• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne mi ?

bu para mevzuları beni boğuyor ya üff

Yapmayacağım diyorsun da inşallah öyle olur.. sonuçta evlisin artık sorumlulukların var..
En basitinden eşin annesine 200-300 tl verse emin ol gözüne gelir..

aynen canım okuyoruz burada eşi annesini elektrik faturasını yatırmış diye boşanmayı düşünen kadınlar var

aynen canım okuyoruz burada eşi annesini elektrik faturasını yatırmış diye boşanmayı düşünen kadınlar var

Kimse istemez ki normal şartlar altında..
Erkeği de kadını da.. bu dünyanın kanunu maalesef..
Bunu ailelerin bir kısmı talep eder ama kıvam verici olan evlatlar. Yoksa evlenmesinler baksınlar analarına.

Kimse istemez ki normal şartlar altında..
Erkeği de kadını da.. bu dünyanın kanunu maalesef..
Bunu ailelerin bir kısmı talep eder ama kıvam verici olan evlatlar. Yoksa evlenmesinler baksınlar analarına.

aynen canım aşırıya kaçamamak kaydı ile yapılmalı diye düşünüyorum

Etmem.ona zaten hep diyorum bunu.yapmayacağım artık.öyle de kötü,böyle de kötü.merhametten maraz doğuyormuş işte böyle.yaşadıklarım da herkese ders olsun.fazlasını yapmayın fazlaca çekersiniz arkadaşlar :50:

sen onlara yardım ettikçe yaranacağını mı sanıyorsun???
sana aa manno ne iyi evladımız mı diyecekler???
gözünü aç gözünü
üstüne basarlar sende fedakarlıklarını saydıkça yapmasaydın kerizmisin derler bana öyle dediler
valla hiç yüz vermiyorum içim içimi yesede
bende vermeyince nankör evlat oldum ne oldu??
gene gelip kendileri barıştılar
valla hiççç çekemem
annem yüzledi yüzledi kızını şimdi bana dert yanıyor
bende hakediyorsun dedim
ha! dedi
ha ya dedim
baktı kaldı

monna farkındamısın ailenle tek tartışma konun para. senden para istiyorlar çünkü veriyorsun devamlı ha tabiki ihtiyaç olduğunda vereceksin ama ölçülü ol . kesinlikle kardeşinin dersane parasını da verme.dersane bir ihtiyaç değil lükstür. kız kardeşinin nişanı içinde ne sen ne eşin bir şey yapmasın. sizden bir şey istedikeri zaman hayır deyin ya bu kadar zor olmamalı.
kız kardeşini de takdir ettim gayet haklı seninle annen arasında geçen konuya karışmayarak, asıl sen annen sana gelip böyle böyle dediğinde senin, banane herkes kendi sorununu kendi hlalletsin ben evlenirken tek kuruş yardım mı gördüm diyecektin o zamn bu kadar ısrarcı davranamazdı.

bu sorunları aşman için gereken tek şey kararlı durmak. ama kırmadan kırılmadan. annene artık evli olduğunu ve başka sorumlulukların olduğunu söyle.

Bende iyi bilirim böyle anne babayıı. Nişanlımın ailesi de aynı evlenirken onların bize yardım etmesi gerekirken hala oğlunu tırtıklamaya çalışıyorlar
Allah yardımcın olsun canım anne bu atsan atılmıyor bi kenara

monna farkındamısın ailenle tek tartışma konun para. senden para istiyorlar çünkü veriyorsun devamlı ha tabiki ihtiyaç olduğunda vereceksin ama ölçülü ol . kesinlikle kardeşinin dersane parasını da verme.dersane bir ihtiyaç değil lükstür. kız kardeşinin nişanı içinde ne sen ne eşin bir şey yapmasın. sizden bir şey istedikeri zaman hayır deyin ya bu kadar zor olmamalı.
kız kardeşini de takdir ettim gayet haklı seninle annen arasında geçen konuya karışmayarak, asıl sen annen sana gelip böyle böyle dediğinde senin, banane herkes kendi sorununu kendi hlalletsin ben evlenirken tek kuruş yardım mı gördüm diyecektin o zamn bu kadar ısrarcı davranamazdı.

bu sorunları aşman için gereken tek şey kararlı durmak. ama kırmadan kırılmadan. annene artık evli olduğunu ve başka sorumlulukların olduğunu söyle.

