Anne karnında bebek gelişiminin durması neden olur :(

Cok tsk ederm ilgine..beni taniyan biri gbi yazmissin cok dogru olan sadece bana yani kadnlara oluo ama acim daha cok taze..zaman herseyn ilaciymis umarm zamanla duzelrm rabbim kimseyi bu acilarla imtihan etmesin

Cok tsk ederm ilgine..beni taniyan biri gbi yazmissin cok dogru olan sadece bana yani kadnlara oluo ama acim daha cok taze..zaman herseyn ilaciymis umarm zamanla duzelrm rabbim kimseyi bu acilarla imtihan etmesin
amin canım amin. benim de çok yeni 5 gün önce yaptım son düşüğü ama artık alıştım sanki kaybetmeye inşallah hepsi geçecek üzülüp hayattan uzaklaştıkça eşimiz de çok etkileniyor. evliliğimiz mutlu bir şekilde devam etsin de bebek de gelir hiç beklemediğimiz anda.

Merhaba arkadaşlar...Ben hamile kaldığımı öğrendiğim andan beri sizin yazılarınızı okuyorum. O kadar bilgilendim ki sayenizde anlatamam. Bunun için çok teşekkür ediyorum. 28 Şubat günü evde yaptığım gebelik testiyle silik de olsa çift çizgiyi gördüm. Önce eşime söylemeyecektim ama sonra dayanamayıp söyledim. Nasıl mutlu oldu bir bilseniz...Suratı, heyecanı, dolan gözleri aklımdan bir an olsun çıkmıyor. Aslına bakarsanız ben kendimi bildim bileli hep çocuk istemişimdir ama o çekimserdi. Bu kadar mutlu olabileceğini hiç tahmin etmemiştim. 6 Mart günü doktora gittim. Kan tahlilimdeki HCG 1118 çıkmıştı. Sat'a göre 4. haftamdaydım. Hemen internetten araştırdım. 4. haftada çıkabilecek en yüksek değerin iki buçuk katıydı. Hemen Kadınlar Kulübüne girdim. Çoğul gebeliklerde bazı arkadaşların değeri benimki gibi çok yüksek çıkmış. Doktoruma telefon açıp sordum, haftaya tekrar gelin o zaman varsa ultrasonda çıkar, dedi. 5. haftamda eşim yanımda yoktu. Heyecandan kalbim duracak gibiydi. Yine sitede bazı arkadaşlar 5. haftada kalp atışını duyabildiklerini yazmışlardı. Belki dedim içimden. Belki neden olmasın... Bu kez doktorum üstten ultrasonla baktı. Kese bir tane, içindeki embriyo gözükmüyor henüz, çok küçük o nedenle, dedi. İki hafta sonraya çağırdı. 27 Mart gününün gelmesini nasıl bekledim sabırsızlıkla. Sanki bir gün 48 saat olmuş, bir hafta 10 gün olmuştu. Tüm bunlar yaşanırken eşim dayanamayıp tüm aileye müjdeyi verdi. Babam heyecandan sülaleye müjdeyi yaydı. Hemen hemen hayatımdaki kişilerin %50 si biliyordu artık. Ben paylaşmaktan yana değildim, ama eşimi kıramadım. Ve beklemen gün geldi. O ana kadar her şeyin son derece normal olduğunu söyleyen doktorum, üstten ultrasonda mutlu olmadı ve 7. haftamda alttan ultrason yapacağını söyledi. Ne alaka dedim. Ne oluyor? Kesin kalp atışını duyarız derken ne oldu şimdi? Birden bire ikinci kese çıktı ortaya. Biri en baştan beri gördüğümüz keseydi. Diğeri daha küçük bir kese. İçindeki yolk kesesi o kadar büyüktü ki hemen kromozom bozukluğu olduğunu söyledi ve "Bu zaten düşecek. Ama esas olanda da sorun var. Kalp atışını duyamasak bile dolaşım olurdu. 