Canımm yaa yaşadıklarını zamanında bende yaşadım.Elin bebeğini sevsen bir türlü sevmesen bir türlü kesinlikle katılıyorum.Ve aynen maşallah diyerek kucağıma alıyorum ama içimden yinede acaba nazarı değermi derlermi diye geçiriyorum.Bu halaa böylee yıllar önce doğum yapan bir tanıdığın doğum mevlidine gittim.Bebeği elden ele dolaştırıp dualar falan okuyorlar.Orda olanlardan biri o kadar kişinin içindee semayaa verin semayaa dedi.Bilen var bilmeyen var.Duyan millet kimi vahh vahh dedi kimi niye olmuyor kimi sendenmi eşindenmi ooo öylee laflar uzadıki o an yanlış anlaşılmasam çıkıp gidicek duruma gelmiştim. ışin yoksa millete dert anlat
Ama zamanla allah demekki o ferahlığı huzuru insanoğlunun içine veriyor biz kadınlar biraz daha hassas olduğumuz için her laf her söz içimizi acıtıyor.
Çok şükür şuan bu dediklerimi yaşadıklarımı atlattım.Demekki gerçekmiş zaman herşeye ilaçmış.Ben inanıyorumm sen anne olucaksın benim halamın kızı aynen senin durumundaydı dış gebelik düşükle sonlanan her hamileliğinde gözleri kan çanağına dönerdi o dönem ona ne dense boşş içim acıyorr der ağlardı.
Ama şimdi 3 tane çocuğu var.Hatta kızını evlendirdi.Kızı hamilee halamın kızını anneannelik heyecanı sardı...
oğlu askere gitti küçük kızıyla şuan harıl harıl bebek eşyaları alıyorlar biliyor ve hissediyorum seninde olucak ama az biraz daha sabır et be güzelim senin dış gebelik düşük dediğini okuduğum ann aa kesin hamile kalır dedim.
Ben atlattımm artık bu saattden sonra istemiyorum.Beni yeni tanıyanlara çocuğunuz varmı diyenlere şaka ile karışık vardı olmazmıı askerde şehit oldu diyorum.Kimi inanıyorr vah vahh diyor kimi başka doğurmadınmı diyor yok diyorum tek çocuktu.
Burda parantez açmak istiyorum şehit olan askerlerimize içim yanmıyormu elbette yanıyor tv de gördüğüm haberlerde içim sızlıyor ağlıyorum bir ana kuzusu daha gitti diyee
Askerlerimizle dalga geçmek onların adını kullanarak kendi egomu tatmin etmiyorum.
Sadece bitip tükenmeyen sorulara böyle bir cevap buldum.Bazen işe yarıyor bidaa dönüpde tıkk kelime etmiyorlar.Ben 21 senede alıştım millet hala durumuma alışamadı gitti...
Duygusallık dersen o belirli bir yaştan sonra herkezin yaşadığı bir olay eskiden hiç üzülmediğim annemlerin çevremin vahh vahh dediklerine bakıyorumda şimdi ben üzülüp vahh vahh diyorum.
Hele bilmiyorum reklammı olur babam ve oğlum izledinizmi bilmiyorum.Eşimin hıçkırarak ağlamasını unutamıyorum oysa benim eşim despottur herşeye ağlayıp üzülen bana çok kızardı.Şimdi böyle ağladığını görünce baak diyorum sende yaşlandın.Gerçi eşimle aramızda dört yaş var ona yaşlandın diyorumda ben hala gençmiyim sanki
Ben buraya bişiler yazıyım dediğim zaman lafları çok uzatıyorum kusura bakmayın kızlarr
Allah cümle isteyenlerinizin sesini duysun benim demek istediğim kendinizi fazla yıpratmadan bu süreci geçmeniz.Allah öyle büyükki kayanın taşın hiç yeşeremeyeceği yerde filiz verip orayı yeşertiyor.Eminimki sizlerinde yuvanızı şenlendiricek cıvıl cıvıl seslerle doldurucak.Şanslısınız bencee birde bu yönden düşünün allah sevdiği kula dert verirmiş kendini daha fazla ansınlar diye bize burda düşen isyankar olmamak dualarımızda rabbimin adını daha fazla anmak yüce yaradanımın vardır bir bildiği
Hz.Aişe anamızında çocuğu olmamış geçenlerde bir yerde okudum galibada burda kk,de okudum gibi hatırladım şimdi arkadaşın biri demişki yazdıklarını birebir tam hatırlamıyorum ama bu dünyada bebeği olmayan kadınların diğer tarafta ahirette Aişe anamızın yanında yerleri hazır olacak Hz Aişe anamızın yanında saf tutacaklar.Bu bir ikincisi bu dünyada anne olamayan kadınların cennette eteklerini tutan anne diyen melekleri olacak.Bunları okuyunca duyunca ohhh demiştim bundan büyük saadet olabilirmi görüyoruz duyuyoruz annesini babasını hiç yere öldüren evlatları elbette millete hayırlısını veriyorda bize gelincemi hayırsız verecek diyenleriniz olabilir çünki bende öyle diyenlerdendim.
Bu tür bilgileri öğrenince allahım neylerse güzel eyler bu dünyada anneliği tattırmadıysa bir bildiği var bana bebeklerim meleklerim ahirette lazım diyorum.
En üzüldüğüm allah gecinden versin öldüğümüz zaman eşimle benim mezarımıza gelipde burda anam babam yatıyor bir fatiha bir yasin okuyalım diyenimiz yok yeğenlerimizin çevremizin aklına gelecekde okuyacak.Çok özür diliyorumm bayya uzun oldu........
Umudunuzu yitirmeyin.Dualarımda olucaksınız.Allah yar ve yardımcınız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?