Zaten son konuşmamızda banane ben çeyizimi yaparken birinden beş kuruş yardım mı gördüm dedim.ondan sonra koptu bağlar.yani aa doğru söylüyor,haklı kız diye düşünmedi kimse :19:
Ayrıca dediğin gibi tek mesele para.çünkü ben annemin gözünde kızı monna değil MONNABANK ım

Son düzenleme:
sen onlara yardım ettikçe yaranacağını mı sanıyorsun???
sana aa manno ne iyi evladımız mı diyecekler???
gözünü aç gözünü
üstüne basarlar sende fedakarlıklarını saydıkça yapmasaydın kerizmisin derler bana öyle dediler
valla hiç yüz vermiyorum içim içimi yesede
bende vermeyince nankör evlat oldum ne oldu??
gene gelip kendileri barıştılar
valla hiççç çekemem
annem yüzledi yüzledi kızını şimdi bana dert yanıyor
bende hakediyorsun dedim
ha! dedi
ha ya dedim
baktı kaldı
Çok şükret ki atlatmışsın o günleri.peki noldu ne kadar sonra gelip barıştılar?

Ne yaptığını soruyorsan konularımda bulabilirsin.ayrıca anneyse yapacak.doğurduysa yapmak zorunda.yarın ben anne olduğumda bi çocuk doğurdum iyice bakayım da büyüyünce benim maddi destekçim olsun diye mi doğurayım yani ?

kesinlikle anne ve baba çocuğu üzerindeki bütün sorumlulukları yerine getirmek zorunda. madem bizi dünyaya getirdiler yedirecekler içirecekler giydirecekler mecburen asıl yapmasalar sorun olurdu. ama bize yemeyip yedirdiler diye de onlara mecbur gibi olamayızki. tabiki senin ailen başının tacı onlar çok kıymet verdiğinden üzülüyorsu ya. ne olursa olsun unutma sen bir ailesin artık. onlar da kendi yerini bilmeli. sen bugüne kadar hep vermeye alıştırdın maddi manevi her türlü sorumluluğu üstlendin şimdi de aynısını istiyorlar. alışkanlıklarını değiştireceksin zamanla. bak kardeşin ne kadar kıymetli sen de onu örnek alsana ama onları kırmadan yap bunları. gerçi sen her hayır dediğinde kırılıyorlar ama senin için rahatsa yapacak birşey yok. ailemiz de olsa herkes biraz doyumsuzdur biz bile öyle değil miyiz bişey elde edinceye kadar güzel elde ettikten sonra hep başka şeyler istemiyor muyuz? annenden de özür dilemesini bekleme dilemeyecek zaten hatalı olduğunu kabul edecek olsaydı baştan hiçbiri olmazdıki. annene göre sen hep haksızsın ve her şeyi sınırsız yapmak zorundasın seni boşuna büyütüp okutmadı onun düşüncesi öyle. sen içinin rahat edeceği kadarını yap her isteklerine yetişemezsinki. ayrıca bi tavsiye... kardeşinin dershane taksiti çok sürecekse bir-iki ay daha ödeyip kesmeyi dene evet kızacaklar yine hayırsız evlat olacaksın ödediklerin değil ödemediklerin konuşulacak ama kendileri üstlensin bu sorumluluğu. senin evli olduğunu sorumlulukların olduğunu zamanla ister istemez kabul edecekler. anneni öyle kabul edeceksin başka yapcak bişeyin yok öyle kabul ederken de isteklerine "hayır" demeyi öğreneceksin yoksa sonu gelmez bu yaşananların.