7 haftalık gibi değil. Onun da gelişimi durmuş 6. haftada. " dedi. Başımdan aşağı kaynar sular aktı. Sonrasını ne kulaklarım duydu ne de gözlerim gördü. Nasıl olurdu bu, nasıl bizim başımıza gelebilir. Eşim dünyadaki en merhametli en hoşgörü sahibi insan o bunu hak etmiyor, diye içimden sayıklamaya başladım. İnanmadım doktora, atıyor dedim. Haftaya kalp atışını duymazsak hemen kürtaj dedi. Ne diyor, ne saçmalıyor. Benim bir damla kanamam bile olmadı. Neden gerilesin, neden kalbi atmasın. Hemen ertesi gün arkadaşımın doktoruna gittim. Aynı şeyleri o da söyledi ama bir farkla detaylı açıklayarak, empati yaparak, kendi yaşadıklarından örnekler vererek. Bize yaptığı açıklama kromozomu bozuk olan bebeğin ölmesi sonucu diğer kesedeki sağlıklı bebeğimi zehirlemiş olduğuydu. Bu olabilir çok normal her sağlıklı kadının hamileliğinde %20 bunu yaşama ihtimali var, dedi. Bundan sonraki gebeliğinde bunu yaşama olasılığın %5 artsa da bardağın hep dolu tarafına bak. Spermi canlı bir adam ve yumurtaları döllenebilen bir kadın bu demek ki %75 başarma şansınız var bir sonrakinde dedi. Başta tuttum kendimi. Sonra ağlamaya başladım, kendimi sıkmaktan nefes alamıyordum. Yas süreni tut, saygı duyuyorum dedi doktor. Arkadaşlar doktor muazzam çok önemli. Aslına bakarsanız iki doktor da aynı teşhisi koydu ama ilki ile ikincisi aradında bir üslup tarzı vardı ki beni biraz olsun ayakta tutun o oldu. Çok zor geçirdiğim gecelerim var şu günler. Anlamsız ağlamaya başlıyorum. Özellikle de kocamın yüzünü gördükçe...o hep beni teselli ediyor. Ama biliyorum ben onun ne kadar üzgün olduğunu. Duşta şarkı söylemiyor, evde her zamanki komikliklerini yapmıyor, gözleri hep üstümde, tedirgin...1 Nisan günü bebeğimin son şansı. Doktor bakacak. Eğer kalbi atmıyorsa kürtaj yapacak. Beni lütfen yanlış amlamayın. Bebeğini daha büyükken kaybedenler var. Senin yaşadığın ne ki diyenler olabilir belki. Sizlerin acısını o kadar iyi anlayabiliyorum ki...her duam anneleri ve bebekleri için bundan sonra. Daha önce bir arkadaşım aynı şeyi yaşadığında saçma bulmuştum, ne kadar uzatıyor, sağlıklı olsa doğardı, demek ki sağlıksız bir bebek düşmesi çok daha iyi değil mi diyordum. Şu anda o kadar utanıyorum ki. Bu kısa gebelikten öğrendiğim 3 değerli şey var. İlki "herkesin acıdı kendine özeldir, saygı duymak gerekir. " ikincisi "annem beni 5 dakikada bir aradığında sesimi yükseltmemeliyim. Kim bilir aklından ne geçiyor bana ulaşamafığında" ve üçüncüsü "sigara içtiğim geçen 15 yıla lanet olsun. Gebeliğim sayesinde sigarasız geçen 2 ayda yaşadığımı hissettim. " Bebeğimin kalbi bile atmadı ama annesine çok şey öğretti. Allah'a binlerce kez şükürler olsun ki sevdiklerim yanımda. Onları başımdan eksik etmesin. Hepimizin arkadaşlar. Sizleri tanımıyorum ama sizden başka kimseye bu kadar içimi dökemezdim. Sonsuz teşekkür ederim okuyan arkadaşlarıma. Allah hepimizin yanında olsun. Bebeklerimizi ve annelerimizi başımızdan eksik etmesin. Benim için dua edin nolur. Kürtajdan korkuyorum, içimin boşalacak olması fikrinden çok korkuyorum. Nolur dua edin...

Allahım seninle olsun canım. Allah sana inşallah bu acıyı bir daha yaşatmaz

Nasıl dokundu yüreğime yazıların.. kendi yaşadıklarım geldi aklıma okurken bir daha yaşadım . kürtaja giderken eşim üzülmesin diye metanetli olmaya çalışan ben kürtaj sonrası narkoz etkisiyle nasıl haykırdığım geldi aklıma hissetmiyosun ama canından can gittiğini biliyosun dua edicem senin için Rabbim kimseye taşıyamayacağı yükü vermez inşallah hayırlısı olsun hakkında.. ağlamak istediğinde tutma kendini dök içini ama eğer bebeğin hala seninleyse onu da üzmüş olursun Rabbine sığın ve sadece dua et..

