işallah sen de adaçayı da vesile olursunuz:)kesin içicem dikkat ederim merak etme zaten her ay belki hamileyimdir diye ağır bile kaldırmıyorum düşün halimi:)dene canım dene aynen öyle etkisini gördüm ben ondan söylüyorum..umarım işine yarar çok sevirim bir faydası olursa :)
ama biraz araştır istersen içmeden yumurtlama tarihinden sonra içme düşük tehlikesi yaratıyormuş, bende öyle bir durum olmadığından rahat rahat içiyorum..sonra kaş yapalım drken göz çıkarmayalım :)
işallah sen de adaçayı da vesile olursunuz:)kesin içicem dikkat ederim merak etme zaten her ay belki hamileyimdir diye ağır bile kaldırmıyorum düşün halimi:)
işallah canım rabbim isteyen herkese versin....inşallah çok sevinirim işe yararsa..sen dikkat et yine de canım her ay en doğrusunu yapıyorsun Allah bir gün nasip edecek inş bebiş sana :)
amiiinnn .sağol canımTez zamanda evlat sahıbı olursunun inşAllah
evet 2.5 yıl daha başlangıç sağlık problemim olmasa bu kadar yıpratmazdım belkide kendimi.bu ara dayınlara allah bağışlasın bebeklerini 24 seneden sonra nasıl bi sevinçtir kim bilir :) aslında haklısın belkide olacağım deyince oluyordur
arkadaşlar 5 senedir çikolata kistiyle mücadele ediyorum 2.5 senelik evliyim çocuk sahibi olamıyorum tedavi için dr la görüştüm tahlildi hsgydi dünya para tutuyor (özel klinik)devlet içinde henüz şartlarımız oturmadı(iş günü,3 yıl evlilik,2 aşılama)2 kez laparoskopi oldum(evlenmeden önce) psikolojik olarak o kadar yıprandım ki (her gün ağlıyorum)şimdi tedaviye başlayacak gücüm yok nerdeyse. arkadaşlarım,komşular,akrabalar hamile yada bebekleri var(benden sonra evlenenlerin bile)etrafdakiler sorup duruyor siz ne zaman yapacaksınız düşünmüyor musunuz artık bi bebek yakışır evinize diye. herşey herkes üstüme geliyor k.pederim dışa vurmasa da çok torun istiyor herkes bi yana ben çok özlem duyuyorum baş edemiyorum çok çaresizim facebookta herkes bebeğinin fotolarını yada hamilelik müjdelerini paylaşıyorlar üzülüyorum kendimi eksik işlevsiz hissediyorum....
haklısın daha yolun başındayım ama önceki iki ameliyat beni yıprattı şimdi de dr lar imkansız gibi konuşuyor yapışıklıklar vs.oluyor çikolata kistinde.özele gitmeyi istiyordum ama baya külfetli bizim için öyle yada böyle bişeyler yapıcağız allah büyük.bu arada sana da geçmiş olsun umarım herşey gönlünce olur aşılaman tutar allah kolaylık versin2,5 yıllık evliyim, son 1 senedir çocuk istiyoruz ama olmuyor... ve sebepsiz...yani sağlık problemim olmasa yıpratmazdım kendimi diyorsun ya, o iş hiç öyle olmuyor. Eşimde de bende de sorun yok, rahim filmine varıncaya her testi yaptırdık, bir sürü de para harcadık ama yokartık aşılama yaptıracağız.
Çikolata kistini tedavi ettirip hamile kalan bir sürü insan var kkda...iş yerinde bir arkadaşım da böyle hamile kaldı. henüz hiç tedavi olmamışsınız, endişelenmek umutsuzluğa kağılmak için çok erken. maddi durumunuz elveriyorsa özele gidin, el vermiyorsa bu kist tedavisi için 3 yıl şartı yok diye biliyorum, devlete gidebilirsiniz sanki. Ama asıl önemlisi umudunuzu inancınızı hiç kaybetmeyin. Sağlıklı bir evlat için hep dua edin. Arkadaşlar da yazmışlar, yıllarca uğraşan, 4-5 tüp bebek tedavisinden sonra anne olanlar var. Siz daha herşeyin başındasınız.
İnşallah birgün anne olursunuz
etraf da canımı sıkıyor dün k.valideme gittim misafirleri var herkes sözleşmiş gibi bebek soruyor inan daraldım bi an önce gitmek istedim burnumdan geldi yani.bu tedavisiz gelme ihtimali düşük gibi ama rabbimin takdiri önemli tabi sen laparoskopi oldun mu ne durumdasın (geçmiş olsun bu arada)canım sakın üzülme yaşın genç,evleneli de çok olmamış.. etrafındakilere daha erken falan dersin,onlar sorup dursun,hiç düşünme.
kendi özlemin içinse Allahın takdiri diyip zamanını bekle,inşallah hayırlı zamanda tedavisiz gelir bebeğin..