kesinlikle anne ve baba çocuğu üzerindeki bütün sorumlulukları yerine getirmek zorunda. madem bizi dünyaya getirdiler yedirecekler içirecekler giydirecekler mecburen asıl yapmasalar sorun olurdu. ama bize yemeyip yedirdiler diye de onlara mecbur gibi olamayızki. tabiki senin ailen başının tacı onlar çok kıymet verdiğinden üzülüyorsu ya. ne olursa olsun unutma sen bir ailesin artık. onlar da kendi yerini bilmeli. sen bugüne kadar hep vermeye alıştırdın maddi manevi her türlü sorumluluğu üstlendin şimdi de aynısını istiyorlar. alışkanlıklarını değiştireceksin zamanla. bak kardeşin ne kadar kıymetli sen de onu örnek alsana ama onları kırmadan yap bunları. gerçi sen her hayır dediğinde kırılıyorlar ama senin için rahatsa yapacak birşey yok. ailemiz de olsa herkes biraz doyumsuzdur biz bile öyle değil miyiz bişey elde edinceye kadar güzel elde ettikten sonra hep başka şeyler istemiyor muyuz? annenden de özür dilemesini bekleme dilemeyecek zaten hatalı olduğunu kabul edecek olsaydı baştan hiçbiri olmazdıki. annene göre sen hep haksızsın ve her şeyi sınırsız yapmak zorundasın seni boşuna büyütüp okutmadı onun düşüncesi öyle. sen içinin rahat edeceği kadarını yap her isteklerine yetişemezsinki. ayrıca bi tavsiye... kardeşinin dershane taksiti çok sürecekse bir-iki ay daha ödeyip kesmeyi dene evet kızacaklar yine hayırsız evlat olacaksın ödediklerin değil ödemediklerin konuşulacak ama kendileri üstlensin bu sorumluluğu. senin evli olduğunu sorumlulukların olduğunu zamanla ister istemez kabul edecekler. anneni öyle kabul edeceksin başka yapcak bişeyin yok öyle kabul ederken de isteklerine "hayır" demeyi öğreneceksin yoksa sonu gelmez bu yaşananların.

Çok güzel yazmışsın teşekkür ederim öncelikle.Kardeşim okusun çalışsın başarsın istiyorum ama bunun için orta halli bi dersane yeterli olacaktı zaten fakat istemediler.en iyisine gitmesi gerekiyormuş !üstelik ben öğretmenim sanki benden daha biliyorlar.hazirandan sonra ödemeye başlayacağım ama kara kara düşünüyorum çünkü benim öğrenim kredimi de ödeyeceğim . ben zaten bundan sonra hiçbişeylerine tamam demeyeceğim ama son konuşmamızda tartıştık ve ondan sonra 2 kere aradım açmadı..
Teyzem aramış Monna hiç iyi değildi sesi hiç iyi gelmiyordu demiş.ONA HİÇBİŞEY OLMAZ demiş. ben de kararımı verdim ne ararım ne de giderim bundan sonra.inceldiği yerden koptu.küçük kardeşlerimle ve babamla(hiçbişeyden haberi yok )konuşuyorum evlenecek kardeşimle de konuşmuyorum.Ne olacak bilmiyorum

Çok şükret ki atlatmışsın o günleri.peki noldu ne kadar sonra gelip barıştılar?

annem bir melek oldu adeta kanatsız bir melek
bekarken hayatta iplemezdi beni
hiç bir zaman hak vermezdi
nişanlandım evleneceğim hafta annem evrim geçirdi resmen
şimdi bana sen çok ezildin çok çektin diyor
ama içimden bir ses annemi samimi bulmuyor
babama ben küstüm o telefona istedi beni duygu sömürüsü yaptı barıştım sonra maddi desdet istedi vermedim bağırıştık küstük bu böyle 3-4 kez oldu
en son yine telefona istedi gebelik çok yakışmış dedi filan
öyle barıştık...
aslında ben affetmeye hazırım da babamda beni nio bank olarak görüyor dediğin gibi
birde eşimle Allah korusun küssem beni evde barındıracağı 3 gün, 4 değil 3
o nedenle bende kendi aileme bakıyorum