Ağlayarak okudum yazdıklarınızı dua edin çok veren O, alan O, herşey elinde olan O.. Rabbim hayırlı günler göstersin size çok zor yaşayan bilir 7ay önce gelişimi durduğu için 8.5haftalık bebeğime kürtaj oldum, yaşayan bilir

Çok üzüldüm ve aynısını yaşayan her anne adayı için inan yaşadığın duygular farksız ve katlanılması zor.Ama ki her zaman için şunları düşünelim en azından bebeğimiz olabiliyor en azından canımzda vucudumuzda hissedebiliyoruz, demek ki bir daha olmaması için sebep yok hayırlısı ile.Olanı arkamıza atıp önümüze bakmammız içinde sebep yok.Çok şükür her şeye hamdolsun ne gelirse ALLAH dan gelir alan ALLAH ımız yine verir hayırlsını versin hayırlı dahi olmayacaksa hayırlı kılıp versin inşallah.Arkadaşım kendini toparla vucuduna ve ruhuna yardımcı ol ki şimdi gelecek bebeğine hazır ol:) o geçdi inşallah hepimiz için sağlıklı hayırlı bebeklerimizi kucağımıza almak nasip olacak sadece önümüze bakalım artık arkamıza bakarak ilerleyemeyiz.Ben de aynı olayı yaşadım şaşkınlık ve beklemedik hatta hiç aklıma gelmiyecek bir sekilde ma çok şükür demek bebeğimiz oluşuyor az daha dikkat edip rahat olmamız gerek dr eşliğinde de inşallah umutlarımız kucaklarımızı doldurarak sonuç verecek:)A.E.OLUN rabbimize sığınıp dualarımızla zaamana bırakalım.

Çok üzüldüm ve aynısını yaşayan her anne adayı için inan yaşadığın duygular farksız ve katlanılması zor.Ama ki her zaman için şunları düşünelim en azından bebeğimiz olabiliyor en azından canımzda vucudumuzda hissedebiliyoruz, demek ki bir daha olmaması için sebep yok hayırlısı ile.Olanı arkamıza atıp önümüze bakmammız içinde sebep yok.Çok şükür her şeye hamdolsun ne gelirse ALLAH dan gelir alan ALLAH ımız yine verir hayırlsını versin hayırlı dahi olmayacaksa hayırlı kılıp versin inşallah.Arkadaşım kendini toparla vucuduna ve ruhuna yardımcı ol ki şimdi gelecek bebeğine hazır ol:) o geçdi inşallah hepimiz için sağlıklı hayırlı bebeklerimizi kucağımıza almak nasip olacak sadece önümüze bakalım artık arkamıza bakarak ilerleyemeyiz.Ben de aynı olayı yaşadım şaşkınlık ve beklemedik hatta hiç aklıma gelmiyecek bir sekilde ma çok şükür demek bebeğimiz oluşuyor az daha dikkat edip rahat olmamız gerek dr eşliğinde de inşallah umutlarımız kucaklarımızı doldurarak sonuç verecek:)A.E.OLUN rabbimize sığınıp dualarımızla zaamana bırakalım.

Mesajlarınız bana öyle büyük destek oluyor ki çok teşekkür ederim. Biz bebeğin müjdesini o kadar çabuk herkesle paylaştık ki gidecek olduğunu kimseyle paylaşamıyoruz. Konuşabildiğim eşim ve yakın arkadaşım dışında bir tek siz varsınız. Desteğiniz için sonsuz teşekkürler.

