- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.697
- 798
Şuan benim yaşadığım şehirde de kızlar hergün koşa koşa annesinin evine gidiyor.
Çocuk olunca birşey değişmiyor çocukla gidiyorlar.
Kültür mü gelenek mi anlamıyorum.
Kız aileleri kızının evinde olan biten herşeyden haberdar bi tartışma olsa tüm aile olaya karışıyor.
Bende biraz mesafeden yanayım. Hergün anamın evini beklicek olsam evlenmezdim.
Çok sıkıntılı bi durum ya ve çok ilginç kızla ve annesiyle konuşacak kardeşiniz. sizin tutumunuz iyi olmuş. konuşunca da kavga çıkacak kesin. Lohusalığın bitmesini mi beklese kış günü bebekle annesine gidemez heralde
Kardeşin evde yokken gidip geliyormuş ya galiba ben olsam sorun etmezdim. Yemeği de getiriyormuş ordan , takılsın kardeşin evde yokken kafasına göre. Kardeşin gelince evde oluyormuş ne de olsa
Allah analı babalı büyütsün bence iş kızın annesinde bitiyor ne bu kızım evin barkın ayrı otur evinde demesi gerekli
Annesi uyaracak, toparlayacak biri olsa 3 senede uyarırdı bence. Anne ile değil gelinle ciddi bir biçimde konuşması gerekiyor kardeşinin. Başkalarından örnek versin mesela..
Eğer sağlık ocağı kaydını almıyorsa kardeşin aldırsın sonuçta onun da çocuğu. Böyle böyle her aşıda kontrolde bahanesi olacak gelin hanımın. Yaptırım uygulasın mesafe koysun mesela..
Anneci erkeklere sinir olduğum gibi anneci kızlara da sinir oluyorum. Büyüyemeyen tipler işte..
kardeşinin yerinde olsam ben de hergün iş çıkışı anneme giderdim ki karşı taraf yaptığını anlasın diye böyle birşey yapsın kardeşiniz sonuçta eşiyle konuşmuş olmamış.
bence büyütecek bişey yok. adam evde yokken ha kadın boş evde durmuş ha anasında.
bu kiz yemegi hallediyor, temizligi hallediyor cocuga da bakıyor eee daha ne aksam da evde.ben bir sikinti goremedim demekki canı sıkılıyor yalnızlıktan bunaldi belki de ondan gidiyor.
Erkek hergün annesine gidince ana kuzusu diyoruz atıp tutuyoruz . Kız için de aynı şey geçerli . Hergün hergün mantıklı mı ? 2 tarafta evlenince mesafe koymalı araya .. sonra evliliğe alışamadım . Bebeğime alışamadım diye sızlanıyorlar.. çogu evlilik de aileler yüzünden bitiyor sebebi de bu işte insanlar hala kendilerine ait bi yuva kurduklarının farkında olmuyırlar . Herşey leri anneleri ile yapmaya kalkıyor lar
Aynen tek bu ise çok problem etmemeli diye düşünüyorum. Sonuçta evde ne yapacak tüm gün yanlız, ailesi ile vakit geçirmesi gayet normal.
Ama bunun getirisi başka problemler yaşıyorlarsa sorun olur tabi.
İşimize gelince çok güzel çifte standart uygularız biz
Bir sinirlendiği noktada evin içinde olan her şeyi biliyor annesi diyor.
Hatta babası emekli çoğu zaman babası da biliyor diyor.
Evde yatması ile oraya gitmesi bence aynı şeybu kiz yemegi hallediyor, temizligi hallediyor cocuga da bakıyor eee daha ne aksam da evde.ben bir sikinti goremedim demekki canı sıkılıyor yalnızlıktan bunaldi belki de ondan gidiyor.
Kim ne derse desin. Yemek pişmeyen, yaşanmışlık kokmayan, otel gibi kullanılan, oda servisi getirmiş gibi hazırlanan yemek yenen bir ev bana sıcak gelmez..
Ben konu sahibinin kardeşini gayet net anladım..
Size niye anlatıyor ki bunları. Ayrıca evinin işinin gücünü ihmal etmiyorsa gidebilir yemekte getirebilir gitsinler beraber kaydını da alsınlar ayrıca kardeşinizin babalık izni yok mu el kadar bebekle neden tek başına gönderiyor kardeşiniz eşini ben yadırgadım şahsen. Şu anda annesinin onlarda kalması da mantıklı zaten. Bebek olduğu için artık çok sık gidemez zaten siz dahil olmayın kendileri halletsinler içinden çıkılamayacak bir sorun değil sonuçta sizde yapıcı olun eleştirip kardeşinizi soğutmayın sizi ilgilendirmeyen mevzular şiddetli geçimsizlik nedeni de değil.
Ne iyi görümceler var :) benimki olsa "boşan oğlum" derdi :)
Tutumunuzu sevdim. Bence ciddi bir şekilde konuşulması lazım gelinle. Hatta gerekirse annesiyle de.
Ben hem erkeğin hem kadının anne evine zırt pırt gitmesinden hiç hoşlanmıyorum. Herkesin ayrı bir evi var üstelik şuan bebek de var Evinde durmalı o bebeği de hasta eder. Havalar soğudu bu kadar sık dışarı çıkarmamalı.
Acaba kardesin her gun karisinin kendi annesine (sizin anneniz yani ) gitseydi bisey der miydi ?