annem bir melek oldu adeta kanatsız bir melek
bekarken hayatta iplemezdi beni
hiç bir zaman hak vermezdi
nişanlandım evleneceğim hafta annem evrim geçirdi resmen
şimdi bana sen çok ezildin çok çektin diyor
ama içimden bir ses annemi samimi bulmuyor
babama ben küstüm o telefona istedi beni duygu sömürüsü yaptı barıştım sonra maddi desdet istedi vermedim bağırıştık küstük bu böyle 3-4 kez oldu
en son yine telefona istedi gebelik çok yakışmış dedi filan
öyle barıştık...
aslında ben affetmeye hazırım da babamda beni nio bank olarak görüyor dediğin gibi
birde eşimle Allah korusun küssem beni evde barındıracağı 3 gün, 4 değil 3
o nedenle bende kendi aileme bakıyorum

Ne zor bi durum.benimki de ben evlenme kararı alınca evrim geçirdi banka elden gidiyor diye.söz günümde söz çantamı yere kim attı taşları düşmüş diye bağırdım diye saçımdan tutup kafamı duvara vurmuştu.unutulur mu ?Tabi ki hayır.ama üstünü örtmeye hazırdım.ama bitmedi istekleri

Çok güzel yazmışsın teşekkür ederim öncelikle.Kardeşim okusun çalışsın başarsın istiyorum ama bunun için orta halli bi dersane yeterli olacaktı zaten fakat istemediler.en iyisine gitmesi gerekiyormuş !üstelik ben öğretmenim sanki benden daha biliyorlar.hazirandan sonra ödemeye başlayacağım ama kara kara düşünüyorum çünkü benim öğrenim kredimi de ödeyeceğim . ben zaten bundan sonra hiçbişeylerine tamam demeyeceğim ama son konuşmamızda tartıştık ve ondan sonra 2 kere aradım açmadı..
Teyzem aramış Monna hiç iyi değildi sesi hiç iyi gelmiyordu demiş.ONA HİÇBİŞEY OLMAZ demiş. ben de kararımı verdim ne ararım ne de giderim bundan sonra.inceldiği yerden koptu.küçük kardeşlerimle ve babamla(hiçbişeyden haberi yok )konuşuyorum evlenecek kardeşimle de konuşmuyorum.Ne olacak bilmiyorum

ararsın da gidersin de ailemizle bağları kopartamayız sadece bir süre böyle ol ki hep alttan alan hep sen olma. öğrenim kredisi zaten başa bela ben öde öde bitiremiyorum o beni bitirmek üzere :) dershane henüz başlamamış bile yeniden gözden geçir bence. kardeşinle ve babanla konuş bu konuyu. ben kardeşimi elbette dershaneye hatta en iyisine göndermek isterim ama ben daha yeni evliyim kredi kartlarımız var benim öğrenim borcum var, haliyle ihtiyaçlarımız var yetişemiyorum nolur anlayın beni diye konuş onlarla. hatta annemi de kırmak üzmek istemiyorum ama annem bana çok tepkili baba sen yardım et bana anneme ben anlatamıyorum ama sen anlat de. hatta ve hatta baba annem evin rızkını hep kendi ailesine verseydi sen izin verir miydin desene kesin hayır diyecektir. benim ailem de benden kredi çekmemi istemişti. bu arada ben de daha 8 aylık evliyim ben de aynı şeyi söyledim onlara kırıldılarsa da bilmiyorum ama kırmadan söylemeye çalıştım ve doğruları söyledim. ben de atandığımda evin beyaz eşyalarını değiştirdim anneme babama kardeşime hediyeler alıyorum arada onları hiç unutmuyorumki... ha çok paramız pulumuz olsa feda olsun da sende yokki ne vereceksin. ayrıca eşini hiç karıştırma bu mevzulara o yapsın falan derlerse o niye yapsınki kendi ailesine bile yapmıyo diyebilirsin. allah yardımcın olsun umarım bişeyler istediğin gibi gelişir

hata sende, madem öyle düşünülüyor, yardımını kes.Ne halleri varsa görsünler. :47:

Durumları kötü değil.ev kendilerinin sadece bi kardeşim okuyor.ben veriyorum çünkü vermek zorunda hissettiriyorlar.ben zaten dersaneye verecektim ama aylık 350 tl lik değil 200 tl lik mesela.ona da itiraz ettiler.eşimin karşısında eziklik hissetmiyorum çünkü o para senindir beni ilgilendirmez diyor.ama ben tabi ki eşim için harcamak isterim o parayı.

