Anne mi? Eş mi? çocuk mu?

biliyorum sormak çok yanlıştı ama nişanlıma sordum annem dedi
bide cennet onun ayakları altında dedi
aldım yani ağzımın payını
ama bu soruyu çocuğumuz oldugunda yine sor dedi
bilemedim:26:

tebessüm ettim:))
çocuktan sonra sor demiş,ozamanda çocuk mu diyecek acaba:)
seni yine ilk sıraya almamış

henüz çocuğumu kacğıma almadım o zaman ne hissederim bilmiyorum ama şu anki fikrim tamamen anne; onun dışında herkesten vefasızlık görüyor insan, bir tek o beklentisiz seviyor insanı.

Önce evlat bana göre.
Eş mi , anne mi derseniz;
Ne anamdan, ne babamdan, ne eşimden geçerim.
Hepsi canımın içi, kalbe giden damarlarım.

mesel sevmek meselsi değil. hayatta bazen öyle noktalar geliyorsunuzki tercihler yapmanız gerekiyor yaptığınız tercih doğruysa sizi bir adım ileri yanlışs abir adım geri itiyor. tercih kelimsedie yanlış anlşılmasın, birini tercih ederken ötekine yürü git nen seni sevmiyom demek değil. eminim evli bayanların çoüunun başına gelmiştir. annenizle eşiniz arasında kalmışsıınzıdır. anneniz bir tarafa çeker eşinz bir tarafa kim haklı olursa olsun o anda brini haklı lduğunu söylemniz gerekir. ya akıllıca davranır durumu idare edersini yada gerçekten kim haklıysa onu tutar karşı tarafı küstürüüsünüz yada meyliniz kime ise onu seçersiniz. böyle duurmlrda eşin tutulması gerekiyor. çünkü anne nin evinden artık çıkmışsınız, eşinizle aynı yatağa giriyorsunuz, onunla yola devam edeceksiniz. diyelim anneyi seçtiniz annem haklı dediniz, varın olacakları siz düşünün . artık erkeğin aklından bunu kırk yel geçse çıkaramazssınız. umursamaz durular ama böyle şeyleirde hiç unutmazlar. ya ya , sen zamnaında anneni ban atercih etmiştin der der başınızın etini yerler.
çocuklar ise ap ayrı. onların üstüne eğildikçe eşler kendierini önemsemediğinizi düşünürler. ve gün gelip o çocuklar yuvadan uçtuğunda eşinizinde çoktan uçmuş olduğunu aslında kaç yıldır yalnız yaşadığınız fareedersiniz. bu yüzden acı gerçeklerin sıralaması şu şekildedir: eş-çocuklar-(anne-baba)

sevdiklerimi sınıflandırmam asla...hayatımdaki insanları ya seviyorumdur ya sevmiyorumdur.
kaybettiğimiz zaman hepsinin acısına mecburen katlanıp alışmayacakmıyız?
tek bildiğim annemi,çocuğumu,eşimi sevdiğimdir.sırası mühim değil

Son düzenleme:

Ne eşim için annemi küstürürüm ne de annem için eşimi küstürürüm. Olaylar yaşanırken eğer eşim beni bu tercihe zorlarsa haklı bile olsa gözümde haksız olur ve annemi tutarım. Varsın başımın etini yesin beni böyle bir tercihe zorladığı için bende eşimin başının etini yerim. Çocuğumun üzerine düştükçe beni önemsemiyorsun diye mızmızlanan eşi ben istemem. Evladını kıskanan adamdan korkarım ben yahu...

Kısacası beni böyle seçimlere zorlayan eşle ömür geçirmektense yalnız bir ömür geçirmeyi tercih ederim...

bana göre de hepsinin sevgisi ayrı,tercih değil öncelikler vardır belki..

çocuğum yok ama olsa önceliğim o olurdu,eşim de benim eşim diğer yarım,evladımın babası,aşık olduğum insan olduğundan o da o derece önemli..

annem ise ifade edemeyeceğim kadar değerli,ama evinden çıktım yeni bir yuva kurdum ve önceliğim yuvam olmalı diye 2. sırada olabilir..bu 2. sıra ise 1. sıraya çok da uzak değil elbette

Son düzenleyen: Moderatör:

duygularıma tercüman olmuşsun bana yazacak pek birşey kalmamış..kim başımın etini yerse ben diğer tarafı seçerim.. sonra benim başımda dır dır yapanın başının etini ayrıca yerim.. kısaca yiyen yiyene

Depresifim çoğu mesajını okurken,bende bunu yazacaktım diyorum.
Bu yorumun üstüne bişey yazmak istemedim.