Hayıt Tohumu Nasıl Kullanılır-Hayıt Tohumunun Faydaları
Özellikle hanımların bir çok kadın sorununa bitkisel çözüm yolu olabilen hayıt tohumu aynı zamanda erkeklere olan faydalarıyla da öne çıkmaktadır. Özellikle hayıt tohumunun ateş düşürmek, baş ağrısına bitkisel çözüm olmak, gaz ve ödem söktürmek, idrar yolu rahatsızlıklarının doğal tedavisinde kullanılmak gibi özellikleri yanında kadınlarda hormon düzenleyici etkisi nedeniyle adet söktürücü bitki kürü olarak kullanılır. Ayrıca adet öncesi ashabiyet, stres, adet gecikmeleri, adet döneminde bazı kadınlarda görülen kasılmalar ve kramplar, adet öncesi sıkıntı ve depresyon gibi değişik kadın sorunlarına karşı oldukça etkili bir bitkisel tedavi olanağı sağlar.
Hayıt Tohumunun Kadınlar İçin Faydaları :
  • Hayıt otu kadınlarda görülen hormon bozukluklarına bitkisel çözüm üreten bir şifalı bitkidir. Özellikle hormon tedavisinin faydalı olmadığı kadınlarda hayıt tohumu tedavisi denenebilir. Ancak hormon tedavisi gören kadınların hayıt tohumu kürü yapmaları yan etkilere yol açabilir.
  • Adet öncesi stres ve sinirlilik hallerini geçirmek için hayıt tohumu bitkisel tedavisi olumlu etki yapmaktadır. Hayıt tohumu ile ashabiyete ve adet gerginliğine bitkisel çözüm arayanların 12 haftalık kür denemeleri önerilir. Bu kürün ilk 2 haftasında sinirlilik ve ashabiyet hallerinin önemli ölçüde geçtiğini görecek ve hayıt tohumunun teskin edici sinirleri yatıştırıcı faydaları karşısında hayrete düşeceksiniz.
  • Adet düzensizliklerine doğal çözüm arayanların hayıt tohumu ile adet düzenleyici kür yapmaları önerilir. Özellikle adet kanamasının az veya aşırı çok olduğu hanımlar ile ağrılı adet düzensizliği, adet öncesi şiddetli sancı vb. şikayetleri olanların hayıt tohumu bitkisel tedavi kürü yapmalarını öneriyoruz.
  • Kadınlarda cinsel isteksizlik sorunlarına çözüm için de cinsel istek ve şehvet artırıcı bitkiler arasında özel bir yeri olan hayıt tohumunu kullanmaları gerekir. Cinsel isteği gereğinden fazla olan hanımlar için de cinsiyet hormonlarını düzenlediği için cinsel istek azaltıcı etki oluşturmaktadır. Bu yönüyle hayıt tohumu hem cinsel isteği artırmak hem de azaltmak için kullanılabilir.
  • Hayıt tohumu özellikle adet düzensizliği ve yumurta üretiminde sıkıntı çeken, bu nedenle kısırlık şikayeti olanların kullanabilecekleri bir şifalı bitkü kürüdür. Hamile kalmak için hayıt tohumu kürü yapmanız önerilir.
  • Doğum kontrol haplarının zararları ve yan etkileri arasında, bu hapların kullanımının sona erdirilmesinin ardından bir süre daha etkisinin devam ettiği bilinmektedir. Artık hamile kalmak isteyen ve öncesinde doğum kontrol hapı kullanmış olan hanımların hayıt tohumu kürü ile doğum kontrol haplarının vücuttan daha hızlı arındırması mümkündür.
  • Kadınlarda görülen aşırı tüylenme, kıllanma ve istenmeyen tüyler şikayetlerinin hayıt tohumu bitkisel tedavi kürü ile tedavi edilmesi olanaklıdır. Sadece kadınlarda görülen istenmeyen kıllanma şikayetleri değil, aynı zamanda erkeklerdeki istenmeyen tüyleri dökücü etkisi de hayıt tohumunda mevcuttur. Adet öncesi sivilce ve akne şikayetleri olan hanımların da hayıt tohumu kullanarak adet öncesi sivilceleri tedavi etmesi oldukça kolaydır.
  • Anne sütünü artırıcı bitki meyvesi olan hayıt özellikle doğumdan sonraki ilk 2 hafta içinde anneler tarafından tüketilirse anne sütünü arttıran etki oluşturmaktadır. Bu meyve ile birlikte rezene çayı tüketilirse anne sütünü çoğaltmak için ideal bir bitki kürü yapılmış olur.
Hayıt Tohumunun Erkekler İçin Faydaları :
  • Hayıt Tohumu, erkeklerde, cinsel istek düşüklüğüne karşı bitkisel çözümdür. Yorgunluk, bitkinlik, hormon düşüklüğü gibi nedenlerden ötürü görülen erkeklerde cinsel istek azlığına bitkisel kür olarak hayıt tohumu kürü önerilir.
  • Erkeklerde iktidarsızlık, erken boşalma, sertleşme sorunları gibi durumlara karşı ve özellikle de erkeklerde, depresyona bağlı iktidarsızlığa bitkisel çare olarak kullanılabilir.
Hayıt Tohumu Kürü Nasıl Yapılır?
Yarım çay kaşığı olacak şekilde, Hayıt tohumu ezilir. Bir su bardağı suyun içine, yarım çay kaşığı ezilmiş, hayıt tohumu, atılır ve kaynatılır. 10-15 dakika demlendirilir. Süzülür ve ılık ılık içilir.