Kardeşimlik bişey nasıl yok anlamadım?annesini arayıp anne benden sebep neden monna yı suçluyorsun onun da harcamaları var diyemez miydi ?

Şimdi ben ne yapayım arkadaşlar ?Bu olaydan sonra 2 kere aradım açmadı.anneler günüyle ilgili reklam çıkıyor diye 10 gündür tv izlemiyorum.ama konuşmak da istemiyorum.gelsin gönlümü kendisi alsın istiyorum. çünkü bunları hak edecek bişey yaptığımı düşünmüyorum. Bu kadar zaman insan hiç mi iç muhasebe yapmaz.Anne ya hep o haklı. ona göre öldürse ses çıkarma hakkım yok.teyzelerimle konuştum.yeter artık nankörlüğü, sen yaptıkça küçüldün gözünde bırak arama kendi hatasını anlasın dediler.ablamız da olsa artık haddini aştı dediler

Durumları kötü değil ise her istediklerine tamam demeyeceksin.
Annen çok hatalı ve vicdansızca davranıyor.
O kendisini düzeltmiyorsa ilişkinizi biraz mesafeli hale getirmende fayda var.
Teyzelerinin bile gördüğü aleni bir hata var ortada sonuçta.
Arkadaşım maddiyatla iyi aile ilişkisi kurulmaz.Aile ilişkiniz zaten zedeliymiş,anladığım kadarıyla para versen de vermesen de
ezilip hor görülüyosun.İyi olacağım yaranacağım diye çırpınma.
Kendi hatasını anlasın annen.
Senin bir evin var,eşin var.Çalışıp bütün gelirini onlara mı bağışlayacaksın.
Annen öyle mi yapmış kendi ailesine bi sor bakalım.nekadar destek olmuş ailesine.
Önce kendi geleceğin ve yuvan önemlidir kim ne derse desin.
Anne babanın asli görevidir doğurduğu evladına bakmak ,büyütmek.
Bunun üzerinden evlada borç çıkarılamaz.
Zorda olunur,hastalık olur vs maddi manevi bulunur evlat ailesinin yanında.
Ama bu nedir ya.HAraca bağlar gibi onu öde bunu öde.
EE yıllar geçecek ne kalacak senin elinde.
Kardeşin de sorumsuz kadir kıymet bilmez biriymiş anlaşılşan.
Ben olsam direk keserim yardımımı.

Ne zor bi durum.benimki de ben evlenme kararı alınca evrim geçirdi banka elden gidiyor diye.söz günümde söz çantamı yere kim attı taşları düşmüş diye bağırdım diye saçımdan tutup kafamı duvara vurmuştu.unutulur mu ?Tabi ki hayır.ama üstünü örtmeye hazırdım.ama bitmedi istekleri

