Anne -kız ilişkisi🤦🏻‍♀️

Mehrii34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2017
9.951
En iyi cevaplar
1
5.202
198
Arkadaşlar selam. 28 yaşında genç kadınım evliyim.

Kısacası ben annemle bu yaşıma kadar bi türlü anlaşamadım. Ne yapsam ne etsem onun hoşuna gitmeyen bi durum olduğunda fikrine ters geldiğinde ,beni hemen beni kötü , kinci, kıskanç ilan ediyor. Çünkü neden? Dik başlı , inatçı, haksızlığa gelemeyen biriyim üstelik yalakalık ve samimiyetsizliği sevmiyorum. Bugün benim tek şu lafım annemi çileden çıkardı:

"Bana kim nasılsa , bende öyleyim"

Devamlı beni yönlendirme devamlı başkalarını savunma özellikde aile içini bana karşı fazla savunması aşırı yıprattı beni. Son 6 senedir aşırı problem yaşadık bu tür şeylerden dolayı ve artık ben bu durumu idare edemiyorum. Bana karşı çok çirkinleşiyor.

Tartışırken bi anda hiç konu olmayan şeyleri gündeme getirip çirkefleşiyor. Kötü evlat muamelesi görmeye başlıyorum bu seferde.

Bende soruyorum şimdi size ben gerçekten kötü bir kelime mi kullandım? O kelimeyi söylerken hiç kimseyi ima etmedim ama ikimizde aynı kişiyi içimizden geçirdik o yalan değil. Kızlar siz annenizle böyle durumlarda nasıl başa çıkıyorsunuz?

Ben bunu da not geçmek istiyorum size, yaşınız kaç olursa olsun ablalarım kardeşlerim ben kendim yapamadım ama siz yapın kafanıza bişey takmayın çünkü bende türlü türlü hastalıklar çıkmaya başladı üzüntüden. İçime attıklarım artık bedenim tepki veriyor...

Ben şöyle düşünüyorum herkesin iyi ve kötü yönleri vardır. Sonuçta annem yani aynı düşünmüyoruz ama birbirimizi seviyoruz. Başıma bir şey gelse ilk o koşar. Biraz da idare etmek önemli. Her doğru her yerde söylenmez.

Evlisiniz yani ayrı bir evdesiniz. Bu açıdan şanslısınız. Her gün ona maruz kalmazsınız. Ruh halini korumak için anne baba bile olsa sınır koymak zorundayız. Annenize artık tartışmaktan yorulduğunuzu, mutsuz hissettiğinizi belirtin. Gerekirse telefonlarını bir süre açmayın, görüşmeyin.

Bazen insanları idare etmek gerekiyor, bazen de silmek. Kendiniz için kullandığınız sıfatların dozu onemli. Olaylara yaklaşımınız fazla mı yoksa normal mi ona bakmam lazım. Siz herkes bana nasılsa ben de oyleyim cumlesini yasanan hangi olaya gore soylediniz? Onu anlatın, ona gore konusalım. Normalde bu cumlede birsey yok. Ama hangi bağlamda onu bilmek lazım

merhaba teşekür ederim, annem benim herşeyime yardım eder bende onun dert ortağıyım en kötü günleri beraber atlattık. Ama böyle benim fikirlerime çirkefleşiyor tek ettiğim cümle buydu. Ve buna deli oldu. Yönlendirmek istiyor.. bunu çocukluğumda yaptı ok. Ergenliğimde de yaptı tamam. Ama şuan bile yapıyor ters geliyor.. aile içi böyle fikirlerin olmasın yanlış düşünüyosun diyo ..

Deşifre olmak istemediğimden konuyu direk yazmadım şöyle söyliyim aile içinde beni dışlayanlar için beni arayıp sormayanlar için kullandım o cümleyi. Herşeye müsait olup bana müsait olamayanlar , ağzımdan özelim için laf alıp dertleşmek yerine rahatlayanlar için. Buda aile içi olunca insanı üzer. Ama annem aile bağları aman kopmasın aman ağzımızın tadı bozulmasın modunda

Ben sadece kim bana nasılsa bende öyleyim dedim.

Kimsenin adını bile ağzıma almadım ama nedense aynı kişiyi düşündük :) sanırım herkes herşeyin farkında ama annem aile dinamiklerinin bozulmasından korkuyor oysa ben kaybedeceğim iyi kontaklar görmüyorum.

akraba akbaba diyip hıc bırıyle görüşmeyen ararlarsa açıp iyiyim siz nasılsınız diyen anam
Kız bide görsen kendi istemiyo akrabaları kendi haksızlığa uğrayınca ortalığı toz dumana katıyo ben baş kaldırınca kendimi bu şekilde koruyunca da sorun oluyor

Kız bide görsen kendi istemiyo akrabaları kendi haksızlığa uğrayınca ortalığı toz dumana katıyo ben baş kaldırınca kendimi bu şekilde koruyunca da sorun oluyor
Öyle olur zaten var bizde de öyle biri herkese sıçar sıvar ertesi gün sanki canı gidiyor gibi savunur sanarsın dün başkası sıçtı sıvadı

Öyle olur zaten var bizde de öyle biri herkese sıçar sıvar ertesi gün sanki canı gidiyor gibi savunur sanarsın dün başkası sıçtı sıvadı
Aayyy haykırdım bu bizz inanmıyorum aynısıııı kuzum gülüyorum ama beni çok sinir etti. Sadece aile içi değil ben arkadaşımdan da örnek verdim mesela çok sevdiğim bir arkadaşım vardı , iki kez görüşmeyi teklif ettim oyaladı beni erteledi. Sonra hep ben mesaj atıyordum arıyodum e baktım ondan hiç bişey gelmiyo. Zaten o çok yoğun çok sıkıntılı diye takmıyodum benim zamanım oluyodu diye ama baktım olmuyo kestim kontağı e aynı şekilde akrabalar da da böyle kimse kimseyi ilk hatasında yada ilk dirsek dayamasında silmiyor ki. Kaldı ki ben kimseyi silmedim sadece mesafe koydum pek bişey değişmedi aslında

Olsun sen anlamazsın çok gizli bir bağ var aralarında konuşurlar konuşurlar ama elden önce koşarlar herşeylerine hep yanlarında olurlar sende ol isterler her iş bitip eve dönerken arkalarından bidaha konuşmayı ihmal etmezler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…