benim durumum daha kötü,33 yaşındayım. endometriozis yüzünden menopoza girme durumum bile olabilir..3 kez tüp bebek denedik olmadı.buna rağmen umudumu kesmedim,Allah nasip ederse her türlü olur diyorum
etraf da canımı sıkıyor dün k.valideme gittim misafirleri var herkes sözleşmiş gibi bebek soruyor inan daraldım bi an önce gitmek istedim burnumdan geldi yani.bu tedavisiz gelme ihtimali düşük gibi ama rabbimin takdiri önemli tabi sen laparoskopi oldun mu ne durumdasın (geçmiş olsun bu arada)
bana da dediler 1 sene dene olma olasılığı var vs.diye ama olmadı doğal yoldan olmasını çok isterdim aslında ama nasip her türlüsüne razıyım tedavinin zor olduğunu tahmin edebiliyorum herşeyden önce psikolojik bi savaş geçen merkezin kapısından girip gergin umutsuz yüzleri ggörünce daha çok üzüldüm eşim dedi ki istersen bu konuyu bi süreliğine kapatalım ama içimde rahat değil inan çok şaşkınım ne yapacağımı bilmiyorum umarım sen de doğal yoldan hamile kalırsın 3 kez denemişsin sabretmişsin umarım kendiliğiden gelir bebiş...ben 1 kez laporoskopi oldum canım, o zaman bekardım. evlendikten 1 yıl sonra doktora gittiğimde hiçbir sorun yok,heran hamile kalabilirsin demişti.1 yıl daha bekledik biz, yine olmayınca doktorumu değiştirdim.sosyal güvenceme rağmen şansım yüksek olsun diye özele izmirdeki sözde en iyi tüp bebek merkezine gittik,onlarda gebeliğe engel birşey görmedi,ilk denemede olur dediler ama 3 kez denedik hepsi olumsuz oldu.
laporoskopiden sonra kistim tekrarlamamasına rağmen bu hastalık çok sinsi.hamileliği bir şekilde zorlaştırıyor işte..birde AMH testi var,onu mutlaka yaptır canım,düşük çıkarsa tedavini hızlandırırsın.. tedavisiz olmaz deme,inan tedavi sürecide çok zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun
bazı şeyler çok zor yaşayanlar anlayabilir ancak Allah yardımcımız olsun... işallah aşılaman tutmuştur bence testini yap arkadaşım belkide meleğin içinde şu an:)Hepinizi çok iyi anlıyorum. Daha öncede yazmıştım. Bende endometriozis hastasıyım. 3,5 yıllık evliyim 2,5 yıldır bebek için uğraşıyoruz. Laparoskopi oldum. Aşılama yaptırdım. Suan bekleme asamasindayim. 15. Gün aşılamadan sonra. Adeti bekliyorum. Valla Rabbimiz ol demezse olmuyor işte. Ona dua etmekten başka care yok. Bende ümitsizim test bile yapmadim nasıl olsa yok diye. Reklamlarda bile annelik ile ilgili bişey olsa ağlıyorum.Rabbim bize evlat hasreti yaşatmasın. Üzülme diyemiyorum çünkü bende üzgünüm sadece başına gelen herşey bizimde başımızdan geçiyor yanliz degilsin. Yaşadığınız herşeyi okuyunca kendimden birşeyler buluyorum çok zor.
bazı şeyler çok zor yaşayanlar anlayabilir ancak Allah yardımcımız olsun... işallah aşılaman tutmuştur bence testini yap arkadaşım belkide meleğin içinde şu an:)
ben bi ara her ay test yapıyordum o huyumu bıraktım allah tan:) çünkü test sonrası üzülüyordum hayatımda sadece 1 kez silik 2. çizgi gördüm ondan da bişey çıkmadı test bozuktu sanırım.negatif görmek insanı olumsuz etkiliyor biliyorum ama aşılama yaptırmışsın belkide oldu istersen yarın yap buraya da yaz sonucu üzülme sakın....Ah yapabilsem.. O kadar.korkuyorum ki cesaret edemedim. Artık negatif sonuç görmeye halim kalmadı bari.adetim geçsin diyorum. O kadar çok test yaptimki
ben bi ara her ay test yapıyordum o huyumu bıraktım allah tan:) çünkü test sonrası üzülüyordum hayatımda sadece 1 kez silik 2. çizgi gördüm ondan da bişey çıkmadı test bozuktu sanırım.negatif görmek insanı olumsuz etkiliyor biliyorum ama aşılama yaptırmışsın belkide oldu istersen yarın yap buraya da yaz sonucu üzülme sakın....
doğru söylüyorsun rabbim çaresiz dert vermesin uğraşıcam yapacak bişey yok ama şu an maddi olarak da elverişli durumda değiliz o da sıkıyor canımı. keşke dememek mücadele edicem sen de çok uğraşmışsın.2.5 sene hiç bişey belki de ama psikolojim çok bozuldu ümitsizliktensonuçta tedavısı olan bı hastalık bu bıle senı güçlendırmelı ben 8yıl uğraştım çok yıldım bazen zorla gıttım doktora ama gıttım maddı olarakta buyuk kulfet ama yıne fazlayısla değer güçlü olmak zorundasın çünkü bu acıların sonu çok güzel
olmasa bile ılerde keşke bişiler daha yapsaydım şu yoluda deneseydım demıyceksın elimden gelenı yaptım böylesı munasıpmış dersın
gunumuzde çok çirf bu sorunla uğraşıyor sadece senın başında değil şimdi kızıcaksın belki ama 2 buçuk yıl gerçekten bişi değil olacağından emın olsan 25 yıl bile uğraşırsn değilmi
yap yap belki şansın dönmüştür bu kez:) hem bu ay olmasa bile önüzdeki ay var de mi her yeni ay yeni umutBende yapa yapa bıktım herhalde :) ya silik falan hiç çıkmadı hep kesin negatif :) neyse yaptırırım inşallah.nasip bellimi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?