Seni çok iyi anlıyorum,bazen anne babalar evlatlarını bir gelir kapısı olarak görüyorlar.evlensen de bu beklenti bitmeyebiliyor hatta öylelerini tanıyorum ki sırf para elden gidecek diye evlendirmiyorlar baskı yapıyorlar.benim için öncelik eşim,çocuğum kendi yuvam.anne baba da önemli ama öncelik olamazlar.sonuçta onlar da kendi ana babaları için kendi hayatlarını feda etmiyorlar.bir de demekki senin başına bir iş gelse para almadan yardım da etmeyecekler öyle görünüyor.yuvana eşine sarıl,bir arkadaş da demiş borca gir ev vs al diye çok haklı.yavaş yavaş çok borcum var aldığımız yetmiyor vs diye söylen bence.hem onlar için değilse bile normalde de kendi geleceğinize bakın.annedir tamam ama bunlar annelik değil kimse kusura bakmasın.demek istediğim çok şey var demiyorum neyse.eşinin maaşından ona neymiş,herkes onlara bakmakla mı mükellef.hem iyi bir anne olsa,sen versen bile kızım eşinle bixim için kötü olma vs derdi.elimde yok diyeceksin arkadaşım başka yol yok.birkaç seferde de bakalım eşim ailesine yapıyor,bana dedi ki sen yapıyorsan ben de yapıyorum o yüzden yetişmiyor gelirimiz de.eşin de biraz uzak dursun bu kadar iyi olmak zorunda değil.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Anneme kocamam sarılıp öpmem için bir sebep daha.. şükürler olsun Allah ondan razı olsun. Sizin de Allah yardımcınız olsun. Böyle konuları okudukça annemin bir melek olduğuna daha çok inanıyorum.. :nazar::nazar::nazar:

Seni çok iyi anlıyorum,bazen anne babalar evlatlarını bir gelir kapısı olarak görüyorlar.evlensen de bu beklenti bitmeyebiliyor hatta öylelerini tanıyorum ki sırf para elden gidecek diye evlendirmiyorlar baskı yapıyorlar.benim için öncelik eşim,çocuğum kendi yuvam.anne baba da önemli ama öncelik olamazlar.sonuçta onlar da kendi ana babaları için kendi hayatlarını feda etmiyorlar.bir de demekki senin başına bir iş gelse para almadan yardım da etmeyecekler öyle görünüyor.yuvana eşine sarıl,bir arkadaş da demiş borca gir ev vs al diye çok haklı.yavaş yavaş çok borcum var aldığımız yetmiyor vs diye söylen bence.hem onlar için değilse bile normalde de kendi geleceğinize bakın.annedir tamam ama bunlar annelik değil kimse kusura bakmasın.demek istediğim çok şey var demiyorum neyse.eşinin maaşından ona neymiş,herkes onlara bakmakla mı mükellef.hem iyi bir anne olsa,sen versen bile kızım eşinle bixim için kötü olma vs derdi.elimde yok diyeceksin arkadaşım başka yol yok.birkaç seferde de bakalım eşim ailesine yapıyor,bana dedi ki sen yapıyorsan ben de yapıyorum o yüzden yetişmiyor gelirimiz de.eşin de biraz uzak dursun bu kadar iyi olmak zorunda değil.

Zaten evlendikten sonra baktım olmuyor dedim ki bizim de borcumuz var harcamalarımız var anca yetiştiriyoruz.bana dedi ki geç şöyle otur.şimdi senin de eşinin de toplam maaşlarınızı söyle.bi de nereye harcadığınızı söyle bakalım nasıl yetişmiyor. :53: aynen böyle dedi bana.utanmasa diyecekti ki yaz da elime ver.yani yetişmiyor desen de dert.eşimin ailesinin maddi durumu çok iyi.yani yardım almayacaklarını biliyorlar

Zaten evlendikten sonra baktım olmuyor dedim ki bizim de borcumuz var harcamalarımız var anca yetiştiriyoruz.bana dedi ki geç şöyle otur.şimdi senin de eşinin de toplam maaşlarınızı söyle.bi de nereye harcadığınızı söyle bakalım nasıl yetişmiyor. :53: aynen böyle dedi bana.utanmasa diyecekti ki yaz da elime ver.yani yetişmiyor desen de dert.eşimin ailesinin maddi durumu çok iyi.yani yardım almayacaklarını biliyorlar

Bunu yapan bir insanın kolay kolay vazgeçeceğini sanmıyorum o zaman açıkça diyeceksin resti çekeceksin canım.yoksa bir ömür böyle gider.nitekim annen anne gibi değil de şirketin muhasebecisi maşallah.işin zor Allah yardımcın olsun

Back
X