Anne karnında bebeğin beyninde su toplaması

Enigmaa

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2013
37
3
288
Merhaba,
Ben 16 haftalık hamileyim bugün doktor kontrolüme gittiğimde öğrendiğim haberle yıkıldım, doktor bana bebeğimin beyninde su topladığını fazla basınçtan dolayı beyin gelişiminin yeterli olmadığını ve alınması gerektiğini söyledi. O an dünya başıma yıkıldı gerçekten sonraki söylediklerini hatırlamıyorum eşim geldi tekrar konuştu doktorla bizi penotolağa yönlendirdi ancak yarın bebeğimi gösterebilicem şimdi yarın hem olsun hem olmasın istiyorum çok zormuş gerçekten öğrendiğimden beri yerdemiyim göktemiyim belli değil Allahıma yalvarıyorum yanlış görmüş olsun diye sadece,bu konuda bana yardımcı olabilecek başına gelen varsa lütfen paylaşsın.

Kimsenin bu konuda söyleyebileceği bişey yok mu

Öncelikle geçmiş olsun umarim boyle birşey yoktur başka bi doktora da danissaniz tek doktorla kalmasaniz

canımmmmmm çok üzüldüm gerçekten .öncelikle geçmiş olsun inşallahhhhh..bazen doktorlarında yanılma ihtimali oluyor maalesef.o sebeple bir doktora ama uzman gerçekten işinin ehline bir kere daha görünün derim ben çünkü bir kere benim bir arkadaşıma da bebeğinin özürlü olacağı söylenmişti alınması gerektiği söylenmişti ancak arkadaşım aldırmayacağını ne olursa olsun doğuracağını söyledi ve iyi ki de aldırmamış bebişi sağsağlim doğdu umarım sizinde öyle olur ama bir doktora daha mutlaka ama mutlaka görünün..

Çok teşekkür ederim ben de tek doktorla kalmayi düşünmüyorum yarın gideceğim penatolog detaylı ultrasona giricem bakalım kısmet

Benimde başıma geldi böyle bi olay...
Kaçıncı hafta oldugunu hatırlamıyorum ama kızıma hamileyken dr beyninde su toplanmış dedi.almamız gerekiyo falan demedi.başka dr gittim hiç bi şey söylemedim bi anormallik var mi dedim yok dedi.bu arada çok dua ettim namaz kıldım tesbih çektim...şimdi kızım 4 yaşında hiç bi sorun yok gayet sağlıklı.bazen haftaya göre böyle fazla su birikmesi olabiliyomuş.mutlaka git başka doktora.öyle bi şey ki dr ultrasonla bakarken hissetim kötü bi şey söyleyeceğini Allah yardımcın olsun...

Senin söylediklerini birkaç kişiden daha duydum inşallah doktor yanilmistir diyorum Allahtan diliyorum sağlıklı olmasını teşekkür ederim bu gece bana uyku yok

Bu sene 2 ay beyin cerrahide staj yaptığım için bu konuda biraz bilgim var. Bu şekilde beyinde su toplanmasına "hidrosefali" deniyor. Hastanede bu hastalığa sahip çocuklar vardı. Mutlaka başka bir doktora da kontrole gidi emin olun derim. Çünkü ciddi bir rahatsızlık bu.

Başka doktorlarada gittim bebeğimde hidrosefali varmış yaşamaz diyorlar sen staj yaptığında böyle doğan bebekler oldumu acaba

Başka doktorlarada gittim bebeğimde hidrosefali varmış yaşamaz diyorlar sen staj yaptığında böyle doğan bebekler oldumu acaba

Evet görmüştüm. Ama genelde kafa yapıları bozuk oluyor. Ve çok çok zahmetli sürekli beyinde toplanan sıvı için ameliyat oluyorlar. Ateş,tansiyon ölçmek için hepsiyle ilgileniyordum mecburen. Ama doktorlar yaşamaz diyorlarsa ileri seviye olabilir sizinki

Merhaba enigma şuan ki durumunuz nedir bende 6aylık hamileyim benimde bebeğim için aynısını söylediler ama alınması gerek yada yaşamaz gibi birşey söylemiyor doktor lar