Hazır hayıt çayı ise, 1 Fincan sıcak suyun içine, 1 sallama çay atılır, 5 dakika kadar demlemeye bıtakılıp tüketilir.

KIZLAR BELKİ YARRAI OLUR PAYLAŞMAK İSTEDİM...

Bebegimi kaybedeli 25 gun oluyo ilk gunler cok cok kotuydum yawas yawas rabbim'in izniyle iyilesmeye calisiyorm ama yazinizi aglayarak okudum we hala iyilesemedigimi goruyorm cok cok zor yasayan bilir rabbim kimseyi ewladiyla imtihan etmesin sizede sabir we saglkli sihhAtli bebekler nasip etsin insallah

Geçmiş olsun herşeyde bir hayır vardır ,ALLAHımıza inancımızı eksiltmeyelim sınavımızı ALLAHIMIZza yıne sığınarak verelim..Herkesin arzu ve isteklerini hayırlı bir şekilde nasip etsin inşallah hayırlı olmayanıda hayırlı kılsın bizlere nasip eğlesin.. Fazla kaptırmayalım üzüntü ve kedere kendimizi buna da şükür demek ve zamanı değilmiş zamanı gelince olacak hayırlısı ile..ALLAHımızı her bebek isteyene hayırlısını kılarak nasip etsin inş... yine olur neden olmasın ki yeter ki rabbim istesin hz. meryemin rahmine erkek eli değmeden hz.İsa yı düşürdüyse bizlerin başında eşlerimiz varken vermesi onun ol demesine bakar inancımızı yitirip sakin isyana geçmeyelim..sakat yada özürlü olacak dı belki böyle nasip gördü rabbimiz ki neticede oluyor onada şükür yıpratmayın kendinizi bu kadar ya sabır önümüze bakalım...

Merhaba ben seni çok iyi anlıyorum benimde ilk bebeğim gelişmedi bende kürtaj oldum sonra 3 ay gecti tekrar hamile kaldım bebeğim düştü yanı iki bebeğimide kaybettim

s.a arkadaslar benim 3.adet dönemim gecdı hıc korunmadıkda bakalım ne olacak yıne adetlerım duzenlı bır sıkıntıda yok doktora gıttım ultrasyonla bakdı kurtajdan bır sıkıntı yok normal yolla hamıle kalınmasını belıyecez dedı rahım ıcın zaman lazım oluyormus bunyeye gore.Hakkımızda hayırlısı hamıle kalmakdan zıyade saglıklı sekılde dunyaya getırıp buyutmek nasıp etsın ıns. sevınclerımız kursagımızda kalamsın

bende kurtaj oldum. 10 haftalıkken kontrole gittiğimizde bebeğimin 8. Haftada kaldığını öğrendik yani kalbi atMiyordu.

Arkadaşlar hepinizi büyük bi üzüntüyle okudum malesef benimde aynı şeyler başıma geldi pko hastasıyım esimde varkosel buyuzden çok tedavi olduk aşılama falan en son tup bebek yaptık iki tane yıldız koydular fakat bi tanesi daha önce diğeride 6 haftalikta kalmış o iki keseyi gordugumdeki duyguyu anlatamam doktora nekadar teşekkür ettim hatırlamıyorum ama ikinci gidisim felaketti 9 haftalik oldu kalp atislarini duyarım die gittim ama malesef onlar son gördüğüm anda kalmışlar esimde garibim bizi videoya cekiyomus ama terslik olunca kapatmış kürtaj oldum anestezi ile pataloji temiz cikti doktor kromozom lar yanlis birlesmistir saglikli olsa dusmez dedi bide inat yapar gibi doğum katına aldılar bi hemşire gelir normal dogummu der diğeri sezeryan di dimi efendim sizinki cildirmamak elde deil çok zor günlerdi ve 7 ay geçti aynı hamis kaldığım arkadaşım doğum yaptı ama ben görmeye gidemiyorum off çok daraldim rabbim anne olmak isteyen herkese yasatsin o değer kıymet bilmeyenlere vermesin amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…