çok zor olur sıralama yapmak ama eş sona gelir sanırım bende :)

çocugum çocugum çocugumm herseyden önce çocugum minicik yavrucum gelir.anne konusunda cok hassasım ama eşim içinde canımı verırım.hepsinin yeri başka ama sanırım çocugumdan sonra kardeşim geliyor.

merak ettim dün sordum eşime,
aynen şöyle dedi:''çocuğumuz olmadığı için,o duyguyu bilmiyorum.şuanki bakışımla,sen ve çocuğum eşit olur,annem en son.çünkü artık bizde bir aileyiz.seni ve evlatlarımı her zaman önde tutarım.tabi çocuk büyüdükçe ister istemez ikimizinde önceliği çocuk olur.''
bende aynı düşünüyorum eşimle.
sonra patlattı tabi:''ama ben seni biliyorum sen çocuk olunca beni unutursun ''
bilemiyorum ama yavrum olunca sanırım benimde eşiminde önceliği o olur.

tebessüm ettim:))
çocuktan sonra sor demiş,ozamanda çocuk mu diyecek acaba:)
seni yine ilk sıraya almamış

galiba
dur bakalım evlenelim çocuğumuz olsun bida sorarım bende
ilk sıraya yerleşemezsem artık benimde ayagımın altında cennet derim
zorla otururum birincilik koltuğuna

Hepsinin sevgiside, durduğu yerleride farklı kulvarlarda.
Üstüne konuşmak bile luzumsuz.

Sıralama yapmak bana göre gereksiz ama illa bir sıralama gerekiyorsa heşeyden önce çocuğum ama istinasız 2. sırada annem gelir çünkü eş gelip geçebilir hatta yeri gelir insanı evlatı istemez ama anne her kötü anımızda herzaman yanımızda olan tek insandır
ben eşlerini annelerinin önünde sıralamaya sokanları anlayamıyorum , sizlerde annesiniz çoğunluğunuz çocuğumda çocuğum demişsiniz, ilerde çocuklarınızda eşlerini sizlerden önceye almasını istermisiniz birde bu açıdan bakın

Son düzenleme:
Bu soru esra Erolda sorulduğunda ne saçma demiştim ordada genelde çocuk anne oluyor ama biz bir şeyi atlıyoruz insanlar evlenince ÇEKİRDEK AİLE OLUŞUR oda anne baba çocuktur kadının ailesi erkeğin ailesi girmez bu kavrama.diyelim ki çocuk ve anne 3. sırada eş oldu kocalarımız böyle sıralama yapsa kızarmıyız kızmazmıyız zaten gelin kaynana çekişmeside bundan olmazmı bu önem sırası yüzünden.Diyelimki anne ve eş aynı anda rahatsızlandı ancak birine bakma hakkımız var hangisini seçeceğiz annem benim kıymetlim önemsıram onda deyip eşimizi pasmı geçeceğiz.Evet annelerimiz kıymetlimiz canımızın parçası ama evlenince kimse kusura bakmasın kimse ama çocuktan sonra eş gelir böyle olazsa niye evleniyoruz oturalım ana evinde evli bir kadının görevi çocuklarına eşine sonra kendi ailesine bakmaktır bu erkek içinde geçerli bir kocanın görevi çocuğuna eşine sonra kendi ailesine bakmaktır yoksa herkes benim annem önemli derse bence evlilik kurumu bir gözden geçirilsin.Zaten evlilik kavgalarının çoğuda buyüzden değilmi annesiyle eşi arasında dengeyi kuramayanlardan kaynaklanmıyormu.

Evet annelerimiz herzaman yanımızdadır ama evlenince kusura bakmayında herkesin görevi ve vaziyeti değişir nihayetinde her kadın bir eş aynı zamanda annedir.2 çocuğum var biri kız biri erkek ileride onlar beni eşlerinden sonra tutsunlar niyemi evlenince herkesin görevi ve yetkileri değişir beni annesi olarak eşlerinide eş olarak bilsinler herkesin kalbinde eşinin yeri başkadır karısı ve kocası kalbinin başka köşesindedir.Ben nasıl eşime önemsırasında ailesini üstün tutuyor diye kızıyorum kimse kusura bakmasında o sıralamayı ben yapacaksan kendi aileme eşimden önce getiremem evliliğimde problem yoksa eş öncelikli ama bu öncelik içinde ailemi geri plana atamam onlar vazgeçilmezim canımbenim kötü günümde bilirimki ailemem hep yanımdadır eşim iyi gün dostudur ama çocuklarımız için onların çekirdek ailesi kocam ve bensem babanne ve annene bu halkanın dışında kalır

benim tek kızgınlıgım esin etrafta birsürü bulunabilecegi yaklasımı..... eş sevgili gibi bişeymiki biri gider birigelir diye bakalım...... en iyisi kimseyi bir digerinin ardına atmamak ....... adaletli davranmak

Arkadaşlar teşekkür ederim..Genelde herkesin bu düşüncesi farklı bu konuda..Bu da biraz ilişkilerimizden kaynaklanıyor..Sonuçta herkesin ailesiyle veya eşiyle yaşadığı ilişki değişkenlik gösteriyor..Elbette genel geçer bir cevap beklenemz bu soruya göreceli çünkü :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…