3 senedir, Allah'ın her günü annesinin evine gidiyor, tüm günü orada öldürüyor diyor ve normal karşılıyoruz.
Adamlar her gün annesiyle telde konuşsa kıyamet kopuyor burada...
Kızın tek hatası bebek beni eve bağlar demesi olmuş. Gerçi daha lohusa ve annesinin evine gitmiyormuş, henüz sözünü tutmamış sayılmaz. Kaydını aldırmaması da annesiyle konuşacak kadar büyük bir konu değil. Şimdi aldırırlar, olur biter.
Onun dışında adam evde yokken kız evde dursa ne durmasa ne. Diğer eşlerden ne farkı oluyor? Eşine harcayacağı vakitten çalmıyor ki.
Kızlar şimdi şu konu erkek için açılmış olsaydı eğer damat için etmediğimiz laf kalmaZdi bence ayrımcılık yapmanın alemi yok evinin işini aksatmaya bilir ama o kızın 3 yıldır evli olduğunu ve eşinin gitmesini istemediğini anlaması gerekiyor ve konu sahibi bunun en büyük hata da kızın annesinden kaynaklı benm annem olsaydı ne gelip duruyorsun git evinde otur derdi kızın annesiyle kardeşin bir güzel konuşsun bu kız bir şeyi çözemez bir insan 3 yılda evinde oturmaz mı canım. Belki adam özel yemek istiyor karısının yapmasını istiyor
2 yıl hamilelik yokken de durum aynıydı.Temizligi haftaici yapmamasi disinda bi sorun yok bence. Oda hamilelikten dolayi birlikte yapmalari cok normal. Kardesinize yansittigi bir durum degil, onu goturmuyor sonucta. Birakin gitsin istedigi kadar. Cok mu uzak annesi?
Kardeşim kendi işinde çalışıyor, isterse hiç gitmez.
Kendi başına yollayacak değil zaten. Sadece hiç bir şekilde bundan vazgeçmemiş olması, en basiti sağlık ocağını kaydını aş, çocukla 1 saat yol gitmeyelim dediğinde yapmasını beklemiş.
Annesinin onlarda kalmasını zaten sorun eden yok, öyle olmalı, kız Doğum yapalı 3 gün olmuş, aksini düşünmezdik.
3 yıldır ciddi bir şekilde konuşmuş kardeşim eşi ile.
Geçen yıl çocuk demiş. Çocuğum olursa evde saha çöm vakit geçiririm diye.
Bir önceki yıl kardeşim kursa gitmesini teşvik etmiş, resim kursuna başlamış ama yine annesinin orada :) 3 hafta gidip bırakmış.
Kızın bu durumu sosyal cevre oluşturmasını da etkiliyor aslına bakarsanız.
Sadece anne ve ablalarla vakit geçirmiş oluyor..
Bilmiyorum İnanın. Durumu da yeni öğrendiğim için, o kadar ölçüp tartamıyorum. Şu durumda dememeli demekki..
Bana da garip gelen o oldu. İnsan hasta olur, üşenir, arkadaşına gider, arkadaşı ona gelir. Tek tek sordum.
Arkadaşı da pek yokmuş Zaten..
ablaları ona yetiyor anladığım kadarı ile.
Sizce 25 yaşında bir kadının her gün annesine gitmesi ve ablaları ve bir kaç telefonda görüştüğü arkadaşı dışında kimse ile görüşmüyor olması normal mi?arkadaş, komşu vs hiç kimse olmadan, sınırlı çevre...
Eve alışveriş yapılmıyor doğru düzgün ve utanıyorum artık oradan yemek gelmesinden sesi kardeşim. Bizim eve reçel, salça vs annem yapar eşim onların bile altında kalır, zahmet veriyoruz bizim için uğraşıyorlar diye :)
2 yıl hamilelik yokken de durum aynıydı.
Ya herşeyi geçtim, ben adamın yerinde olsam ne boş biriyle evlenmişim derim. Düşünsene, hergün misafirliğe gider gibi birinine evine gidiyor, ye iç tv seyret, biraz da dedikodu...başka ne yapılır ki gittiği annesi de olsa.Kim ne derse desin. Yemek pişmeyen, yaşanmışlık kokmayan, otel gibi kullanılan, oda servisi getirmiş gibi hazırlanan yemek yenen bir ev bana sıcak gelmez..
Bu kadınlar klubunde onca erkeklerin yaptığı zulm, zorbalık , haksızlıkları okudum ki, bu yazı içimin yağını eritdi bir az (istemsiz)
Kim ne derse desin. Yemek pişmeyen, yaşanmışlık kokmayan, otel gibi kullanılan, oda servisi getirmiş gibi hazırlanan yemek yenen bir ev bana sıcak gelmez..
Durumdan bizim bugüne kadar hiç haberimiz olmadığı için başka şansı yoktu bence.. ki hala aileden tek bilen benimBebekten sonra gitmesini istemediğini açıkca söylesin, kızın altında arabası da var, gitmesine engel bi durum yok. Gerekirse anahtarını alırdım ben. Ama hastane çıkışı annesi yerine kendi evine gelmesi iyiye işaret. Siz de arada torun sevme bahanesiyle arayın evde olmasını isteyin azalır gitmeleri sanırım.
Niye evlenmis ben onu merak ettim.
Napiomus anasiyla hergün hergün. Bencede biraz tuhaf.
Hayirli olsun bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?