Merhaba enigma şuan ki durumunuz nedir bende 6aylık hamileyim benimde bebeğim için aynısını söylediler ama alınması gerek yada yaşamaz gibi birşey söylemiyor doktor lar
Öncelikle her durum aynı olmuyor bunu belirtmek isterim benim bebeğinin yaşama şansı yoktu sana öyle birşey dememisler benim kesindi yapilacak hicbir sey yoktu malesef bebegim yok artik ... sana ne diyorlar açıklık önemli kaç milim olduğu çok önemli tam olarak ne dedi doktorun

Çok üzüldüm gerçekten. .benim her saniyem bunu düşünerek geçiyır Üniversite hastanesine gidiyoruz şuan 10-11mm civarı sanırım kesin bişey söylemediler. Ultrasondaki doktor kendiliğinden kapanır diyo ... bebeğinin ki kaç mm di? Ve başka bir problemi varmıydı?

Benim bebeğimin bir tarafı 11 diğeri 12 mm di başka hiçbir problemi yoktu birbuçuk haftada önden gidiyordu çok sağlıklı ydi...
ama beyninde o kadar su olması yaşamasına asla izin vermez dedi doktorlar çok profosöre de gittim aynı cevabı aldım yazık ki hidrosefali bunun ismi inşallah senin durumun farklıdır bana hiç açık kapı bırakmadılar sana farklı konusmuslar yüreğini ferah tutmaya çalış iyi araştırma yaptirt

Gebeliği sonlandırma kararını üniversite veriyor Dimi? Çok şaşırdım şuanki durum aynı bizimde önden gidiyor gelişimi şuan tüm organlar normal takip ediliyor ve genellikle bebekde başka bir sorun eşlik ediyor sa gebeliği sonlandırıyorlar. Böyle derlerse bizede çok korkuyorum. Heyete felan mı sokuyor lar??

Evet kritik kararlar için heyete giriyorsun bizim heyetlik bile durumumuz yoktu dediğim gibi her açıklık aynı rahatsızlık anlamına gelmez ileri derece hidrosefali idi bizim ki hastalığın ismini öğren başka bir yerde rahatsızlık olmasına gerek yok alınması için. Derecesi önemli ne olduğu önemli aynı şeyden bahsetmiyorum olabiliriz Allah yardımcın olsun cnm

Kendi doktorum oksipital hornlarda genişleme dedi. Zaten bunlar ileride hidrosefali hastalığına sebep oluyorr ssanırıım. detaylı ultrasonda lateral ventrikül sağda 8.8mm solda 9.2mm genişleme var takip önerilir yazıyordu. Ama bu güne kadar hiçkimseden 11mm bir ölçüde iken sonlandırılmamış... aynı hastalık değilmi?

Senin ki hidrosefali değil ileride olma ihtimali var sadece biteral vertikul açıklık ileri derece hidrosefali benim ki senin ki sanirim takipte kapanma ihtimali var bende açıklık artmaya devam ediyordu ayrıntılar çok önemli adı bakıp karar vermek doğru değil zaten 10 milim in altını takibe alıyorlar muhtemelen kapanır diye bekliyolardir seninki bu kararı hiç bir doktor ihtimaller alamaz kesin olması lazım perotolog yazabilir bebeğin tahliyesini vede keyfe keder yazamaz sen beklemek durumundasin sana alalım diyemez şuanda çünkü kesin birsey yok bazen ileriki aylarda kspanabiliyormus bu açıklık dediğim gibi benim hiç şansım yoktu beklersem bana daha çok zararı dokunacagini bütün doktorlar söyledi istersen profosorumun ismini soyleyim birde ona git Cerrahpaşa'da hemde Nişantaşı'nda muayenesi var Rıza MADAZLI adı o görsün birde seni

merhabalar 27 haftalık hamileyim ayrıntılı ultrasonda beynin sol kısmında 11 mm genişleme cıktı baska bir uzmana gittim 9.3 mm ölçtü ve başka hiçbir anormallik cok saglılklı bir bebek dedi 3 doktor da ama cok sıkıntılıyım azab cekiyorum resmen sizin süreç nasıldı biraz bilgi verebilirmisiniz

Merhabalar ben derya bursada yalıy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…