyor.

kardeşinin yerinde olsam ben de hergün iş çıkışı anneme giderdim ki karşı taraf yaptığını anlasın diye böyle birşey yapsın kardeşiniz sonuçta eşiyle konuşmuş olmamış.

Annem eve almaz :) evine barkına git der yollar.
Kardeşim de gitmez. 3 yıldır durum buymuş, ilk defa dile getirdi... kendine yediremez evinin içinde olanı taşımayı.

bence büyütecek bişey yok. adam evde yokken ha kadın boş evde durmuş ha anasında.

Çok öyle olmuyor anladığım kadarıyla. Böyle oldukça kız evi evi gibi görmemiş hiç.
Bir ev düşünün 3 yılda bir kaç kere yemek pişen.
3 yılda 2 kere gittik evlerine mesela annemlerle.
Misafir vs, arkadaşlarını da çağırmaz etmez durumdalar.

bu kiz yemegi hallediyor, temizligi hallediyor cocuga da bakıyor eee daha ne aksam da evde.ben bir sikinti goremedim demekki canı sıkılıyor yalnızlıktan bunaldi belki de ondan gidiyor.

Her gün? Nasıl bir bunaltı bu Allah aşkına?
İnsan üşenir o kadar araba kullanmaya.
Temizliği birlikte yapıyorlar. Kardeşim yardım eder, bu konuda takdir de ederim, etsin ama bir haftasını dinlenecek ara sıra da olsa temizlik olmuş olsa?
Ki kardeşim ütüsünü falan da kendi yapar, titizdir o konuda..

Anlamadığım arkadaşı Yok mu hiç bu kızın? Yaşıtı, kuzeni? Evine gelen gideni?
Bu kadarı problemli geliyor bana..
Aynen tek bu ise çok problem etmemeli diye düşünüyorum. Sonuçta evde ne yapacak tüm gün yanlız, ailesi ile vakit geçirmesi gayet normal.
Ama bunun getirisi başka problemler yaşıyorlarsa sorun olur tabi.

Bir sinirlendiği noktada evin içinde olan her şeyi biliyor annesi diyor.
Hatta babası emekli çoğu zaman babası da biliyor diyor.

Bu kaçınılmaz zaten. Aşırı rahatsız edici bir durum. Demek ki annesi meraklı biri. Ondan fayda yok bence..

bu kiz yemegi hallediyor, temizligi hallediyor cocuga da bakıyor eee daha ne aksam da evde.ben bir sikinti goremedim demekki canı sıkılıyor yalnızlıktan bunaldi belki de ondan gidiyor.
Evde yatması ile oraya gitmesi bence aynı şey
Sonucta eşi eve gelince evde oluyor ,yemek vs işleri de tamam .sıkıntı göremedim ben

Bu kadınlar klubunde onca erkeklerin yaptığı zulm, zorbalık , haksızlıkları okudum ki, bu yazı içimin yağını eritdi bir az (istemsiz)

Kim ne derse desin. Yemek pişmeyen, yaşanmışlık kokmayan, otel gibi kullanılan, oda servisi getirmiş gibi hazırlanan yemek yenen bir ev bana sıcak gelmez..
Ben konu sahibinin kardeşini gayet net anladım..

Kim ne derse desin. Yemek pişmeyen, yaşanmışlık kokmayan, otel gibi kullanılan, oda servisi getirmiş gibi hazırlanan yemek yenen bir ev bana sıcak gelmez..

Al benden de o kdr dibine haklı kadar haklı kardeşi ve bu konu yüzünden cok.kavga çıkar haklı olarak ben hergun bir yere gitsem eşim der bir gün evinde otur bı dönem ilk evlendigimde bende alışamadım o çok gezdim yeter artık evinde otur dedi tabi bunu anlamak önemli olan bu kız bir sıkıntı var hala annesinden kopamamıs evlenemese daha mantikliymis

Bence normal degil. Ben aksama kadar calissam esim evde olsa temizlik islerini esimden beklerim tabii ki de. Haftaici tum zamanini annesinin evinde gecirecek diye haftasonu dinlenmem gereken yerde temizlik yapiyorsam orda problem vardir bence.
Ayrica ev demek yuva demek, aksam esi gelince eve geliyormus nasilsa demek degil. Insan evini benimsemiyorsa kendi yuvasi olarak gormuyorsa anlami yok aksam gelmesinin. Ben kardesinizi hakli buldum, ama cozulur mu bilmiyorum zor.

Kardeşim kendi işinde çalışıyor, isterse hiç gitmez.
Kendi başına yollayacak değil zaten. Sadece hiç bir şekilde bundan vazgeçmemiş olması, en basiti sağlık ocağını kaydını aş, çocukla 1 saat yol gitmeyelim dediğinde yapmasını beklemiş.

Annesinin onlarda kalmasını zaten sorun eden yok, öyle olmalı, kız Doğum yapalı 3 gün olmuş, aksini düşünmezdik.

3 yıldır ciddi bir şekilde konuşmuş kardeşim eşi ile.
Geçen yıl çocuk demiş. Çocuğum olursa evde saha çöm vakit geçiririm diye.
Bir önceki yıl kardeşim kursa gitmesini teşvik etmiş, resim kursuna başlamış ama yine annesinin orada :) 3 hafta gidip bırakmış.
Kızın bu durumu sosyal cevre oluşturmasını da etkiliyor aslına bakarsanız.
Sadece anne ve ablalarla vakit geçirmiş oluyor..

