Merhaba,
Öncelikle kaybınız için çok üzgünüm, başınız sağ olsun; merhumenin toprağı bol olsun, toprak incitmesin, huzurla uyusun.
Ben de baba kaybı yaşadım. Ebeveyn kaybı gerçekten zor. Kaç yaşında olursanız olun, anneniz babanız hayattaysa gerçekten şımaracak birileri olan, eteğine kucağına sığınabilecek bir çocuksunuz aslında; anneniz babanız vefat ettiğinde ise yaşınız kaç olursa olsun işte o zaman gerçekten büyüyorsunuz. Ölüm çok farklı bir tecrübe, insanı en çok acıtan da o olsaydı, o da yapsaydı, o da bilseydi hayıflanmaları oluyor. Uzanırken babamın üstümü örtüşü geliyor benim de aklıma, insan ne yapsa hayalinde onunla yapıyor. İnsan ailesini toprağa koyduktan sonra, akıp giden hayata bile kinleniyor; hayat nasıl devam edebiliyor ki? Ediyor işte, hayat devam ediyor.
Bu düşünceler bir süre sizinle olacak, yas sürecindesiniz; daha kaybınız çok yeni, acınız yaranız çok taze. İnanın zamanla insan kanıksıyor. Ölüm gerçeğini kabulleniyor. Ölümü bilmekle yaşamak çok farklı. İnsanoğlu her şeye alışıyor. Alışmazsak, acıdan ölürdük. Yürek yangınınıza ferahlık, size sabır dilerim.