Acaba kardesin her gun karisinin kendi annesine (sizin anneniz yani ) gitseydi bisey der miydi ?

Bilmiyorum İnanın. Durumu da yeni öğrendiğim için, o kadar ölçüp tartamıyorum. Şu durumda dememeli demekki..

3 senedir, Allah'ın her günü annesinin evine gidiyor, tüm günü orada öldürüyor diyor ve normal karşılıyoruz.

Adamlar her gün annesiyle telde konuşsa kıyamet kopuyor burada...

Bana da garip gelen o oldu. İnsan hasta olur, üşenir, arkadaşına gider, arkadaşı ona gelir. Tek tek sordum.
Arkadaşı da pek yokmuş Zaten..
ablaları ona yetiyor anladığım kadarı ile.

Sizce 25 yaşında bir kadının her gün annesine gitmesi ve ablaları ve bir kaç telefonda görüştüğü arkadaşı dışında kimse ile görüşmüyor olması normal mi?arkadaş, komşu vs hiç kimse olmadan, sınırlı çevre...

Eve alışveriş yapılmıyor doğru düzgün ve utanıyorum artık oradan yemek gelmesinden sesi kardeşim. Bizim eve reçel, salça vs annem yapar eşim onların bile altında kalır, zahmet veriyoruz bizim için uğraşıyorlar diye :)

Temizligi haftaici yapmamasi disinda bi sorun yok bence. Oda hamilelikten dolayi birlikte yapmalari cok normal. Kardesinize yansittigi bir durum degil, onu goturmuyor sonucta. Birakin gitsin istedigi kadar. Cok mu uzak annesi?
2 yıl hamilelik yokken de durum aynıydı.

Bence siz hic karışmayın.
Anlamadim galiba ama kadin eşi çalışırken gidiyormuş. Sorun yapmazdim ben... kiz bütün gün yalniz kalmak istemiyordur

Gelininiz evlendiğinden beri böyleymiş.
Kardeşiniz bu kadar rahatsız olsa bu durumdan çocuk yapmazdı sanırım.

Heh bu arada Eunike nin son mesajına katılıyorum.Kardeşiniz haklı, düzelmesi zor

Bebekten sonra gitmesini istemediğini açıkca söylesin, kızın altında arabası da var, gitmesine engel bi durum yok. Gerekirse anahtarını alırdım ben. Ama hastane çıkışı annesi yerine kendi evine gelmesi iyiye işaret. Siz de arada torun sevme bahanesiyle arayın evde olmasını isteyin azalır gitmeleri sanırım.

Yok.ablacim böyle olmaz bu iş gerçekten başka bir durum yok ise bence 40 i çıktıktan sonra bir değişme olmazsa kardeşin sen eşi konuşun hatta senin esimde istişare de bulunun belki anlar

Ya herşeyi geçtim, ben adamın yerinde olsam ne boş biriyle evlenmişim derim. Düşünsene, hergün misafirliğe gider gibi birinine evine gidiyor, ye iç tv seyret, biraz da dedikodu...başka ne yapılır ki gittiği annesi de olsa.

Hiç bir üretkenliği olmadığı gibi, demek ki kendi kendine yetecek olgunluğu da yok bu kadının. Açıp bir kitap okuyayım, bir işin ucundan tutayım, kendimi geliştereyim yok...

Bebekten sonra gitmesini istemediğini açıkca söylesin, kızın altında arabası da var, gitmesine engel bi durum yok. Gerekirse anahtarını alırdım ben. Ama hastane çıkışı annesi yerine kendi evine gelmesi iyiye işaret. Siz de arada torun sevme bahanesiyle arayın evde olmasını isteyin azalır gitmeleri sanırım.

Bu kadınlar klubunde onca erkeklerin yaptığı zulm, zorbalık , haksızlıkları okudum ki, bu yazı içimin yağını eritdi bir az (istemsiz)

:)

Aslında en büyük problem bu olmuş ilk kavga böyle çıkmış.
Sonrası da evde olan biten ikisinin arasındaki her şeyi kızın ailesinin bilmesinden...
E bütün gün oturup ne konuşacaklar...
E bir de kardeşim sosyal biri, kızın ablaları dışında arkadaşı Yok.. üniversiteden ortak arkadaşları ile bile görüşmez olmuş.
E sürekli aynı kişilerle vakit geçirmek kızı da biraz garip duruma düşğrüyoe bana göre de...

Niye evlenmis ben onu merak ettim.
Napiomus anasiyla hergün hergün. Bencede biraz tuhaf.
Hayirli olsun bu arada

Durumdan bizim bugüne kadar hiç haberimiz olmadığı için başka şansı yoktu bence.. ki hala aileden tek bilen benim

Niye evlenmis ben onu merak ettim.
Napiomus anasiyla hergün hergün. Bencede biraz tuhaf.
Hayirli olsun bu arada

Üniversiteden arkadaşlar, 3 yıl çıktılar.
O zaman böyle değilmiş.
Arkadaşları falan varmış en azından. Şimdi hiç biri Yok..
2 yakın arkadaşı şehir dışında imiş, memleketlerine dönmüşler okul bitince, ablaları harç bir tek onlarla telefonda konuşuyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…